حکیم مهر: یک دامپزشک با اشاره به سختیهای کار دامپزشکان گفت: اکیپهای دامپزشکی از اول صبح وارد روستاها میشوند و کار میکنند تا سلامت جامعه در خطر نیفتد اما با وجود همه دغدغهها، سختی کار دامپزشکان دیده نمیشود و به چشم نمیآید.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، «دکتر سارا افتخاریان» با تبریک ۱۴ مهرماه روز ملی دامپزشکی اظهار کرد: وظیفه اصلی دامپزشکی تامین بهداشت دام کشور و فرآوردههای مربوط به آن و پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دامی است تا از وقوع، شیوع و بروز بیماریها یا تلفات ناخواسته در دامها جلوگیری کند.
وی افزود: دامپزشکی در سلامت و ایمنی مواد غذایی و آنچه سر سفره مردم میآید نقش دارد. حرفه دامپزشکی به جز حوزه کلینیکهای نگهداری حیوانات خانگی، بیشتر مربوط به پیشگیری، کنترل و مبارزه با بیماریهای دامی به ویژه دامهای سنگین است و شامل دامداریها و دامهای صنعتی و روستایی میشود.
این دامپزشک بیان کرد: کنترل و توزیع فرآوردههای خامی، قرنطینه و کنترل کیفی نهادههای دامی و ورود و خروج آن، دارودرمانی در حوزه کنترل و بررسی نحوه توزیع داروها و واکسنها و بخشهای بیماریهای مختلف جزو حیطه کار دامپزشکی است که هر بخش نقش مستقیمی در سلامت جامعه دارد.
افتخاریان با بیان اینکه ۴۹ درصد بیماریهای خطرآفرین بین انسان و دام مشترک هستند، گفت: شعار دامپزشکی «دام سالم، غذای سالم و انسان سالم» است، بنابراین دغدغه اصلی دامپزشکان کنترل و پیشگیری از بیماریها دامی است.
کارشناس مدیریت بیماریهای دامی ادارهکل دامپزشکی خوزستان با اشاره به فعالیت زنان دامپزشک در کشور عنوان کرد: در سال ۸۱ تحصیل در رشته دامپزشکی در دانشگاه شهید چمران اهواز و سال ۸۹ میکروبیولوژی تخصصی را در این دانشگاه شروع کردم. از سال ۹۷ از طریق آزمون استخدامی در ادارهکل دامپزشکی خوزستان مشغول به کار شدم. با نگاه از بیرون، حرفه دامپزشکی به ویژه در حوزه صنعتی و روستایی یا کار با دامهای سنگین، بیشتر مردانه به چشم میآید اما زنان زیادی در این حوزه موفق شدهاند و اکنون تعداد دانشجویان زن در این رشته بسیار افزایش یافته است.
وی افزود: کار دامپزشکی برای زنان چه از نظر توان بدنی و چه مواجهه با دام بزرگ سنگین، سختتر است. با توجه به توان بدنی و جثه زنان، کار با دامهای سنگین برای آنها سختتر است و استهلاک بدنی بیشتری دارد و با گذشت زمان بیشتر خود را نشان میدهد.
افتخاریان عنوان کرد: برخورد با حیوانات یک طرف و برخورد با صاحب دام هم یک طرف دیگر قضیه است. برای یک دامدار، بیشتر کار با یک دامپزشک مرد جا افتاده، هر چند اکنون تعداد دامپزشکان زن افزایش یافته است و در سالهای اخیر این موضوع برای دامداران هم پذیرفته شده است.
این دامپزشک بیان کرد: کار در فیلد روستایی و دام بزرگ، خطرهای زیادی از جمله حمله حیوانات و برخورد با سگ هار را در پی دارد و همکاران را بیشتر در معرض خطر قرار میدهد.
کارشناس مدیریت بیماریهای دامی اداره کل دامپزشکی خوزستان گفت: اکیپهای دامپزشکی از اول صبح وارد روستاها میشوند و کار میکنند تا سلامت جامعه در خطر نیفتد اما با وجود همه دغدغهها، سختی کار دامپزشکان دیده نمیشود و به چشم نمیآید.
وی در خصوص مشکلات دامپزشکان ادامه داد: بسیاری از دامپزشکانی که به ویژه در بخش دولتی کار میکنند هنوز دغدغه معیشتی دارند. به جز درآمد شاید یکی از مشکلات اساسی دامپزشکان این است که هنوز سختی کار آنها در جامعه دیده نشده است. بسیاری از همکاران ما در طول سال دچار حیوان گزیدگی یا آسیب از سوی حیوان میشوند یا حتی از طریق سرایت بیماری از حیوان دچار مشکل میشوند اما جایگاه واقعی آنها در جامعه دیده نشده است.
کارشناس مدیریت بیماریهای دامی ادارهکل دامپزشکی خوزستان گفت: دامپزشکی باید جزو مشاغل سخت محسوب شود اما هنوز این موضوع تعیین نشده است و امیدواریم انجام شود.
افتخاریان بیان کرد: از مردم میخواهیم وقتی موضوعی از سوی دامپزشکی در تلویزیون زیرنویس میشود یا از طریق بنر یا هر روشی اطلاعرسانی میشود به آن توجه کنند زیرا تنها دغدغه همکاران داشتن جامعه سالمتر است و همه این کارها برای تامین سلامتی مردم و جلوگیری از ابتلا به بیماریها انجام میشود، بنابراین انتظار میرود مردم این موضوع را جدی بگیرند.