کد خبر: ۸۰۹۹۳

حکیم مهر: سند ملی دانش‌بنیان امنیت غذایی، سندی بالادستی است که چشم‌انداز امنیت غذایی ایران در افق 10 ساله را تعیین و راهبردها و اقدامات ملی موردنیاز برای رسیدن به اهداف کلان را مشخص کرده است.

به گزارش حکیم مهر، «دکتر سید حسین حسن‌زاده» با اشاره به نقش مهم اسناد بالادستی در تدوین راهبردها و برنامه‌های ملی اظهار داشت: «سوالی‌که در مورد سند امنیت غذایی مطرح می‌شود این است که چگونه می‌توان با محوریت این سند، حکمرانی آینده امنیت غذایی کشور را سامان داد. بنابراین لازم است چگونگی مدیریت گسست‌ها، تناقضات و موانعی که ممکن است در متن، فهم و اجرای سند ملی وجود داشته باشد مورد مطالعه قرار گیرد».

این پژوهشگر آینده‌پژوهی امنیت غذایی افزود: «مطالعات انجام شده، فقدان مبانی نظری و گفتمان بومی پیرامون مفهوم غذا و امنیت غذایی را مشخص کرده‌اند که پیامدهای آن در هستی‌شناسی، روش‌شناسی، تعریف مفاهیم و رویکرد غالب سند، مشهود است. از سوی دیگر تناقضات نظری از حیث رویکردی ( تعارضات نظری بین امنیت غذایی و حاکمیت غذایی) و تعارض منافع ذی‌نفعان کلیدی شامل وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت، اجرای مفاد سند ملی امنیت غذایی را با تردید روبرو کرده است».

دکتر حسن‌زاده با اشاره به لزوم توجه به مدل مفهومی جدیدی برای امنیت غذایی، افزود: «برای تدوین نسخه ارتقایافته سند ملی، انجام مطالعات نظری، استفاده از روش‌شناسی آینده‌پژوهی، تدقیق مفاهیم قبلی و تعریف مفاهیم جدید، استانداردسازی آمار مرجع و اتخاذ رویکرد سیستمیک پیشنهاد شده است».

کارشناس سازمان دامپزشکی کشور تاکید کرد: «از جمله مهم‌ترین مباحث مغفول‌مانده در‌ سند ملی می‌توان به مفاهیمی همچون تلفات غذا در اثر وقوع بیماری‌ها، تلفات دامی، باقی‌مانده‌های دارویی، سموم دامپزشکی و نظارت بر سلامت غذا از ابتدای زنجیره تامین تا مرحله مصرف اشاره کرد که در اصلاحات و مدل مفهومی پیشنهادی، لحاظ شده‌اند».

 

نظر شما
ادامه