حکیم مهر: مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان کهگیلویه از ابتلای بیش از ۴۰ نفر به تب مالت در روستای «رودریش» این شهرستان خبر داد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، «دکتر سید منصور تقوی» گفت: پس از دریافت گزارشی مبنی بر دو سه مورد مشکوک به بیماری تب مالت در روستای «رودریش»، یک پزشک به منطقه اعزام کردیم که پس از بررسیهای لازم مشخص شد تعدادی مبتلا شدند و خودشان اقدام به درمان کردند و تعدادی را نیز پزشک با ارتباط با یک پزشک متخصص عفونی علائم را متوجه شده و کار درمان را شروع کرد.
وی اظهار کرد: در مجموع از جمعیت حدود ۲۵۰ تا ۲۸۰ نفری روستای «رودریش» در بخش دیشموک شهرستان کهگیلویه تاکنون ۱۸۰ نفر مشکوک بوده که نمونه گرفته شد.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان کهگیلویه خاطرنشان کرد: تاکنون مبتلایان به این بیماری از ۴۰ نفر بیشتر شده و پیشبینی می شود به بیش از ۵۰ نفر برسد.
تقوی تصریح کرد: از زمان اطلاع از این بیماری در روستای «رودریش»، تا کنون در دو مرحله اکیپهایی پزشکی به روستا اعزام شده، وضعیت این بیماری را بررسی کرده و آموزشهای لازم را به مردم دادند. همچنین تعدادی از مبتلایان تحت درمان قرار گرفتند و از تعدادی نیز نمونه گرفته شد.
وی ادامه داد: به اندازه بیش از ۵۰ نفر دارو همراه با پزشک متخصص عفونی، پزشک عمومی، کارشناس بیماریها و بهورز مستقر به این روستا فرستادیم و از امروز کار درمان مبتلایان را در این روستا انجام میدهند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان کهگیلویه با بیان اینکه این بیماری مشترک بین انسان و دام مزمن است، عنوان کرد: در حال حاضر بیمار بدحال نداریم؛ درمان مبتلایان چند هفته طول میکشد و انشاءالله بهبود پیدا میکنند.
تقوی تاکید کرد: مشکل این است که اگر همه این اقدامات لازم درمانی صورت گیرد اما تکلیف دام آنها مشخص نشود تا از انتقال مجدد بیماری تب مالت جلوگیری شود و مشکل بین مردم و دامپزشکی حل شود، در حوزه بهداشت و درمان نیاز به همکاری دیگر دستگاهها نداریم اما باید با دامپزشکی در خصوص دامهای اهالی این روستا همکاری کنند.
وی اظهار کرد: از مردم روستا درخواست میشود که دامهای خود را به سایر مناطق استان یا سایر نقاط کشور نفروشند تا از انتقال و شیوع این بیماری جلوگیری شود.
مدیرکل دامپزشکی استان: مردم برای خونگیری و بیمه دامها همکاری نمیکنند
«دکتر سید مختار رجایی» مدیرکل دامپزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد نیز به خبرنگار ایسنا گفت: در صورتی که مرکز بهداشت به ما اعلام کند در روستایی افرادی مبتلا به تب مالت شدند، نمونه گرفته میشود و موارد مثبت را به کشتارگاه میفرستیم.
وی با بیان اینکه مردم این روستا حدود ۱۵۰۰ راس دام دارند، افزود: تیمهایی از دامپزشکی به این روستا اعزام شد اما متاسفانه مردم برای خونگیری و بیمه دامها همکاری نمیکنند.
رجایی اظهارکرد: تب مالت در دام هیچگونه علائمی ندارد بجز اینکه شکم اول در برخی دامها سقط میشوند و در شکمهای بعدی مشکلی ایجاد نمیکند اما حساسیت بیشتر بحث مشترک بودن این بیماری بین انسان و دام است.
مدیرکل دامپزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: بیماری تب مالت سویههای مختلفی دارد که ممکن است بین حیات وحش، سگ و انسان نیز دیده شود بنابراین کنترل این بیماری سخت است.