کد خبر: ۸۰۷۱۵
تعداد نظرات: ۳۳ نظر
رئیس سازمان دامپزشکی کشور:
«دکتر علیرضا رفیعی‌پور» در پیام خود به وبینار هفته ملی مقابله با مقاومت میکروبی، افزود: چنانچه روند نگران‌کننده مقاومت میکروبی کنترل نشود، تا اواسط قرن میلادی کنونی ده‌ها میلیون نفر جانشان را بر اثر مقاومت میکروبی از دست خواهند داد ...

حکیم مهر: رییس سازمان دامپزشکی کشور با تاکید بر اهمیت مقابله جدی با پدیده مقاومت میکروبی، گفت: مقاومت میکروبی درمان عفونت های ناشی از باکتری های مقاوم را دشوار می کند.

به گزارش حکیم مهر به نقل از وبدا، «دکتر علیرضا رفیعی‌پور» در پیامی به وبینار هفته ملی مقابله با مقاومت میکروبی، گفت: پدیده مقاومت میکروبی که توانایی میکروب ها برای مقابله با اثر آنتی بیوتیک ها بوده و باعث زنده ماندن و متوقف نشدن رشدشان می شود، از سوی سازمان های جهانی متولی بهداشت انسان و دام به عنوان یکی از بزرگ‌ترین تهدیدهای بهداشتی و نگرانی های عمده در موضوع سلامت واحد مطرح شده است.

وی افزود: در سال های اخیر سازمان جهانی بهداشت، سازمان جهانی بهداشت حیوانات و سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد توجه ویژه ای به موضوع مهم مقاومت میکروبی و راه های مقابله با آن داشته اند.

دکتر رفیعی پور در ادامه خاطر نشان کرد: به زبان ساده مقاومت میکروبی درمان عفونت های ناشی از باکتری های مقاوم را دشوار ساخته و هزینه های درمانی بیماری های عفونی را افزایش داده است. به گفته یکی از صاحبنظران تخمین زده شده است که دست کم هر باکتری مقاوم به یک آنتی بیوتیک، قادر است که 2 میلیون نفر را آلوده کند.

وی ادامه داد: چنانچه روند نگران کننده مقاومت میکروبی کنترل نشود، تا اواسط قرن میلادی کنونی ده ها میلیون نفر جانشان را بر اثر مقاومت میکروبی از دست خواهند داد. بر اساس گزارش بانک جهانی تخمین زده شده است که در همین بازه زمانی کاهش سالانه تولیدات دامی بین 1.1 تا 3.8 درصد به واسطه بروز مقاومت میکروبی در کشورهای با به وقوع خواهد پیوست.

رییس سازمان دامپزشکی کشور در ادامه این پیام تصریح کرد: در سال های اخیر وفور گسترش‌یابنده فنوتیپ های جدید مقاوم در بین عامل های بیماری زا در دامپزشکی و پزشکی به طور حیرت آوری مساله ساز شده است. بروز برخی باکتری ها که به تمامی آنتی بیوتیک های موجود مقاوم بوده، هشدار نگران کننده ای برای اقدامات درمانی از جمله برخی جراحی های متداول و شیمی درمانی های بیماران سرطانی است که در فقدان این آنتی بیوتیک ها امکان حفاظت در برابر عفونت های دیگر در این بیماران وجود نخواهد داشت.

وی گفت: در این راستا سازمان دامپزشکی از سال ها قبل طرح هایی را برای مهار مقاومت میکروبی پیشنهاد کرده است که برخی از این طرح ها در قالب دستورالعمل ها به ادارات کل دامپزشکی ابلاغ شده است، از جمله، دستورالعمل نسخه نویسی به منظور نظارت بر مصرف بهینه آنتی بیوتیک ها، عدم استفاده از مکمل های آنتی بیوتیکی برای ارتقای رشد دام ها، ثبت آنتی بیوتیک های جدید برای جایگزین کردن تدریجی آنتی بیوتیک های قدیمی که مقاومت میکروبی در این آنتی بیوتیک ها شدید است و ثبت ترکیباتی مانند پروبیوتیک ها به عنوان جایگزین آنتی بیوتیک برای پیشگیری از عفونت ها.

وی گفت: افزون بر موارد بیان شده، ابلاغ دستورالعمل های بهداشتی به منظور کاهش روند بروز مقاومت میکروبی مانند، اطمینان از اجرای اقدامات بهداشتی و واکسیناسیون به منظور کاهش گسترش بیماری های عفونی دام طیور و آبزیان کمک به تولید کننده ها در توسعه برنامه های جامع بهداشت گله مانند استقرار امنیت زیستی به منظور پیشگیری از عفونت ها که به طور قطع نیاز به مصرف آنتی بیوتیک را کاهش می دهد، در اختیار قرار دادن واکسن های موثر ثبت شده که به مثابه ابزار کارآمدی برای پیشگیری از عفونت هاست و تهیه و تدوین پیش‌نویس طرح اقدام ملی مقابله با مقاومت میکروبی که از سال‌های 1390 آغاز شده بود و در حال نهایی شدن است.

 

انتشار یافته: ۳۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۶
دکتر وحید عطارد
|
United States of America
|
۲۳:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۶
1
8
جناب اقای دکتر رفیعی پور .. مقاومت میکروبی بسیار اسان‌ کنترل میشود .، بنده جنبه های بررسی انرا که قطعا برای اجرا مشکل است کاری ندارم‌.. کارخانه ها را کنترل کنید که انتی بیوتیک الکی تولید نکنند .. دکتران را بگویید برای تب برفکی انتی بیوتیک‌ و‌پنی سیلین تزریق نکنند .. به وزارت بهداشت هم بگویید اینقدر برای بیماریهای ویروسی انتی بیوتیک تجویز نکنند .. نگاهی بکنید به روش تجویز انتی بیوتیک در کشور امریکا .. خودتان متوجه میشوید مشکل کجاست ..
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۶
1
4
فقط دکتر دستور عزیز پایش باقیمانده ها در مواد خام دامی اجرا کردند و بس
بقیه روسا ترک فعل کردند .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
0
9
هرچند پیام جناب دکتر علیرضا رفیعی‌پور در وبینار مقابله با مقاومت میکروبی اهمیت موضوع را برجسته می‌کند، اما سیاست‌های سازمان دامپزشکی در سال‌های اخیر، به جای کاهش مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها، بیشتر به تقویت بسترهای مصرف بی‌رویه دارو دامن زده است.

نقاط ضعف سیاست‌های فعلی
1.حمایت بی‌رویه از شرکت‌های دارویی و داروخانه‌های دامپزشکی
سیاست‌های سازمان به نحوی پیش رفته که سودآوری شرکت‌های دارویی و داروخانه‌ها در اولویت قرار گرفته است. تخفیف‌های نجومی که این شرکت‌ها برای فروش بیشتر به دامداران و مرغداران ارائه می‌دهند، در هیچ تجارت دیگری قابل تصور نیست. این تخفیف‌ها مصرف غیرضروری داروها را تشویق کرده و سلامت عمومی را به خطر انداخته است.

2.فروش دارو بدون نسخه و نظارت ضعیف بر آن

آزاد بودن فروش آنتی‌بیوتیک‌ها و سایر داروهای دامپزشکی بدون نسخه، یکی از عوامل اصلی افزایش مقاومت میکروبی است. این امر نه تنها سلامت حیوانات بلکه سلامت عمومی جامعه را نیز تهدید می‌کند.

3.افزایش بی‌قاعده تعداد داروخانه‌های دامپزشکی
سیاست افزایش تعداد داروخانه‌ها بدون توجه به ظرفیت نظارت بر آنها، رقابت ناسالمی برای فروش بیشتر ایجاد کرده است که منجر به ترویج مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک‌ها شده است.

4. تشویق فروش دارو به‌جای پیشگیری
به جای ترویج راهکارهای پیشگیرانه مانند واکسیناسیون و بهبود امنیت زیستی گله‌ها، تمرکز بر فروش دارو قرار گرفته که تأثیر منفی آن به وضوح قابل مشاهده است.

پیامدهای خطرناک
فروش داروهای دامپزشکی بدون نسخه، همراه با تخفیف‌های زیاد، جامعه را در معرض فاجعه‌ای جدی قرار می‌دهد. برخلاف فروش داروهای پزشکی که اثر آن محدود به یک فرد است، داروهای دامپزشکی از طریق فرآورده‌های دامی وارد زنجیره غذایی می‌شوند و مقاومت میکروبی را در سطح گسترده‌تری گسترش می‌دهند.

پیشنهادها به دکتر رفیعی‌پور
جناب دکتر رفیعی،
با توجه به بحران مقاومت میکروبی، از شما تقاضا داریم که تغییرات اساسی در سیاست‌های سازمان دامپزشکی در ارتباط با بخش خصوصی ایجاد کنید. برخی از پیشنهادها عبارتند از:

1.اعمال جریمه‌های سنگین برای فروش دارو بدون نسخه و ارائه تخفیف‌های غیرمعمول
وضع جریمه‌های جدی برای تخلفات فروش دارو می‌تواند تأثیر قابل‌توجهی بر کاهش مصرف بی‌رویه داشته باشد.

2. افزایش نظارت بر داروخانه‌ها به جای تمرکز بر افزایش تعداد آنها
به جای افزایش بی‌رویه داروخانه‌های دامپزشکی، نظارت و ارزیابی دقیق‌تر بر عملکرد موجود ضروری است.

3. ترویج راهکارهای پیشگیرانه به جای درمان محور
سرمایه‌گذاری بیشتر بر واکسیناسیون، امنیت زیستی و آموزش دامداران می‌تواند نیاز به مصرف آنتی‌بیوتیک را کاهش دهد.

4.مهار سیاست‌های تشویقی ناسالم شرکت‌های دارویی
نظارت بر فعالیت شرکت‌های دارویی و جلوگیری از تخفیف‌های غیرمنطقی که مصرف بی‌رویه دارو را تشویق می‌کند، یک ضرورت است.

اگر این مشکلات به‌طور جدی مدیریت نشوند، کشور با بحرانی برگشت‌ناپذیر در حوزه سلامت عمومی روبه‌رو خواهد شد. لطفاً برای جلوگیری از این فاجعه اقدامات جدی و فوری انجام دهید.
پاسخ ها
سید محمود علوی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
جالبه این همه پیشنهاد میدی جرات معرفی خودت و نداری
ناشناس
| Australia |
۲۳:۰۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
جناب آقای سیدمحمود علوی،
به جای اینکه محتوای نوشته را به چالش بکشید یا نقد علمی و منطقی ارائه دهید، به حاشیه‌پردازی و تمسخر روی آورده‌اید. چنین واکنشی نه‌تنها نشان‌دهنده ضعف استدلال شماست، بلکه بیانگر عدم آگاهی شما نسبت به اهمیت موضوع مقاومت میکروبی است.

وجود افرادی که به جای مشارکت سازنده در بحث‌های حرفه‌ای، به تخریب و بی‌ارزش جلوه دادن دیگران می‌پردازند، یکی از معضلات بزرگ در کشور ماست. تأسف‌بارتر اینکه احتمالاً شما از همکاران این حوزه هستید و شاید تحصیلات عالیه هم دارید، اما به نظر می‌رسد نه‌تنها علم کافی، بلکه اخلاق حرفه‌ای را هم در دانشگاه نیاموخته‌اید.

شما اگر ایرادی به پیشنهادها یا تحلیل‌های ارائه‌شده داشتید، می‌توانستید آن را به شکلی سازنده مطرح کنید، اما متأسفانه روش شما بیشتر شبیه به فرار از بحث و پرت کردن حواس دیگران است. بهتر است قبل از اینکه دیگران را قضاوت کنید، خودتان را مورد بازبینی قرار دهید.

لطفاً دفعه بعد، به جای حمله شخصی، با استدلال علمی وارد بحث شوید. جامعه دامپزشکی به افراد آگاه و مسئولیت‌پذیر نیاز دارد، نه کسانی که صرفاً وقت خود را با جملات بی‌ارزش تلف می‌کنند.
ناشناس
| Romania |
۲۳:۳۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
دوست عزیز آقای سیدمحمود علوی
از میان تمام افرادی که در اینجا نظر داده‌اند، تنها دو نفر (جناب دکتر عطارد و آقای یا خانم ذوالفقاری) نام و هویت خود را نوشته اند. باقی افراد، بنا به دلایل مختلف، به صورت ناشناس نظرات خود را نوشته‌اند. اما شما به جای تمرکز بر محتوای یک کامنت کامل و دقیق که نشان می‌دهد نویسنده زمان قابل‌توجهی برای تنظیم آن صرف کرده است، به یک نکته فرعی و غیرمرتبط گیر داده‌اید.

آیا متوجه هستید که با این رفتار خود، به جای تشویق افراد به ارائه نظرات تخصصی و دقیق، باعث می‌شوید کسانی که می‌خواهند وقت و انرژی خود را برای ارائه راه‌حل‌های مفید صرف کنند، از این کار منصرف شوند؟ این نوع برخورد شما نه تنها به پیشرفت بحث کمک نمی‌کند، بلکه به تضعیف آن دامن می‌زند.

به جای اینکه این‌گونه رفتار کنید، بهتر نبود به محتوای کامنت نقد سازنده‌ای ارائه می‌کردید؟ این نوع رفتار شما، که ظاهراً تنها هدفش تخریب انگیزه دیگران است، تأسف‌بار و برای فضای حرفه‌ای زیان‌بار است. اگر نمی‌توانید نقد علمی و محترمانه‌ای ارائه دهید، شاید بهتر باشد در چنین مباحثی سکوت کنید. افرادی که فقط به دنبال انتقادهای بی‌اساس و شخصی هستند، مانع از پیشرفت گفت‌وگوهای مفید می‌شوند و فضای بحث را به بی‌راهه می‌برند.

از شما انتظار می‌رود که به‌جای این‌گونه برخوردها، کمی در رفتار و دیدگاه خود تجدیدنظر کنید. جامعه به افراد سازنده نیاز دارد، نه کسانی که تنها هنرشان مانع‌تراشی است.
ذوالفقاری سیستان و بلوچستان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
11
3
باسلام ضمن احترام به همه عزیزان
بنده دراین چندسال تنها رییس سازمانی (دکتر رفیعی پور)رو دیدم که برنامه محور شروع به کار کردن و جالب اینجا که از قبل تمام برنامه تدوین کرده بودن و پس از انتصاب در اختیار استانها گذاشتن
باعلم و کارشناسی شده کار را آغاز کردن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
ذولفقاری عزیز
دکتر رفیعی پور حرف این موضوع را میزند ، این را نوشتم تا بماند که روزی ببینی فقط حرف محور هستند .
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
به نظرم مجموعه شما قبل از اینکه دغدغه دستورالعمل و برنامه های جدید رو داشته باشه، بایستی بررسی بشه به همون قوانینی که بیش از چندین سال هست مصوب شده چقدر پایبند هست!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۸
لطفا بفرمایید توسعه زنبورداری، پرورش میگو، تحقیقات ذخایر ژنتیکی و کاستن از ضریب تبدیل مرغ که در برنامه ایشان ذکر شده چه نسبتی با وظایف سازمان دامپزشکی دارند؟ ظاهرا ایشان دامپزشکی را با امور دام اشتباه گرفته و اسم این مطالب را نقشه راه گذاشته اند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۹
با سلام کدوم برنامه آقای ذوالفقاری عزیز همه موارد مطرح شده توسط دکتر رفیعی پور کلیاتی هست که در همه دفاتر سازمان وجود دارد برنامه باید قابل اجرا قابل پیگیری و با اعداد و ارقام باشد .............. در هفته گذشته چند همایش مهم برگزار شد بروسلوز - شتر و مقاومت آنتی بیوتیک آقای دکتر کجا بودند دادن یک پیام فقط
دکتر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
0
5
تنها راه علمی جلوگیری از خودرمانی دامدار و عدم فروش دارو بدون نسخه توسط داروخانه ها و تشدید برخورد با داروخانه های متخلف
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
دلت خوشه دکتر فروش دارو بدون نسخه تو پزشکی اتفاق نمیوفته میخوای تو دامپزشکی درست بشه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
وقتی کرم از خود درخته کاریش نمیشه کرد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۳:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
4
3
با کدوم نیرو.... همه بازنشست شدن
ناشناس
|
Germany
|
۰۶:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
0
2
تدوین پیش نویس طرح اقدام ملی علیه مقاومت میکروبی از سال ۱۳۹۰ اغاز شده و هنوز نهااایی نشده؟؟؟!!!!!!!!!
۱۳ سال !!!!!!!!!!!!!!!
۱۳ سال گذشت و مقاومت میکروبی به سرعت درحال گسترش است و سازمان هنوز اندر خم یک کوچه است
امیدوارم به صورت تخصصی این موضوع مهم در دستور کار سازمان قرار گیرد
Hhh
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
1
1
هیچ کدام از مواردی که دوستان پیشنهاد کردند قابل اجرا نیست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
0
2
پیامی که خود رئیس ننوشته چه انتظاری ازش دارید که دقیق و جامع باشه؟؟؟!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
0
2
........ پزشکش جرات نداره انتی بیوتیک نده چون می ریزن سرش می زننش!توقع داری امپزشک توی فارم نده!؟؟؟؟؟خوب خود دامدار میره کیلو کیلو انتی بیوتیک میده بعدم فرداش میده کشتار!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
1
3
اگه مقاومت به معیشت درست شد مقاومت به میکرب هم درست میشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
1
0
گناهی از بابت مقاومت میکروب در مقابل آنتی بیوتیک ، به میکروب وارد نیست . میکروب هم می‌‌خواهد مثل ما انسان ها زندگی کند و به زندگی ادامه دهد . ما انسان ها، گناهکار هستیم که ساختار زندگی میکروب ها را در طبیعت و در آزمایشگاه برهم می زنیم . بیچاره میکروب هم، چاره‌ای جز مقاومت ندارد.
ناشناس
|
Mongolia
|
۱۱:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
2
2
خانه از پای بست ویران است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
0
3
البته مقاومت میکروبی مساله بسیار مهمی است که در طول سال با آن درگیر هستیم و البته هر کاری در راستای کاهش استفاده غیر مجاز و غیر اصولی آنتی بیوتیک ها انجام شود باز هم کم است . اما در حال حاضر کانون‌های بیماری تب برفکی تمامی استان‌های کشور را درگیر کرده و خسارات جبران ناپذیری به دامداران کشور وارد شده است و اما دریغ از اینکه کسی از مبارزه سازمان پاسخگو باشد .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
0
3
جناب دکتر رفیعی پور از کانون های تب برفکی خبر دارید ؟
پاسخ ها
ذوالفقاری سیستان و بلوچستان
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
متاسفانه وزیر سابق کارها کرد.....
ذوالفقاری سیستان و بلوچستان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
5
2
سلام دکتر رفیعی پور
بنده خدا تازه 32 روز هست که مسئول شدن
صبر داشته باشید ان شالله
قطعاً باتیم کاری باتجربه موضوعات رو حل خواهند کرد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۹
از نقشه راه شان مشخصه که فقط حرف هست. نقشه ای که با مشورت مدیران سازمان نوشته نشده است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۸
0
4
..............
روزهای اخر تصویب بودجه است ایا کاری برای معیشت شده است؟
ایا تعرفه ها بعد از چند 10 سال تغییر کرده است؟
ایا محرومیت از مطب در بودجه دیده شده است؟
ایا تسری برای رفتن تو حکم در مجلس رایزنی شده و ایا در استانها مدیران کل پیگیر بوده اند؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۸
0
3
دکتر رفیعی پور ........ . دور اول ایشان مشکلاتی وجود داشت مثال ماده 19 که ایشان حل نکردند و حالا در دور دوم خود وارث آن مشکلات شدند .
دو صد من استخوان خواهد که صد من بار بردارد .
حسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۹
0
0
این پیش نویس همانند پیش نویسهای قبلی در دبیرخانه هایی ثبت وبایگانی خواهد شد. ریاست محترم سازمان به فکر تهیه پیش نویس چگونگی برگشت سازمان به دوران طلایی قبلش باشه بهتره.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
دقیقا
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۰۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
0
0
شما سفر های خارجی و داخلی رابروید و کاری به باقیمانده ها نداشته باشید .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
0
0
مطمئن باشید رئیس آنقدر تبلیغ این پیش نویس را میکند که جامعه فراموش میکند عملی هم در کار است !!
وگر نه پیش نویس طرح اقدام ملی علیه مقاومت میکروبی موجود هست و نیاز به یک بازنگری دارد .
البته این نوع مدیریت اختراع مجدد با تبلیغ وسیع چرخ و بنای عدم استفاده از چرخ در عمل نیز یک نوع مدیریت در کشور ماست .
نظر شما
ادامه