حکیم مهر: دبیر علمی نهمین همایش کشوری بروسلوز افزایش ابتلا به بیماری بروسلوز را نگران کننده دانست و گفت: یافتههای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور حاکی از این است که از سال ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۲، تعداد مبتلایان به تب مالت افزایش یافته است.
به گزارش حکیم مهر به نقل از دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، «دکتر مسعود مردانی» عضو کمیته کشوری بروسلوز توضیح داد: سیستم دادههای وزارت بهداشت خصوصا بخشهای خصوصی را در مواردی ثبت نمیکند، ولی کماکان آمار مبتلایان به تب مالت نگران کننده است.
وی افزود: میزان بروز بیماری از ۲۱ در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت به ۲۵ در ۱۰۰ هزار نفر رسیده است.
این مدیر گروه عفونی دانشگاه و متخصص بیماری های عفونی از افزایش بار بیماری بروسلوز در خراسان رضوی خبر داد وگفت: به ترتیب استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و کهکیلویه و بویراحمد بالاترین میزان مبتلایان به تبمالت را به خود اختصاص دادهاند.
مردانی تهیه وتدوین برنامهای منسجم از سوی مسئولان و معاونین بهداشت وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی کشور برای پیشگیری از طغیان بیشتر بیماری تب مالت را راهکاری مناسب عنوان کرد و افزود: ریشهکنی تب مالت در انسان، وابسته به سلامت دام است، بنابراین افزایش تخصیص اعتبار به سازمان دامپزشکی ضروری است.
وی تاکید کرد: واکسیناسیون دامها به ویژه در استانهای غربی کشور باید با جدیت و با حساسیت بالا در دستور کار باشد.
دبیر علمی این همایش درباره روشهای تشخیصی تب مالت نیز عنوان کرد: افزایش تستهای آزمایشگاهی شناسایی بیماری تب مالت در این خصوص بسیار حائز اهمیت است.
مردانی ایجاد آزمایشگاه مرجع شناسایی بیماری بروسلوز را ضروری دانست و تاکید کرد: داروهای درمان تب مالت هم باید بروزرسانی شود ،ضمن اینکه درباره مقاوت دارویی درباره این بیماری اطلاعات کافی نداریم.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی گفت: تب مالت بیماری بومی ایران است، باید متخصصان از روشهای جدید تشخیصی و درمانی این بیماری آگاه باشند.
مردانی برگزاری همایش کشوری بورسلوز و در ادامه در استانها را بستر مناسبی برای بررسی ابعاد مختلف بیماری بورسلوز عنوان کرد.
وی با تاکید بر اینکه مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی وگرمسیری دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با همکاری مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت، دانشگاههای علوم پزشکی کشور و سازمان دامپزشکی کل کشور در دورههای دوسال یکبار همایش کشوری بروسلوز را برگزارخواهد کرد، ادامه داد: امسال نهمین همایش کشوری بروسلوز در مرکز همایشهای امام خمینی(ره) دانشگاه با حضور بیش از ۷۰۰نفر از فراگیران، اساتید دانشگاه، دستیاران، رزیدنتها، پزشکان و دامپزشکان برگزار شد.
مردانی با بیان اینکه ۱۰۳ مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شده است ادامه داد: از این تعداد ۴۳ مقاله به عنوان پوستر و هفت مقاله در بخش اورال پذیرفته شد.
دبیر علمی این همایش اضافه کرد: در اینهمایش دو روزه ابعاد مختلف بیماری بروسلوز در ایران و جهان، پنلهای درمانی بیماری در موارد خاص و عوارض آن، چالشهای تشخیصی تب مالت، مقالات برتر و کنترل این بیماری در انسان و دام، بحث و بررسی خواهد شد.
وی از برگزاری کارگاههای جانبی بورسلوز در بازه زمانی ۲۴ تا ۲۵ آبانماه در دانشگاه با عنوان بیماری و روشهای تحقیق، اصول مقاله نویسی و روشهای بعد از تماس با بیماری خبر داد.
مردانی گفت: در پایان این همایش دوروزه یافتهها و اخرین دستاورهای تشخیصی و درمانی در قالب قطعنامه به وزارت بهداشت اعلام خواهدشد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، نهمین همایش کشوری بروسلوز در سالن همایشهای امام خمینی(ره) دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی ۲۴ و ۲۵ آبان در حال برگزاری است.
اهمیت پیشگیری و کنترل بیماری بورسلوز، اهمیت و نقش سازمانهای، دامپزشکی در کنترل بروسلوز در ایران، وضعیت بروسلوز در استانهای غربی کشور و چالشهای مدیریت بروسلوز در این منطقه، درمان بروسلوز در موارد خاص و بورسلوز و مقاومت دارویی در ایران از جمله محورهای این برنامه است.