کد خبر: ۸۰۷۰۲
تعداد نظرات: ۵۸ نظر
جایگاه دامپزشکی (بخش دهم):
عرف و سنتی که این‌همه به کشور و مردم این کشور، چه دامدار و چه غیر دامدار، خسارت و ضرر و زیان وارد می‌کند، نباید ادامه پیدا کند و باید با توجیه مسئولین و مردم، این سنت‌ها و ناهنجاری‌ها که هنجار تلقی می‌شوند، به تاریخ سپرده شوند ...

جایگاه دامپزشکی (بخش دهم)

چرا پس از ۶۰ سال واکسیناسیون تب برفکی و بروسلوز، در کنترل این بیماری‌ها ناموفق بوده‌ایم؟/ ضرورت تغییر رویه سازمان دامپزشکی در عید قربان

دکتر ناصر رسولی بیرامی

 در بخش دوم گفتیم که با توجه به میزان شیوع و خسارات و تبعات بیماری بروسلوز و آلودگی کیست هیداتید و مشترک بودن آنها بین انسان و حیوان، کنترل و پیشگیری و ریشه‌کنی این بیماری و آلودگی‌ها در کشورمان، باید در راس و اولویت برنامه‌ها قرار گیرند. اکنون می‌گوییم جلوگیری از آلودگی محیط زیست برای کنترل همه‌ی بیماری‌ها و آلودگی‌ها ضروری است و هیچ نوع بیماری و آلودگی را نمی‌توان بدون پاک‌سازی محیط به سرانجام رساند. همچنین در بخش نهم گفتیم کشتار دام در بیرون از کشتارگاه و رها کردن لاشه‌ی دام‌های تلف شده در محیط و عدم دفن مناسب آنها، از مهمترین دلایل آلودگی محیط زیست با عوامل بیماری‌زای دامی است. لذا کشتار دام در کشتارگاه‌ها و دفن بهداشتی لاشه‌ها باید در راس همه‌ی برنامه‌های سازمان دامپزشکی برای پیشگیری و کنترل و ریشه‌کنی بیماری‌ها و آلودگی‌ها قرار گیرد.

 در نظر بگیرید که دامی در بیرون از کشتارگاه کشتار شود و خون آن در مرتع و باغ و کوچه و خیابان بریزد و آلایش آن مانند دستگاه تناسلی دام‌های نر و ماده و طحال و نای و غیره در محیط و در مراتع رها شود. حال در نظر بگیرید که این دام یا آلوده یا بیمار باشد و بیماری در مرحله‌ی وایرمی یا باکترمی باشد، یعنی باکتری یا ویروس در بالاترین مقدار خود در خون یافت شود. یا در نظر بگیرید که طحال و کبد و ریه‌ی دام کشتار شده دارای کیست‌هایی مانند کیست هیداتید یا کیستی سرکوس باشد؛ خون در محیط بریزد و آدم ها و حیوانات پا روی آن گذاشته و آن را با خود به همه جا ببرند، یا آب و باد آن را در همه جا منتشر نماید، یا حیوانات مختلف مانند سگ و گربه از بافت‌های آلوده آن مصرف کنند. آیا بعد از این آلودگی گسترده و وسیع محیطی که با این این بافت‌ها رخ می‌دهد، امکان کنترل بیماری‌ها و آلودگی‌ها وجود دارد؟ مسلما پاسخ منفی است و همین آلودگی‌ها است که باعث می‌شود بعد از یکصد سال که از تاسیس دامپزشکی می‌گذرد، هنوز نتوانسته‌ایم حتی یک بیماری را هم با برنامه‌ریزی کنترل کنیم، چون آلودگی محیط اجازه آن را نمی‌دهد.

 ما معمولا به این موارد یعنی آلودگی محیط توجه نکرده و به آن فکر نمی‌کنیم اما مشکل اصلی ما همین جا است. ما فکر می‌کنیم که با واکسن و دارو و ضدعفونی و آهک می‌شود بیماری‌ها را کنترل کرد. اما اگر امکان کنترل و مبارزه و ریشه‌کنی بیماری‌ها با واکسن و دارو امکان‌پذیر بود، هرگز کشورهای پیشرفته که همین واکسن و داروها را می‌سازند، از تزریق واکسن و تجویز دارو دست بر نمی‌داشتند و هرگز هزینه‌های سنگین ریشه‌کنی بیماری‌ها را تحمل نمی‌کردند. کدام کشور پیشرفته را سراغ دارید که شصت سال واکسن تب برفکی بزند؟ کدام کشور پیشرفته را سراغ دارید که شصت سال واکسن بروسلوز بزند؟ من هر زمانی که این واکسیناسیون‌های طولانی‌مدت را به خاطر می‌آورم، آن داستان مشهور مولوی در مثنوی معنوی در ذهنم متبادر می‌شود که فردی که سالیان دراز رنج و زحمت می‌کشد و نتیجه‌ای به دست نمی‌آورد. مولوی می‌گوید ما چهل سال است که اقدام و عمل می‌کنیم اما لحظه‌ای درنگ نمی‌کنیم که نتیجه اعمال و کارها و اقدامات خود را بسنجیم و مشاهده کنیم. ما چهل سال است که در این انبار گندم جمع می‌کنیم. اما هیچ گندمی دیده نمی‌شود. پس این نشان می‌دهد که موش انبار ما را سوراخ کرده و دانه‌ها را می‌برد. چون اگر نمی‌برد حاصل چهل سال تلاش و جمع‌آوری مشهود و آشکار می‌شد. لذا باید لحظه‌ای درنگ کنیم و مشکل خود را پیدا کنیم و سراخ موش را ببندیم سپس اقدام به جمع‌آوری گندم بکنیم:

ما در این انبار گندم می‌کنیم

گندم جمع آمده گم می‌کنیم

می‌نیندیشم آخر ما به هوش

کین خلل در گندم است از مکر موش

اول ای جان دفع شر موش کن

وانگهان در جمع گندم جوش کن

....

ورنه موش دزد در انبار ماست

گندم اعمال چل ساله کجاست؟

 ما الان صد سال است اقدام می‌کنیم. الان شصت سال است که واکسن تب برفکی می‌زنیم. شصت سال است واکسن بروسلوز می‌زنیم. هر کسی هم که می‌آید برای توجیه اقتدار خویش مدعی واکسیناسیون بیشتر و جامع‌تر می‌شود. برادر! خواهر! یک لحظه تحمل کن تا ببینیم این شصت سال تلاش و کار و کوشش چه نتیجه‌ای داشته است؟! آیا مشکل ما واکسیناسیون است؟

 همچنان که گفته شد، در کشورهایی که بسیاری از بیماری‌های دامی ریشه‌کن و یا کنترل شده است جلوگیری از آلودگی محیط زیست از اولین اقدامات و در اولویت همه‌ی برنامه‌ها بوده است و در این رابطه آمریکا را مثال زدیم که شما در آنجا تقریبا نمی‌توانید هیچ دامی را بیرون از کشتارگاه کشتار کنید و باید برای کشتار دام حتما از کشتارگاه استفاده کنید. اما اگر می‌خواهید گوشت دام کشتار شده را خود و عزیزانتان مصرف کنید و نمی‌خواهید آن را بفروشید، می‌توانید درخواست کنید که دام کشتار شده بازرسی بهداشتی نشود و شما می‌توانید لاشه را بدون آنکه بازررسی بهداشتی شود به خانه ببرید و مصرف کنید.

 این را بدان آوردم که بگویم اولا در برنامه‌های بازرسی بهداشتی دام‌های کشتاری، بخصوص در اعیاد دقت نمایید و خود عامل انتشار بیماری‌ها نشوید. دوم اینکه در هنگام اقدام جهت تعطیلی کشتارگاه‌ها دقت بیشتری شود و اگر با تعطیلی یک کشتارگاه که کاملا بر اساس معیارهای بهداشتی عمل نمی‌کند، کشتار دام در بیرون از کشتارگاه رواج پیدا خواهد کرد، بهتر است این کشتارگاه تعطیل نشود و با صبر و حوصله ایرادات آن رفع شود یا کشتارگاه دیگری به جای آن معرفی شود. البته ممکن است گاهی خود کشتارگاه باعث مشکل شود که در این موارد باید سریع آن را تعطیل کرد. شاید بعضی‌ها شیوع آلودگی فاسیولوز انسانی در گیلان در دهه‌ی ۱۳۷۰ را به خاطر داشته باشند. بررسی‌ها نشان داد که به علت بالا آمدگی آب دریا فضولات دامی کشتارگاه بندر انزلی که دارای تخم فاسیولوز بود در مزارع اطراف پخش می‌شد و مزارع تولید سبزیجات را آلوده می‌کرد. در آن زمان تعداد زیادی از افراد به فاسیولوز دچار شدند و چون در ابتدا داروی ضد انگل فاسیولوز انسانی وجود نداشت، برای درمان مبتلایان از قرص‌ها و داروهای دامی استفاده شد.   

 مسئولان برای کنترل بیماری‌های دامی و بیماری‌های مشترک باید بازرسی‌های بهداشتی را که در ایام خاصی بخصوص عید قربان برنامه‌ریزی و اجرا می‌نمایند، سریعا تعطیل کنند. ممکن است بگویید پس حیوان قربانی در کجا کشتار شود؟ معلوم است که این حیوانات نیز باید در کشتارگاه کشتار شوند. ممکن است بگویید که این عمل خارج از عرف است! اما زمان نشان داده است که وقتی منافع و سلامت انسان مطرح می‌شود، حتی سنت و عرف و احکام مسلم و ثابت را نیز می‌توان تغییر داد و این به درک و فهم ما وابسته است. عرف و سنتی که این‌همه به کشور و مردم این کشور، چه دامدار و چه غیر دامدار، خسارت و ضرر و زیان وارد می‌کند، نباید ادامه پیدا کند و باید با توجیه مسئولین و مردم، این سنت‌ها و ناهنجاری‌ها که هنجار تلقی می‌شوند، به تاریخ سپرده شوند و این سخت و مشکل نیست و به راحتی می‌تواند اتفاق بیافتد.

یادتان هست که چند ده سال پیش حجاج که به حج مشرف می‌شدند، قربانی خود را در منا انجام نمی‌دادند، در حالی‌که این دستور در نصّ صریح قران بنا به تفاسیر آمده است و احادیث نیز دلالت بر آن دارد. در آن دوران قربانی در ایران انجام می‌شد و خویشان حاجی بعد از قربانی کردن دام در ایران، با تلفن به او اطلاع می‌دادند تا حلق و تقصیر کند. دلیل این حکم هم آن بود که می‌گفتند مردم به گوشت قربانی نیاز دارند و قربانی که در منا انجام می‌شود، گوشتش به هدر می رود و فاسد می‌گردد و این نشان می‌دهد که می‌توان قربانی را در کشتارگاه انجام داد و فقط به فرهنگ‌سازی و توجیه مسئولین نیاز دارد. لذا این مسئولیت بزرگان دامپزشکی است که مقامات کشوری و مذهبی را در رابطه با خسارات و مضرات و تلفات انسانی و دامی توجیه کنند تا آنها خود از کشتار دام در بیرون از کشتارگاه جلوگیری نمایند و حکم به منع شرعی آن دهند. زیرا آلودگی محیط زیست که باعث بقای آلودگی و در نتیجه دوام بیماری‌ها در کشورمان و در دام‌ها می‌گردد، خسارات فراوانی به سرمایه‌ها و مخازن و منابع انسانی و دامی کشور وارد می‌کند که قابل قیاس و مقایسه با گرسنگی حاصل از کشتار دام در منا نیست. در نظر بگیرید هزاران نفری که در اثر آلودگی به کیست هیداتید جراحی می‌شوند و مریض می‌شوند و گاهی فوت می‌نمایند و یا افرادی که در اثر ابتلا به بروسلوز چندین ماه مریض می‌شوند و درد و رنج می‌کشند و دارو می‌خورند و یا مقطوع‌النسل می‌گردند. خسارات و صدمات بیماری‌هایی مانند لپتوسپیروز و فاسیولوز به انسان‌ها و سرمایه‌ی دامی کشور نیز کم نیست و بی‌نهایت است و چه بسا دامدارانی که با ابتلای دام‌هایشان به بیماری آبله، خود و خانواده‌یشان از حیز زندگی ساقط می‌شوند. پس با توجیه مقامات و مردم می‌توان از کشتار دام در بیرون از کشتارگاه جلوگیری کرد.  

 دولت و شوراهای شهری و روستایی باید جلو کشتار دام در بیرون از کشتارگاه‌ها را بگیرند و باید همه دام‌ها حتی در روستاهای دور افتاده در کشتارگاه‌ها انجام شود و نباید خون و آلایش و بافت‌های آلوده‌ی دام در محیط و حیاط خانه‌ها و باغ‌ها پخش شود. لذا ایجاد اتاقک‌هایی برای کشتار دام در روستاهای دوردست که در هر هفته یکی دو دام کشتار می‌شود نیز برای کنترل بیماری‌های دامی و بیماری‌های مشترک ضروری است و در این رابطه باید اقدام شود. خون و آلایشات دام نباید در محیط پخش شود. همچنین باید مقررات و قوانینی وضع شوند که طبق آن دامدار و مرغدار موظف به دفن مناسب لاشه‌ی دام‌های تلف شده گردند و اگر از این اقدام ابا کنند، در این رابطه جریمه‌های سنگین بپردازند. کوتاه سخن آنکه کشتار دام در کشتارگاه‌ها و دفن بهداشتی دام‌های تلف شده و جلوگیری از آلودگی محیط زیست، اولین قدم در راه کنترل و ریشه‌کنی بیماری‌ها می‌باشد و بدون اقدام در این مورد، کنترل و ریشه‌کنی بیماری‌ها غیرممکن و هدر دادن سرمایه‌ها است و مسئولین کشوری و مسئولین دامپزشکی باید با اطلاع‌دهی در این موارد و وضع قوانین مناسب و برنامه‌ریزی‌های لازم اقدام نمایند. 

 در اینجا با توجه به اهمیت موضوع کشتار دام در کشتارگاه‌ها و دفن بهداشتی لاشه‌ی دام‌های تلف شده، این بخش را خاتمه داده و طرح موضوعات دیگری که قبلا قول داده بودیم را به بخش‌های دیگر واگذار می‌کنیم.

به امید آینده‌ای روشن برای کشورمان و مردم آن.

 

انتشار یافته: ۵۸
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۱۰
نقیبی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۶
0
10
تشکر، خیلی جالب بود این قسمت هم از نظر سنجش عملکرد و بازدهی آن که معمولا چندان مورد توجه قرار نمیگیرد
و هم در مورد کشتار غیرمجاز که در ایام عید مجاز میشود در صورتی که بیماریها بدون توجه به زمان و مکان منتقل میشوند

یکی از کارهایی که در اعیاد در شبکه ها انجام میشود اعزام تیم های بهداشتی و نظارت شرعی سیار در سطح شهر است در صورتی که بیماری مثل تب کریمه کنگو در اثر تماس با خون منجر به بیماری میشود و حضور ناظر شرعی و بهداشتی کمکی به رفع مشکل نخواهد کرد. یکی از خصوصیات سلاخ های سنتی این است که اعتقادی به پوشیدن دستکش ندارند و آن را مانع کار خود میدانند، بنظرم در صورت ساخت اتاقک نیز باید تحت نظارت دامپزشکی باشد و حداقل از حیث دستکش و چکمه و وسایل محافظت فردی تامین شود و اجباری گردد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۶
دکتر نقیبی عزیز
استان ........ چه خبر شده
تب برفکی همه استان را گرفته
چرا کاری نمی کنند
این استان گاوداری های بزرگی دارد وسهم به‌سزایی در تولید شیر کشور دارد
مدیریت استان چکار میکنید ,!!!!!!!!!!!!!!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۶
چرا نام استان را نمی برند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
چه فرقی می‌کنه
این استان یا آن استان.
اصل آینه تب برفکی داره کار دستمان میدهد
حمید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۶
0
10
جایی که دامداری بصورت سنتی است و دامدار آگاهی خاصی در مورد بهداشت دام نداره کنترل بیماری‌های مشترک بین انسان و دام نه تنها با واکسیناسیون و نه با هر اقدام دیگه‌ای محکوم به شکست است. از طرفی دامپزشکی در این موارد تقریبآ تنهاست و یک دست صدا ندارد.
بروسلوز
|
Germany
|
۰۹:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۶
0
3
نقش موسسه رازی و تغییر و تحولات مدیریتی آن نیز در آینده‌ای نه چندان دور بیشتر مشخص خواهد شد .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
هی بابا شما به فکر تب برفکی هستید و مدیرا به فکر ابقا مدیریتشان هستن تا اینجوری ادامه بدن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۶
0
1
چون دوس داریم بریم زیر وزارت بهداشت
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
فقط همینمون مونده که بریم آنجا را هم آباد کنیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۶
0
7
تنوع واکسن های مورد استفاده در دام در بخش دولتی و خصوصی بسیار است.
واکسن آبله،تب برفکی،طاعون نشخوارکنندگان کوچک، بروسلوز، شاربن، لمپی اسکین، انتروتوکسمی، قانقاریا و ... بابت همین موضوع خیلی از دامداران از تعدد مراجعه واکسیناتور ها به دامداری ها، روستاه ها و سایر مناطق که دام نگهداری می نمایند به ستوه امده اند و وضعیت حقوقی و پرسنلی و تجهیزاتی بخش دولتی نیز تا حدودی به انجام درست و دقیق واکسیناسیون دام می زند.
پیشنهاد می شود اگر از نظر علمی امکان پذیر است همانند واکسن های طیور و سگ و گربه که در یک دز واسکن چند بیماری هم زمان تحت پوشش واکسن و ایمنی قرار می گیرند در دام ها بخصوص دام سبک نیز این کار صورت بگیرد و با یک یا دو بار مراجعه به دامداری جمعیت دامی با یک تزریق علیه بیماری های رایج واکسینه شوند. والا اگر هم بخش دولتی توان واکسیناسیون داشته باشد که ندارد، دام و دامداران توان پذیرش را نخوااهند داشت و برای همین برنامه های پیشگیری با واکسیناسیون بصورت ناقص صورت می گیرد و هر سال شاهد بروز تب برفکی و تب مالت و ... هستیم و خواهیم بود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۶
0
12
به خاطر اینکه سازمان در مورد بیماریهای واگیر دامی همان رویه 60 سال پیش را دنبال کرده و میکند. هیچ تلاشی جهت ارتقای علمی و کیفی در این زمینه نشده است. بعید است تغییری در روند فعلی ایجاد شود.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۶
پروتکل داریم اما پروفسور هم زیاد داریم که فک میکنم کل دنیا غلطه و تمدن یعنی حضور سگهای آزاد...

هاری زیاد شده دقیقا چون به همون نسبت هم حامی زیاد شده
هر چه تعداد حامی افزایش یابد = میزان هاری افزایش و ریشه کنی دشوارتر میشود
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
چرا همه کاسه کوزه ها را سر سازمان می‌شکنید
تب برفکی آمده و بایستی با واکسن ایمن تولید داخل مثل موسسه رازی باهاش مقابله کرد.
شاهين
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۶
1
6
چون پروتوكل نداريم و افراد مسول هم نميدانند اصلا روش ريشه كن كردن اين بيماري ها چيست ! به همين سادگي
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۶
وقتی افرادی کار نابلد را متولی کار بذارند غیر از این انتظاری می توان داشت
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
افراد کار بلد سالهاست که کنار جوی آب هستند یا آفتاب نشین شدند
کارشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۶
0
13
-فرار نیروهای استخواندار سازمان بعلت پایین بودن حقوق و مزایا
-انگیزه پایین کاری بخاطر عدم تفاوت نیروهای فنی و اداری
-اعتبارات تجهیز واحدها دست جهاد است در حالیکه ممیزی و اعلام نقص دست ماست
-عدوم از قوانین بعلت عدم استقلال اداری سازمان
-ورود اجباری سازمان به مباحث فرعی مانند اردو جهادی- پدافند غیر عامل وقاچاق- تنظیم بازار- قیمت گذاری دارو و.....
-عدم تغییرات در قوانین سال 1350
-جابجایی مدام مسئولین
-عدم داشتن برنامه های بلند مدت10 ساله
-نگاه ملی به واکسیناسیون سراسری کل کشور در حالیکه هر منطقه شرایط خودش را دارد
-عدم راه اندازی قرنطینه های استانی در گلوگاههای استانها
-عدم شایست گزینی مدیران کل
- کمی شدن واکسیناسیون
-کمبود شدید نیروی واکسیناتور در بخش دولتی و خصوصی
-عدم انتقال بودجه بیماریهای مشترک از بهداشت به سازمان دامپزشکی
-عدم انتقال بودجه آموزش از مرکز تحقیقات به سازمان دامپزشکی
کلا اگر سازمان میخواهد در مبارزه با بیماریها موفق باشد
الف- مستقل شدن سازمان
ب- برگشت اعتبارات آموزش و سرفصل سلامت به سازمان
ج-تکمیل پستهای سازمان
د- توجه ویژه به بحث فنی و نیروهای فنی از حیث جایگاه شغلی و مزایا
ه-عدم ورود به مباحث کاری فرعی در سازمان
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۳:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۶
3
1
دکتر جان فرمایش شما روی کاغذ صحیح است. اما در عمل چه کشتارگاهی... چه دفع فاضلاب و ضایعاتی ... چه زنجیره سردی.... چه حمل بهداشتی ... و چه بسته بندی و مراکز عرضه بهداشتی و... کارخانجات و صنایع تبدیلی و... از این که شما هم مثل وزارت بهداشت کم کم دارید یاد می گیرید که مردم رو مقصر کنید، نشان از تحول نگرشی بزرگان سازمان دارد.
ناشناس
|
United States of America
|
۱۳:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۶
0
1
حتما بد عمل کردند
دکتر وحید عطارد
|
United States of America
|
۱۵:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۶
0
6
با سلام : چندی پیش در همین حکیم مهر نوشته ای در مورد تب برفکی تحت عنوان «جشن‌تولد پنجاه سالگی تب برفکی » نوشتم . مضمون یکی از کامنتها این بود که چه عنوان بی مسمایی مگر برای بیماری هم جشن تولد میگیرند . بزرگوار متوجه نشده بود که این طنز تلخ عدم‌کنترل بیماری بعد از پنجاه سال است . جلسات سازمان هم جالب بود قطعا هنوز هم همینطور است . می نشینند در مورد موضوعی بحث و تبادل نظر می کنندو بدون هیچ گونه داده ای تصمیم میگیرند انهم تصمیمات تاریخی و بعد از جلسه اقای مدیرکل دوباره بر میگردد به هزار سال قبل و واکسیناسیون را با همان روش قدیم ادامه میدهد و‌می گوید بهتر است صدای کسی درنیاید . واکسنها را به دو‌دسته بد و‌خوب تقسیم می کنند و موقعی که واکسن خوب وجود ندارد بدلیل کمبود می گویند حالا عیبی ندارد بزنیم و هرگز تصمیم بر بهبود وضعیت برای حمایت از تولید بهینه و‌ارتقای ازمایشگاه نمی کنیم .. باز هم خاطره تعریف کنم ؟ در جریان تب برفکی اتحادیه اروپا من به شدت پیگیر وضعیت ازمایشگاه بود که خاکی به اندازه یک‌انگشت روی کابینتها نشسته بود و انتقاد کردم که جواب نتایج الیزا با این وضعیت غلط است . در جلسه ای در حضور دکتر نوروزی با سواد و‌دانا تشکیل شد و همکار ارجمندمان مسئول ازمایشگاه تب برفکی شروع به گریه نمودند و اقای دکتر نوروزی مرا از رفتن به ازمایشگاه و پیگیری موضوع منع نمودند . و یا اینکه برای اثبات عدم وجود جنون گاوی متخصصی از اتحادیه اروپا را دعوت کرده بودندو‌ تب برفکی نشانش میدادند .هر چه میگفت من تب برفکی بلد نیستم کسی توجه ای نمیکرد و بالاخره برای پر کردن وقت همراهشان به شیراز و‌ بازدید از شاهچراغ و دیگر مکانهای باستانی گذشت . کسی هم‌نمیپرسید اخر چرا دعوت شده است . و هزاران موضوع طنز الود دیگر که تلخند بر لبان بی فروغ خدمتگزاران این مرز و‌بوم می آورد . کاش حوصله نوشتن کتابی فراهم بود تا از دست این‌حکیم مهر و وسوسه هایش برای خواندن مطالب راحت میشدیم .. با تشکر از حکیم مهر .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۳۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۶
به نظرم اگر تنها یک نفر اجازه داشته باشد که در خصوص وضعیت بیماری تب برفکی اینگونه سخن بگوید قطعا شما آخرین نفر خواهید بود دلایلم را با کمال احترام خدمت شما عرض میکنم
درجه اول اینکه شما به مدت پانزده سال مسئول بررسی و تحلیل داده های این بیماری در سازمان بوده آید و وقت کافی برای پیاده سازی برنامه هایتان داشته آید ولی موفق به کاری که از دیگران انتظار دارید نشده آید حالا میراث داران همان عدم موفقیت را ناتوان معرفی می کنید
با سواد و دانا خواندن دکتر نوروزی با کنایه و طعنه چیزی به قدر و قیمت شما اضافه نخواهد کرد و نتیجه عکس به همراه خواهد داشت یعنی از نظر شما انتصاب شما و دکتر خلج به سمت نماینده ایران در کمیته تب برفکی که در بیانیه شیراز منتشر کرده آید اشتباه و از روی نادانی بوده است ؟ خوب نوروزی چه چیز دیگری باید در اختیار شما و دکتر خلج قرار می‌داد که نداد وروزی هر چه آورد اعتماد بود و هرچه درو کرد دسیسه بود برای جایگزینی اش و گذر زمان خوب نشان داد که هر کدام از این افراد به دنبال چه چیزی بوده اند نوروزی حداقل اینقدر شهامت داشت که دسته بندی های داخل سازمان را به رسمیت نشناخت و تلاش کرد با همه کار کند و آخرین کار ماندگارش ملی کردن پرداخت های تسری بود که جلوی لفت و لیس در استانها را گرفت و بسیاری کارهای دیگر مثل جشن ریشه کنی طاعون گاوی نگاهی بیاندازید ببینید ماحصل ریاست نفر بعدی که جایگزین نوروزی کردیدش باور نکردنی بود یعنی به علت عدم توانایی ایشان در کنترل تب برفکی برداشته شد درست است که همکاران به روی شما نمی آورند ولی قلب تاریخ همیشه نکوهیده است
دکتر وحید عطارد
| United States of America |
۲۳:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۶
بنده نیز با کمال احترام بعرض جنابعالی برسانم که انگار متن را درست نخوانده اید .. مگر ننوشتم هر چه در جلسات تصویب میشد بعد از جلسات مدیرکل کار خودش را میکرد ؟؟ بله بنده بارها و بارها تجزیه و تحلیل کردم و هیچکس نگاهی هم‌نکرد و‌کار خودشان را کردند .، به‌چه دلیل باید به ازمایشگاه مرجع رسیدگی نشود ؟؟ رئیس سازمان در مقابل تمام مشکلات مسئول هستند . جهت اطلاع جنابعالی بنده اولین کسی هستم که در خصوص تب برفکی می تواند اظهار نظر کنم .
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۳۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
با کمال احترام مجدد ، اولین نفر اظهار نظر کننده را بعید میدانم ولی در مقام اولین پاسخگو قطعا گزینه مناسبی هستید چرا که با بررسی نحوه فعالیت در دوره شما و پاسخگویی شما در خصوص آن میتوانیم تجربیات جدیدی داشته باشیم و هرآنچه شما انجام دادید و نتیجه نگرفتید را دیگر تکرار نکنیم با آرزوی موفقیت برای شما
دکتر وحید عطارد
| United States of America |
۰۲:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
با احترام : بعید ندانید نه در مورد تب برفکی بلکه در زمینه بسیاری دیگر از بیماریها می توانید اطمینان داشته باشید .. ساده است از بزرگترین بزرگان در این زمینه ها در جلسه ای با حضور اینجانب دعوت بعمل اورید تا به چشم ملاحظه فرمایید .. قصد خودنمایی ندارم اما دیگر اظهار نظر از طرف کسانی که در جریان امور نبوده اند از حد گذشته است و این‌تخریب علم و اندیشه است .. بسیاری از دستورالعملهابی که هم اگنون مورد استفاده هست از جانب اینجانب تهیه و تنظیم شده اند ..
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
دقیقا به علت نقص دستورالعمل های ما است که بیماری ها کنترل نشده و نمی شوند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۶
0
4
سلام
استان ........ را تب برفکی گرفته کسی هم کاری نمی کنه
مثل اینکه دعا می کنند بیماری خودش برود
این بیماری ضرر وزیان زیادی به صنعت دامپروری بویژه گاوداری های شاخص این استان وارد می کند
مدیریت دامپزشکی استان .......... چکار میکنید
پاسخ ها
دکتر وحید عطارد
| United States of America |
۱۹:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۶
چرا اظهار ناراحتی میکنید؟؟ .. خودش آمده خودش هم خواهد رفت ..مگر در گذشته غیر از این بوده است . شما فقط نظاره گر رفت و امدش باشید که نکند خدای نکرده دوباره بر نگردد .. ناراحتش نکنید که دوباره بر نگردد .. اگر نیاید ما سوژه برای بحث و گفتگو و فراموش کردن گذر زمان از کجا بیاوریم ؟؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
آن زمان که میگفتیم یخچالها پر از واکسن است و جی ای اس پر آمار فیک باید فکر اینجا را میکردند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۶
1
2
قرار نیست سل ،تب برفکی ، و بروسلوز ، و دیگر بیماری های دامی ریشه کن شوند، چرا که در صورت ریشه کن شدن ، تمام دکترها و کارمندان ادارات دامپزشکی ،از خدمت مرخص خواهند شد . و خانواده هایشان از هم خواهد پاشید . تا ایران هست ،سل ،بروسلوز و تب برفکی هم خواهد بود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۱۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۶
0
4
سلام،ممنون ازشماجناب دکتر.متاسفانه دربحث واکسیناسیون تب برفکی وسایربیماریهاکه ادارات کل بابخش خصوصی قراردادمنعقدمیکنندبه علت عدم نظارت جدی برامرواکسیناسیون خانه به خانه، تعدادمعدودی ازواکسیناتورهای خاطی درروستاهابصورت ۱۰۰درصدتزریقات انجام نداده وباارائه آمارهای واهی واشتباه به شبکه هاروندرامختل کرده وحتی برخی دامداران راتهدیدمیکنن که درمواقع بازرسی آماراشتباه به بازرسین شبکه ارائه بدن،درغیراین صورت درمراحل بعدی دامهایشان راواکسینه نخواهندکرد،بعداهمین افرادخاطی واکسنهای دولتی رادربازارسیاه خریدوفروش میکنن درصورتی که درسیستم جی.آی.اس بنام روستاودامدارثبت شده اند.به همین خاطرهرسال با این معضل درگیرهستیم.متاسفانه ازادارات کل ونظام دامپزشکی برخلاف سایرصنوف،فقط اسم باقیمانده،هیچ برخوردی باخاطیان انجام نمیدن،وفقط اظهارمیکنن که فقط بایددامدارشاکی باشه تاماباچندتانامه به این وآن،دلمان راخوش کنیم.سیستم متاسفانه فشل هست،ازاین چرخه معیوب ازرده خارج هیچ انتظاری نداشته باشید.باانحلال سازمان شایددردمان درمان شود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۶
0
6
حسنقلی خان صدر السلطنه پسر میرزا اقاخان نوری اولین وزیر مختار ناصرالدین شاه به مملکت ینگه دنیا ( امریکای شمالی بود . وقتی او به محل ماموریت خود رفت با خود قدری تسبیح و آفتابه برد تا شاید توفیق مسلمان کردن جمعی از بلاد کفر را داشته باشد . در روز عید قربان در طبقه دوم سفارت ایران در حمام گوسفندی را به یاد مکه ای که رفته بود ذبح کرد . خون به جوی کنار خیابان آمد و پلیس مداخله کرد تا اگر قتلی شده استنطاق کند ، روزنامه ها نوشتند که با توضیحات سفیر ایران و توجیه شدن او که در این بلاد کسی غیر از کشتارگاه ، گوسفند ذبح نمیکند ختم به خیر شد . این واقعه در حدود 140 سال پیش اتفاق افتاده .
و ما هنوز در خیابان و گذر کشتار داریم . در بدترین شرایط بهداشتی ممکن در کشتارگاه های سنتی ( سلاخ خانه ) ذبح میکنیم . از فاضلاب کشتارگاه ها صنعتی و سنتی که چیزی نمیشود گفت ...
دلایل اصلی این بی نظمی کشتار دام نیز معلوم است ، یکی مالی ( نصرفیدن احداث گشتارگاه بهداشتی )است که هنوز در این شرایط کشتار میشود ( کشتارگاه طیور ظرف چهل سالی تقریبا سر و سامان داده شد، ب جز بحث فاضلاب آنها و ...)
و یکی هم بحث فرهنگی که نه مسئولین شیک و پیک ما در این موضوع پر از گند و آلودگی ورود میکنند و نه فرهنگ کارکنان سلاخ خانه ها در این مقوله تغییر کرده است ( بی نظمی ، نپوشیدن لباس مناسب ، و ...)
کمبود قانون و قوانین عهد ناصرالدین شاهی خود معضلی است مگو ....
لذا به نظر می رسد این مسئله مهم نیازمند تمهیداتی در قالب قانون مصوب دارد تا اعتقاد قربانی کردن، به اهداف خیر خود دست یابد و در ضمن آسیبی از این ناحیه به جامعه وارد نشود. که این وظیفه روحانیون است که به نظر میرسد کم کاری مشهود است . ظاهرا دامپزشکان مسئول و اتوریته دار دولتی به خود جرات ورود به این مسائل را نمیدهند و البته قدری با این جو ! حق دارند !!
شاید راه این باشد که روحانیون دامپزشکی بخوانند و یا دامپزشکان درس روحانی بخوانند تا راه ورود به این مسئله تسهیل شود !!
این مسئله هزار تو دارد و نیاز به بررسی عمیق دارد .
باید از دکتر رسولی عزیز تشکر کرد که این مباحث را مطرح می نمایند . و از عزیزانی که اشراف دارند بخصوص حکیم مهر میخواهم که با دامپزشکان حاذق و روحانیون با سابقه برای حل این مسائل نظرخواهی کند .
مجددا از حکیم مهر برای نشر مقاله دکتر رسولی عزیز تشکر میکنم .
مدبر کرم الهی
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۲۱:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۶
0
6
درود بر استاد رسولی

به نکات خوبی اشاره فرموده اند.

سالهاست که ما کارشناسان اداره به همراه مدیر کل و معاون و مسئول دفتر نماینده ولی فقیه در روز عید قربان به دام‌های ذبح شده در اطراف شهر ها فقط نگاه می کنیم نظارت نمی کنیم.با حضور خودمان به یک کار غیرقانونی و غیر بهداشتی رسمیت می بخشیم مردم و سلاخها هیچ اعتنائی به ما نمی کنند گوششان بدهکار تذکرات ما نیست .
به جرات می‌توان گفت فضا و محیطی که دام در آن ذبح می شود با زمان اشکانیان و ساسانیان و سامانیان هیچ تفاوتی ندارد.
سلاخ دام را ذبح می‌کند و با یک چهارلیتری آب لاشه را شستشو می دهد.هر زمان هم که قصد قضای حاجت داشته باشد در پشت تپه های خاکی کار خودش را انجام می دهد و بر می‌گردد و سلاخی را ادامه می دهد.دیده ام که می گویم.

باید از یک جائی شروع کنیم باید خرق عادت کنیم از لرزان شدن صندلی پست و مقام نهراسیم و شروع به اجرای قانون کنیم.ممکن است سخت باشد زمانبر باشد و مقاومت وجود داشته باشد ولی نباید کوتاه آمد .اول باید مردم را آگاه کنیم و فرهنگ سازی را در دستور کار قرار دهیم شجاعانه اعلام کنیم هیچ نظارتی بر کشتار دام خارج از کشتارگاه انجام نمی شود و دامپزشکی این کار را غیر قانونی می داند و مسئولیت نمی پذیرد.

ذبح دام باید در کشتارگاه باشد نه در لجنزار و محیطهای کثیف دامداری‌ها در اطراف شهرها.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
0
4
به نظرم دکتر عطارد گاه واقعیت هایی را میگوید که خیلی برای بعضی دوستان جالب نیست . کاش دکتر عطارد مانند دکتر رسولی شروع میکرد و مباحثی را مکتوب میکرد ت از همین حکیم مهر منتشر شود .
از بی تجربه گی و کم سوادی و پست دوستی روسای سازمان ب نظرم کسی تا کنون چیزی نگفته است . امیدوارم زمانی این افراد نقد مکتوب شوند .
فقط این را میتوانم بگویم برای این گونه مدیریت کردن های منفعل !!! بخصوص در گرما گرم بازار اصول گرا ها و اصلاح طلبان !!! به اندازه همه دامپزشکان راه برای رسیدن به کرسی ریاست سازمان وجود دارد !!!
جالب بود که نامه بحث طاعون را دکتر سیاری به OIE نوشت ، زحمات ریشه کنی طاعون را زمان دکتر مطلبی بالاخص کشید ، اعلام ریشه کنی در زمان دکتر نوروزی توسط OIE انجام و افتخار نصیب ایشان شد .
بیستون را عشق کند ، شهرتش فرهاد برد .
پاسخ ها
دکتر وحید عطارد
| United States of America |
۰۴:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
باید بعرض برسانم زحمات برنامه های ریشه کنی طاعون گاوی را بدرستی روحش شاد اقای دکتر درودی کشید ،، تمام گزارشات لازم به زبان انگلیسی توسط ایشان نوشته شد اگر چه بنده هم در کنار ایشان بودم .. تمام نامه هایی که باید به فائو یا oie نوشته میشد ایشان با همکاری اینجانب تهیه میکرد .. در همه جای دنیا رسم است اینگونه موارد بنام کارشناس تمام میشود ولی در کشور ما از انجا که رئیس همه کاره هست با اسم او تمام میشود .، اقای دکتر درودی در تمام جلسات طاعون شرکت داشتند در فائو و oie و همه انها میدانستند که ایشان انجام داده و تهیه کرده است .. رسم بر این است‌که نامه های رسمی را رئیس امضا میکند و در ان از کسانی که انجام داده اند نام میبرد و قدردانی میکند . در کشور ما از انجا که میخواهند به نام خودشان تمام شود .. نامی از کسی که انجام داده است نمیبرند .. اینست که ایندگان از کارشناسانی که کار را به سرانجام رسانده اند غافل میمانند ..
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
خواندن و درک نوشتارها یکی از مهمترین توانایی هایی است که از کودکی باید در افراد نهادینه شود وقتی مطلبی را می خوانیم و برداشت خود را غیر مستند به مجادله می گذاریم جز به بیراهه نرفته ایم مجتبی نوروزی از سال ۱۳۸۵ تا سال ۱۳۸۹ رئیس سازمان دامپزشکی بوده اند اعلام یک سال عاری بودن از بیماری طاعون در تاریخ هفدهم فروردین ۱۳۸۸ توسط ایشان اعلام شد و جشن داخلی را به این منظور برگزار نمودند و بعدتر مقارن با سال ۲۰۱۱ دکتر دستور با هماهنگی فائو جشن جهانی آن را گرامیداشت، در نوشتار بالا هم عنوان شد جشن عاری بودن از طاعون گاوی نه عاری کردن ایران از طاعون گاوی ، بدیهی است که عاری شدن از طاعون گاوی یک روند سیستماتیک گروهی است که بدون شک زنده یاد دکتر جعفر درودی هم در آن نقش مهمی داشته اند در مطالب بالا گفته نشد مجتبی نوروزی طاعون گاوی را ریشه کن کرد چون هیچ کس خودسوپرمن پندار نیست در این جمع البته اطمینان زیادی به این جمله ندارم !
مطمئن هستید که در کشور ما نامی از افرادی که کار را انجام می دهند برده نمیشود ؟
اینقدر ضربه به اعتبار افراد نزنید طاعون گاوی با نوشتن نامه ریشه کن نمیشد و با یک نفر و دو نفر امکان انجام این مهم نبود تلاش کنید تا نوشتارتان برمبنای باور پذیری همکاران باشد
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۰:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
0
4
اینگونه چالش ها برای پیشرفت دامپزشکی کشور خیلی خوبه... از همکاران عزیز آقای دکتر رسولی، آقای دکتر عطارد و آقای دکتر حسن زاده و... که خودشان در دوستانه و خالصانه در معرض قرار می‌دهند سپاسگزاریم.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
0
2
"""""""""""""""عرف و سنتی که این‌همه به کشور و مردم این کشور، چه دامدار و چه غیر دامدار، خسارت و ضرر و زیان وارد می‌کند، نباید ادامه پیدا کند""""""""""""
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
0
0
به نظرم پاسخ پینگ پنگی را کنار گذاشته و بپذیرید دکتر عطارد نیز از جمله افراد تاثیرگذار بر ریشه کنی طاعون بودند . متاسفانه سعی میشود نقش ایشان کم رنگ شود . به هر حال ما یادمان هست زمان دکتر نوروزی فقط مصادف شد با پاسخ OIE به سازمان مبنی بر عاری بودن کشور از این بیماری مهلک .
کار جمعی بود از تکنسین ها تا کارشناسان و مدیران .
روسا نیز نقش مهمی دارند و آن سره را از ناسره تشخیص دادن و حل مسائل .
مثلا همین پایش باقیمانده ها را در سال 1390 دکتر انجام داد و لا غیر . الان خیلی مسائل هست که بنا نیست نقبی به زمان مدیریت آقایان زد از سکوت هایشان بر مسائل بهداشتی مزمن و حرف های بی عمل شان .
به نظرم اگر رییس سازمانی پایش باقیمانده ها را انجام دارو واکسن داخلی و خارجی را به شکل اصولی کنترل کند ، آموزش فنی پرسنل ....
را انجام دهد مطمئنا قدر بیند و بر صدر نشیند . ولی زمانی که این همه مشکلات بهداشتی تلمبار شده و کسی بنا ندارد زیر بار مسئولیت برود چرا بی جهت تعریف میکنیم . معتقد به نقد روسای دامپزشکی هستم .
برای نمونه همین دکتر ن در دور اول مسئولیتش میگفت برنامه داریم سال 1390 کلیه مواد لبنی بسته بندی عرضه شود ، شد ؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
خوشحالم که نام از همکاران کاردان و کارشناس و تکنسین به میان آوردید بدون شک کار ما بدون آنها ابتر و ناقص خواهد بود و بی ادعا و با غیرت تمام در حال خدمت به مردم و کشورند و افتخاری هم باشد برای ریشه کنی طاعون گاوی برای ایشان است نه برای نامه نویس ها، وقتی شما تلاش می کنید نقش همه بجز خودتان را کمرنگ کنید طبیعی است از هر دستی بدهید از همان دست پس خواهید گرفت
ولی در مورد دکتر نوروزی ایشان از سال 1384 تا 1389 در این سازمان مدیر بوده اند دقت کنید مدیر ! و کارها را به همین آاقایان سپرده اند و طبیعی است که کارها توسط ایشان باید انجام می شده است مثلاً در مورد بسته بندی مواد لبنی که به گفته شما دکتر نوروزی می بایست انجام می‌داده است آیا شخص ایشان باید لبنیات را بسته بندی می نمود یا کارشناسان و مدیران تحت امرش باید امور را پیگیری و اجرا و گزارش می نمودند؟
دکتر وحید عطارد
| United States of America |
۲۱:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
اقای دکتر حسنی از ۱۳۸۴-۱۳۸۵ رئیس سازمان
اقای دکتر نوروزی ۱۳۸۵-۱۳۸۹ رئیس سازمان کمتر از ۴ سال
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
0
3
به نظر میرسد این جملات دکتر عطارد پاسخگوی وضعیت روسای سازمان باشد :
در جلسه ای در حضور دکتر نوروزی با سواد و‌دانا تشکیل شد و همکار ارجمندمان مسئول ازمایشگاه تب برفکی شروع به گریه نمودند و اقای دکتر نوروزی مرا از رفتن به ازمایشگاه و پیگیری موضوع منع نمودند . و یا اینکه برای اثبات عدم وجود جنون گاوی متخصصی از اتحادیه اروپا را دعوت کرده بودندو‌ تب برفکی نشانش میدادند .هر چه میگفت من تب برفکی بلد نیستم کسی توجه ای نمیکرد و بالاخره برای پر کردن وقت همراهشان به شیراز و‌ بازدید از شاهچراغ و دیگر مکانهای باستانی گذشت . کسی هم‌نمیپرسید اخر چرا دعوت شده است . و
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
0
4
مسئله اصلی گم شد!! ایکاش عوض این که این همه به هم ایراد بگیریم و از کمترین فرصتها برای بیشترین کوبیدنهای هم استفاده کنیم، به اصل موضوع مطرح شده توسط آقای دکتر رسولی می پرداختیم که موضوعی بسیار بسیار مهم است و جا دارد برای نهادینه شدن و قانونمند شدن آن همه تلاش کنند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
0
5
فقط عید قربان نیست. بعضی در هر عزا و عروسی و تولد و تصادف و بیماری و...و بسیاری در ایام محرم در خیابان و خانه دام قربانی می کنند بدون هیچ نظارت و معاینه و رعایت بهداشت. و تازه خون آن را به پیشانی کودک و دیوار خانه و چرخ ماشین و... می زنند. تغییر این افکار کار اهالی فرهنگ است. صدا و سیما باید وارد میدان شود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
0
4
اول از خودمان شروع کنیم. خیلی دیده شده که ناظرین بهداشتی و شرعی خودشان بهداشت را رعایت نمی کنند! با لباس و کفش همیشگی و بدون دستکش، بر کار کسی نظارت می کنند که او هم هیچ چیز را رعایت نمی کند! رطب خورده منع رطب کی کند؟ تازه گزارش تصویری عملکردشان را هم در رسانه ها منتشر می کنند!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
0
3
بسیار خوب گفتید. این را هم اضافه کنیم که پیشگیری و کنترل بیماریها علاوه بر کشتار دام و طیور در کشتارگاه ها، به جایگاه مناسب و بهداشتی نیز بسیار وابسته است. که متآسفانه اغلب جایگاه‌ها قابلیت پیاده کردن اصول بهداشتی را ندارند و بهسازی و نوسازی جایگاه هم در اختیار سازمان نیست.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
1
3
یاد دکتر مرادی عزیز به خیر . خیلی تاکید داشت که واکسیناسیون شاربن و ... بازنگری شود . شاید نیاز نباش مس واکسیناسیون در سطح ملی انجام شود و باید منطقه ای عمل کرد .
کسی به حرف ایشان گوش نمیداد . یک دلیلش هم این بود که میگفتند اگر این برنامه ها تغییر کند سازمان برنامه بودجه به ما پول نمیدهد لذا به روش قبل علیرغم اشتباه بودن پافشاری میشد .
امثال دکتر مرادی که جسارت نقد برنامه های بهداشتی سازمان را داشتندانگشت شمار بودند.
هرچند سیستم برنامه بودجه هم آنقد فشل و ریجید بود که طرح این مسائل سبب میشد دست به کسری بودجه بزنند . روسای سازمان اصولگرا و اصلاح طب نیز آنقدر بعضا بی تجربه و تازه کار بودند که تا میآمدند بفهمند چه خبر است باید جایشان را به بغلی ! میدادند .
دکتر مرادی حرص خورد تا دار فانی را وداع گفت . خدایش بیامرزد .
دکتر وحید عطارد
|
United States of America
|
۱۹:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
0
2
بگذارید خاطره دیگری برایتان از بروسلوز تعریف کنم.. در یک گله در استان قم که متعلق به یکی از بزرگان کشور نیز بود واکسن بروسلوز که نمیخواهم نام ببرم چون مطمئن هستم به عده ای بر میخورد و خوششان نمیاید ، تزریق و‌منجر به سقط شده بود . از انجا که گله سالها بود با ازمایشهای مکرر عاری از بیماری بود و اهمیت زیادی داشت بنده مامور بررسی شدم و پس از بازدید از گله یکی از دامهایی که تازه سقط کرده بود را انتخاب و با توجه به اینکه جفت هنوز خارج نشده بود .. چند کوتیلیدون را بر داشتم و به ازمایشگاه ارسال کردم که بروسلا ملیتنسیس حاد از ان جدا شد .. بالاخره پس از چرا چراهای بسیار اقای مدیر کل فرمودند تقصیر واکسن نیست و دکتر عطارد میکروب از جیبش در اورده بوده است .. که قطعا با خنده مشهور من روبرو گردید و دیگر هیچ … در مورد تب برفکی بگویم که هروقت شایع میشد میگفتند تقصیر واکسن موسسه رازیست و حالا میگویند باز هم تقصیر واکسن است و هیچکس به خود اجازه نمیدهد که فکر کند واکسن در بسیاری از بیماریها تنها یکی از راههای کنترل بیماریست و باید در جهت های دیگر با توجه به روشهای انتقال بیماری و چگونگی عملکرد واکسن حرکت کرد..
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۸
اقای دکتر موسسه رازی واکسن تب برفکی ندارد تقصیر کیه؟!
دکتر وحید عطارد
|
United States of America
|
۲۰:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
0
0
فکر می کنم دوست داشته باشید باز هم حکایت کنم .. پس از انکه سیستم اطلاعات جغرافیایی شروع به کار کرد از استانها درخواست شد اقدامات سل و بروسلوز را هم گزارش کنند .. بعد از مدتی مشخص شد که تعدادی از گاوداریهای بزرگ که سالهاست عاری از سل بوده اند ۶ بار در سال تست شده اند و پس از بررسی و پیگیری مشخص شد اصلا به گاوداری مراجعه نشده است .. و من که فکر میکردم باید گزارش کنم فورا به مدیر کل انتقال دادم .. اما چه اشتباه بزرگی .. بعد از مدتی دیدم گزارشی از سل و بروسلوز ارسال نمیشود .. پیگیری شروع شد و گفتند دستور داده شده گزارشات سل و بر‌سلوز به سیستم وارد نشود .. و این بود موفقیت در کنترل بیماری .. اگر فکر میگنید کافی نیست باز هم بنویسم ؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۸
بشنو از نی چون حکایت میکند
از جدایی ها شکایت می کند .
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۵:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۸
این خاطره شیرین را چندبار قبلاً نیز گفته بودید و در صحت و سقم و چگونگی آن باید رعایت بی طرفی داشته باشید و این مهم با ممارست زیاد به دست خواهد آمد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۸
0
3
بدون شک یک رئیس سازمان را نمیشود مسئول بسیاری از جزئیات که در سازمان اتفاق میافتد دانست . لکن ، رئیس سازمان مطمئنا مسئول شکل دادن به اولویت ها میباشد .
برگزیدن اولویت هایی که سازمان باید برای حل مشکلات حال و پیشگیری از مشکلات اینده انجام دهد .
وظیفه دیگر رئیس سازمان ، تمرکز عملیاتی بر اولویت های تعیین شده است تا نتیجه گرفته شود و به اهداف برسد .
حال به نظر شما با این حجم کارهای نکرده تلنبار شده از قبیل عدم کنترل واکسن و دارو طبق استاندارد های بین المللی ، عدم پایش باقیمانده های دارو در مواد خام دامی ، PMS به معنای واقعی ، عدم تولید ماده موثره دارو و دادن ارز برای فرمولاسیون دارو با هزار مسئله و مشکل ، عدم استفاده از GIS در تحلیل بیماری ها ( چشم بستن به ارسال کانون به GIS ) و ماده 19 و معیشت همکاران ( رئیسی که برای خود و معاونین 170 ساعت اضافه کار و کلی ماموریت میزد و برای پرسنل 6 ساعت !!!!) ....
این است که اگر رئیس سازمان جز این راه رود مجبور است حرف زیاد بزند ، دروغ متناسب با شرایط زیاد بگوید ولی هیچ الویت بندی را اعلام نکند ، نتایج عملیاتی نمودن الویت ها را اعلام نکند . و نتیجه
دست ما کوتاه و خرما بر نخیل !
دقیقا جناب دکتر عطارد بگویید تا شاید عبرتی شود برای رئیس فعلی و بعدی ها که قدری از حرف های بی نتیجه بکاهند و بر مبلغ افزایند .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۸
0
4
گاهی وقتها به سایت اداره کل خودمون نگاه میکنم بیلان کاری اداره کل شامل برگزاری همایش یادواره شهدا وتجلیل ازفرزندان شهید برگزاری همایش دفاع مقدس برگزاری موکب در کربلا خب یکی نیست بهشون بگه اقا کار اصلی شما چیه بارمیکروبی شیر به بالای چند میلیون رسیده ودم از سلامت غذا هم میزنی تمامی مجوزهای صادره هیچ عملیات بهداشتی پشتش نیست که اون دام یا فراورده غذایی ازبیماری عاری هست جالبه اگر کسی اون مجوز نگیره تمام دامش ضبط میشه عید قربان هم هرکی هرکاردلش میخواد میکنه از ذبح دام کنار جوی اب داخل شهر مرکز استان تا چیدن پوست در معابر وخرید وفروش دام درمیادین شهر وفروش وذبح طیور زنده کنار خیابان این موضوع که اپیدمی شده در مراسم مذهبی هم این ذبح دام در میادین وجلوی پای عزاداران روتین هست داخل اداره هم که هرچی ادم بی انگیزه هست در واحد مبارزه کار میکنه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۸
0
2
یه باردرعید قربان توی گشت بودیم گفتیم بریم کاردرست انجام بدیم جلوی ذبح های کنار خیابون وچیدن روده وپوست بروی زمین مانع بشیم که گوشی زنگ خورد از دفتر امام جمعه گفتند مانعشون نشیم بنظرمن ایشون بی اطلاع هست یکی بایستی اونو خوب توجیه کنه که ازوظایف مدیر استان هست که معمولا متاسفانه بخاطر حفظ پست اینکارو نمیکنند یاد حرف دکتر حسابی افتادم که میگفت جهان سوم تعریفش اینه که مردمش مملکت خودشونو خراب میکنند تا خونه خودشون اباد بشه
ناشناس
|
United States of America
|
۲۲:۰۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۸
0
4
فاجعه از ............. آغاز می شود جایی که امثال .........ها که با سهمیه جهاد و بدون حضور موثر در دانشگاه و با نمونه سوال فارغ التحصیل رشته سخت و نفسگیر دامپزشکی شدند و به دلیل ......... و توانایی هایشان در رفع و رجوع و زیر فرش کردن مشکلات دامپزشکی کشور ،مرجع تولید و واردات واکسن ها در کشور شدند!!! فاجعه ای که گاهی انسان از عمق فضاحت آن سر به دیوار باید بکوبد!!؛صدور مجوز مصرف به واکسن هایی که بعضا کمترین استانداردهای لازم برای اثربخشی جهت پیشگیری و حفاظت در برابر بیماری را ندارند!!! چیزی مشابه خودرو سازی کشور، به اسم حمایت از تولید داخلی ،با وقاحت تمام حتی از ثبت رسمی نداشتن الزامات کیفی آن هم ابایی ندارند! فاجعه ی تولیدات انستیتو پاستور موسسه ای که در تولید محصولات چند صد میلیون دلاری پروژه های همکاربا کوبایش زایید و تولیدات آلوده و پرمساله ی حیوانات آزمایشگاهی و آشغال بودن واکسن هاری و کیت های تشخیص بروسلا و واکسن ب ث ژ اش کم بود، بزودی باید مصیبت واکسن نیوکاسلش را هم تحمل کرد !انستیتو رازی هم که با دکان و دستک دانش بنیان شدن محصولاتش ،تشت رسوایی اش از بام افتاده است و سالانه میلیاردها تومان خسارت ناشی از تایید کیفیت .......... محصولاتشان توسط .......... مرکز تشخیص سازمان ، نظام سلامت و تولیدات دامی کشور را به سخره گرفته است....
عزیزان سازمان های حاکمیتی ناظر و عامل بر کنترل بهداشت و سلامت کشور را به چشم پله های پرواز به خارج و گردشگری و سکو های دریافت بلیط و ویزای توریستی و حق ماموریت دلاری گرفتن دیده و بدون کمترین بازدهی با عدد سازی و لاپوشانی آمار واقعی ابتلائات ، بیشتر نقش ......... دارند و کمتر مقاله نویسی های رزومه پر کن و البته مرکز ................ بعد از پست و مقام... اری برادر و خواهر من ، شصت سال که سهل است ،قدمت صد ساله ی امثال پاستور و رازی هم فقط خاطرات خوش و خدمات درخشان گذشته را نوستالژیا کرده است و نه منشاء اثر خوب و خدمت به ملت....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۳:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۹
0
3
ای کاش حکیم مهر یا سازمان دامپزشکی یا تولید کننده ها یا وارد کننده ها یا توزیع کننده های واکسن های دامی ،دیتا اتالیز و شناسنامه کیفی واکسن های تولید داخل و نمونه های مشابه وارداتی ان نا را همراه با نتایج کیفی بچ های مربوطه منتشر کند تا مات بدانند چه فاجعه ای در مرکز تشخیص سازمان دامپزشکی در تبعیض برخورد با انواع واکسن ها ی تولیدی مراکز دولتی و خصوصی و وارداتی وجود دارد و دامپزشکان فیلد و دامداران عزیز هم علت آنچه را که نباید ببینند اما می بینند را بدانند!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۹
0
0
لطف می کنید بیشتر و شفاف تر توضیح دهید.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۰۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
شفافیت بیشتر
نظر شما
ادامه