کد خبر: ۸۰۷۱۲
تعداد نظرات: ۱۴ نظر
مدیر گروه بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:
«دکتر مسعود مردانی» افزود: به ترتیب استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و کهکیلویه‌ و بویراحمد بالاترین میزان مبتلایان به تب‌مالت را به خود اختصاص داده‌اند ...

حکیم مهر: دبیر علمی نهمین همایش کشوری بروسلوز افزایش ابتلا به بیماری بروسلوز را نگران کننده دانست و گفت: یافتههای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور حاکی از این است که از سال ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۲، تعداد مبتلایان به تب مالت افزایش یافته است.

به گزارش حکیم مهر به نقل از دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، «دکتر مسعود مردانی» عضو کمیته کشوری بروسلوز توضیح داد: سیستم دادههای وزارت بهداشت خصوصا بخشهای خصوصی را در مواردی ثبت نمیکند، ولی کماکان آمار مبتلایان به تب مالت نگران کننده است.

وی افزود: میزان بروز بیماری از ۲۱ در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت به ۲۵ در ۱۰۰ هزار نفر رسیده است.

این مدیر گروه عفونی دانشگاه و متخصص بیماری های عفونی از افزایش بار بیماری بروسلوز در خراسان رضوی خبر داد وگفت: به ترتیب استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و کهکیلویه و بویراحمد بالاترین میزان مبتلایان به تبمالت را به خود اختصاص دادهاند.

مردانی تهیه وتدوین برنامهای منسجم از سوی مسئولان و معاونین بهداشت وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی کشور برای پیشگیری از طغیان بیشتر بیماری تب مالت را راهکاری مناسب عنوان کرد و افزود: ریشهکنی تب مالت در انسان، وابسته به سلامت دام است، بنابراین افزایش تخصیص اعتبار به سازمان دامپزشکی ضروری است.

وی تاکید کرد: واکسیناسیون دامها به ویژه در استانهای غربی کشور باید با جدیت و با حساسیت بالا در دستور کار باشد.

دبیر علمی این همایش درباره روشهای تشخیصی تب مالت نیز عنوان کرد: افزایش تستهای آزمایشگاهی شناسایی بیماری تب مالت در این خصوص بسیار حائز اهمیت است.

مردانی ایجاد آزمایشگاه مرجع شناسایی بیماری بروسلوز را ضروری دانست و تاکید کرد: داروهای درمان تب مالت هم باید بروزرسانی شود ،ضمن اینکه درباره مقاوت دارویی درباره این بیماری اطلاعات کافی نداریم.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی گفت: تب مالت بیماری بومی ایران است، باید متخصصان از روشهای جدید تشخیصی و درمانی این بیماری آگاه باشند.

مردانی برگزاری همایش کشوری بورسلوز و در ادامه در استانها را بستر مناسبی برای بررسی ابعاد مختلف بیماری بورسلوز عنوان کرد.

وی با تاکید بر اینکه مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی وگرمسیری دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با همکاری مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت، دانشگاههای علوم پزشکی کشور و سازمان دامپزشکی کل کشور در دورههای دوسال یکبار همایش کشوری بروسلوز را برگزارخواهد کرد، ادامه داد: امسال نهمین همایش کشوری بروسلوز در مرکز همایشهای امام خمینی(ره) دانشگاه با حضور بیش از ۷۰۰نفر از فراگیران، اساتید دانشگاه، دستیاران، رزیدنتها، پزشکان و دامپزشکان برگزار شد.

مردانی با بیان اینکه ۱۰۳ مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شده است ادامه داد: از این تعداد ۴۳ مقاله به عنوان پوستر و هفت مقاله در بخش اورال پذیرفته شد.

دبیر علمی این همایش اضافه کرد: در اینهمایش دو روزه ابعاد مختلف بیماری بروسلوز در ایران و جهان، پنلهای درمانی بیماری در موارد خاص و عوارض آن، چالشهای تشخیصی تب مالت، مقالات برتر و کنترل این بیماری در انسان و دام، بحث و بررسی خواهد شد.

وی از برگزاری کارگاههای جانبی بورسلوز در بازه زمانی ۲۴ تا ۲۵ آبانماه در دانشگاه با عنوان بیماری و روشهای تحقیق، اصول مقاله نویسی و روشهای بعد از تماس با بیماری خبر داد.

مردانی گفت: در پایان این همایش دوروزه یافتهها و اخرین دستاورهای تشخیصی و درمانی در قالب قطعنامه به وزارت بهداشت اعلام خواهدشد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، نهمین همایش کشوری بروسلوز در سالن همایشهای امام خمینی(ره) دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی ۲۴ و ۲۵ آبان در حال برگزاری است.

اهمیت پیشگیری و کنترل بیماری بورسلوز، اهمیت و نقش سازمانهای، دامپزشکی در کنترل بروسلوز در ایران، وضعیت بروسلوز در استانهای غربی کشور و چالشهای مدیریت بروسلوز در این منطقه، درمان بروسلوز در موارد خاص و بورسلوز و مقاومت دارویی در ایران از جمله محورهای این برنامه است.

 

انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲
دکتر وحید عطارد
|
United States of America
|
۲۳:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۶
0
5
جناب آقای دکتر مردانی .. با سلام : شکی نیست که بروسلوز باید در دامها کنترل و‌ریشه کن شود و این از وظایف ذاتی سازمان دامپزشکیست .. اما از جهت دیگر به انتقال بروسلوز از دو‌جهت باید نگریست .. انتقال مستقیم از طریق دام که گروه های در معرض خطر دامدارن و دامپزشکان و کسانی که با دام سرو کار دارند را شامل میشود و از جهت دیگر غیر مستقیم که از طریق نوشیدن شیر و‌محصولات لبنی بخصوص پنیر وقوع خواهد یافت .. ایا تحقیق شده است در کدام گروه افزایش داشته و از انجا که رعایت بهداشت مواد غذایی و‌بهداشت فردی موجب کاهش بیماری در انسان میشود این‌افزایش نشانگر افول بهداشت در جامعه خواهد بود و نتیجه کاهش بهداشت افزایش موارد است بنابراین توصیه می کنم ضمن بررسی دقیق موارد که کدام گروه بیشترین الودگی را دارند وضعیت بهداشت جامعه را پوشش بیشتری دهند تا از موارد کاسته شود .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۶
0
0
با سلام و احترام.
روسای گرامی دامپزشکی در شهرستان ها و تهران.
این هشدار از سوی جامعه پزشکی داده شد. شما هم بر اساس وظیفه سازمانی و تخصصی هشدار لازم را به مسئولین استانی برسانید.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۶:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
حداقل اسمت رو بنویس بدونیم دستور از کجا صادر شده:)
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
هشدار جامعه پزشکی خطاب به مسئولین است نه روسای شبکه ها!
مسئولین سازمانی لطفا پیگیری کنید تا شرایط برای تست و کشتار مانند گذشته برقرار شود. صرفا با واکسیناسیون نمیشه بیماری را کنترل کرد بویژه با این حجم از جابجایی دام!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
2
1
بهترن و موثر ترین راه کاهش موارد ابتلا، اموزش،اطلاع رسانی و فرهنگ سازی است. ما باید تمام دام ها را مثبت فرض کنیم و به مردم آموزش بدیم، متاسفانه سیاست فعلی تست گله های مربوط به افرادی هستند که توسط شبکه بهداشت معرفی می شوند و دامپزشکی باکمبود امکاناتی که داره باید بره از اون گله خونگیری کنه و در نهایت چون اون گوشت مشتری نداره باید معدوم بشه و یه ضرر دیگه به دامدار و سرمایه های کشور وارد میشه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
دقیقا ما هرگله ای که بررسی می کنیم چند راس مثبت هست که چون مشتری کارخانه صنایع غذایی اطرافمون نیست معدومشون می کنیم.
دکتر XX
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
1
0
افزایش تخصیص اعتبار بدون رهگیری و اخذ بیلان کاری هیچ فایده ای نداشته و اتلاف بودجه است .
همانند اعتبار آنفلوآنزا
بهرام
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
1
1
سلام
تب مالت را خیلی راحت میشه ریشه کن کرد در صورتی که دولت پول داشته باشد که ندارد
درضمن تست وکشتار بهترین راه است
گوشتش هم به جز بعضی اندامها البته با شرایط خاص کشتار قابل مصرف است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
0
1
سلام،درصورت تخصیص اعتباربه این سازمان بی دروپیکرفقط درنهایت به میزان ۱۰درصدتزریق شده ومابقی واکسنها یاازیخچال روستائیان،یابازارسیاه سردرآورده ومواردمرجوعی توسط شبکه هابادستورهمین سازمان امحاخواهندشد.بودجه بیت المال راحیف ومیل نفرمائیدخواهشا.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
0
3
ایشان از کانون‌های متعدد سل با تعداد موارد ابتلای بالا خبر دارند ؟ مسئولین امر پاسخگو باشند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۸
کی مسئوله ؟
واکسن ساز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۸
0
0
برای مقابله موثر با این مشکل، توصیه می کنم موارد زیر در اولویت قرار گیرد:
1. سیستم های نظارتی جامع : تشخیص دقیق و سریع در تمامی مناطق روستایی و شهری الزامی گردد.
2. بسیج واکسیناسیون : گسترش و در دسترس بودن و آگاهی نسبت به واکسن و واکسیناسیون، به ویژه در مناطق پرخطر، می تواند تا حد زیادی گسترش بیماری را محدود کند.
3. آموزش : آموزش دامداران و دامپزشکان در مورد اقدامات ایمنی زیستی و مدیریت بیماری.
4. تحقیق و توسعه : توزیع منابع جهت تحقیقات مقاومت آنتی بیوتیکی و روشهای تولید واکسن.
تلاش های مشترک مدیران، محققان و دامپزشکان قطعا در مبارزه با این بیماری های عفونی موثر است.
کارشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۹
0
0
1-اعتبار مبارزه با بروسلوز در بودجه سلامت وزارت بهداشت است
2-اعتبار آموزش در بودجه مرکز تحقیقات وزارت جهاد کشاورزی است
3-اعتبار طرحهای تحقیقاتی مال وزارت علوم وبهداشت و جهاد کشاورزی است
4-کارخانه واکسن سازی رازی جزو وزارت جهاد کشاورزی است
به عبارتی سازمان دامپزشکی به چارت نصف شیر بی اشکم و یال و کوپالی است که با این اعتبار و نیرو فقط به امور یومیه خود مشغول است
بقول دکترعطارد عزیز آتش تهیه را در مورد طغیان بروسلوز انسانی برای دامپزشکی وزارت بهداشت ایجاد میکنددر صوتیکه کسی اطمینان ندارد و بررسی نشده چند درصد بیماری بروسلوز از دام مستقیم به انسان سرایت کرده و چند درصد مربوط به کاهش رعایت بهداشت مردم است.کسی در مورد عرضه ضیر خام در سوپرمارکتها سئوالی از بهداشت نکرده است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
0
1
از نقش مرکز مبارزه با بیماری های کشور در این مهم با استفاده از نوچه پروری ها و تبدیل بودجه های کلان به پروژه های خاص کارسازان داده و داده!!! از قبل این پروژه عا نباید غفلت کرد!
نظر شما
ادامه