کد خبر: ۸۱۶۳۱
تعداد نظرات: ۹ نظر

حکیم مهر: دبیر انجمن صنعت گوشت و مواد پروتئینی کشور با رد برخی ادعاها درباره کیفیت پایین گوشت‌های وارداتی گفت: گوشت تنظیم بازاری تحت نظارت‌های کیفی قرار دارد و از نظر سلامت ۱۰۰ درصد تأیید شده است. وی تأکید کرد که افزایش چربی این گوشت‌ها در نیمه دوم سال به دلیل شرایط فصلی دام‌هاست و ارتباطی به کیفیت ندارد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، در پی نوسانات شدید قیمت گوشت در بازار، دولت اقدام به توزیع گوشت‌های تنظیم بازاری کرده است. این سیاست با هدف کنترل قیمت و حمایت از مصرف‌کنندگان اجرا می‌شود، اما در عین حال، منتقدانی دارد که آن را راهکاری مقطعی و آسیب‌زا برای تولید داخلی می‌دانند.

کنترل قیمت و حمایت از اقشار کم‌درآمد

یکی از اهداف اصلی عرضه گوشت تنظیم بازاری، حمایت از خانوارهای کم‌درآمد است. با افزایش قیمت گوشت در بازار آزاد، بسیاری از مردم قدرت خرید این کالای اساسی را از دست داده‌اند. بر همین اساس، دولت با واردات و عرضه گوشت با نرخ مصوب، سعی در ایجاد تعادل در بازار دارد.

مقابله با دلالان و احتکار کنندگان

از دیگر اهداف این سیاست، کنترل بازار و جلوگیری از فعالیت‌های سوداگرانه است. در شرایطی که برخی واسطه‌ها با احتکار و افزایش قیمت، بر تنش‌های بازار دامن می‌زنند، دولت با عرضه مستقیم گوشت، تلاش می‌کند از نوسانات شدید جلوگیری کند.

نقدها و چالش‌های موجود

با وجود اهداف حمایتی این سیاست، کارشناسان اقتصادی و تولیدکنندگان داخلی انتقاداتی به آن وارد کرده‌اند. برخی از مهم‌ترین چالش‌های این طرح عبارتند از اینکه برخی شهروندان از کیفیت گوشت‌های تنظیم بازاری گلایه دارند و آن را نامناسب‌تر از تولیدات داخلی می‌دانند و اخیراً نیز اخباری مبنی بر کیفیت نامناسب و بوی نامطبوع این گوشت‌های وارداتی منتشر شده که ادعا می‌کنند به دلیل نامناسب بودن کیفیت آنها میزان خرید و استقبال مردم از این محصولات کاهش یافته است.

«دکتر مسعود رسولی» دبیر انجمن صنعت گوشت و مواد پروتئینی کشور در گفت‌وگو با ایسنا، درباره وضعیت گوشت تنظیم بازاری و برخی انتقادات نسبت به کیفیت آن اظهار کرد: گوشت وارداتی همیشه به تنظیم بازار کمک کرده است. از قدیم الایام، دولت برای کنترل قیمت‌ها اقدام به واردات گوشت می‌کرد. در این میان، برخی از قصاب‌ها و افرادی که به نوعی در بازار ذی‌نفع بودند یا از این شرایط متضرر می‌شدند، همواره سعی داشتند گوشت وارداتی و منجمد را تخریب کنند تا بتوانند بازار را در اختیار خود بگیرند. این موضوع جدیدی نیست و همیشه چنین جوی وجود داشته است.

وی در ادامه با اشاره به برخی انتقادات در خصوص کیفیت گوشت‌های وارداتی گفت: بله، در نیمه دوم سال میزان چربی گوشت تنظیم بازاری کمی بیشتر می‌شود، اما این موضوع به این معنا نیست که گوشت کیفیت پایینی دارد. برخی از واژه‌هایی که در توصیف این گوشت‌ها به کار می‌رود، واقعاً نادرست و ناعادلانه است. این گوشت‌ها تحت نظارت و کنترل‌های کیفی قرار دارند و از نظر سلامت، ۱۰۰ درصد تأیید شده هستند. تنها تفاوت آن‌ها این است که به دلیل شرایط فصلی و ویژگی‌های دام‌ها در زمستان، میزان چربی آن‌ها ۵ تا ۱۰ درصد افزایش می‌یابد. البته فرآیند چربی‌گیری نیز انجام می‌شود، اما مقداری چربی طبیعی در گوشت باقی می‌ماند.

رسولی درباره ترکیب بسته‌های گوشت توضیح داد: تمام بسته‌های گوشت تنظیم بازاری شامل ۵۰ درصد راسته یا دست، ۲۵ درصد گردن یا راسته و ۲۵ درصد ران است. بنابراین، ترکیب آن‌ها استاندارد است و هیچ‌گونه مشکلی از نظر کیفیت ندارند.

وی همچنین با اشاره به سختی‌های فرآیند واردات و توزیع این نوع گوشت‌ها گفت: واردات گوشت گوسفندی فرایند بسیار سختی دارد؛ از مرحله کشتار، حمل‌ونقل، انتقال و بسته‌بندی تا توزیع در فروشگاه‌ها. با این حال، در حال حاضر شرکت‌های بسته‌بندی و حتی فروشگاه‌های زنجیره‌ای، با وجود اینکه هنوز هزینه‌های قانونی خود را دریافت نکرده‌اند، همچنان همکاری می‌کنند تا این گوشت‌ها با قیمت مناسب به دست اقشار مختلف جامعه برسد.

دبیر انجمن صنعت گوشت و مواد پروتئینی کشور در پایان ضمن انتقاد از برخی اخبار منتشرشده در خصوص گوشت تنظیم بازاری گفت: متأسفانه برخی اخبار منتشر شده باعث نگرانی مردم شده است. در حالی که ما شاهد خرید این گوشت‌ها در فروشگاه‌های زنجیره‌ای هستیم و مردم همچنان از آن استقبال می‌کنند. این که گفته می‌شود برخی به دلیل کیفیت پایین از خرید امتناع می‌کنند، با واقعیت هم‌خوانی ندارد. آمار فروش نشان می‌دهد که این گوشت‌ها همچنان مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
نیما بهرامی
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۰۳:۳۵ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۸
0
4
یاد قلعه حیوانات افتادم:
"همه برابرند. فقط برخی برابرترند!"
ناشناس
|
Poland
|
۰۶:۴۰ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۸
2
5
من دو بار خرید کردم و دیگر نه خودم میخرم نه به خانواده اجازه میدهم.
مصداق بارز تدلیس در معامله است!! یعنی شما بسته بندی را نگاه می‌کنید تصور می‌کنید گوشت مرغوبی است، اما وقتی آن را باز می‌کنید زیر آن چربی و آت و آشعال جاسازی شده است و ضمن احساس درازگوشی!! از فريب خوردن در خرید وقتی قیمت خرید را به وزن تقسیم می‌کنید، از گوشت مرغوب داخلی گران تر می افتد.
ناشتس
|
Netherlands (Kingdom of the)
|
۰۹:۳۲ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۸
0
5
جناب دبیر انجمن شما درمورد بهداشت وکوالیتی نظرتان فقط چربی است درکنترل کوالیتی فقط روی چربی نظر می‌دهند کوالیتی پنج فاکتور مختلف دارد که یکی ازآن بحث درصد چربیاست گوشتهای وارداتی اصلآ کیفیت ندارد لاشه ها سن بالا دارد وزن بالا دارد ودرنتیجه درصد استخوان شما اصلا بسته بندی هارا دیده‌اید اظهار نظر غیر کارشناسی نکنید دربسته بندی ها اصلآ ران وجود دارد نه ماهیچه بقیه هم چربی استخوان ظاهر عروسکی شنیده‌ام دربسته بندی‌ها قطعات خوب وباکیفیت را جدا ومابقی را به میادین وفروشگاه ها می‌فرستند اصلآ چرا لاشه های وارداتی به بسته بندی‌ها ارسال وقطعه بندی وقیمت تمام شده را بالا ببرند لاشه های وارداتی باید مستقیمآ به میادین ارسال ودراختیار مصرف کننده قرارداد باسلامت مصرف کننده وکیفیت نا مطلوب واحساس مردم بازی نکنید خود بسته بندی‌ها عامل آلودگی های ثانویه است مردم چشم به نطرات کارشناسان سازمان دامپزشکی دارند نه به تعاریف غیر کارشناسی شما بیشتر مطالعه کنید وسلامت جامعه را درنظر بگیرید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۲ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۹
احسنت
ناشناس
| Hong Kong |
۰۱:۰۷ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۵
خیلی تابلو بود در فله فروشی میادین منافع دارین
بسته بندی قابل کنترل و ردیابی و بهداشتی هست
و احتمال تقلب و تخلف در فله فروشی بیشتره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۲۹ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۹
0
3
بسیار پیر هم هستند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۱۳ - ۱۴۰۳/۱۱/۳۰
البته یکم پیرتر
ناشناس
|
Netherlands (Kingdom of the)
|
۱۴:۰۴ - ۱۴۰۳/۱۱/۳۰
1
1
ایشان باید از گوشتهای وارداتی تعریف کنند چون بسته بندی‌ها سود نجومی می‌برند به اضافه اینکه قطعات خوب لاشه هارا درسوپرهای دیگر باقیمت بالاتر بفروش می‌رسانند وهزینه آن را باید مصرف کنندگان پرداخت کنند
پاسخ ها
ناشناس
| Hong Kong |
۰۱:۱۰ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۵
تهمت نزن برادر،اگر مدرک داری بفرست برای بازرسی جهاد
نظر شما
ادامه