کد خبر: ۸۰۷۶۴

حکیم مهر: مسئول بیماری‌های قابل‌انتقال وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از اجرای طرح اقدام ملی جمهوری اسلامی ایران برای مهار مقاومت میکروبی با همکاری سازمان دامپزشکی کشور خبر داد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایانا، «دکتر محمد زینلی» در رویداد مهار مقاومت میکروبی در روز اختصاصی سازمان دامپزشکی هفته جهانی آگاهی بخشی در ارتباط با مهار مقاومت میکروبی که در محل سازمان دامپزشکی کشور برگزار شد گفت: برآورد می‌شود تا سال 2050 میلادی شاهد نزدیک به ۱۰۰ میلیون مورد مرگ، ۳/۸ درصد کاهش سالانه تولید ناخالص ملی، کسر ۵.۲ تریلیون دلار و ورود سالانه ۲۸ میلیون نفر به فقر مطلق و مشکلات عرضه غذایی به بیش از ۲ میلیارد نفر به‌ویژه در مناطق وابسته به کشاورزی و دامپروری، تأثیر مقاومت میکروبی بر اقتصاد و توسعه جهان خواهد بود.

وی در ارتباط با استفاده گسترده آنتی‌بیوتیک‌ها در بیماران بستری با کووید ۱۹ خاطرنشان کرد: باوجود استفاده گسترده آنتی‌بیوتیک‌ها، نتایج بالینی را بر بیماران کووید ۱۹ بهبود نمی‌بخشند. یافته‌ها بر نیاز فوری به بهینه‌سازی استفاده از آنتی‌بیوتیک برای کاهش پیامدهای منفی هم برای بیماران و هم برای جمعیت تأکید می‌کنند و سازمان جهانی بهداشت خواستار بهبود در استفاده منطقی از آنتی‌بیوتیک‌ها برای به حداقل رساندن پیامدهای منفی غیرضروری است.

مسئول بیماری‌های قابل‌انتقال وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: سازمان جهانی بهداشت با چاپ اولین گزارش جامع خود در مورد مقاومت میکروبی تأکید کرد: این تهدید جدی، دیگر تهدیدی برای آینده محسوب نمی‌شود. بلکه هم‌اکنون در تمام مناطق، تهدیدی برای تمام افراد در هر سن و در هر کشور است.

وی گفت: شاخص‌های کشوری تجویز دارو در سال اخیر نشان می‌دهد؛ در شرایطی که بر اساس شاخص‌های سازمان جهانی بهداشت، میانگین تعداد اقلام دارویی در هر نسخه باید کمتر از ۲ باشد، در ایران به‌طور متوسط ۳.۸۶ قلم دارو در هر نسخه تجویز می‌شود. همچنین بر اساس شاخص‌های سازمان جهانی بهداشت درصد نسخ حاوی داروی آنتی باکتریال باید ۲۰ تا ۲۶.۸ باشد. این در حالی است که در ایران این به ۴۰.۱۴ رسیده است.

زینعلی با تصریح این‌که در حال حاضر ایران بزرگ‌ترین مصرف داروهای آنتی‌بیوتیکی بر اساس آمارهای جهانی است؛ از اجرای طرح اقدام ملی جمهوری اسلامی ایران برای مهار مقاومت میکروبی خبر داد و گفت: سازمان‌های همکار در این برنامه معاونت‌های بهداشت و درمان وزارت بهداشت و درمان آموزش پزشکی، سازمان غذا و دارو، آزمایشگاه مرجع سلامت، آزمایشگاه مرجع کنترل غذا و دارو، مرکز آزمایشگاه‌های مرجع کنترل غذا و دارو، سازمان دامپزشکی کشور و سازمان بیمه سلامت ایران هستند.

 وی روند وضعیت مصرف دارو در دنیا، بر اساس اهدافی که سازمان بهداشت جهانی برای کل کشورها مشخص کرده است را ارتقاء آگاهی و سطح اطلاعات گروه‌های مختلف درزمینهٔ مقاومتی میکروبی، کاهش بروز عفونت و برنامه‌های پیشگیری و کنترل عفونت، استفاده بهینه از داروهای ضد میکروبی و تضمین سرمایه‌گذاری پایدار در حوزه واکسن عنوان کرد.

 

نظر شما
ادامه