کد خبر: ۸۱۲۳۴
تعداد نظرات: ۱۷ نظر

حکیم مهر: «دکتر رضا اسدی» مدیر کل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های دامی سازمان دامپزشکی کشور که وی را «دکتر بهیار» معاونت دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های دامی همراهی می کرد، در سفر یه روز به استان خراسان جنوبی ضمن دیدار و گفتگو با «دکتر محمدعلی بخشی کارشک» مدیر کل دامپزشکی استان پس از جلسه فنی در سالن جلسات که با حضور مدیر کل و معاونت سلامت و رئیس اداره مبارزه با بیماریهای دامی و رؤسای شبکه های دامپزشکی به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد به ارائه توضیحاتی در خصوص تب برفکی و راههای مقابله با آن پرداخت.

به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان خراسان جنوبی، اسدی پس از پایان این جلسه بلافاصله عازم شهرستان فردوس و مجتمع اسلامیه شد .

مدیر کل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های دامی سازمان دامپزشکی کشور ضمن بازدید از واحدهای گاوداری مجتمع اسلامیه و مصاحبه با خبرنگار شبکه خاوران در دیدار با جمعی از دامداران این مجتمع گفت: این را بدانید که دامپزشکی در کنار شما با افتخار خواهد بود و تلاش شبانه روزی مجموعه دامپزشکی چه در زمان پیشگیری از بیماریها و واکسیناسیون دامها و چه در زمان وقوع بیماری فقط برای آرامش خیال شما میباشد و اینکه کارکنان دامپزشکی را از خود بدانید و قطعا این بیماری نیز دوره آن تمام خواهد شد و امیدوارم همه با هم و در کنار هم کمک کنیم و با رعایت تمامی مسائل بهداشتی این دوره را نیز پشت سر بگذاریم .

اسدی که در جمع دامداران مجتمع اسلامیه سخن می گفت، افزود: صحبت های فنی و کارشناسی را با همکاران خود در ستاد اداره کل  قبل از این دیدار داشته ام و با تجربه چنین سال کار میدانی و مشاهده انواع بیماریها و حضور در اکثر نقاط کشور و دامداری های مختلف، این را هزار بار هم می توانم فریاد بزنم که تا زمانی که شرایط اولیه بهداشتی رعایت نشود و هشدارهای دامپزشکی جدی گرفته نشود، بیماری در کمین خواهد بود.

 

انتشار یافته: ۱۷
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۴
دامپزشک
|
United States of America
|
۲۱:۰۰ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۵
1
6
بنظرم قبل از اینکه دیر بشه ،جناب مدیرکل مبارزه ، بلافاصله باید بره لرستان و صحبتهای فنی با کارشناسان اونجا رو هم داشته باشه!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۴۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
خبری که از سفر مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی به استان خراسان جنوبی منتشر شده است، حاوی نکاتی است که جای تأمل و نقد دارد. در این گزارش، دکتر رضا اسدی با تأکید بر اهمیت رعایت شرایط بهداشتی توسط دامداران، هشدار داده است که تا زمانی که این شرایط رعایت نشود، بیماری‌ها در کمین خواهند بود. اما این سخنان از یک تناقض آشکار رنج می‌برد که نیاز به بررسی دقیق‌تری دارد.

نقد اول: دوگانگی در مسئولیت‌پذیری
سازمان دامپزشکی در زمان‌هایی که بیماری‌های دامی مانند تب برفکی شیوع پیدا نمی‌کند، این موفقیت را نتیجه فعالیت‌های خود و واکسیناسیون مؤثر توسط پرسنل دامپزشکی می‌داند. اما زمانی که بیماری شیوع می‌یابد، انگشت اتهام به سمت دامداران نشانه‌گیری می‌شود و عدم رعایت مسائل بهداشتی توسط آن‌ها به عنوان علت اصلی معرفی می‌گردد. این رویکرد دوگانه، ناعادلانه و غیرمنطقی به نظر می‌رسد. اگر سیستم دامداری کشور مشکل دارد، این مشکل باید در تمام زمان‌ها خود را نشان دهد، نه فقط در زمان شیوع بیماری. به عبارت دیگر، اگر دامداران واقعاً به اندازه‌ای که ادعا می‌شود بهداشت را رعایت نمی‌کنند، باید همیشه شاهد بیماری‌های دامی باشیم، نه فقط در دوره‌های خاص.

نقد دوم: عدم واقع‌بینی در تحلیل مشکلات
مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی با اشاره به تجربه سال‌ها کار میدانی و مشاهده انواع بیماری‌ها، تأکید می‌کند که تا زمانی که شرایط اولیه بهداشتی رعایت نشود، بیماری در کمین خواهد بود. اما سؤال اینجاست که چرا این شرایط اولیه بهداشتی در طول سال‌ها بهبود نیافته است؟ آیا سازمان دامپزشکی به عنوان نهاد نظارتی و حامی دامداران، برنامه‌ای مشخص و عملیاتی برای ارتقای سطح بهداشت در دامداری‌ها داشته است؟ یا اینکه صرفاً انتظار می‌رود دامداران به تنهایی و بدون حمایت کافی، تمامی مسائل بهداشتی را رعایت کنند؟

نقد سوم: کمبود حمایت از دامداران
دامداران به عنوان بخشی از زنجیره تأمین مواد غذایی کشور، نیازمند حمایت‌های همه‌جانبه از سوی سازمان‌های مرتبط هستند. اگر دامداران در رعایت مسائل بهداشتی کوتاهی می‌کنند، بخشی از این مشکل ممکن است ناشی از کمبود آموزش، منابع مالی، یا امکانات لازم باشد. سازمان دامپزشکی به جای سرزنش دامداران، باید به دنبال راه‌حل‌های عملی برای بهبود شرایط باشد. ارائه آموزش‌های لازم، تأمین امکانات بهداشتی، و تسهیل دسترسی به واکسن‌ها و داروها می‌تواند گام‌های مؤثری در این جهت باشد.

نتیجه‌گیری
سازمان دامپزشکی باید در تحلیل مشکلات و چالش‌های پیش‌روی صنعت دامداری کشور، واقع‌بینانه‌تر عمل کند. اگر سیستم دامداری ما مشکل دارد، این مشکل باید به صورت ریشه‌ای و در تمامی زمان‌ها مورد توجه قرار گیرد، نه فقط در زمان شیوع بیماری‌ها. سرزنش دامداران به عنوان تنها مقصر، نه تنها مشکلی را حل نمی‌کند، بلکه باعث ایجاد شکاف بین دامداران و سازمان‌های نظارتی می‌شود. همکاری و حمایت همه‌جانبه از دامداران، تنها راه حل پایدار برای مقابله با بیماری‌های دامی و ارتقای سطح بهداشت در این صنعت است.
ناشناس
| Sweden |
۲۱:۱۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
وقتی همه چیز خوب است، دامپزشکی با افتخار واکسیناسیون و پیشگیری را به نام خودش تمام می‌کند و دامداران هم خوشحال هستند که گاوها و گوسفندهایشان سالم‌اند. اما وقتی بیماری‌هایی مثل تب برفکی شیوع پیدا می‌کند، ناگهان دامداران تبدیل به مقصران اصلی می‌شوند! انگار یک شب از خواب بیدار شده‌اند و تصمیم گرفته‌اند بهداشت را کنار بگذارند و بیماری‌ها را به دامداری‌ها دعوت کنند!
اگر واقعاً مشکل از دامداران است، چرا در روزهای خوب بیماری‌ها خودشان را نشان نمی‌دهند؟ آیا بیماری‌ها هم مثل بعضی آدم‌ها فقط در روزهای بد سر و کله‌شان پیدا می‌شود؟ یا شاید بیماری‌ها هم برنامه‌ریزی می‌کنند و می‌گویند: "نه بابا، امروز روز خوب دامپزشکی است، بیا فردا شیوع پیدا کنیم!"
آقای دکتر اسدی عزیز، به جای اینکه هزار بار فریاد بزنید "بهداشت را رعایت کنید!"، شاید بهتر باشد یک بار هم فریاد بزنید: "چگونه می‌توانیم به دامداران کمک کنیم تا بهداشت را بهتر رعایت کنند؟" دامداران هم مثل بقیه آدم‌ها نیاز به آموزش، حمایت و امکانات دارند.
به جای اینکه دامپزشکی فقط نقش بازرس را بازی کند، چرا نقش مربی را هم بر عهده نگیرد؟ مثلاً می‌تواند دوره‌های آموزشی رایگان برای دامداران برگزار کند، امکانات بهداشتی ارزان‌قیمت در اختیار آن‌ها بگذارد، و حتی یک خط تلفن ویژه برای پاسخ به سؤالات دامداران راه‌اندازی کند. به این ترتیب، دامداران هم احساس می‌کنند که بخشی از تیم هستند و نه فقط مقصران اصلی!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۰۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۵
0
5
قطعا شکر شیرین و نمک شور است تا دانایان بفهمند. کاملا صحیح می‌فرمایند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۲۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۰
متاسفانه تیتری که توسط روابط عمومی استان خراسان جنوبی انتخاب شده نامناسب و تیتر رسانه ای است متاسفانه برخی روابط عمومی های استانها در تنظیم اخبار دچار اشتباه می شوند . مدیرکل دفتر بیماریهای دامی سازمان در بازدیدی که از مجتمع دامداری اسلامیه فردوس داشتند دیدار بسیار صمیمی با دامداران داشتند و یکسری توصیه های بهداشتی داشتند که بسیار مفید بوده است .
همکار قدیمی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۲۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۵
2
7
سلام. لطفا به کیفیت واکسنهای خریداری شده هم توجه کنید
ناشناس
|
United Arab Emirates
|
۰۰:۴۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
1
3
........ تا اصول ابتدایی و بدیهیات دامداری ، رعایت نشود ، بیماری وجود خواهد داشت
پس درست این است که بفرمایید هزار بار فرباد زده ایم ، تا زمانی که اصول ابتدایی دامداری رعایت نشود ، وقوع بیماری چیز عجیبی که نیست که هیچ ، بلکه زمانی عجیب است که با این شرایط دامداری و دامپروری ، بیماری حادث نشود.
.............
با این همه مجوزی که به هر طویله ای داده اند و اسمش را دامداری گذاشته اند و وقتی صنعت دامپروری کشور تکلیفش با خودش روشن نیست که می خواهد صنعتی باشد یا کوچک روستایی و سنتی و همه واحدهای باصطلاح صنعتی که بویی از واحد صنعتی نبرده اند و در کنار واحدهای روستایی همگی در هم فعالیت می کنند
مطمئن باشید که هیچ وقت این موضوعات
درست نخواهد شد.
این واحدهاهم ایجاد شده اند و قابل تغییر نیستند.
قول قطعی.
مطمئن باشید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
0
5
لطفاً به روسای تصمیم گیر در وزارت جهاد کشاورزی بفرمایید بخدا سال ها ست که علم پاسخ این مشکلات را پیدا کرده است و کشورهایی که از علم استفاده می کنند به نتیجه رسیده اند. استفاده تنها از ایدئولوژی غیر علمی ره به خرابات بردن است. در این چرخه نابودی فعلاً دور بزنید.
همکار مطلع
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۹ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
1
4
دکتر جان وقتی دامپروری کشور سنتی است و دامداران نمی توانند ضوابط،بهداشتی و قرنطینه ای را مراعات کنند ، چرا دروازه های کشور را گشوده اید تا ویروس های شبه قاره و افریقا وارد کشور گردیده و باعث بحران شوند
دکتر جان این دامداران و سیستم دامپروری مال همان سال های قبل بوده و هست چرا تا قبل از واردات دام زنده مشکل نداشتند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۲۲ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۰
تاکنون هیچ موافقتی مبنی بر واردات دام زنده از طرف سازمان دامپزشکی صادر نشده است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۵۶ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۲
ترانزیت که به فراوانی صورت می گیرد. ترانزیت بین المللی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۴۲ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
0
6
حالا اگه ۲۰ روز صبر کنیم تب برفکی قطع میشه؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
0
3
واکسیناسیون یک مجتمع69 واحدی واقعا کاری سختی بوده که انجام نشده ویا ناقص انجام شده؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۰ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
6
1
استفاده از کلمه شیوع تب برفکی درست نیست چون شیوع بیماری تعریف خاص خودش را دارد. بروز کانون های تک مورد در بعضی مناطق کشور را نمی توان شیوع تب برفکی عنوان کرد. ممکن است در یک مجتمع دامداری که بیش از 30 درصد واحد های دامداری آن و یا یک پنجم جمعیت دام داخل مجتمع مبتلا به بیماری شده اند را شیوع تب برفکی داخل مجتمع تعریف کرد ولی نمی توان آنرا به کل استان یا کشور تعمیم داد.
الحمدالله با همت و تلاش کارکنان شبکه دامپزشکی فردوس و بسیج امکانات لازم و حضور همکاران ستادی و همکاری دامداران محترم بیماری در مجتمع فروکش کرده و در سطح استان نیز شیوع وجود ندارد. عوامل بسیاری در بروز کانون های بیماری وجود دارد که همه اهل فن که نگاه علمی و حرفه ای دارند آنرا به خوبی می دانند.
انشالله به امید رفع نواقص ساختاری و فیزیکی مجتمع تا دیگر شاهد این حجم از بروز بیماری در مجتمع های دامداری سطح کشور نباشیم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۲۴ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۰
خوب گفتید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۵۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۲
دو باره برو معنی شیوع و بروز را بخوان و یک تلفنی هم به دیگر دوستانت بزن و ببین چه خبره
ناشناس
|
United Arab Emirates
|
۲۲:۲۹ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۲
0
0
عزیز جان بجای فریاد زدن، گاهی هم در سکوت با مطالعه و بالابردن دانش تون به مراکز تولید واکسن و داروی کشور سربزنید و از فجایع کیفی تولیدات داخلی مطلع بشوید
نظر شما
ادامه