کد خبر: ۸۰۵۹۷
تعداد نظرات: ۳۶ نظر
گفت‌وگوی حکیم مهر با «دکتر هادی نورانی» دامپزشک فعال در حوزه طب اسب:
«دکتر هادی نورانی» افزود: متاسفانه هیچ‌گونه صنفی در حوزه طب اسب وجود ندارد و به همین دلیل هیچ تعرفه‌ای در این حوزه نداریم و تعرفه درمان اسب را خود دامپزشکان تعیین می‌کنند ...

حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی:‌ «دکتر هادی نورانی» یکی از دامپزشکان جوان و فعال در حوزه اسب در شهرستان گنبد است که به گفته خودش قریب به ۶ ماه در یک باشگاه مهتری و کارگری کرده و کنار اسب‌ها بیل زده تا رفتار آنها را بشناسد و امروز با یک نگاه در چشم یک اسب، متوجه خصوصیات آن شود: «در یک سال اول به امید حمایتی که قول آن را داده بودند، پیش دامپزشکان قدیمی کار کردم اما جز سنگ‌اندازی و اذیت، کار دیگری نکردند، چون تمایلی به ورود جوانان به این عرصه نداشتند.»

به گفته وی صنعت اسب در ایران تدریس نمی‌شود و این مسئله برای کسانی که قصد ورود به این حوزه را دارند، یک معضل است: «من حتی یک استاد دامپزشکی در زمینه اسب نداشتم و به شکل خودخوان یاد گرفتم. رفرنس را می‌خوانم و بعد کار می‌کنم و همه جراحی‌هایی که انجام می‌دهم، از روی رفرنس است.»

دکتر نورانی در گفت‌وگو با حکیم مهر تصریح می‌کند: «متاسفانه هیچ گونه صنفی در حوزه اسب وجود ندارد و به همین دلیل هیچ تعرفه‌ای در این حوزه نداریم و تعرفه درمان اسب را خود دامپزشکان تعیین می‌کنند.»

حکیم مهر:‌ آقای دکتر ورودی چه سالی و کدام دانشکده هستید؟

بنده ورودی مهر ماه سال ۹۰ دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر هستم.

حکیم مهر: آیا به دامپزشکی علاقه داشتید یا دست تقدیر شما را وارد این حوزه کرد؟

در واقع دست تقدیر بود که باعث شد وارد این رشته شوم.

حکیم مهر:‌ وقتی وارد این رشته شدید، با آنچه که تصور می‌کردید، چقدر فاصله داشت؟

بالاخره یک نوجوان ۱۸ ساله دید خاصی از زندگی ندارد و من هم در همین شرایط بودم که وارد دانشگاه شدم. در ترم‌های اول که همه دانشجویان علاقه‌مند به افزایش معدل خود هستند، اما من بعد از اینکه دروسی مثل فارماکولوژی را خواندیم، به دامپزشکی علاقه‌مند و متوجه شدم که واقعا کم از علم پزشکی ندارد. آن زمان یکی از اساتید ما می‌گفت که دامپزشکی یک دریای هزار متر در هزار متر با عمق یک متر است اما پزشکی یک دریای یک متر در یک متر در عمق هزار متر است، چرا که در دامپزشکی با جانداران زیادی سروکار داریم که روی آنها خیلی کار نشده است.

در همان سال‌ها پلتفرم اینستاگرام به تازگی شروع به کار کرده بود و من به کمک آن دامپزشکان برزیل و آمریکای جنوبی را دنبال می‌کردم؛ چون سطح امکانات این کشورها هم مثل ایران است و امکانات زیادی ندارند. من دیدم که آنها فعالیت‌های زیادی می‌کنند و به این نتیجه رسیدم که فرق دامپزشکی با پزشکی این نیست، بلکه ما یک دریای هزار متر در هزار متر و به عمق هزار متر هستیم. کمااینکه مثلا در همین صنعت اسب، کیست رحمی برمی‌داریم و همه مشکلات ناباروری و مفصلی را حل می‌کنیم. لذا هر آنچه که در پزشکی هست، در این صنعت، حتی در ایران که هیچ حمایتی از آن نشده و خصوصی است، وجود دارد.

حکیم مهر:‌ منظورتان از خصوصی بودن طب اسب چیست؟

 منظورم این است که دامپزشک فعال در این عرصه باید با پول و امکانات خودش دستگاه‌ها را وارد کند و امروز تمام دستگاه‌های مورد نیاز رشته را داریم. به نظر من طبابت یک مسئله خونی است و باید در ذات انسان باشد و همه چیز علم نیست. بلکه باید علاقه وجود داشته باشد و من هم به تدریج به رشته دامپزشکی علاقه‌مند شدم و سعی کردم مطالعات خود را افزایش دهم که وارد کار شوم.

حکیم مهر:‌ بعد از اتمام دوره عمومی چه کردید؟

دوره عمومی بنده در سال ۹۶ تمام شد و من بعد از آن در آزمون تخصص رشته داخلی دام‌های بزرگ شرکت کردم و رتبه ۵ آوردم. همزمان با این رخداد، از دکترهای متخصص، رزیدنت‌ها و افراد فعال پرس‌وجو کردم و به این نتیجه رسیدم که اگر زمان خودم را در این ۴ سال به اتمام دوره سربازی و سپس فعالیت حرفه‌ای اختصاص دهم، در نهایت از سایرین که دوره تخصص را خواندند، جلوتر خواهم بود و همین اتفاق هم افتاد. کمااینکه دوستانی که آنها را می‌شناسم، به تازگی به دنبال اثبات خود و ورود به بازار کار هستند. من در مصاحبه‌های دانشگاه‌های تهران و شیراز شرکت کردم و آنها من را نپذیرفتند و اگر هم می‌پذیرفتند، من شرکت نمی‌کردم و از همان زمان شروع به کار کردم و کلینیسین دام بزرگ شدم.

حکیم مهر:‌ چه شد که به حوزه اسب ورود کردید؟

من در ابتدا به دام کوچک علاقه‌مند بودم و دوره کارآموزی را در بیمارستان ۱۴ مهر کرج خدمت دکتر کرمی گذراندم. دو سال آخر دکتر کامبیز باستان که از دوستان من بود، به من پیشنهاد داد که در حوزه اسب کار کنیم، چون این حوزه شرایط مالی مساعدی دارد. خود او از اسب‌دارهای قدیمی بود که در این حوزه بسیار کار کرده بودند. من هم قبول کردم و وارد عرصه دامپزشکی اسب شدم.

حکیم مهر:‌ آیا در این حوزه سررشته‌ای داشتید؟

متاسفانه در دانشگاه آزاد و همچنین دانشگاه سراسری به هیچ عنوان طب اسب تدریس نمی‌شود و اگر هم بشود، در حد ۴ عدد جزوه است. در واقع یکی از مشکلات دامپزشکی ایران این است که دانشگاه‌های آزاد و سراسری به صورت ساختگی رشته دامپزشکی را تدریس می‌کنند؛ خود من در این صنعت کار می‌کنم و دلسوز افرادی هستم که وارد این صنعت شده‌اند. چون کیس ندیدند و لذا هیچ چیزی بلد نیستند.

حکیم مهر: شما چطور یاد گرفتید؟

من حتی یک استاد دامپزشکی در زمینه اسب نداشتم و به شکل خودخوان یاد گرفتم. رفرنس را می‌خوانم و بعد کار می‌کنم و همه جراحی‌هایی که انجام می‌دهم، از روی رفرنس است. هم دل و علاقه داشتم و هم در خودم می‌دیدم که این جراحی را انجام دهم؛ در حوزه داخلی و مامایی نیز به همین شکل.

بنده در شهر  گنبد وارد صنعت اسب شدم. یک سال اول را به امید حمایتی که قول آن را داده بودند، پیش دامپزشکان قدیمی کار کردم اما جز سنگ‌اندازی و اذیت کار دیگری نکردند. به هر حال دامپزشکان قدیمی مایل به ورود جوانان به عرصه کار نیستند، چون معتقدند که فضای کار را از آنها می‌گیرند. اما من پافشاری کردم و ادامه دادم. الان هم به همه کارآموزان می‌گویم که اگر در طول روز ۱۰ کیس دیدند، شب‌ها که به خانه می‌روند هر ۱۰ کیس را آنالیز کنند و پیش خود بگویند که مثلا اگر من جای دکتر نورانی بودم، در آن موقعیت چه تصمیمی می‌گرفتم. شاید ایشان اشتباه می‌کند. خود من هر شب حداقل ۲ ساعت مطالعه می‌کردم. در حال حاضر نیز‌ در پیج اینستاگرام، هر شب یک پست منتشر می‌کنم و ذیل همان پست، برای نوشتن کپشن حداقل نیم ساعت مطالعه می‌کنم، تا یک کپشن علمی و ساده بنویسم.

حکیم مهر:‌ به نظر شما صنعت اسب با چه مشکلات دیگری روبرو است؟

به نظر من صنعت اسب باید از صنعت دام بزرگ جدا شود، چون یک گاو شیری مثلا ۱۰۰ یا ۲۰۰ میلیون تومان قیمت دارد. اگر گاو به خاطر اشتباه دامپزشک تلف شود، نهایتا با جبران خسارت ۲۰۰ میلیون تومانی، رضایت دامدار جلب می‌شود. اما کسی که صاحب پت است، اگر سگ او تلف شود، با پرداخت هزینه راضی نمی‌شود. چون صرفا ارزش مالی آن مطرح نیست. در این میان اسب هم گران‌قیمت است و هم صاحب ارزش معنوی. در واقع معمولی‌ترین اسب ۱۵۰ میلیون تومان قیمت دارد و این رقم تا ۲۰ میلیارد تومان نیز بالا می‌رود. گاهی من برای درمان کولیک مراجعه می‌کنم و متاسفانه کاری از دستم ساخته نیست و اسب تلف می‌شود. شخصی که هم‌سن پدر من است، برای اسب خود گریه می‌کند. چون با حیوان انس و رابطه عاطفی پیدا کرده و این مسئله بسیار برای من سخت است. لذا صنعت اسب برای افرادی که مثل ما استاد نداشتند، بسیار مشکل است. ما حق خطا کردن نداریم، چون خودمان دچار افسردگی می‌شویم.

صنعت اسب صنعتی است که در ایران تدریس نمی‌شود و این مسئله برای کسانی که قصد ورود به این حوزه را دارند، یک معضل است. قدیمی‌ها هم به هیچ عنوان به جوانان کمک نمی‌کنند، تا نان خودشان بریده نشود. در صورتی که ما مسلمان‌ها معتقد هستیم که روزی ما در دست خداست.

جراحی اسب نیز مشکلات خاص خود را دارد. مثلا اگر یک لحظه بیهوشی یک اسب ۵۰۰ کیلویی به اتمام برسد و جراحی تمام نشده باشد، دامپزشک به خطر می‌افتد. اما برای دام کوچک این مسئله مطرح نیست. چون پت روی میز جراحی فیکس می‌شود. اگر یک اسب، دامپزشکی را بزند، قطع به یقین دست و پای او شکسته یا باعث مرگ او می‌شود، چون حدود ۵۰۰ کیلوگرم عضله خالص است، به خصوص برای ما که در صنعت اسب کورسی کار می‌کنیم و اسب‌های این حوزه پرخون و ورزشکار هستند، این خطر دوچندان است.

حکیم مهر:‌ آیا تا به حال برای شما حادثه رخ داده است؟

خوشبختانه تا الان برای من اتفاق نیفتاده است، چون من در سال ۹۴ که با دکتر باستان وارد این عرصه شدیم، حدود ۶ ماه در یک باشگاه که متعلق به پدر ایشان بود، مهتری می‌کردم، کارگر اسب بودم و کنار او بیل می‌زدم تا رفتار اسب را بشناسم و با اسب آشنا شوم. الان چشم اسب را که نگاه کنم، متوجه می‌شوم که چه اسبی است و چه خصوصیاتی دارد. این مسائل را باید آنالیز کرد.

حکیم مهر: چه توصیه‌ای برای جوان‌ترهای علاقه‌مند به حوزه طب اسب دارید؟

کارآموزانی که قصد ورود به صنعت اسب را دارند، معتقدند که صنعت اسب مافیایی است، در صورتی که چنین چیزی وجود ندارد. صنعت اسب سخت است و البته که در آن پول وجود دارد اما به آرامی باید در آن جلو رفت. زمانی که من حوزه اسب را شروع کردم، هفت نفر از دوستانم از بهترین دانشگاه‌های ایران با من همراه بودند اما آنها دوام نیاوردند. یکی از آنها به من گفت «همان زمان که تو ۹۰۰ میلیون تومان در حوزه داروخانه صنعت اسب سرمایه‌گذاری کردی، من با آن پول خودرو خریدم و الان ۴ خودرو دارم. تو چه داری؟» در صورتی که همه چیز پول نیست. بلکه جوانان باید علاقه داشته باشند و روی کار خود تمرکز کنند و بدانند که اگر در سال اول موفق به برداشت نشدند، نباید فرار کنند، بلکه در سال دوم یا سوم می‌توانند برداشت کنند. اگر یک کیس را نتوانستند درمان کنند، نباید بترسند، بلکه شب کتاب رفرنس را باز کنند و اصطلاحا آن را بخورند. چشمانشان را ببندند و تصور کنند که روی کیس هستند. پافشاری کنند و بگویند که من باید دامپزشک اسب شوم و با اخلاق خوب و علم، به تدریج جلو ‌روند.

من هم از سال ۹۶ که فارغ التحصیل شدم، چندین سال است که کار می‌کنم و جلو می‌روم و شرایطم از ابتدا که به این صورت نبوده است. من اعتماد صاحبان اسب را جلب کردم. شب گذشته شخصی از تهران با من تماس گرفته که برای کارآموزی مراجعه کند. به او گفتم که من ۸۰۰ پست در اینستاگرام دارم، تو اگر توانستی همه این پست‌ها را مورد مطالعه قرار دهی و آنالیز کنی، آن وقت بیا. من چند نکته را گفتم و چند نکته را نگفتم. خود تو آنها را آنالیز کن. قبول کرد که در یک ماه این کار را انجام دهد و برگردد که البته اکثر آنها هم برنمی‌گردند.

حکیم مهر:‌ به‌عنوان حرف آخر...

متاسفانه هیچ‌گونه صنفی در حوزه اسب وجود ندارد و به همین دلیل هیچ تعرفه‌ای در این حوزه نداریم. تعرفه درمان اسب را خود دامپزشکان تعیین می‌کنند. مثلا فلان دکتر در تهران کمر تزریق می‌کند و ۴۰ میلیون تومان می‌گیرد؛ یک جوان که سال دوم وارد این کار شده، با ۵ میلیون تومان هم این کار را انجام می‌دهد.

حکیم مهر:‌ ممنون از فرصتی که در اختیار ما قرار دادید.

 

 

انتشار یافته: ۳۶
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲۳
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۰۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
6
12
دکتر‌نورانی رو خیلی وقته میشناسم.
از زمان دانشجویی‌
واقعا شاهد تلاش و زحمت های ایشون واسه طب اسب بودم.
الگوی خوبی برای دامپزشک های جوانه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
6
9
درود و صد درود به شما جوان ایرانی ، لذت از مصاحبه شما بردم .
حکیم مهر را نیز قدردانی برای چنین مصاحبه های زیبا و به جایی
دامپزشک بخش خصوصی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
2
11
متاسفانه طبابت در اسب شده مافیایی
باند باند بازی
دامپزشکی هزار درد سر
ناشناس
|
United States of America
|
۲۳:۴۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
0
10
عزیز گراتقدر
از خدا شاکر باش
که هیچ تعرفه ای برای اسب وجود ندارد
وگرنه برای همان تزریق کمر
پانصد هزار تومان تصویب می کردند و بعد یکسال تاخیر هم ابلاغ می شد.
ناشناس
|
France
|
۲۳:۴۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
6
4
در دانشگاه آزاد تبریز، آقای دکتر حسن پور اهتمام ویژه بر آموزش طب اسب داشتند. به طور مکرر با ایشان به سر مریض میرفتیم و بارهای بار مریض های مختلف به دانشگاه ارجاع میشدند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
4
2
مثل همیشه دانشگاه عقب است . من نمیدانم چه زمانی بنا میشود دانشگاه خودش را با جامعه تطبیق دهد ، فراموش نکنیم علمی که سبب پیشرفت جامعه نشود به قول ناپلئون اراجیف است .
ناشناس
|
United States of America
|
۰۱:۳۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
7
15
آقای دکتر نورانی محترم چرا یک دانشکده ...... که بشما طب اسب را تدریس نکردن به تمامی دانشکده ها تعمیم میدین و اعتبار سایر دانشکده هارو پایین میارید؟ ......................
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۲۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
دقیقا از دانشگاه آزاد شبستر که نباید انتظار داشت
تازه خود تبریز هم نوپاست
اما در اهواز هم تدریس میشه هم تعداد زیادی کیس اسب ارزشمند و گرانقیمت دارد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
دقیقا خیلی از دانشگاه ها تدریس می کنند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
0
9
در شیراز اساتید برجسته‌ای در تغذیه، تولیدمثل، جراحی و داخلی به فعالیت مشغولند.
پاسخ ها
ناشناس
| Japan |
۱۲:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
اما هیچ استادی ! تا کید می کنم هیچ استادی اسب دار سر اسبش راه نمیده!

اونها در دانشگاه استاد هستند در فیلد اسب کار را به کار بلد می دهند
فقط دیدم دکتر معیر هست که هم هیات علمیه و هم کیس اسب می بینه و قبولش دارن بقیه کلینسین های اسب به هیچ وجه وجهه علمی ندارن و با تجربه و دانش اسب هستند نه هیات علمی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
0
9
نگران وضع تعرفه نباشید. کار خوب و با کیفیت ارایه کن، پول خوب بگیر‌. پایدار خواهی ماند.
محمد مهدی شمس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
3
4
با سلام.با احترام به جناب دکتر نورانی. با اینکه به طور کلی آموزش دامپزشکی در ایران خیلی ضعیف شده و جایگاه بسیار پایینی داره، به ویژه در دانشگاه آزاد، اما در دانشکده هایی مانند شهید چمران اهواز، فردوسی مشهد و.. فعلا طب اسب رو خوب تدریس می‌کنند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
نویسنده محترم، تشریف بیاورید شیراز مدیریت تولید مثل، تغذیه و جراحی و داخلی را ببینید. سپس احتمالا شیراز را نیز اضافه می کنید.
دکتر سید حمید میرخلف
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
1
2
متاسفانه طب حیوانات در ایران جدی گرفته نمی شود ولی اهمیت این حرفه در پیشگیری بیماریهای در انسان بسیار است و اگر در حوزه بیماری ها در حیوان نوعی بیمه ورود کند ره گشای بسیاری از مشکلات در درمان بیماری‌هاست و کمکی در جهت کاهش بهای دار و و درمان به دامداری است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
0
0
آنچه در طب داخلی اسب در اروپای غربی (آلمان، هلند، انگلیس و بلژیک) دیدم، در ایران ندیدم. در تولید مثل اسب افراد توانا در ایران داریم که برخی به فناوری تولید مثل اسب نیز مزین هستند.
کامی
|
France
|
۱۳:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
0
6
درود بر شما جناب دکتر
البته لازم به ذکر است فعالیت و تجربه ۸ ساله در طبابت اسب هم همچنان کارآموزی و جدیدالورود بودن تلقی میشود و همچنان باید کسب تجربه کرد! با ارزوی موفقیت
قربیانی
|
Finland
|
۱۵:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
4
2
ما شاهد تلاش های شما بودیم و هستیم
باعث افتخارید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
0
5
دامپزشکی فقط دانشگاه شیراز یه سر به دانشکده دامپزشکی این دانشگاه بزنید ببینید چه امکانات قابل توجه واساتید حاذقی دارد
صباحی فر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
5
6
الان کاملا مشهود و قابل درکه که باز اون روزنه حسادت دامپزشکا به همدیگه که چشم دیدن موفقیت هم رو ندارند چطور در حال باز شدنه.ایشان در شبستر خوندن و موفق هستند و بنده به نوبه خود خوشحالم به موفقیت همکارانم.هیچ ربطی نه به شیراز داره و نه چمران و نه مشهد حاذق بودن همونطور که خود دکتر گفتند ذاتیه!!!!فارغ التحصیل تهران سراغ دارم مسئول فنی مرغ مادره ماهی 4 میلیون تومان حالا هی بحرفید همکاران حسووووددددددد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۳۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
0
0
طب اسب یک تخصص فوق العاده عالی می باشد که لازم است بیشتر به آن توجه شود. از اینکه برای در ک رفتارها و مسائل مختلف در اسب مدتی بصورت مهتر و پرستار در کنار این حیوان ارزشمند بودید ستودنی است.در کشورهای پیشرفته اساتید معروف حتی در زمینه کشاورزی هم مدتی در زمین های کشاورزی مانند یک کشاورز ساده مسائل مربوط به کشت را بصورت علمی از نزدیک مطالعه می کنند،از جمله در کشور ایالات متحده آمریکا
ناشناس
|
Brazil
|
۱۹:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
0
4
متاسفانه ایشون در جایی تحصیل کرده که در زمینه اسب استادان متبحر و فعال در حوزه اسب نداشتند. در دانشگاه های معتبری همچون تهران، شیراز و ... در زمینه بیماری های داخلی، جراحی، رادیولوژی و نیز مامایی و بیماری های تولیدمثل بخصوص در دوره‌ای دستیاری مطالب تئوری و عملی بنحو مطلوب تدریس می شود. اتفاقا در بیمارستان مرداباد کرج وابسته به دانشگاه تهران، همیشه حداقل ۷-۸ راس مادیان و یکی دو راس سیلمی حضور دارند که در دوره دستیاری مامایی و بیماری های تولیدمثل اسب علاوه بر ارائه دروس تخصصی، دروس عملی بنحو مطلوبی تدریس می شود بطوریکه رزیدنت های سال دوم بسیاری از اعمال مانند اسپرم گیری، ارزیابی اسپرم، تلقیح مصنوعی، سونوگرافی مادیان آبستن و غیرآبستن، نمونه گیری از رحم و ...را خودشان انجام می‌دهند. لذا تعمیم این مطلب از طرف نویسنده محترم به همه دانشکده های دامپزشکی بسیار دور از انصاف و غیرواقعی است.
تیزفهم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
1
0
سلام اقای دکتر نورانی
با توجه به فعالیت جنابعالی در شهر گنبد و فعال بودن صنعت اسب در استان، ایا مواردی از بیماری مشمشه در اسب ها مشاهده می شود؟
تیزفهم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
0
0
با سلام و آرزوی موفقیت
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
3
3
درودبر شما، بسیار عالی توضیح دادید فقط یک جا اشاره فرمودید پزشکی دام از پزشکی انسان کم نمی آورد، به نظر من پزشکی دام خیلی علمی تر و پژوهشی تر از پزشکی انسانی است. با توجه به اینکه بیشتر بیماری از دام هست متاسفانه پزشکی انسانی اطلاعات کمی در این مورد دارد، ولی پزشکی دام هم اطلاعات دامی و انسانی بالایی دارد لذا در دوره دکتری عمومی، پزشکان حاذق و ماهری می شوند، پزشکی دام مادر رشته های علوم پزشکی است ابتدا باید دوباره به وزارت بهداشت بر گردد و در دوره دکتری عمومی پزشکی دام و پزشکی انسانی با هم ادغام شوند و در دوره تخصصی از هم جدا شوند
آراسب دباغ مقدم
|
Germany
|
۰۸:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۸
0
1
خیلی جالب بود. ممنون
پاسخ ها
مجید فتاحی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۱۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۸
با سلام.بنده رشته علوم دامی شبستر سال ۸۵ هستم که دومین دانشگاه برتر کشور بوده و در حال حاضر نیز می باشد.لیکن آقای دکتر نورانی صحیح فرمودند در زمینه صنعت اسب در کشور ضعیف عمل شده است.به امید موفقیت دکتر
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۸
خدایا، چطور ممکنه دانشگاه شبستر دومین دانشگاه برتر ایران شود؟ از چه نظر برتر شد؟
ناصر
|
Germany
|
۱۲:۱۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۸
2
1
مطالب خوبی گفتن آقای دکترنورایی عزیز،دراینستاگرام مدتی،پست هاشون رومی دیدم،بعضی اوقات،توضیح درکبشن نداشتن،که منظورشون چیه؟ولی درمجموع بایددامپزشک حاذق وماهی باشن
عسکری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۸
7
0
دامپزشک با سوادی وجود نداره و به صرف اینکه مدرک دانشگاهی دارن با سرمایه دامدار و مرغدار بازی میکنن و به همین دلیل دامپرور اجازه دخالت به اونها رو نمیده. اما دولت با قوانین یکطرفه به زور اونها رو بر مال و سرمایه بخش تولید مسلط کرده
پاسخ ها
سعید موسی علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۱۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۸
کاملا اشتباه و بی اساس فرمودید
اتفاقا اگر دامپزشکان باسواد و توانمند نبودن همین دامداران و مرغداران همین سرمایه اندک ملی باقیمانده رو هم از بین برده بودن دامدار که چه عرض کنم افرادی که زندگی مسالمت آمیز با دام دارند، اتفاقا سیاست های غلط وزارت کشاورزی باعث این موارد شده که دامدار ناآگاه به خودش اجازه میده داخل کار دامپزشک دخالت کند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۸
0
0
جناب عسگری، تشریف بیاورید شیراز و اصفهان. دامپزشکی و دامپزشک با شکوه را متوجه میشوید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۳۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۸
0
0
عسگری عزیز،
شک ندارم که در ایران عزیز زندگی نمی کنید یا سال ها دور از وطن هستید.
وحید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۲۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۸
1
0
اگر طب اسب تدریس بشه همه میرند مطب میزنند .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۸
تدریس و کار وابسته به وجود کیس
اون دانشگاهی که تدریس نمیکنه چون کیس ندارن
شما مثلا در یک شهر کوچک عادی که نهایت 30 راس اسب بارکش داره که در سه فصل سال رها هستند مطب اسب میزنی؟
ناشناس
|
Netherlands (Kingdom of the)
|
۱۴:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
0
0
آقا در رشته دامپروری رشته مستقل اسب وجود دارد در مقطع لیسانس و فوق دیپلم البته اگر متقاضی داشته باشد فعلا چون دانشجو نایاب شده
نظر شما
ادامه