کد خبر: ۸۰۵۴۳
تعداد نظرات: ۱۸ نظر
رئیس بیمارستان دامپزشکی تهران در گفت‌وگو با حکیم مهر:
«دکتر پیام محبی» افزود: ایالات متحده آمریکا در حال حاضر با کمبود حدود ۱۰ هزار دامپزشک مواجه است، در حالی که آمریکا هیچ وقت دامپزشک فارم کم نداشت و حتی از کل جهان، دامپزشکان فارم خوب هم به آنجا می‌روند ...

حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی: از نظر رئیس بیمارستان دامپزشکی تهران، در حال حاضر دامپزشکی رو به رشدترین رشته ممکن در ایران است. چون از قضا هیچ دولت یا هیچ سیستم دولتی نخواسته این قسمت از دامپزشکی را ساپورت کند و توسط خود مردم در حال رشد است.

«دکتر پیام محبی» در گفت‌وگو با حکیم مهر معتقد است که فشارهای مختلف از جانب ارگان‌هایی مثل شهرداری روی دامپزشکان، رو به رشد بودن این حرفه را می‌رساند: «یادم هست زمانی آموزشگاه‌های کنکور در ایران چنین شرایطی را داشتند و همه روی آنها حساس بودند که چه می‌کنند؟»

حکیم مهر:‌ آقای دکتر، چند روز پیش هشتمین کنگره ملی دامپزشکی حیوانات کوچک برگزار شد. از نظر شما مهمترین مشکل حال حاضر بخش دام کوچک در کشور چیست و بهتر است چنین کنگره‌هایی به چه مباحثی بپردازند؟

به نظر من ما هر اندازه کنگره برگزار کرده و بتوانیم در استانداردسازی همکاران خود تلاش کنیم، به همان اندازه در ارتقای صنف خود کوشیده‌ایم. کنگره ملی دامپزشکی حیوانات کوچک یکی از پر رشدترین کنگره‌های تاریخ دامپزشکی ایران است که اولین نوبت آن در سال ۸۱ برگزار شد. در سال ۸۳ بنده دبیر اجرایی دومین کنگره بودم و الان که به جمعیت حاضر در کنگره نگاه می‌کنم، واقعا لذت می‌برم از اینکه تا این اندازه رو به رشد است. به نظر من در حال حاضر دامپزشکی رو به رشدترین رشته ممکن در ایران است.

حکیم مهر:‌ چرا؟

چون از قضا هیچ دولت یا هیچ سیستم دولتی نخواسته این قسمت از دامپزشکی را ساپورت کند. اگر این قسمت در حال رشد است، به این دلیل است که مردم آن را ارتقا می‌دهند و در واقع خود انسان‌ها هستند که باعث شدند این رشته به صورت ارگانیک رشد پیدا کند. از طرفی بنده به حوزه دام بزرگ کاری ندارم که قطعا به این شکل است، اما در زمینه دام کوچک، ما در خاورمیانه از لحاظ دانش و تکنولوژی رتبه اول را داریم. دلیل آن هم این است که علی‌رغم برخی ایرادها، اما دست ما در حوزه معاینه پر است. نقص کار ما این است که در حال حاضر با سازمان‌های جهانی قهر هستیم و با آنها ارتباطی نداریم. به همین دلیل شاید گیر ما این است که تکنولوژی‌های جدید این رشته که در جهان هم بسیار رو به رشد است، دیر به ما می‌رسد. در واقع اصولا تکنولوژی را کمپانی‌ها باید برای ما پرزنت کنند. اما متاسفانه ما خودمان به صورت جسته گریخته و از این طرف و آن طرف جهان، به وسیله اساتید، خود همکاران و کسانی که دست‌اندرکار هستند، تکه‌تکه برمی‌داریم یا اینکه از مشابه‌های پزشکی آنها استفاده می‌کنیم.

در نهایت با تمام نقایصی موجود، دامپزشکان دام کوچک در کشور ما گل کاشته‌اند. کمااینکه کیفیت صحبت‌‌ها و ارائه‌ها نسبت به هشت کنگره برگزار شده قبلی، واقعا قابل مقایسه نیست. بنده امیدوارم که این کنگره‌ها ادامه داشته باشند و یک مقدار مسائل اقتصادی و صنفی هم در آن بیشتر ببینند.

حکیم مهر: چرا علی‌رغم این توصیف شما از میزان رشد حوزه دام کوچک، کلینیک‌های دامپزشکی در حال تعطیلی هستند؟

این که در یک صنف رو به رشد، برخی بیماری‌های اقتصادی هم دیده شود، مسئله عجیب و غریبی نیست. به هر حال افراد با بیزینس پلن‌های مختلف وارد یک صنف می‌شوند و ممکن است برنامه‌های آنها عملی نشود. در همه رشته‌‌ها هم همین است. مثلا در صنعت ساختمان ممکن است برخی سازه‌ها شرایط رو به رشدی را تجربه کنند در حالی که برخی از آنها هیچ خریداری نداشته باشند. بنابراین نمی‌توان گفت که تعطیلی یا ورشکستگی چند کلینیک، به معنای وجود مشکل در آن صنف است. اما در مجموع، اگر شما صنفی داشته باشید که شدت رشد آن از لحاظ اقتصادی زیاد باشد، حتما عوارض و مشکلات اقتصادی هم در آن خواهید دید.

حکیم مهر: مسئله این است که فشارهای برخی سازمان‌ها مثل شهرداری و دارایی و... روی کلینیک‌های دام کوچک تمام‌شدنی نیست.

فشارهای مختلف از جانب ارگان‌هایی مثل شهرداری روی دامپزشکان، رو به رشد بودن این حرفه را می‌رساند. وقتی ما صنفی هستیم که بولد می‌شود و به شدت رو به رشد است، دارایی، تامین اجتماعی، شهرداری و... روی آن حساس می‌شوند. یادم هست زمانی آموزشگاه‌های کنکور در ایران چنین شرایطی را داشتند و همه روی آنها حساس بودند که چه می‌کنند؟ در حالی که اگر این صنف رو به رشد است دلیل آن این است که نیاز آن رو به رشد است و نیاز رو به رشد آن هم مربوط به ذات بشر است و کسی نمی‌تواند از این نیاز جلوگیری کند. کسی نمی‌تواند بگوید که من می‌خواهم مردم حیوان خانگی داشته باشند یا نداشته باشند. این مسئله‌ای است که در ذات بشر در حال رخ دادن است و در کل جهان هم مشابه ایران اتفاق افتاده است. حتی ایالات متحده آمریکا در حال حاضر با کمبود حدود ۱۰ هزار دامپزشک مواجه است، در حالی که آمریکا هیچ وقت دامپزشک فارم کم نداشت و حتی از کل جهان، دامپزشکان فارم خوب هم به آنجا می‌روند. در کل جهان به این کمبود برخورد کرده‌ایم. ما در ایران تولید دامپزشک زیاد داریم اما از آن طرف زمانی که تولید بالا برود، کیفیت افت می‌کند اما قدرت انتخاب هم زیاد می‌شود.

حکیم مهر: پیش‌بینی شما از ۱۰ سال آینده دام کوچک در ایران چیست؟

خیلی خوب است. حوزه دام کوچک از لحاظ توسعه‌ای رو به رشد است اما در این میان قطعا برخی هم زمین می‌خورند.

حکیم مهر:‌ ممنون از فرصتی که در اختیار ما قرار دادید.

 

انتشار یافته: ۱۸
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱۳
نیما بهرامی
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۰۶:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۳
4
20
عرض ادب و احترام

جناب دکتر عزیز. آیا از وضعیت کلینیک های قطر و امارات مطلع هستید؟
دامپزشکان مورد تایید rcvs و یا فارغ التحصیلان دانشگاههای بریتانیا را در آنجا در حال فعالیت خواهید یافت. در مبحث تکنولوژی هم که دیگر لازم به توضیح نیست و وضعیت اظهر من الشمس است.

این برآورد جناب دکتر گرانقدر، متعلق به چند دهه گذشته است و بگمان و به عقیده من، شوربختانه وضعیت تغییر نموده و برآورد ایشان نیازمند بروز رسانی ست.

با احترام
نیما بهرامی
ناشناس
|
Germany
|
۰۷:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۳
1
23
آقای دکتر محبی عزیز، اگر دامپزشکی در ایران رو به رشد است پس چرا همه دارند یا مهاجرت می کنند یا پروانه باطل می کنند البته به غیر از قدیمی ها ........... دامپزشکان حیوانات خانگی علی رغم دانش افزایی خوب، در تامین هزینه ها درمانده شده اند مگر آنکه پدری یا پدرخانمی، پولدار باشند و اغلب درآمد آنها از فروش ملزومات (پت شاپ) است.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۳
این هم یکی از نشانه های رشد است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۳۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۳
البته باید درنظر داشت که ایشان کلمه رشد را بدون تعریف درست از آن ، بکار برده اند!!
رشد به مفهوم ارتقا و بالندگی در کیفیت یک مفهوم است و رشد به مفهوم افزایش تعداد ، مقوله ای دیگر محسوب می شود
آیا سطح کیفیت آموزشی دانشکده های دامپزشکی ارتقا یافته آیا تسلط فعالین این حوزه بر ارائه خدمات موثر و مطمئن افزوده شده !؟
آیا قوانین و دستورالعملهای صادره از طرف نهادهای مسئول منطبق با اصول علمی و منطقی و باعث سهولت و پیشرفت شده!؟
سامان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۳
2
23
جناب دکتر، مشخصه زمان زیادی است که از بیمارستان و محله ایی که در آن زندگی میکنید فراتر نرفته اید. بهترین بیمارستان های دامپزشکی در ایران، تنها با کلینیک های دامپزشکی متوسط در استانبول و امارات قابل مقایسه هستند. ما در تمامی عرصه های دامپزشکی، حداقل ده سال از کشور های خاور میانه عقب هستیم که با روند جذب بی رویه دانشجو در دانشگاه های سراسری و آزاد، به حول و قوه الهی عقب تر هم میرویم.
گویا دکتر محبی در مورد دنیا و کشور دیگه ایی صحبت میکنند. ...................
همانطور که شما در صحبت هایتان، خودتان را از حیطه دام های بزرگ جدا کردید، در دام های کوچک هم مشخص است در فضای دیگری کار و فعالیت میکنید که بسیار متفاوت از سایر کلینیسین هاست.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۴
حداقل پست های اینستاگرام همکاران رو نگاه میکردی بعد میگفتی از محله خودشان فراتر نرفته اند اگر قصدتان توهین به شخص ایشان بوده باشد باید ارضا شده باشید موفقیت همراه همیشگیتان
دکتر احسان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۳
0
5
حکیم عزیز ویژه پیگیری بفرمایید! شایعه انحلال سازمان دامپزشکی با فشار وزارت جهاد و ادغام با پشتیبانی امور دام!!!! ................. همین دیوار ترک دار رو هم می‌خوان از بین ببرند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۳
1
8
.................. دامپرشکی رو به رشد هست؟! خبرنگار مدام ازشون میپرسه پس چرا کلینیک ها دارن تعطیل میشن و شهرداری ها دخالت میکنن؟ ............... وقتی یک نفر حاضر نیست مشکل رو ببینه و انتقاد پذیر نیست این معنی اش اتفاقا اینه که تصمیم گیران رشته دامپزشکی که برای رشد این رشته مهم هستن، متوجه مشکلات نیستن.

اتفاقا دامپزشکی در ایران رو به قهقرا داره حرکت میکنه و حتی در مجلس داره قوانینی برای محدود کردن کلینیک های حیوانات خانگی تصویب میشه. به هیچ وجه هم بر اساس تکنولوژی های روز دنیا حرکت نمیکنیم. اینکه یک کلینیک دستگاه دست دوم رادیولوژی و سونوگرافی بیاره نصب کنه، بهش نمیگن تکنولوژی. این تکنولوژی ها مال چند دهه پیشه.

مشخصه اصلا از تکنولوژی روز دنیا در دامپزشکی خبر ندارن. داروهای جدید، تجهیزات جدید، آنتی بادی های مونوکلونال برای انواع بیماری های ویروسی، روشهای تشخیصی جدید با استفاده از مارکرها و دیوایس های میکروفلویدیک و...

هنوز دامپزشکان ما برای تشخیص آبستنی از روش سنتی با تکیه بر قدرت لامسه استفاده میکنن گاهی هم از دستگاه های درجه دو چینی با وضوح پایین در حالیکه الان دستگاه های جدید با وضوح بالا و حتی دستگاه های تشخیص صدای قلب از روی پوست اومده، یا روش های تشخیص آبستنی با نمونه خون و کیت و...شما برید فیلم های دانشجوهای دامپزشکی دانشگاه های آمریکا رو ببینید که چه تجهیزاتی دارن و چه کارهایی انجام میدن. در ایران هنوز دانشجو در کلاس آناتومی باید از اسکلت های قدیمی سالها پیش آناتومی رو یاد بگیره!

به دلیل تعداد زیاد دانشکده ها و تعداد زیاد فارغ التحصیلان رقابت منفی ایجاد شده. دامپزشکان با قیمت های کارگری و ارزان دارن کار میکنن. تعرفه ها در حد قیمت یک پیراهن و شلوار هم نیست! حداکثر تجهیزات یک دامپزشک فارم، یک گوشی معاینه هست و یک دست لباس فارم! خبری از پاراکلینیک نیست. داروهای جدید ضد انگل که حدود یک دهه در آمریکا و اروپا بود تازه 1-2 ساله وارد ایران شده اونم با کیفیت چینی و درجه دو.
..........................
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۳
1
10
آقای دکتر محبی فرمودن که آمریکا با کمبود 10 هزار دامپزشک مواجه هست! صرف نظر از اینکه چنین حرفی رو بدون رفرنس معتبر ذکر کردن، انجمن دامپزشکی آمریکا حرف دیگه ای میزنه و میگه که در سال های آینده تا سال 2035 هم در آمریکا دامپزشک کافی وجود داره و مشکلی از لحاظ خدمات دامپزشکی وجود نخواهد داشت. لینک مربوط به این موضوع رو هم در انتها قرار میدم:

https://www.avma.org/news/no-dire-shortage-veterinarians-anticipated-coming-years
X
|
Japan
|
۱۵:۱۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۳
1
2
بایستی رشد و توسعه را فراتر از خاورمیانه بالا برد.

آینده در دستان کشورهایی است که در بیوتکنولوژی دست برتر دارند

تصور کنید که در قرنهای آینده انسانها و حیوانات نر ماده نخواهند بود(انسان و حیوانات فاقد جنسیت"" تا زاد و‌ولد کنند. در چنین وضعیتی شبیه سازی انسان و حیوان در لابراتوارها انجام خواهد شد.

ما مجبوریم که "" رکورد برنیم""
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
انسانها حیوان نیستند که فقط با بیوتکنولوژی تکثیر شوند برای تأمین مایحتاج.عمده زندگی براساس عشق و عاطفه و روابط اجتماعی و خانوادگی معنی پیدا می‌کند.
کامیاب قیصربیگی
|
Germany
|
۱۸:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۳
1
11
سلام.
همین الان هم در کشور خودمان دامپزشک فارم کم داریم.
هیچ جذابیتی برای نسل جوان ندارد ..
این همه دامپزشک داریم ولی در کنترل بیماریها درمانده ایم و هر روز به عمق فاجعه افزوده می شود .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
در عمل مهندسین دامپروری و سایر رده‌ها کار فارسی انجام می‌دهند و علتش برمی‌گردد به ناامیدی دامپزشکان در حیطه دام بزرگ بخاطر عدم جلوگیری از کار درمانگرهای غیرمجاز و سپس روابط غلط دامپزشکان با دامداران، و عدم آموزش صحیح مدیریت پرورش و بالینی در دانشکده های دامپزشکی. دامپزشکان قدیمی تمام راهکارهای درمانی را به دامداران و درمانگرهای غیرمجاز، بخوبی آموزش دادند و حریمی بین دامپزشکان و دامداران باقی نمانده
کلینیسین دام کوچک مهاجرت کرده
|
Germany
|
۲۰:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۳
1
8
آقای دکتر محبی بفرمایند بر اساس کدام معیارها و ارزیابی رتبه اول را داریم؟
در حالی که بسیاری از داروهای برند و اختصاصی دام کوچک در دسترس نیستند، از کدام تکنولوژی صحبت میفرمایند؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۳
1
4
دو تا از دوستان بنده به آمریکا مهاجرت کردند ولی مدرک دامپزشکی آنها مورد قبول قرار نگرفت و صرفا مدرک لیسانس در نظر گرفت و با اون مدرک ارشد در رشته های دیگر گرفته اند و مشغول بکار هستند. قبول مدرک مقوله ای هست بسیار مهم در کشور مقصد
دامپزشک کلینیسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۴
2
6
................ هیچ داروی اختصاصی پتی در کشور ندارید همه قاچاق وارد میشه غذا و مکمل های خوب قاچاق وارد میشه اکثر دامپزشک ها هم در خصوص غذا و مکمل های داخلی بدبین هستند تعداد معدودی کلینیک دارند خوب کار میکنند و پول در می اورند که استثنا است دام بزرگ که تعطیله صدور پروانه که نامحدوده داروخانه که شده پت شاپ ............
مسوول فنی بیکار شده
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۵
3
1
دامپزشکی در بحث اعمال نظارت بهداشتی وسلامت فراورده های خام دامی تحت فرمان واراده کارفرماها وصاحبان کشتارگاه ها وکارگاه های تولیدی است واز خود جسارت وشجاعت برخورد با تخلفات وتقلبات کارفرماها را ندارد
دام کوچک ؟
|
Germany
|
۱۶:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۵
1
4
آقای دکتر شما محیط کار باکلاس و اروپایی مانند خودتون در تهران رو با محیط کار داغون شهرستان یکی میکنین؟ تهران برای تیتر هاری اروپا ۲۵ میلیون پول میدن ،برای جرم گیری دندان سگ و گربه ده میلیون پول میدن ،اینجا حتی یه کیت پاروا هم پیدا نمیشه ،از چه رشدی صحبت میکنین؟ از منی که با دکترا گرفتن و دوسال زحمت سربازی و خدمت در رسته نامعتبر دنبال یه رستوران میگردم که مسول فنی بشم ؟ اونم پیدا نمیشه چون توسط خانم مهندس های کاردان و کارشناس دامپزشکی اشباع شده ! برای احداث بیمارستان یا کلینیک هم ده میلیارد تومان پول لازم هست ،بزرگوارانی مثل شما ،مثل دکتر کارساز گرامی فضای غیر واقعی از دامپزشکی در فضای مجازی ارایه دادین ،دام کوچک به جز تهران و کرج و شیراز و رشت و تبریز در بقیه ایران بازاری نداره ،لطفا برای بچه های کنکوری که می‌خوان به اشتباه این رشته رو انتخاب کنند دلیلی برای دور شدن از خوشبختی و ارزوهاشون با ورود به این رشته نباشین !
نظر شما
ادامه