کد خبر: ۸۱۳۵۱
تعداد نظرات: ۲۴ نظر
گفت‌وگوی حکیم مهر با «پروفسور حسین تاجیک» استاد دانشکده دامپزشکی ارومیه و منتخب پژوهشگران پراستناد یک درصد برتر جهان:
وی افزود: افزایش تعداد فارغ‌التحصیلان در دانشگاه‌های آزاد و محدودیت بازار کار باعث کاهش اشتیاق دانشجویان به این رشته شده است. این مسئله روی سطح علمی دانشجویان نیز تأثیر گذاشته است ...

حکیم مهر- پدیده مظفری: پروفسور حسین تاجیک، استاد برجسته دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه که برای چهارمین سال متوالی در فهرست پژوهشگران پراستناد یک درصد برتر جهان قرار گرفته است، در گفت‌وگویی صمیمانه با حکیم مهر، درباره مسیر علمی خود، چالش‌های حوزه دامپزشکی و راهکارهای پیشرفت این رشته سخن گفت. او از علاقه و تلاش‌هایش در زمینه پژوهش، مشکلات آموزش دامپزشکی در ایران و نقش ویژه این رشته در بهداشت عمومی سخن به میان آورد.

حکیم مهر: آقای دکتر، لطفاً برای شروع بفرمایید ورودی چه سالی و کدام دانشگاه هستید و چگونه دامپزشکی را انتخاب کردید؟ آیا از ابتدا علاقه‌مند به این رشته بودید؟

با تشکر از شما که این مصاحبه را ترتیب دادید. من ورودی سال ۱۳۶۳ دانشگاه ارومیه هستم. چهار ترم را در دانشگاه تهران گذراندم و بعد از آن دوباره به دانشگاه ارومیه برگشتم و در آنجا فارغ‌التحصیل شدم.

در مورد انتخاب رشته دامپزشکی، باید بگویم که بیشتر دست تقدیر بود. دامپزشکی چهارمین انتخاب من بود. دانشگاه ارومیه را انتخاب کردم و مستقیم وارد این رشته شدم. البته تا حدی با این رشته آشنا بودم؛ من در منطقه ورامین زندگی می‌کردم و با مسائل مرتبط با دامپزشکی آشنایی داشتم. با این حال وقتی وارد این رشته شدم، دیدم که واقعاً رشته‌ای عالی است. این رشته از نظر علمی بسیار غنی است و امکانات فراوانی برای کمک به جامعه و پیشرفت علمی دارد.

حکیم مهر:‌ پس از اتمام دوره عمومی، چه مسیری را در پیش گرفتید؟

پس از فارغ‌التحصیلی، در سال ۱۳۶۹ به عنوان عضو هیئت علمی دانشگاه ارومیه مشغول به کار شدم. در همان سال به عنوان مربی فعالیت خود را آغاز کردم. در سال ۱۳۷۳، زمانی که اولین دوره تخصصی بهداشت و مواد غذایی در دانشگاه تهران برگزار شد، در آزمون شرکت کردم و پذیرفته شدم. این دوره تخصصی تجربه بسیار ارزشمندی برای من بود. در بهمن ۱۳۷۳ تحصیل در این دوره را آغاز کردم و در سال ۱۳۷۸ فارغ‌التحصیل شدم.

بعد از اتمام دوره تخصص، به دلیل تعهد به دانشگاه ارومیه بازگشتم و فعالیت خود را به عنوان استادیار آغاز کردم. از آن زمان تاکنون در دانشگاه ارومیه فعالیت دارم و توانسته‌ام در این مدت خدمات متعددی در زمینه آموزش و پژوهش ارائه کنم.

حکیم مهر: چه عواملی باعث شدند که در فهرست پژوهشگران پراستناد جهان قرار بگیرید؟

یکی از مهم‌ترین عوامل، همکاری‌های پژوهشی مستمر با همکاران گروه بهداشت مواد غذایی و دانشجویان دکتری عمومی و تخصصی بود. بسیاری از این پژوهش‌ها در حوزه‌هایی انجام شد که مورد توجه بین‌المللی قرار داشتند. همچنین تلاش کردم مقالاتی منتشر کنم که به‌روز و مرتبط با نیازهای جهانی باشند. این مقالات توانستند توجه بسیاری را جلب کنند و باعث افزایش استنادها شوند. علاوه بر این، همکاری با دانشجویان مستعد و تبادل ایده‌های جدید نیز نقش بسزایی در این موفقیت داشت.

یکی دیگر از نکات مهم، انتخاب موضوعات کاربردی و چالش‌برانگیز بود که بتوانند تأثیر مستقیمی بر پیشرفت علمی و بهبود شرایط بهداشتی و دامپزشکی داشته باشند.

حکیم مهر: شما سال‌هاست در عرصه پژوهش فعالیت می‌کنید. به نظر شما مهم‌ترین مشکلات و چالش‌های حوزه دامپزشکی در ایران چیست؟

یکی از مشکلات اصلی که من در این حوزه احساس می‌کنم، جداسازی دانشکده‌های دامپزشکی از علوم پزشکی است. این جدایی باعث کاهش همکاری‌ها و در نتیجه کاهش کارایی در سطح جامعه و بهداشت عمومی می‌شود. بخش بزرگی از کار دامپزشکی پیشگیری از بیماری‌ها و کنترل بیماری‌های مشترک بین انسان و دام است. این مسئله نقش دامپزشکان را در سلامت جامعه برجسته می‌کند.

یکی دیگر از چالش‌ها، کمبود ارتباط میان دانشکده‌های دامپزشکی و سازمان‌های مرتبط مانند جهاد کشاورزی و سازمان دامپزشکی کشور است. تقویت این ارتباط‌ها می‌تواند تأثیر زیادی در بهبود کارایی و اجرای بهتر طرح‌های بهداشتی و دامپزشکی داشته باشد.

حکیم مهر:‌ آیا مشکل دیگری هم وجود دارد که به آن اشاره کنید؟

بله، کاهش انگیزه دانشجویان یکی دیگر از مشکلاتی است که امروز با آن مواجه هستیم. افزایش تعداد فارغ‌التحصیلان در دانشگاه‌های آزاد و محدودیت بازار کار باعث کاهش اشتیاق دانشجویان به این رشته شده است. این مسئله روی سطح علمی دانشجویان نیز تأثیر گذاشته است. همچنین نبود امکانات کافی برای تحقیق و پژوهش در بسیاری از دانشگاه‌ها یک مانع جدی برای پیشرفت علمی در این حوزه محسوب می‌شود.

حکیم مهر: در مورد برخی انتقاداتی که به دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه مطرح شده بود، نظر شما چیست؟

مشکلاتی که در دانشکده ما وجود دارد، در بسیاری از دانشکده‌های دیگر نیز دیده می‌شود. نمی‌توان گفت که هیچ کاستی‌ای وجود ندارد، اما دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه جزو بهترین دانشکده‌های دامپزشکی ایران است. من سال‌ها رئیس دانشکده بوده‌ام و از نزدیک با مسائل آشنا هستم. البته برخی انتقادها ممکن است صحیح باشد، اما بسیاری از آنها نیز برطرف شده یا در حال پیگیری است. برای مثال، انتقاداتی که در مورد امکانات و تجهیزات مطرح می‌شود، همواره در دستور کار بوده و تلاش شده است تا شرایط بهبود یابد.

حکیم مهر: به‌عنوان حرف آخر...

از شما تشکر می‌کنم که وقت گذاشتید و این مصاحبه را ترتیب دادید. امیدوارم این گفت‌وگو بتواند به بهبود شرایط پژوهش و آموزش دامپزشکی کمک کند. همچنین از تمام دانشجویان و همکارانم که در این مسیر همراه من بودند، قدردانی می‌کنم.

حکیم مهر: ممنون از فرصتی که در اختیار ما قرار دادید.

 

انتشار یافته: ۲۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۸
دامپزشک
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۰۴ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۶
7
14
افزایش خروجی دانشگاه آزاد فقط در دوسال بود، الان چند سالی هست دانشگاه آزاد ظرفیت پذیرش دامپزشکی را به شدت کاهش داده ..............، الان دانشگاه دولتی هم در مقطع عمومی و هم تخصص پذیرش بی رویه دارد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۰ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۷
شبانه دولتی فله ای تا رتبه ۱۵۰ هزار می گیرد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۲۲ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۶
16
15
واقعا باید شاگرد دکتر تاجیک بود تا متوجه شد چه انسان فوق‌العاده‌ای هستند.
خدا طول عمرشان بدهد.
ناشناس
|
Germany
|
۲۳:۰۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۶
6
11
انسانی شریف و وارسته به تمام معنا
دانشجوی ترم بالای این دانشکده
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۱۶ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۶
3
7
انتقاداتی که از دانشکدمون مطرح کردن به نظرم تا حدود زیادی با واقعیت های دامپزشکی فاصله داره ولی یه تعدادیشون هم درست بود به نظرم مثلا از قبیل اینکه چرا کلینیک بعد از ظهر باز نیست همین موضوع که کلینیکمون شبانه روزی نیست تعداد کیس های ارجاعیمونو کم کرده در صورتی که بیمارستان دانشکده میتونه یه برند بزرگ توی شهر ارومیه که کیس های دام بزرگ و بخصوص دام کوچک زیادی داره باشه و به نظر من واقعا بی منطقه که بیمارستانی به اون عظمت و امکانات شبانه روزی نباشه و این موضوع واقعا به کارورزای دانشکدمون از نظر یادگیری و مفید بودن تایم شیفت ها ضربه زده و این مسئله ی انکار ناپذیریه ولی خب سایر موارد که راجع به امکانات و تجهیزات بیمارستان شد به نظر بنده بی انصافی و ناعادلانست چون اگه با واقعیت این رشته و سطح امکاناتی که در سطح کشور و شهرای مختلف هست اشنا باشید میفهمید که واقعا دامپزشکی همینه و ما نمیتونیم خودمونو با کشورای توسعه یافته در این زمینه مقایسه کنیم البته از تلاش برای بهبود این قضیه نباید دریغ کرد ولی نباید الکی دانشکدمون رو هم خراب کنیم دانشکده ای که اگه مقایسه کنید با دانشکده های تاپ دامپزشکی کشور واقعا جزو سه تای اول به جرعت میتونم بگم هست.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۱۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۶
7
5
آقای دکتر پزشکی مایل نیست دامپزشکی به او بپیوندد . چرا اصرار بی جهت یشود ؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۹
جز معدودی، دامپزشکی هم مایل نیست به پزشکی بپیوندد. استقلال چه اشکالی دارد که دنبال پیوند باشیم؟!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۰۰ - ۱۴۰۳/۱۰/۳۰
دقیقا چه استقلالی ؟
کجای دانشگاه دامپزشکی مستقل است !؟
اون وقت چه کسی به حرف شما گوش می دهد؟ خیال می کنی یه وزارت خانه دامپزشکی برای شما تشکیل می دهند؟؟؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۰ - ۱۴۰۳/۱۱/۰۱
بله. خیال می کنم می شود برای دامپزشکی هم مانند پزشکی وزارتخانه داشت. چرا این قدر رشته دامپزشکی را دست کم می گیرید. به ارزشهای آن فکر کنید. اگر ما بخواهیم، شنونده هم خواهیم داشت.
حسینی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۵۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۶
1
2
متاسفانه یه اشکال آموزشی بزرگی که در این دانشگاه وجود داره ناعدالتی آموزشی ای هست که در زیر گروه پرورش آبزیان وجود داره و حتی ترم قبل تعداد بالایی از دانشجویان به علت سخت گیری های بی منطق و بی مورد و عمل نکردن به برنامه آموزشی و بارم بندی های خود استاد واقعا از ظلمی که وجود داشت شاکی بودن و با جمع آوری امضا از دانشجویان سه ورودی مختلف و ارائه به آموزش کل خوشبختانه یکی از دروس اختیاری مربوط به این زیر گروه در ترم ۱۰ حذف شد و بجاش درس اختیاری طیور زینتی اضافه شد. منظور از ناعدالتی آموزشی در این دانشگاه که در مقاله قبلی بهش اشاره شده بود این مورد بود که واقعا هم وجود داشت وگرنه در کل استادای دانشکده هم از نظر علمی به خصوص قدیمی ها در مرتبه بالایی هستن هم عدالت رو در حد خوبی رعایت میکنن
علی
|
Netherlands (Kingdom of the)
|
۰۰:۲۶ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۷
2
7
معضل اصلی یکسری از اساتید در دانشگاه می باشد
که دانشجویان را بی انگیزه کرده!!! ۱. سلیقه شخصی اساتید فراتر از قانون است!
۲. فراخوان جدید را بررسی بفرمایید قبل تاریخ اسلام این اقایان به طیور و رادیولوژی فراخوان میدادند در عصر جدید هم میدهند و اینده نیز خواهند و جالبه هیچ کس امتیاز لازم را کسب نمیکند! تو دانشکده دامپزشکی گروه دیگری نیست!!
پاسخ ها
حسین
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۴۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۷
کاملا صحیح است.
ناشناس
|
Netherlands (Kingdom of the)
|
۰۳:۰۳ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۷
2
8
دکتر وقتی یه بیسواد و کند ذهن با یه دکان بقالی به هرچی میخاد میرسه اما یه دامپزشک ۱۰_۱۵ سال عمرشو بزاره معلوم نیست کی به نتیجه میرسه معلومه انگیزه نمیمونه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۲ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۹
ببخشید همکار ناشناس. چرا برای دفاع از خودتون به دیگران توهین می کنید؟! می دونید که این نوع دفاع یک جور خودزنی است.
دکتروحید عطارد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۲ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۷
1
4
جناب اقای دکتر تاجیک با سلام : در هیچ کجای دنیا دانشکده های دامپزشکی و پزشکی با یکدیگر ارتباطی ندارند ، تنها اختلافی که وجود دارد در سایر کشورها برای ورود به دانشکده های دامپزشکی و پزشکی باید واحدهای علوم پایه گذرانده شود و این موضوع قبل از انقلاب در دانشگاه شیراز انجام میشد و دانشجویان پزشکی و دامپزشکی و دندانپزشکی و داروسازی دو سال عمومی را با یکدیگر در دانشکده علوم میگذراندند که این موضوع بعد از انقلاب منسوخ شد و بزرگترین ضربات را به علوم پزشکی وارد کرد . الیته در بعضی از کشورها مانندامریکا قبل از اینکه بخواهیدوارد علوم پزشکی و یا دامپزشکی شوید حتما باید لیسانس علوم پایه بخصوص بیولوژی را کسب نمایید و سپس درخواست ورود به علوم پزشکی و دامپزشکی نمایید .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۷
با سلام.
در خصوص این جمله جناب دکتر عطارد «در هیچ کجای دنیا دانشکده های دامپزشکی و پزشکی با یکدیگر ارتباطی ندارند».
لطفا به سایت دانشگاه کپنهاک دانشکده های دامپزشکی و پزشکی مراجعه فرمایید.
دکتر وحید عطارد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۹ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۷
Students in veterinary medicine can benefit from courses and workshops offered by the Faculty of Health and Medical Sciences, allowing them to gain insights into human health issues, while medical students can learn about animal health, which is increasingly relevant in various areas of medicine.

In essence, the University of Copenhagen fosters an environment where medicine and veterinary medicine intersect, promoting research, education, and collaborative practices that benefit both fields

این به‌معنی ارتباط اموزشی نیست بلکه همکاری علمی تحقیقی است در امریکا هم سیستم بصورت american veterinary medical association هست که به‌معنی ارتباط اموزشی دامپزشکی و پزشکی نیست .. در اموزش علوم پایه با یکدیگر مرتبطند .
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۱۲ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۷
فرمودید، هیچ جا ارتباط ندارند.
معلوم شد حداقل در کپنهاک دارند.
با احترام
ناشناس
|
United States of America
|
۰۹:۲۳ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۷
0
3
متاسفانه دانشکده دامپزشکی ارومیه علی رغم امکانات قابل قبولی که داره البته نه در حد خوب دچار سیاست زدگی شده و بیشتر افراد دنبال پست و جایگاه در دانشکده هستن که دکتر تاجیک خودشان بهتر از همه میدانند که این رویه اجازه توسعه علمی در دانشکده را نمیدهد
حسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۰ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۷
5
7
اقای دکتر خدا روشکر دانشگاه آزاد تاسیس شده! والا دانشجویان دولتی بخصوص ارومیه توان ندارند بصورت بالینی کار کنند همشون میروند مسئول فنی می شوند .............................
شریفی دانشجوی تخصص انگل شناسی دانشکده دامپزشکی ارومیه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۴۴ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۸
6
2
سلام دوستان عزیز آقای پروفسور انسان بزرگ شریفی هستند بنده ایشان را ازدور میشناسم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۹
0
1
دکتر درآمدهای دامپزشکان باید حداقل ۲_۳ برابر بشه انگیزه برگرده گوشت از کیلویی ۱۵۰ به ۷۰۰_۸۰۰ رسیده تقریبا ۵ برابر درآمد دامپزشکا هنوز ۲ برابرم افزایش نیافته توزان و تعادل بین قیمت دام با درآمد دامپزشکا نیست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۹
0
1
دکتر یه ویزیت حداقل پول نیم کیلو گوشت نیست انگیزه دامپزشک شدن میمونه
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۲ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۹
0
1
آقای دکتر کدام اشتیاقی برای دانشجو می ماند؟ دانشجو ........... پس از فارغ التحصیلی جوان درمانده به حال خودش رها می شود. ادامه تحصیل در این شرایط دور از عقل است...
نظر شما
ادامه