حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی: رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی معتقد است که ساخت واکسن یک فعالیت بین رشتهای است که قطعا دامپزشکان در آن دخیل هستند و در کارآزماییهای بالینی و... کمک زیادی به موسسه میکنند.
«دکتر علی اسحاقی» در گفتوگو با حکیم مهر، به تلاشهای موسسه برای جذب دامپزشکان جدید اشاره و تصریح میکند: «موسسه برای عضو هیات علمی معمولا PhD جذب میکند، چون وزارت علوم اجازه جذب دامپزشک عمومی را نمیدهد. به ازای هر شش ماه، سهمیه جذب دو نفر را داریم.»
حکیم مهر: آقای دکتر، جایگاه دامپزشکان در موسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی کجاست؟
ما دو فعالیت عمده در موسسه داریم که یکی از آنها بحث ساخت واکسن است. ساخت واکسن یک فعالیت بینرشتهای است که قطعا دامپزشکان در آن دخیل هستند و در مباحث کلینیکال ترایال و... کمک زیادی به ما میکنند. در مباحث تشخیصی نیز باز در قسمت تحقیق و توسعه و تحقیقات بیماریهای دام و طیور، بیشتر همکاران ما دامپزشک هستند و نمیتوانیم از رشتههای دیگر کمک بگیریم، مگر در رشتههای مولکولی و بیولوژی مولکولی. بالاخره ذات فعالیتهای موسسه بحث تحقیقات در حوزه بیماریهای دام و طیور است و در آن قسمتها قطعا بیشتر همکاران دامپزشک هستند. الان هم همین است و در آن بخشها، بیشتر دامپزشکان حضور دارند. در بخش تولید هم اگر بخواهم ساخت واکسن را به صورت علمی طبقهبندی کنم، در حوزه آپاستریم دخیل هستند. دامپزشکان همچنین در جریانات بالادستی مثل بحث کشت، برداشت و... و در حوزه تحقیقات تولید واکسن در بحث فیلدترایال کمک زیادی به ما میکنند.
حکیم مهر: تعداد دامپزشکان شاغل در موسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی چند نفر است؟
واقعیت این است که در حال حاضر عدد دقیق دامپزشکان شاغل در ذهن من نیست اما فکر میکنم که در بخشهای مختلف موسسه حداقل دو نفر دامپزشک و در بعضی بخشها هم بیشتر مشغول به کار هستند. تصور میکنم که در مجموع بالای ۵۰ نفر دامپزشک در موسسه شاغل هستند.
حکیم مهر: آیا برنامهای برای جذب دامپزشکان جدید در موسسه وجود دارد؟
بله، همین الان هم چند نفر جذب را در برنامه داریم. به طور کلی در حوزه استخدام، محدودیت جذب داریم اما به صورت شرکتی قطعا نیاز وجود دارد که البته از این نحوه فعالیت استقبال زیادی نمیشود. در هر صورت وقتی همکاران درخواست میدهند و معاونین تایید میکنند، معمولا این کار انجام میشود.
حکیم مهر: به عنوان عضو هیات علمی چطور؟
برای عضو هیات علمی ما معمولا PhD میگیریم، چون وزارت علوم اجازه جذب دامپزشک عمومی را نمیدهد و جذبیها باید فوقلیسانس به بالا باشند و اصلا اجازه جذب PhD به پایین را نمیدهند. پایه تعدادی از PhD هایی که الان و دوره قبل گرفتیم، دامپزشکی است، اما به طور کلی متاسفانه سهمیه ما کم است.
حکیم مهر: چند نفر است؟
به ازای هر شش ماه مثلا دو نفر سهمیه میدهند. سری قبل هر دو نفر که برای هیات علمی استخدام شدند، پایه دامپزشکی داشتند و سالهای قبل نیز همینگونه بود. در کل بستگی به اولویت نیازی دارد که معاونین اعلام میکنند و با توجه به اولویت اعلامی آنها در بخشهای مختلف و رشتههایی مثل ویروسی دام و باکتری دام جذب صورت میگیرد. در یک سوی دیگر که شعب ما هستند هم در حال پیگیری هستیم و فکر میکنم در شعبههای مرند و شیراز یک نفر دامپزشک به کار گرفتیم. در واقع همه اینها بستگی به درخواست همکاران دارد. نکته بعدی اینکه پیگیر هستیم تا از طریق جذب نخبگان نیز برای بخشهایی که نیاز دارند، درخواست نیرو دهیم.
حکیم مهر: آیا در میان آنها هم دامپزشک هست؟
بله، در کنار رشته دامپزشکی، رشتههای دیگر هم هست و قرار است که از بنیاد نخبگان این کار را انجام دهیم. بنده پیگیر بودم که از هیات امنا به من مجوز جذب بدهند که ندادند. در آنجا هم قرار بود ۸۰ نفر سهمیه جذب بگیریم اما متاسفانه نشد. اما از بنیاد نخبگان پیگیری میکنیم که افراد حائز شرایط نخبگی را جذب کنیم.
نکته دیگر اینکه الان تعدادی سرباز امریه هم داریم که دامپزشک هستند. چون گرفتن سرباز امریه بسیار سخت است سعی میکنیم که تاپها را جذب کنیم. تعدادی سرباز نخبه هم هستند که بستگی به درخواست خودشان دارد که قطعا اگر سرباز نخبه دامپزشک متقاضی باشد، حتما به آنها اختصاص میدهیم.
حکیم مهر: ممنون از فرصتی که در اختیار ما قرار دادید.