کد خبر: ۸۱۳۶۴
تعداد نظرات: ۱۸ نظر
مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی کشور:
«دکتر رضا اسدی» در گفت‌وگو با روابط عمومی وزارت بهداشت، درباره هشدارهای اخیر این وزارتخانه درباره افزایش تب مالت در کشور به اقدامات صورت گرفته و در دستور کار سازمان دامپزشکی کشور پرداخت ...

حکیم مهر: مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی کشور با توجه به هشدارهای اخیر وزارت بهداشت درباره افزایش ابتلا به تب مالت در کشور ضمن ارائه توضیحاتی بر جلوگیری و نظارت بیشتر بر قاچاق دام و عدم مصرف لبنیات خام بر جمع آوری دستفروشان شبانه فرآورده های دامی در سطح کشور تاکید کرد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از وبدا، «دکتر رضا اسدی» درباره هشدارهای اخیر وزارت بهداشت درباره افزایش تب مالت در کشور به اقدامات صورت گرفته و در دستور کار سازمان دامپزشکی کشور پرداخت.

او گفت: سازمان دامپزشکی کشور برنامه‌ای سالانه و منظم برای پیشگیری و کنترل بیماری بروسلوز (تب مالت) در دام‌ها اجرا می‌کند. در این برنامه، دامداریهای واجد شرایط، به‌ویژه در بخش دام‌های سنگین، به‌عنوان اهداف اصلی انتخاب می‌شوند و اقدامات آزمایش، کشتار و واکسیناسیون بر روی این دامداری‌ها انجام می‌شود.

دام‌های کشور تحت پوشش برنامه سالیانه واکسن بروسلوز هستند

دکتر اسدی می‌گوید: دام‌هایی که بر اساس نتایج آزمایشگاهی مبتلا به بیماری بروسلوز تشخیص داده شوند، مطابق دستورالعمل‌های مشخص به کشتارگاه منتقل و در شرایط ویژه معدوم‌سازی خواهند شد.

وی افزود: همچنین، واکسیناسیون دام‌های سنگین (گاو و گوساله) و سبک (گوسفند و بز) در سطح کشور انجام می‌شود و تمامی دام‌های واجد شرایط تحت پوشش برنامه ملی واکسیناسیون قرار می‌گیرند.

استان همدان به عنوان استان پایلوت برای کاهش ابتلا به بروسلوز دامی و انسانی

او در همین باره با بیان اینکه در این میان، برخی استان‌ها مانند استان همدان به‌عنوان پایلوت انتخاب شده‌اند، ادامه داد: در استان همدان تحت برنامه‌ای مشترک بین سازمان دامپزشکی و وزارت بهداشت، واکسیناسیون در این مناطق به‌صورت گسترده‌تر اجرا شده است. این اقدام منجر به کاهش میزان ابتلا به بروسلوز انسانی در استان همدان نسبت به میانگین کشوری شده است.

مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های دامی سازمان دامپزشکی کشور از ایجاد یک برنامه ملی از سوی این سازمان در صورت تامین اعتبار خبر داد و گفت: بر اساس این پروژه، تمامی دام‌های سبک (گوسفند و بز) کشور تحت برنامه واکسیناسیون فراگیر بروسلوز قرار می‌گیرند.

برنامه پنج‌ساله کاهش بروسلوز با واکسن فول‌دوز Rev.1

به گفته دکتر رضا اسدی، برنامه‌ای پنج‌ساله برای کاهش بیماری بروسلوز (تب مالت) در کشور آغاز شده است که بر اساس دستورالعمل‌های سازمان جهانی بهداشت حیوانات و سازمان خواروبار کشاورزی ملل متحد تدوین شده است.

دکتر اسدی گفت: در این برنامه از واکسن فول‌دوز Rev.1 استفاده می‌شود و هدف آن کاهش قابل‌توجه میزان بروسلوز در جمعیت دامی و انسانی کشور است.

او افزود: پس از اجرای واکسیناسیون فراگیر، ارزیابی سرمی از دام‌ها صورت می‌گیرد. در سال هفتم برنامه، تست و کشتار در دام‌های سبک آغاز خواهد شد و این برنامه شامل واکسیناسیون، تست و کشتار، نظارت سیستماتیک، و آموزش و ترویج است.

وضعیت تب مالت در مناطق مختلف کشور

مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های دامی سازمان دامپزشکی کشور می‌گوید: در برخی مناطق که استفاده از مواد لبنی بهداشتی رعایت می‌شود و واکسیناسیون دام‌ها به‌صورت مطلوب انجام شده، کاهش چشمگیری در موارد تب مالت دامی و انسانی مشاهده شده است. با این حال، در مناطق دورافتاده و کوهستانی که استفاده از لبنیات خام رایج است، میزان تب مالت انسانی بالاتر از میانگین کشوری گزارش شده است.

تمرکز بر مناطق پرخطر

او تاکید کرد: سازمان دامپزشکی و وزارت بهداشت با رویکرد «سلامت واحد»، مناطق پرخطر را شناسایی کرده و برنامه‌های ویژه‌ای برای کنترل بروسلوز در این مناطق در حال اجرا دارند.

اثربخشی واکسن بروسلوز

دکتر اسدی درباره اثربخش بودن واکسن بروسلوز در کشور نیز تصریح کرد: ارزیابی‌ها نشان می‌دهد واکسن تولیدی موسسه رازی اثربخشی لازم را دارد و پوشش مناسبی ایجاد می‌کند.

ارزیابی اثربخشی واکسن‌ها و زنجیره سرد نگهداری

مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های دامی سازمان دامپزشکی کشور اعلام کرد که ارزیابی‌های مستمر سرمی از اثربخشی واکسن‌ها در حال انجام است و در رعایت زنجیره سرد، دستورالعمل‌های دقیقی در برنامه‌های ملی وجود دارد. این زنجیره، شامل توزیع، نگهداری و تزریق واکسن است که به‌صورت کامل رعایت می‌شود.

او با بیان این که سیستم نگهداری واکسن در ادارات کل دامپزشکی، کاملاً آنلاین و هوشمند است، گفت: این سیستم در صورت تغییر دما، هشدارهایی را به تلفن همراه مسئولان ارسال می‌کند. همچنین، ژنراتورهای اضطراری برق در کمتر از پنج ثانیه وارد مدار شده و تغییرات دمایی را جبران می‌کنند. حساسیت ویژه‌ای در مورد واکسن‌های بیماری‌های مشترک انسان و دام (زئونوز) اعمال شده تا از وقوع هرگونه شوک حرارتی جلوگیری شود.

مقابله با قاچاق دام

دکتر اسدی درباره قاچاق دام و خطر توزیع و انتقال بروسلوز از آنها نیز، گفت: با توجه به مرزهای طولانی ایران با کشورهایی مانند عراق و پاکستان که شرایط بهداشتی نامناسب یا مبهمی دارند، قاچاق دام را تهدیدی جدی تلقی می‌کنیم.

وی گفت: بر اساس دستورالعمل‌های سازمان دامپزشکی، هرگونه دام قاچاق یا باید بازگشت داده شود یا به نزدیک‌ترین کشتارگاه منتقل شود تا تحت نظارت بهداشتی تعیین تکلیف شود.

مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های دامی سازمان دامپزشکی می گوید: دام‌های مبتلا به بروسلوز در سریع‌ترین زمان به کشتارگاه فرستاده می‌شوند و در صورت نیاز قرنطینه خواهند شد. در بیماری بروسلوز، تلفات دام وجود ندارد، اما در صورت وقوع حتی یک مورد مشکوک، اقدامات بهداشتی در همان دامداری اجرا می‌شود.

جمع‌آوری دستفروشان فرآورده‌های دامی

دکتر اسدی درباره فروش فرآورده های دامی از سوی دستفروشان نیز گفت: فروش فرآورده‌های دامی توسط دستفروشان، به‌ویژه در جیگرکی‌ها و کبابی‌های شبانه و دوره‌گرد، غیرمجاز است. این موارد باید توسط نهادهای نظارتی جمع‌آوری شوند و فعالیت آن‌ها متوقف شود.

مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های دامی سازمان دامپزشکی افزود: بر لزوم رعایت استانداردهای بهداشتی در تمام مراحل توزیع، نگهداری و مصرف فرآورده‌های دامی تأکید داریم و خواستار همکاری بیشتر نهادهای مرتبط در اجرای قوانین هستیم.

 

انتشار یافته: ۱۸
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۸
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۱۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۸
3
25
................
فولدز رووان در گوسفند و بز بالغ ؟!!! بعد چطور باعث کاهش بیماری میشه ..‌. منتظر توضیحات علمی تان هستیم ......................
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۱۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۸
1
21
اثربخشی واکسن بروسلوز کجا و چگونه تشخیص داده می شود ؟
دکتر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۴۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۸
2
16
علی رغم تلاش اکثر همکاران در سازمان دامپزشکی و فعالیت بخش خصوصی، تعدادی از پرسنل مایه کوب از تزریق این واکسن خودداری کرده و صرفا آمار می‌دهند
نجابت - مرکز واکسیناسیون مستقل - فارس
|
Netherlands (Kingdom of the)
|
۰۶:۱۴ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۹
2
16
ضمن تشکر
پیشنهاد می شود، به دلایل زیر، ویال واکسن های FDrev-1 از 100 دزی به 50 یا حتی 25 دزی کاهش یابد تا سریعتر مصرف شود. در غیر اینصورت ویال واکسن طی یک تا دو ساعت بخصوص در مناطق گرم کشور و ۶ ماه اول سال گرم شده و کم اثر/ بی اثر خواهد شد..

تعداد کم دام های هدف/پراکندگی جمعیت دامی روستایی - عشایری / زمانبر بودن مصرف ویال 100 دزی و...

همچنین به دلایل فوق پیشنهاد می شود ویال واکسن های RDiriba در دو نوع 50 و 25 دزی و FDiriba در دو نوع ۲۰ و ۱۰ دزی تولید شوند.
درصورتیکه قرار است طرح های مذکور توسط بخش خصوصی اجرا شوند نیاز است تعرفه واکسیناسیون به طور جدی بازنگری شود. در غیر این صورت امکان اجرای طرحهای خرید خدمت با تعرفه کنونی میسر نمی باشد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۹ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۹
پیشنهاد عالی است
ناشناس
| France |
۱۳:۳۲ - ۱۴۰۳/۱۰/۳۰
تا وقتی روی بخش خصوصی نظارت جدی نباشد نمی توان انتظار داشت که کار به خوبی و طبق پروتوکل پیش برود.
وقتی مسئول مرکز واکسیناسیون در مرکز استان زندگی می کند و محل کارش در شهرستان دیگری با 150 کیلومتر فاصله است و فقط هفته ای یک یا دو ساعت برای سرکشی به آنجا مراجعه می کند نمی توان انتظاری داشت
وقتی کار اصلی مسئول مرکز واکسیناسیون چیز دیگری است (مثلا ساختمان سازی و انبوه سازی و . . . ) و عملا مرکز واکسیناسیون ایشان در شهر دیگری توسط یک منشی اداره می شود نمی توان انتظاری داشت.
وقتی مسئول مرکز واکسیناسیون که هیچگاه در دفتر کارش و در منطقه حضور ندارد برای فریب مسئولین هر از گاهی یک کلیپ یا فیلم از حضور در دفتر مرکز واکسیناسیون و یا دامداری در تمام گروه های شبکه های مجازی پخش می کند نمی توان انتظاری داشت.
وقتی مسئول مرکز واکسیناسیون برای دور زدن قانون در سوپرمارکت مجاور دفتر کارش واکسن می فروشند نمی توان انتظاری داشت
وقتی مسئول مرکز واکسیناسیون برای یک ویال واکسن که با هزینه تزریق و ایاب و ذهاب 960 هزار تومان می شود از دامدار یک میلیون و سیصد هزار تومان پول می گیرد و کسی هم نیست که نظارت کند نمی توان انتظاری داشت.
ناشناس
| France |
۱۳:۴۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۳۰
وقتی مسئول مرکز واکسیناسیون با تشکیل یک گروه مجازی واکسیناتورهای سایر شهرستان ها را تحریک می کند که به بهانه پایین بودن تعرفه طرح های واکسیناسیون رایگان دولتی را انجام ندهند و بعد خودش به مدیر کل و مسئولین اعلام می کند که حاضر است واکسیناسیون طرح های دولتی هر شهرستانی که حاضر به انجام کار نبودند را انجام دهد نمی توان انتظاری داشت.
وقتی کسی از مسئول مرکز واکسیناسیون نمی پرسد که "چرا به جای حضور در دفتر کارش و سرکشی به دامداری ها و روستاهایی که واکسیناسیون انجام می شود هر روز در اداره کل استان و شرکت های پخش واکسن مستقر در مرکز استان و سازمان دامپزشکی و دفتر نظام دامپزشکی و . . . می چرخد؟" ، نمی توان انتظاری داشت.
K1
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۰ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۹
0
3
از همین الان بدانید، با این پول ها کار پیش نمیره
دامپزشک
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۳ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۹
0
6
آیا قرار است واکسن های رازی استفاده شود؟
در رازی همون چهارتا دامپزشکی هم که برای واکسن ها تلاش میکردند مورد خشم تیم مدیریتی ضد دامپزشک موسسه قرار گرفتند و از ظرفیت های علمی و توانمندی های تولید ایشان استفاده نمیشود
اگرقرار است با واکسن رازی این اتفاق افتد حتما نظارت کامل بر تولید و کنترل خصوصا این واکسن ها باید اعمال شود و الا مثل اون یکی محصول رازی اتفاقاتی که نباید خواهد افتاد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۳ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۹
0
4
رازی با صد سال سابقه هنوز نتوانسته میزان دز مورد نیاز بخش خصوصی را در شیشه های واکسن بریزد و آنان را راضی کند ، حال پوتنسی و افیکیسی واکسنش چه باشد که خدا داند .
ناشناس
|
Germany
|
۱۴:۲۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۹
0
2
همدان همیشه آزمایشی کار انجام میشه روش
جدیدا برای بخش خصوصی هم سامانه ورود و خروج گزاشتن
جالب نیست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۳ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۹
0
2
اکثریت دام های تب مالتی را دام سبک تشکیل می‌دهد در فرمایشات دکتر اسدی اشاره جدی ب واکسیناسیون دام های بالغ نشده آیا منظور از واکسیناسیون همون بره و بزغاله هست یا میش و بز ک اگر واکسن Rev¹ را ب بالغین تزریق کنیم سقط نمیده و سوال دیگه این ک هر سال واکسیناسیون انجام بشه یا فقط یه بار و موارد دیگر آیا غرامت داده میشه یا خیر؟ در مناطق عشایری شیر گوسفند ها و بزها بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد
دامپزشک
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۳ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۹
1
5
عرض سلام و ادب خدمت همکاران محترم
................... مگر همین برنامه ارائه شده در دهه های گذشته نبوده زمانی دکتر خلج در اداره مبارزه سازمان مسئول بودند شخصا به دامداریها ورود میکردند حتی با لوله ونوجکت از گوسفند خونگیری می کردند نمونه را جهت میزان تاثیرگذاری واکسن تزریق شده ویا تیتر آن به موسسه رازی ارسال می کردند حالا ....... روسای ادارات مبارزه استان حتی یک بار هم که شده به شهرستان ها سرکشی نمی کنید فقط اکتفا کردید به تولید محتوایی که کار روزانه تان شده ایجاد چند نامه در اتوماسیون اداری آنهم رونوشت به بالادستی و کارشناس مربوطه که به این کار چه مزدی باید داد با کدام اعتبار جذب شده حالا که واحد فنی ما با واحد اداری فاصله ای افتاده مانند بیماری مزمن که درمان نداره ، دکتر عزیز واکسیناتور تمایل به کار ندارد و مانند گذشته نیست شخصی با دیپلم وارد تشکیلات دامپزشکی شده حالا فوق لیسانس تحویل داده و پشت میز نشسته از کاردان بیشتر حقوق و مزایا میگیره و نه واکسن زده و نه به کشتارگاه رفته و حالا هم بدلیل ارتباط اعزام به خارج هم اسمش رو ارسال کردن
همین کاردان بخش دولتی مبتلا به تب مالت شده و سگ هم بهش رحم نکرده از کجای سازمان دلش خوش باشه که به ندای شما لبیک بگوید و کاردان بخش خصوصی هم با سگ و گربه خودش را مشغول کرده و تمام استخدامی های سازمان هم سهمیه های بهزیستی و یا دامپزشک هست پس نگویید پایلوت ما در همدان بلکه چادرتان را در سازمان بزنید با دستورالعمل ذیل
، تعویض مدیران کل استان ها در اسرع وقت
، جذب کاردان و یا تکنسین های آموزش دیده
، جذب اعتبار از طرح ملی در حوزه سلامت
، تشکیل کمیته های فنی و اداری سل و بروسلوز
، شناسایی کانون های بیماری انسانی
، تشکیل ستادهای استانی و شهرستانی همانند آنفلوانزای فوق حاد پرندگان و استفاده بهینه از تمام دستگاههای اجرایی
، اجرای دقیق دستوالعمل بهداشتی اداره مبارزه سازمان
، جمع بندی عملکرد بصورت ماهانه
، تقدیر از زحمات همکاران ازسوی سازمان نه توسط مدیر کل استان بصورت سلیقه ای عمل میکنند
، نقاط قوت و ضعف شهرستان ها از شخص رئیس اداره شهرستان پاسش گردد.
...........................
،
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۲ - ۱۴۰۳/۱۰/۳۰
تعویض مدیرکل های استان ها را بسیار خوب ذکر کردید. احسنت
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۹
0
4
چرا سازمان غذا و دارو،مصرف لبنیات سنتی را مدیریت نمی‌کند؟و توپ بروسلوز در زمین دامپزشکی است!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۰۹ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۹
2
2
تازمانیکه واکسیناسیون بروسلوز توسط بخش خصوصی انجام گردد همین روال ادامه خواهد داشت.واکسیناسیون بروسلوز ، هاری می بایست صرفا توسط بخش دولتی صورت گیرد.این ادعا را براساس تجربیات طولانی و بازدیدهای میدانی خدمت شما عرض نمودم.هرچند متاسفانه تعداد همکاران با انگیزه دربخش دولتی جهت پوشش کامل مایه کوبی بسیار پایین می باشد.
یارویسی
|
Russian Federation
|
۱۴:۱۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۳۰
6
0
درود.برشما.
جناب آقای دکتر اسدی
دو معضل بهداشتی ومیتوان به عنوان چالش اصلی دراین حوزه محسوب کرد. ۱- کشتار غیر مجاز دام در بعضی استان هاست .
۲- عرضه شیرخام و فرآورده‌های لبنی بدون هيچ کنترلی در دراکثر استان است.
اين در مورد اشاره شده هرکدام داستان مفصل خود دارند.
پاسخ ها
کارشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۵۳ - ۱۴۰۳/۱۰/۳۰
لطفا رفع تکلیف و فرافکنی نکنید
نظر شما
ادامه