حکیم مهر: رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان قوچان از تزریق ناخودآگاه واکسن بروسلوز به دست یکی از همکاران مبارزه این شهرستان در حین اجرای عملیات مایه کوبی در بره ها خبر داد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان قوچان، «دکتر حامد شمس» گفت: یکی از همکاران بخش مبارزه با بیماری های دامی حین انجام واکسیناسیون رایگان دام ها بر اثر جا به جایی دام، متاسفانه سرنگ حاوی واکسن زنده تخفیف حدت یافته بروسلوز (تب مالت) را به دست خود تزریق کرده است که به طور معمول این امری اجتناب ناپذیر در حرفه ی دامپزشکی می باشد.
وی، ادامه داد: همانطور که بیان شد چون واکسن بیماری تب مالت از نوع واکسن های تخفیف حدت یافته می باشد، اگر در حین تزریق، مقید سازی دام توسط کمک مایه کوب به صورت کامل صورت نگیرد، باعث تزریق واکسن به همکار شده که عواقب جبران ناپذیری به دنبال خواهد داشت، طوری که همکاران دامپزشکی به منظور جلوگیری از این بیماری در دام و سپس به انسان با درگیر شدن خود به این بیماری به معنی واقعی کلمه از خودگذشتگی می کنند.
شمس، با بیان اینکه دامپزشکی در خط مقدم مبارزه با بیماری های مشترک قرار دارد ادامه داد: در حال حاضر خطر ابتلا به بیماری های مشترک بین انسان و دام، نگرانی های زیادی را ایجاد کرده؛ طوریکه از بین عوامل عفونی شناخته شده در انسان حدود ۵۰ درصد آنها جزء بیماری های مشترک بوده که از مهمترین آنها می توان به تب مالت (بروسلوز) هاری و... اشاره کرد.
وی در پایان گفت: ایثار و از خودگذشتگی شاغلین حوزه های مختلف دامپزشکی چه در بخش دولتی چه بخش خصوصی، در مسیر خدمت رسانی به طیف وسیع مردم از دامداران گرامی گرفته تا عموم شهروندان عزیز در تمامی مراحل کاری مصداق های زیادی دارد که تزریق سهوی واکسن تب مالت به دست همکاران یکی از آن ها است، که تمامی آن ها نشان دهنده سختی کار و طاقت فرسا بودن این شغل است که نیازمند توجه و حمایت بیشتر می باشد.
وقتی آچار به پشت دست شما میخوره شما تا یک روز دستت درد میکنه یا وقتی اصلا بگیم پات میشکنه تا یک ماه درگیری نهایتا
اما وقتی واکسن برسلوز بهت تزریق بشه شما تا شیش ماه درگیری کامل و بدن درد فوقالعاده شدیدی رو تجربه میکنی تازه در برخی مواقع این بیماری برگشت پذیره
اتفاقا بسیار هم معیار مهم و درستی برای سختی کاره