کد خبر: ۸۱۲۶۷
تعداد نظرات: ۲۲ نظر
پاسخ رئیس سازمان دامپزشکی کشور به اظهارات رئیس انجمن صنفی گاوداران ایران:
«دکتر علیرضا رفیعی‌پور» اظهار داشت: واکسن‌ها تاثیر دارند و اگر کارایی نداشتند، ما الان درگیر طغیان سونامی از بیماری‌ها می‌شدیم ...

حکیم مهر: درحالی ورود دام زنده و گوشت قرمز با استخوان از پاکستان باعث ورود و ایجاد کانون‌های بیماری تب برفکی به کشور شده که رییس سازمان دامپزشکی در این ارتباط اظهار داشت که انتقال این آلودگی به کشور از طریق واردات قانونی نبوده است.

به گزارش حکیم مهر به نقل از تسنیم، با توجه به کسری تولید گوشت قرمز که در سال های اخیر شدت گرفته و در نتیجه قیمت آن در بازار صعودی شده، واردات گوشت به اشکال مختلف حتی به صورت دام زنده و پرواری در حال انجام است .

در این میان اما واردات دام زنده و گوشت قرمز با استخوان از پاکستان که استانداردهای بهداشتی کمتری از ایران دارد و بیماری تب برفکی در این کشور رواج دارد، مخاطرات جدی برای دامداری های کشور ایجاد کرده است و کانون هایی از این بیماری در کشور ایجاد شده است.

این موضوع واکنش رئیس سازمان دامپزشکی را نیز به همراه داشته و «دکتر علیرضا رفیعی پور» در این ارتباط اعلام داشته است که دام یا گوشت قرمزی که به صورت قانونی وارد کشور می‌شود با رعایت ضوابط بهداشتی است و عامل بیماری در آن نیست اما واردات غیر قانونی این محصول نیز به کشور انجام می‌شود.

هر کیلوگرم استخوان دام  35 تا 40 هزار تومان خرید و فروش می‌شود اما اخیرا با توجه به شیوع بیماری تب برفکی استخوان های دام های زنده وارداتی سوزانده می شود.

پاکستان عامل ورود تب برفکی به ایران

«احمد مقدسی» رئیس هیات مدیره انجمن صنفی گاوداران ایران، در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم در واکنش به ورود دام زنده آلوده از پاکستان و انتقال تب برفکی به دامداری‌های ایران، گفت: "پیگیر جلوگیری از واردات دام زنده از پاکستان هستیم، اما متاسفانه هیچ گونه توجهی به این مسئله نشده است."

وی افزود: "علاوه بر ورود آلودگی از دام زنده، واردات گوشت قرمز نیز عامل انتقال بیماری است، هرچند که سرعت انتقال و شیوع آن در این حالت کمتر است."

مقدسی ادامه داد: "سویه جدیدی از بیماری که از پاکستان به ایران وارد شده است، در واکسن‌های ایران وجود ندارد."

وی با اشاره به اینکه واردات دام زنده و گوشت قرمز از پاکستان همچنان ادامه دارد، گفت: "در حالی که بیماری از پاکستان به ایران منتقل شده، واردات این محصولات همچنان ادامه دارد."

رئیس هیات مدیره انجمن صنفی گاوداران ایران تصریح کرد: "سالانه 33 میلیون دلار واردات دام زنده و گوشت از پاکستان انجام می‌شود که بخش عمده‌ای از آن مربوط به واردات دام زنده است."

وی افزود: "حتی دام‌های پرواری نیز برای نگهداری و پروار به کشور وارد می‌شوند که این امر خود موجب انتقال آلودگی به دام‌های داخلی می‌شود."

مقدسی در پایان اظهار کرد: "با بخش‌های مختلف در این زمینه نامه‌نگاری کرده‌ایم، اما تا کنون نتیجه‌ای حاصل نشده است."

رئیس سازمان دامپزشکی: قاچاق، عامل انتقال بیماری تب برفکی

«دکتر علیرضا رفیعی پور» رئیس سازمان دامپزشکی کشور در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم درباره آلودگی دامداری های کشور به بیماری تب برفکی در اثر واردات گوشت قرمز و دام زنده و پرواری از پاکستان، اظهار داشت: هر دامی، حتی اگر محموله خوراک باشد، ممکن است آلوده باشد، امکان آلودگی آن وجود دارد اما هر کدام از این محموله اگر از مجاری قانونی و تحت نظارت سازمان دامپزشکی به کشور وارد شود، دیگر عامل بیماری نیستند.

وی افزود: ولی اگر در مورد قاچاق این محصولات صحبت کنیم مخاطره آمیز است این امر نه تنها تولید را تحت تاثیر قرار می‌دهد و ارزش افزوده را در کشور کاهش می دهد بلکه خسارت‌های اقتصادی و مادی و معنوی ایجاد می‌کند.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور ادامه داد: «اگر از قاچاق صحبت کنیم، می‌تواند در خیلی موارد عامل انتقال بیماری باشد, اما به دلیل عملکرد خوب همکارانمان طی این ده ماه گذشته و اجرای فازهای مختلف تب برفکی در جمعیت دامی کشور، و فاز چهارم که به زودی اجرا خواهد شد، ایمنی تب برفکی در کشور ایجاد شده است.»

وی تصریح کرد: به صورت موردی گزارش هایی از تب برفکی و کانون های آلوده در کشور داریم اما جلوی این بیماری در کشور گرفته شده است.

رفیعی پور در ادامه در پاسخ به اینکه آیا واکسن مناسب برای سویه های جدید تب برفکی که از پاکستان وارد شده، وجود دارد اظهار داشت: بله، اگر واکسن‌ها بی‌اثر بودند، شما باید موج بیماری و شدت آن را می‌دیدید. اما واکسن‌ها تاثیر دارند و اگر کارایی نداشتند، ما الان درگیر طغیان سونامی از بیماری‌ها می‌شدیم. خوشبختانه وضعیت کنترل شده است.»

وی در خصوص واردات محصولات دامی از پاکستان که سطح بهداشتی پایین تری دارد، نیز توضیح داد: «محصولات دامی از هر کشور با سطح بهداشتی بالا یا پایین باید مطابق با الزامات بهداشتی وارد کشور شوند. در مرزها پروتکل‌های بهداشتی و قرنطینه به دقت اعمال می‌شود. اگر این پروتکل‌ها به درستی اجرا شود، نباید نگران انتقال بیماری باشیم؛ ولی اگر خدشه‌ای در این فرآیندها وارد شود، ممکن است هر محموله‌ای، چه نهاده، چه فرآورده، چه دام زنده، بیماری منتقل کند.»

واردات دام زنده برای جلوگیری از بیماری های ویروسی باید متوقف شود

«مجتبی عالی» مدیرعامل اتحادیه دامداران نیز در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم درباره انتقال بیماری تب برفی از پاکستان با واردات دام زنده، اظهار داشت: درگیری از این بیماری در کل کشور وجود دارد که برای جلوگیری از انتقال بیماری های ویروسی به کشور باید واردات دام به کشور را متوقف کرد.

وی افزود: دام مورد نیاز کشور از تولیدات داخلی تامین می شود و با توقف واردات این محصول می توانیم دامداری های کشور را از این بیماری های ویروسی ایمن کنیم.

 

انتشار یافته: ۲۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۲۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
8
15
پس ما با هر تلفاتی تا به سونامی نرسیدیم که هستی مان را به آتش بکشد باید خدا را شکر کنیم ................
ناشناس
|
Germany
|
۰۸:۰۹ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
2
21
واقعیت ها گفته شود. سازمان دامپزشکی حداقل شش تا هفت سال است تمام اشتباهات وزارت جهاد را تنها لاپوشانی می کند.
دامپزشک
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
2
16
جناب رییس،مشکل اصلی همینه که در پروسه واردات دام زنده به کشور ،اجرای ضوابط بهداشتی به حدی تحلیل رفته و مسامحه میشود که اساسا با هیچ مرجع علمی مطابقت ندارد و صرفا بر پایه مصلحت اندیشی انجام میگردد تا چه برسد به ورود غیر مجاز دام که اصلا کنترل و نظارت بهداشتی بر آن وجود ندارد ؟؟!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۳ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
1
11
متاسفانه با وجود ورود نهادهای دامی با دلار 28500 اما فیمت گوشت در ایران حدود 10 دلار ازاد است در حالی که در جهان قیمت گوشت کمتر از 5 دلار ازاد است
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۲۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
۳ دلار و پنجاه سنت.
دکترامیرنصرخضرایی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۴ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
12
1
باسلام
هرمحموله ایی که وارد کشور می شود اگرفکرکنیم نظارت وازمون نمی شود غیرکارشناسایی سخن گفتیم.هراتفاقی که می افتد سوداگران وقاچاقجیان رقم زده اند .فهمیدنش زیاد سخت نیست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۰ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
8
2
با سلام
علاوه بر دامپزشکی شخصا خود دامدار پیگیر واکسینه کردن دام هست . از بخش دولتی و خصوصی واکسن تهیه می‌کنه .و دامهاشو واکسینه می‌کنه
آن شاا...از ابتدای بهمن فاز جدید تب برفکی توسط بخش دولتی شروع میشه .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۰۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
چرا ان شا الله ؟
ناشناس
|
Netherlands (Kingdom of the)
|
۱۴:۰۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
1
1
موضوع انتشار تب برفکی وکریمه کنگو بحث تازه‌ای نیست وکشور با واردات دام زنده وگوشت لاشه بااستخوان از کشور باستان بااین بیماری‌ها دست به گریبان است که البته بنیان گذار این مطلب درراستای آن وزیر جهاد کشاورزی قبلی وبدعت گذار آن بوده وبسیاری گله های گاو مستقیمآ برای پرواربندی وارد تهران وسایر استان های درگیر شده به تب برفکی وکریمه کنگو میباشد ومستقیمآ به سازمان دامپزشکی مربوط میباشد که درحال حاضر دامداری ها را بااین بیماری دست بگریبان هستند بهر حال جمعیت دامی کشور درمعرض خطر میباشد همسایگان شرقی ما از سیستم دامپزشکی پیشرفته درجلوگیری از بیماری ها تخصصی واطلاعات کافی برخوردار نیستند چرا بزای واردات گوشت از کشور های پیشرفته که جمعیت دامی وتکنولوژی پیشرفته کشتارگاهی برخوردار هستند اقدام به واردات نمی‌کنند که سلامت مصرف کننده وجمعی دامی کشور را درمعرض این بیماری قراردهد موفق باشید
همکار بازنشسته
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
1
9
................
طبق قانون پارلمان پاکستان ، صادرات انواع دام زنده به هر شکل از مبداء پاکستان ممنوع است و این دامهایی که طی سال های اخیر وارد می شوند از پاکستان به ایران بمنظور ذبح یا نگهداری؛ همگی غیرمجاز می آیند اینکه ما بپذیریم قرنطینه کنیم و ... یک بحث است اما این دامها تاییدیه سلامت مبداء را ندارند. والله بالله فقط می توانند وارد سیستان و بلوچستان بشوند چون منطقه دامپروری نیست و تراکم و فعالیت دامی خاصی آنجا وجود ندارد ولی عملاً در کل کشور این دامها پخش شده اند. تشریف ببرید ورامین قم فراشبند کوار جیرفت و و و
تو را به فاطمه زهرا س کتمان نکنید ورود غیرمجاز دام و ورود تب برفکی sat2 رااااااا
پارسال گفتند این بیماری نیامده ولی مناقصه برگزار شد برای خرید واکسن آن.
گفتند تلفات نداده ایم ولی داشته
گفتند آزمایشگاه دامپزشکی این سویه را تایید نکرده ولی اسناد موید تایید بیماری دارید
حکیم مهر تعهد و وجدان را کما فی السابق حفظ کن این خاک این کشور متعلق به همه است باید بکوشیم حفظش کنیم با چنگ و دندان
پاسخ ها
آگاه
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۱۳ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۰
درسال قبل سازمان دامپزشکی بلافاصله پس از تایید ورودsat2آن را اعلام کرد مرکز ملی تشخیص سازمان آن را در نمونه های یک استان شناسایی و ردیابی کرد و بعد از قطعی شدن واکسن توسط سازمان خریداری شد و واکسیناسیون انجام و sat2در نطفه کنترل شد
نارویی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۴ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
0
10
................... جالب اینجاست بر اساس گزارشات کل کشور بجز سیستان و بلوچستان درگیر تب برفکی است ................. واردات تب برفکی از سیستان و بلوچستان ولی خودشون مصون از بیماری
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۰ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
1
15
اصلا و عبدا جوابیه رئیس سازمان منطقی ومسئولانه نبود ............
محسن لرستانی
|
Germany
|
۱۷:۴۳ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
4
1
والا تو سیستان و بلوچستان هیچ موردی از این بیماری نیست، واردات دام هم که تقریبا ۶ ماه میشه نبوده، اگر دنبال توجیه و مقصر هستیم و میخوایم با این حرفا جلوی واردات گوشت پاکستان گرفته بشه تا شرکت های خودمون از برزیل بیارن که دیگه حرفی نیست ولی اگر دنبال کار زیر بنایی هستیم دنبال ریشه بیماری جای دیگه ای بگردیم.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۲ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
0
2
فرموده اند که در مرزها پروتکل های بهداشتی رعایت می شود؟؟؟؟؟
کدام پروتکل؟
مگر در مرز کارشناس ما کاری می کند؟
فقط اسناد را نگاه می کند و گوشت عبور میکند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۴۶ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
0
0
واردات دام متوقف بشود تا مردم بیچاره را بچاپیم!!نه باید با نظارت وارد کشور شود قبل ورود تو همون کشور واکسینه بشود قرنطینه بشود باید برای گزارش با مستند بیماری تشویقهای لازم در نظر گرفته شود نه اینکه برخورد شود
ناشناس
|
United Arab Emirates
|
۲۲:۴۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
0
1
با تعارض منافعی که برخی تولیدکنندگان دولتی واکسن های بیماری های زئونوز بعنوان مرجع تایید محصولات خودشان دارند!!! و ترخیص واکسن هایشان را با دستور روسایشان انجام می دهند،ان شاء الله که شاهد جنایات و خیانت های بیمارستان چشم پزشکی نگاه و سرم سازی ثامن و فاجعه دارودرمانی های سرطانی های بیمارستان ولیعصر تبریز در دامداری ها و حیوانات همراه و خانگی نشویم...
ریمدان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۱۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۰
1
2
خداوکیلی بررسی کنید دام های زنده و لاشه های وارد شده در سیستان و بلوچستان توسط چه کسانی بازدید و اجازه ورود داده میشه ، بخدا قسم توسط کاردان و کارشناس دامپزشکی که نه صلاحیت حرفه ای لازم را دارند و اصول بازدید رو هم یاد ندارند.اثبات صحبت من با یه بررسی ساده توسط افرادی که منفعت طلب نباشند، به آسانی اب خوردن هست .
روابط عمومی معاونت اداره کل دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۱۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
1
1
در پاسخ به بعضی اظهار نظرات باید به عرض برسانم
1. کمبود نیروی انسانی باعث میشود کاردان و کارشناس ناظر واردات دام باشند.
۲.دام های وارداتی اسناد بهداشتی مبدا ندارند که نیازمند بررسی تخصصی در مرز باشد.
۳.ریاست اداره شخصا به قرنطینه های دامی سرکشی میکند و تاکنون در بازدیدها هیچ علائمی از بیناری تب برفکی دیده نشده است.
۴.قرنطینه های دامی موجود ظرفیت این تعداد دام وارداتی را ندارند و مجبورا و با دستور مسئولین امر به قم و تهران و قزوین منتقل میشوند.
۵.کشتارگاه های دام استان فعال شده اند و غز مزایای واردات دام اشتغالزایی هست.
۶.در کنار دام وارداتی که توسط دامپزشکی نظارت میشود ، دام های قاچاق هم وارد سیستان و بلوچستان میشود و بر اساس دستورالعمل های ستاد قاچاق کالا و ارز توسط جهاد کشاورزی اقدامات انجام میشود و دامپزشکی مسئولیتی ندارد.
۷.بررسی شود که دام های قاچاق چگونه توسط جهاد کشاورزی و عواملشون پلاک بومی میشوند و به راحتی قابلیت نقل و انتقال پیدا میکنند،همیشه دامپزشکی مقصر نیست.
۸.کشور شدیدا نیاز به گوشت قرمز دارد و باید برخی از پروتکل ها تسهیل شود تا نیازمندی کشور فراهم شود و سعی بنده و همکارانم همین مورد هست که کمکی به کشور شود و تامین گوشت مورد نیاز هم میهنان را جهادگرانه انجام میدهیم.
۹.این موضوع که اگر لابه لای دام هایی که توسط دامپزشکی چابهار گواهی بهداشتی قرنطینه ای حمل صادر میشود ، دامهای دیگر جابجا شود مسئولیتی نداریم و ایست بازرسی باید کنترل کند و چه بسا عامل شیوع بیماری در کشور این نوع دام ها هستند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۰۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
روابط عمومی معاونت دیگه چه صیغه ایه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۱۲ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
0
0
باید از دامداران سوال شود که وافعا تب برفکی نسبت به سال‌های قبل واقعا کم شده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۴
0
0
امروز براواردات دام کسیکه با مدرک دیپلم بعنوان نگهبان وارد اداره شده بعد ..... از ..... یه مدرک کاردانی گرفته بعد مجدد خودش به مقطع لیسانس رسونده بدون اندکی سابقه درامر درمان وکشتارگاه راهی کشور خارج برا واردات گوشت میشه اگر تب برفکی نیاد بایستی به اون ویروس شک کنیم
نظر شما
ادامه