کد خبر: ۷۹۰۰۳
تعداد نظرات: ۱۳ نظر

حکیم مهر: معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: کودک ۶ ساله دزفولی که از ناحیه سر و صورت و نقاط مختلف بدن توسط سگ هار آسیب دیده بود، متاسفانه با وجود اقدام‌های درمانی گسترده روز گذشته بر اثر ابتلا به ویروس هاری در بیمارستان علی اصغر تهران جان باخت.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایرنا، «دکتر مهشید عصار» در نشست خبری در معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دزفول با تشریح سگ گزیدگی کودک ۶ ساله و اقدام‌های درمانی انجام شده برای این کودک گفت: این کودک ساعت ۱۹ روز ۲۲ اردیبهشت در کوی امام رضا(ع) دزفول توسط سگ بدون صاحب از چندین ناحیه به ویژه سر و صورت مورد گزش قرار گرفت.

وی افزود: گزش سر و صورت توسط حیوان هار یکی از اصلی ترین دلایل شکست مهار بیماری هاری است چرا که این نوع گزش به سرعت در بدن پخش می‌شود.

عصار بیان کرد: ساعت ۲۰:۳۰ دقیقه همان شب، این کودک توسط والدین به بیمارستان منتقل و با سرعت، شست و شوی کامل محل گزش توسط تیم‌های آموزش دیده انجام و اقدام‌های درمانی از جمله واکسن و سرم هاری تزریق شد.

وی افزود: کودک به دلیل شدت آسیب‌ها به صورت بی‌حال به بیمارستان منتقل و به دلیل شدت آسیب بستری شد و پس از سه روز با بهبود علایم از بیمارستان مرخص شد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: ششم خردادماه علایم اولیه هاری از جمله تب در کودک بروز پیدا کرد و تیم‌های پزشکی با اطلاع از سابقه گزش کودک در ناحیه سر و صورت، نمونه گیری لازم را انجام دادند و به انستیتو پاستور اعلام کردند که پس از یک هفته، جواب مثبت هاری اعلام می‌شود.

وی افزود: ۲ روز پس از شدت تب، خانواده کودک به دلیل اطلاع از خطرناک بودن این نوع گزش، کودک را به بیمارستان علی اصغر تهران برای ادامه درمان منتقل کردند که با وجود تلاش‌های کادر درمان آن بیمارستان، اقدام‌های درمانی شکست خورد و متاسفانه این کودک وارد کمای هاری شد و ۲۱ خرداد جان خود را از دست داد.

عصار اظهارکرد: با توجه به انتقال هاری از طریق بزاق، تمام افرادی مرتبط با این کودک، واکسن هاری را دریافت کردند.

جستجو برای پیدا کردن سگ هار

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: حیوان مبتلا به هاری پس از ۱۰ روز دچار مرگ می‌شود از این رو هشدارهای لازم به شهرداری و فرمانداری برای شناسایی این حیوان آلوده داده شده است.

وی با بیان اینکه پس از این حادثه تلخ، درخواست افزایش اتلاف سگ‌های بدون صاحب به شهرداری دزفول ابلاغ شده است، افزود: افزایش حساسیت‌ها برای زنده گیری سگ‌های بدون صاحب توسط دانشگاه علوم پزشکی دزفول در شهرستان و استان در حال پیگیری است.

عصار از تمام شهروندان خواست از نزدیک شدن به حیوانات خیابانی برای غذا دادن به طور جدی اجتناب کنند و ادامه داد: افراد پس از هرگونه زخم، گزش و خراشیدگی توسط حیوانات باید محل زخم را شست و شوی فراوان داده و به سرعت به مراکز درمانی مراجعه کنند.

آخرین مورد مرگ ناشی از هاری در دزفول سال ۹۶ بود

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول اظهارکرد: حتی یک مورد فوت ناشی از هاری از سال ۹۶ تا روز گذشته با انجام اقدام‌های بهداشتی ویژه در دزفول وجود نداشت.

وی با بیان اینکه سهمیه واکسن هاری دانشگاه علوم پزشکی دزفول ماهانه تامین می‌شود، افزود: مرکز درمان و پیشگیری از هاری در اورژانس بیمارستان بزرگ دزفول مستقر بوده و به صورت شبانه روزی فعال است.

تکذیب منقضی بودن واکسن هاری تزریق شده توسط دانشگاه علوم پزشکی دزفول

عصار با تکذیب منقضی بودن واکسن هاری تزریق شده توسط دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: تاریخ انقضای هر واکسن هاری یک سال است که با توجه به میزان بالای گزش، واکسن‌های هاری این دانشگاه نزدیک به انقضا هم نبوده و نیست.‌

وی با تاکید بر ضرورت ارتقای سواد سلامت در جامعه افزود: ارتقای سواد سلامت موجب حذف بسیاری از مشکلات بهداشتی در جامعه خواهد شد و در این زمینه همکاری رسانه‌ها با مجموعه بهداشت و درمان ضروری است.

وی ادامه داد: سه نوبت واکسن هاری توسط بیمارستان دزفول به کودک تزریق و نوبت چهارم آن نیز توسط بیمارستان علی اصغر تهران تزریق شده است.

امکان احتمال ابتلای تمام حیوانات پستاندار به ویروس هاری وجود دارد

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: امکان ابتلای هر حیوان پستانداری به هاری وجود دارد از این رو ابتلای حیوانات خانگی به هاری دور از انتظار نیست و باید این حیوانات به طور مستمر مراقبت و واکسینه شوند.

وی تمایل برای نگهداری حیوانات خانگی را نگران کننده دانست و ادامه داد: بیماری هاری یک بیماری ویروسی است که از طریق بزاق حیوان هار منتقل می‌شود و بیشترین روش انتقال هاری به انسان از طریق گزش است.

خوزستان رتبه پنجم حیوان گزیدگی در کشور است

عصار با بیان اینکه بیشترین حیوان گزیدگی، توسط سگ ثبت شده است، اظهارکرد: خوزستان در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ رتبه پنجم حیوان گزیدگی در کشور شد.

وی افزود: یک هزار و ۶۲۲ مورد حیوان گزیدگی در سال گذشته و ۵۲۰ مورد نیز در سه ماه نخست امسال در دزفول ثبت شده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: ۳۲ هزار حیوان گزیدگی در کشور سال گذشته در کشور ثبت شد که ۱۸ هزار مورد در خوزستان و یک هزار و ۶۲۲ مورد از آن در دزفول ثبت شده است.

نخستین اقدام پس از گزش، شست و شوی زیاد محل زخم با آب و صابون است

عصار شست و شو با آب و صابون و تمیز کردن زخم را مهمترین اقدام پس از گزش حیوان عنوان کرد و گفت: انتقال فرد مصدوم به بیمارستان و مراکز بهداشتی برای شروع واکسیناسیون و سرم هاری باید به سرعت انجام شود.

وی افزود: بیمارستان بزرگ دزفول به طور شبانه روزی آماده پذیرش، درمان و مهار هاری پس از حیوان گزیدگی است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول از تمام صاحبان حیوانات خانگی خواست علاوه بر جلوگیری از ارتباط آن حیوان در محیط و حیوانات بدون صاحب، نسبت به واکسیناسیون حیوان خانگی خود اقدام کنند.

به گزارش ایرنا، با توجه به تقویت سیستم مراقبت و گزارش‌دهی موارد حیوان گزیدگی و به موازات آن افزایش موارد ‌هاری حیوانی در ۲۰ سال گذشته در کشور، ‌آمار موارد حیوان گزیدگی از ۱۸ هزار و ۳۰۵ مورد (با میزان بروز ۳۵ در صد هزار نفر جمعیت) در سال ۱۳۶۶ به بیش از ۳۶۰ هزار نفر در سال ۱۴۰۲ (با میزان بروز ۱۷۷ در صد هزار نفر جمعیت) رسیده است.

بر اساس آخرین وضعیت بروز حیوان گزیدگی در کشور، بیشترین میزان بروز در استان‌های گلستان، اردبیل و تهران (۵۰۳ و ۳۹۸ مورد در صد هزار نفر جمعیت) و پس از آن استان‌های خراسان شمالی و چهارمحال و بختیاری (۳۹۷ و ۲۹۲ مورد در صد هزار نفر جمعیت) بوده است.

 

انتشار یافته: ۱۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
United States of America
|
۱۰:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۳
9
5
بعضی وقتها فکر‌می‌کنم این این کم کارها تعمدی است که مردم از سگ زده شوند و نفرت داشته باشند و یا واقعأ اینقدر این مسئولین کشور ما ناتوان و بی‌فکر و بی ازاده هستند که نمی‌توانند حتی بهداشت و سلامت مردم را تامین کنند. متاسفم. ۱۰۵ سال قبل هم همچین بلایی بود بنام طاعون که جان ایرانیان را در حکومت ناکارامد قاجار می‌گرفت.
پاسخ ها
دامپزشک
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۷
لطفا دایی جان ناپلئونی به قضایا نگاه نکنید. موج نگهداری از حیوان خانگی بین عوام خویش خواص پندار جامعه امروزی ما بدون وجود پیش فرض هایی مثل داشتن اطلاعات کافی از فرایند نگهداری آنها از یک طرف و از سمت دیگه هزینه حدود 15 میلیونی تزریق یک دوره واکسن هاری را به فرد حیوان گزیده در نظر بگیرید. اندکی تعقل را چاشنی کنیم و ببینیم باید چاره اندیشی بشه و پیشگیری یا نه...
ناشناس
|
Czechia
|
۱۴:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۳
2
9
خوابیدی بدون لالایی و قصه
بگیر آسوده بخواب بی درد و غصه

دیگه کابوس زمستون نمیبینی
توی خواب گلای حسرت نمیچینی

دیگه خورشید چهرت نمیسوزونه
جای سیلی های باد روش نمیمونه

دیگه بیدار نمیشی با نگرونی
یا با تردید که بری یا که بمونی

رفتی آدمکا رو جا گذاشتی
قانون جنگل زیر پا گذاشتی

اینجا قهرن سینه ها با مهربونی
تو تو جنگل نمی تونستی بمونی

دلت بردی با خود به جای دیگه
اونجا که خدا برات لالایی می گه

میدونم می بینمت یه روز دوباره
توی دنیایی که آدمک نداره

همین آدمک هایی که با بی مسئولیتی و سانتیمانتالیسم-بازی با عناوینی مثل غذا رسانی به فرشته های خدا، حامی حیوانات و غیره، هم چرخه طبیعت رو به هم زدن و هم موجبات این چنین تراژدی هایی رو رقم زدن. البته نقش پررنگ مسئولین و شهرداری ها رو هم در این فجایع باید دید و بازخواست شون کرد.

این طفل معصوم هم مثل بقیه قربونی مسئولیت ناپذیری و بی مبالاتی و نفوذناپذیری ما ایرونیا به حقیقت و واقعیت شد. فقط موندم که بالاخره کی ما ایرونیا می خوایم چشم و دلمون رو به حقیقت باز کنیم، حالا نه تنها در این مورد بلکه در تمامی شئونات و موازین زیست فردی و اجتماعی. بعد همه هم نالان هستن که چرا شرایطمون اینجوریه! باید گفت اینجور نبود تعجب داشت.
ناشناس
|
Czechia
|
۱۴:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۳
3
6
البته اینم بگم که احتمالا واکسن ها تاریخ گذشته هستن و یا شرایط نگهداری خوب نیست، این چندمین مورد فوت پس از تزریق واکسن توی سال های اخیر هستش.
به نظرم به دلیل افزایش میزان سگ گزیدگی در سال های اخیر و هزینه های تولید یا خرید و نگهداری واکسن هاری، احتمالا مسئولین امر وا داده اند!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۳ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۵
انتی سرم هاری البته ! نه واکسن!
دست بچه گاز گرفته و با توجه به محل گاز گرفتن و لود ویروس هیچ انتی سرمی 100% نیست و بچه هم قبلا واکسن نزده بوده برای همین این اتفاق افتاده
الان جمعیت سگ های ولگرد به شدت زیاد شده و یه مخزن عجیب ویروس هاری هم ایجاد شده به طبع اون گس قطعا گزش ها هم زیاد میشه و متاسفانه فوت بیماران هم زیاد میشه
تنها را بسیج ملی برای ریشه کن کردن سگ های ولگرد می باشد تا به مرجله ایجاد دپوی ویروس در تمام پستانداران نرسیدیم!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۳
3
9
بدون شک سگهای ولگرد باید ازبین بروند
هیچ راهی برای کنترل هاری به جز معدوم سازی سگهای ولگرد و واکسیناسیون اجباری سگهای خانگی وجود ندارد.
افراد حامی نما! هم اگه دلشون میسوزه، کمک‌ کنن تا جمعیت سگها کنترل بشه و بقیه سگها و دامها مبتلا نشن
پاسخ ها
reza
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۴
دقیقا موافقم
این افراد حامی نما فقط برخورد احساسی دارند البته حق هم دارند چون از نظر مالی سود زیادی میبرند وگرنه همه میدونن غذارسانی اشتباهه همه میدونن باید این جمعیتی که خودمون باعث شدیم زیاد بشه کنترل بشه و مرگ و میر طبیعی خودشون رو هم داشته باشن
سیاه پوش
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۴
0
5
یکی از این زعمای قوم حمایت از حیوانات بیاد جواب مادرداغدار این طفل معصوم رو بده !!!!!!!!
اخه مردم تا کی بایستی چوب ...... این قوم رو بخورن!!؟؟
هنر زنده موندن یک سگ ولگرد چیه ؟؟
پاسخی نیست؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۴
0
2
فاجعه و خجالت آوره.
تصورش رو بکن دست بچه ت رو گرفتی و داری میری پارک و سگ بیاد بچه رو گاز بگیره و بعدشم هاری و یک عمر مصیبت برای یه خانواده.

دم شهرداری گرم با عملکردش !!!!!!!!!!!!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۱ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۴
0
2
این فاجعه ناگوار و تلخ از نظر مسئولین ذیربط با دلایل متعددی اهمیتی ندارد از جمله دلایل ذیل، زیرا؛
_پدر و مادر این کودک از افراد مشهور و رسانه ای نیستند
_میزان توجه رسانه های داخلی و بویژه رسانه های خارجی در قبال این موضوع
_عدم ناامنی خانواده های خود در چنین مواردی
از مسئولین دادستانی و سازمان بازرسی مطالبه بررسی داریم
نوشین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۸
1
0
به منی که به این زبون بسته ها یه لقمه نون میدم چه ربطی داره به حامی این زبون بسته ها چه ربطی داره وقتی شهرداری دست از اختلاس و خوردن و بالا کشیدن بیت المال سیر شد اونوقته که میتونه به کار اصلیش که عقیم سازی و واکسیناسیون این زبون بسته هاست برسه وگرنه با کشتار و جنایت علیه مخلوق خدا عیچ مشکلی حل نمیشه بلکه عذاب خداوند هم شامل حالتون میشه
پاسخ ها
هادی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۳
............... سگ عقیم و حتی واکسن زده به آدم حمله نمیکنه ؟ هیچ واکسنی تاکید می‌کنم هیچ واکسنی ایمنی ۱۰۰ درصد نمیده حداکثر ۸۰ درصد .همون ۲۹ درصد کافیه تا بچه خودت را درگیر هاری کنه
ناشناس
|
Germany
|
۰۰:۲۷ - ۱۴۰۳/۰۵/۰۹
0
0
واقعا سازمان دامپزشکی در رابطه با هاری در کشور منفعل عمل کرده و هیچ سیاست کارامدی در این زمینه ندارد . شرم آور هست
نظر شما
ادامه