حکیم مهر: رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، با اشاره به محصول جدید شعبه جنوب این موسسه گفت: برای اولین بار در جهان، تکنیک ساخت و ویژگی منحصربفرد واکسن تیلریوز گاوی واریته پارس، موجب رفع مشکلات انتقال و حمل و نقل این محصول شد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی موسسه رازی، «دکتر علی اسحاقی» در مراسم نکوداشت سی امین سالگرد تاسیس شعبه شیراز موسسه رازی که با حضور استاندار فارس، معاون وزیر جهاد کشاورزی، مسئولان استانی و هیئت رئیسه موسسه رازی پیش از ظهر چهارشنبه در سالن اجتماعات شعبه شیراز برگزار شد، با تبریک سالروز تاسیس این شعبه اظهار کرد: موسسه رازی از قدیمی ترین و باسابقه ترین مراکز واکسن سازی کشور بوده و دی ماه امسال این مجموعه وارد صدمین سال فعالیت خود می شود و امروز در شعبه شیراز به عنوان یکی از شعب فعال این موسسه، مراسم گرامیداشت سی سالگی این شعبه را در کنار هم هستیم.
رئیس موسسه رازی، موفقیت محققان و دانشمندان شعبه جنوب این موسسه در ساخت واکسن تیلریوزگاوی را که امروز رونمایی شد، اقدامی ارزشمند و دستاوردی بزرگ خواند و گفت: نوآوری، تلاش و پشتکار تیم توسعه دهنده این تکنولوژی که در جهان برای نخستین بار ساخته شده، بسیار برجسته و تحسین برانگیز است و خداوند را شاکریم که تیم تحقیقات این پروژه توانست به این موفقیت دست یابد.
وی افزود: تا حدود 7، 8 سال پیش سالانه 300 هزار دز واکسن تیلریوز گاوی در موسسه رازی ساخته می شد و عمده مشکل آن در بحث حمل و نقل بود اما با نوآوری در واکسن جدید، این مسئله حل شده است.
رئیس موسسه رازی، در این مراسم، به وظایف و مسئولیت های موسسه در حوزه تحقیقات و تولید اشاره کرد و با بیان این که فعالیت های تحقیقاتی این موسسه شامل تحقیق و توسعه و تحقیقات دامپزشکی، افزود: بیشترین حجم واکسن های پزشکی کشور توسط موسسه رازی تامین می شود به گونه ای که از 11 واکسن سبد واکسیناسیون اجباری، واکسن های فلج اطفال، سرخک، سرخجه، دیفتری، کزاز و اوریون را موسسه رازی تولید می کند. به علاوه سرم های درمانی ضد زهر مار و ضد زهر عقرب، همینطور آنتی ژن توبرکولین و سل نیز در این موسسه به تولید می رسد.
وی، اضافه کرد: در حوزه پزشکی دو واکسن پنوموکوک و فلج اطفال کشته تزریقی را به تولید خواهیم رساند و با رفع چالش های مربوط به واکسن سیاه سرفه، بار دیگر این واکسن نیز به سبد تولیدات موسسه رازی اضافه خواهد شد.
اسحاقی افزود: در حوزه دام، تا کمی پیش، 95 درصد بازار مصرف کشور را موسسه رازی تامین می کرد که با ورود شرکت های دانش بنیان، این شرکت ها نیز به عنوان تولید کننده واکسن های دامی در کنار موسسه رازی فعالیت و به کشور خدمت می کنند.
به گفته وی، تولید واکسن های طیوری موسسه نیز حدود 33 درصد بازار داخل است و بیشتر واکسن های مصرفی طیور را واکسن های وارداتی پوشش داده؛ این در حالی است که براساس سند امنیت غذایی و برنامه هفتم توسعه پیش بینی شده که برای رسیدن به خودکفایی، 70 درصد سهم بازار داخل را موسسات و مراکز واکسن سازی داخلی تامین کنند.
اسحاقی، یادآور شد: در حوزه واکسن آبزیان نیز اگرچه در شعبه شیراز تولیداتی داریم اما باید به 70 درصد برسد و آن را به سایت شیراز موسسه واگذار کرده ایم.
رئیس موسسه رازی، با بیان این که این موسسه سالانه بیش از سه و نیم میلیارد دز انواع واکسن تولید می کند که نقشی بزرگ در حفظ سلامت و بهداشت مردم و امنیت غذایی کشور دارد، تصریح کرد: تمام 80 محصول تولیدی موسسه رازی حاصل دانش بومی و نتیجه فعالیت های تحقیق و توسعه محققان این مجموعه از مرحله طراحی و کشف واکسن تا رسیدن به بازار مصرف بوده و این موضوع در موسسه رازی نهادینه شده است.
اسحاقی افزود: 25 فرآورده نیز در تایم لاین تحقیق و توسعه موسسه رازی قرار داردکه به تولیدات این مجموعه ملی افزوده خواهد شد.
وی، با بیان این که واکسن های موسسه رازی، به سه شکل تخفیف حدت یافته، کشته و پروتئین نوترکیب ساخته می شوند، تصریح کرد: واکسن های نوترکیب، از نسل سوم واکسن ها محسوب می شوند و ساختمان تولید این واکسن ها در زمان شیوع کووید 19 در موسسه رازی ساخته شد.
وی تاکید کرد: اگر چه در بحران کرونا در ابعاد مختلف تحت فشار قرار گرفتیم اما ایجاد این زیرساخت و بهره برداری از ساختمان تولید واکسن ها ی نوترکیب نه تنها موسسه رازی که کشور را در صنعت واکسن سازی، سال ها جلو انداخت.
به گفته اسحاقی، تجهیزات بسیار کاملی در این ساختمان تعبیه شده و تولید بیش از 95 درصد واکسن های mRNA را پوشش خواهد داد.