حکیم مهر: در پی انتشار تصاویری در فضای مجازی با موضوع سبز شدن عضله عمقی سینه مرغ، روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان آذربایجان غربی در راستای تنویر اذهان عمومی جوابیه ای منتشر کرد.
به گزارش حکیم مهر، متن این اطلاعیه به شرح زیر است:
علت بروز این عارضه کاهش خونرسانی به عضله عمقی سینه مرغ میباشد. ژنتیک مهمترین نقش را در این بیماری بازی میکند و در برخی مرغهای گوشتی تغذیه خونی به عضلۀ عمقی سینه به شدت کاهش می یاید و بافت مزبور در اثر کمبود اکسیژن نکروز و یا به اصطلاح می میمیرد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان آذربایجان غربی، تحرک شدید و بال زدن زیاد مرغ در سالن پرورش که موجب فشار شدید به عضلات سینه میشود از عوامل بروز این عارضه میباشد و قسمت میانی و یا کل یکی از عضلات داخلی سینه و یا هر دو عضله میتواند درگیر شود و در مراحل اولیه بصورت پر خون و قرمز پر رنگ و در مراحل پیشرفته تر بصورت سبز رنگ قابل مشاهده است. جهت بروز کمتر این عارضه در مرغ های گوشتی، مرغداران محترم می بایست برنامه غذایی و نوری سالن های پرورش را به دقت تنظیم نمایند.
مردم عزیز بدون هیچ نگرانی در صورت خرید مرغهای کامل بسته بندی شده و مشاهده عضله سبز رنگ در قسمت داخلی سینه در هنگام خرد کردن مرغ، میبایست عضله سبز رنگ را از لاشه جدا کرده، دور ریخته و از مابقی لاشۀ مرغ ضمن اطمینان خاطر از سلامت و بهداشتی بودن آن بدون هیچگونه نگرانی استفاده نمایند.
روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان آذربایجان غربی
یک مشکل پرورشی ناشی از رشد و عضله سازی سریع است در این حالت فرآیند رگ سازی عقب میوفته و این حالت بوجود میاد و اصلا باعث انتقال بیماری هم نمیشه و بقیه گوشت رو میشه مصرف کرد
از طرفی علایمی نداره که مسیول فنی بفهمه و لاشه رو حذف کنه
بخاطر بازار پسندی مرغ کامل بسته بندی میشه و مسیول فنی نمیتونه بدون دلیل مشخص، سینه همه مرغها رو بشکافه
در نتیجه اینکه تقصیر مسیول فنی نیست
افرادی هم ک حساسن میتونن قطعات مرغ بسته بندی شده مصرف کنن مثل ران بدون مغز یا سینه بدون پوست