حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی: استاد دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران در گفتوگو با پایگاه خبری حکیم مهر با تاکید بر اینکه استاد دکتر تقیپور بازرگانی نماد واقعی یک معلم هستند، گفت: «ایشان هم در آموزش و پرورش و هم در دانشگاه خدمت کردند و به همین دلیل اگر بخواهیم برای مقام معلم یک نماد معرفی کنیم، استاد بازرگانی است.»
«دکتر سیدحسین حسینی» ضمن اظهار تاسف از اینکه ما به عنوان شاگردان و همکاران نتوانستیم این شخصیت بزرگ را به خوبی به جامعه معرفی کنیم، افزود: «عدم معرفی چنین شخصیتهایی در عرصه فرهنگ و علم کشور که این چنین عاشقانه کار کردند و زیستند و خدمت کردند، قصوری است که به همه ما برمیگردد. آنچه که در مورد بزرگی مثل دکتر بازرگانی باید عرض شود، این است که تمام رفتار، حرکات، سکنات، آموزش، حتی نحوه دست دادن و... ایشان برای ما الهامبخش بود. من خاطرم هست وقتی در کلاسهای مرحوم استاد شرکت میکردیم، در پایان ترم عده ای از شاگردان و دانشجویان ایشان، از رفتارها و حتی شکل گفتار دکتر بازرگانی تاثیر و الهام میگرفتند.»
وی مهمترین تعبیر برای استاد بازرگانی را عاشقانه کار کردن دانست و تصریح کرد: «ایشان عشق حرفه و عشق معلمی را داشت و عاشقانه زیست. یادم هست چند مسافرت علمی در محضر استاد داشتیم و یک بار درخصوص یک بیماری در منطقه ماهنشان زنجان و روستاهای اطراف آن کار میکردیم. زمانی که من در محضر ایشان بودم، جوان بودم و در اوج جوانی، در برابر وقتی که ایشان میگذاشت، همه ما کم میآوردیم. برای هر بیماری در هر منطقهای، یک مسافرت چند روزه در محضر ایشان بودیم و ایشان تمام جزئیات آن بیماری و عواملی را که میتوانست در انتشار بیماری در آن منطقه مطرح باشد، رصد، جستجو و ثبت میکرد و برخلاف خیلیها به دنبال نام و نشان نبود. یعنی هرگز برای ارتقای خود یا برای اینکه دیگران از ایشان تعریف و تمجید کنند، قدمی برنمیداشت.»
حضور خود در بالین را منوط به حضور دانشجویان میکرد
دکتر حسینی ضمن اشاره به محبوبیت زیاد دکتر بازرگانی برای دامداران مختلف، خاطرنشان کرد: «اصطلاحا همه سر و دست میشکستند تا استاد را برای ویزیت و... ببرند اما استاد همیشه حضور خود را منوط به حضور دانشجویان میکرد و میگفت من معلم دانشگاه هستم و اگر بخواهم در فلان منطقه بیایم، باید دانشجو را هم در کنار خودم بیاورم. این اخلاق ممکن بود در خیلی از موارد خوشایند دامداریها نباشد اما استاد این گونه بود و اثرگذاری خود را در آن قسمت میدید.»
وی در پایان اظهار کرد: «این اتفاق، واقعه بسیار تلخی بود. استاد مدتها بود که از بیماری رنج میبردند و در شرایط مطلوبی نبودند. با این حال عروج ملکوتی داشتند و تعبیر انا لله و انا الیه راجعون را در همه فرایندهای زندگی و حتی در مرحله فوت هم به ما نشان دادند. اگرچه متاثریم، اما همه ما راضی به رضای الهی هستیم و از درگاه خداوند علو درجات را برای این استاد عزیز مسئلت داریم.»
بجز آهی
هر از گاهی
چه خواهد ماند از انسان خاک آلود
که صبحی با صدای گریه می آید
و عصری در سکوتی محض خواهد رفت