حکیم مهر: معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی گفت: در پی کشف لاشه پلنگ در منطقه سالوک در شامگاه پنجشنبه مورخ ۱۹ مهر، محیطبانان لاشه را برای بررسی کارشناسی به اداره منتقل کردند.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، «روح الله لایق» اظهار کرد: با حضور کارشناسان حیات وحش، لاشه مورد بررسی قرار گرفت و اثرات ناخن شکسته پلنگ دیگری بر روی پشت لاشه پلنگ جوان، نشان از درگیری بین دو پلنگ بر سر طعمه یا ورود به قلمرو بوده است.
وی افزود: بررسی محتویات معده لاشه پلنگ شامل استخوان و موی قوچ و میش وحشی بوده که احتمالا در ۲۴ ساعت قبل از مرگ از آن تغذیه کرده است.
لایق ادامه داد: دو فرضیه مرگ پلنگ به وسیله سلاح و دیگری کشته شدن توسط پلنگ دیگر مطرح شده که با بررسیهای صورت گرفته اثری از گلوله یا ساچمه در اعضای درونی حیوان مشاهده نشد؛ با این حال علت مرگ این پلنگ جوان، آسیب جدی در ناحیه شکمی و خونریزی داخلی (وجود حفره در دو طرف پوست و مشاهده لخته های خون در حدفاصل شکم و سینه) است.
وی ضمن تشکر از حساسیت علاقمندان به حیات وحش در خصوص وضعیت این پلنگ تلف شده بیان کرد: خراسان شمالی یکی از بهترین زیستگاههای پلنگ ایرانی در کشور محسوب میشود و حضور و مشاهدات مکرر پلنگ در طبیعت استان نشان از غنای اکولوژیکی طبیعت خراسان شمالی دارد.
خراسان شمالی پرتراکم ترین جمعیت پلنگ به لحاظ سطح را در کشور و حتی در دنیا دارد.
پرتراکم ترین جمعیت پلنگ در پارک ملی ساریگل شهرستان اسفراین در خراسان شمالی و بعد از آن در پارک ملی تندوره در شهرستان درگز استان خراسان رضوی قرار دارد.
خراسان شمالی با احتساب پارک ملی گلستان، تنها استانی است که دارای ۴ پارک ملی است و اگر پارک ملی گلستان نیز در نظر گرفته نشود ۱۰ درصد از پارکهای ملی کشور در این استان قرار دارد. در این استان دو ذخیرهگاه زیستی وجود دارد.