کد خبر: ۸۱۷۸۴
تعداد نظرات: ۱ نظر

حکیم مهر: مدیر کل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط‌زیست با اشاره به اجرای برنامه عمل مدیریت و حفاظت از میش‌مرغ گفت: با اقدامات صورت گرفته در راستای این برنامه عمل، تلاش‌ها برای بقای میش مرغ همچنان ادامه دارد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، «غلامرضا ابدالی» افزود: پایش زیستگاه و جمعیت میش‌مرغ به صورت مستمر، پیگیری ساماندهی محل دفن زباله و جابه‌جایی آن به مکانی دیگر دور از زیستگاه گونه، کنترل جمعیت‌ سگ‌های پرسه‌زن در اطراف زیستگاه، تملک برخی پهنه‌های زیستگاهی، خرید محصول سرپای کشاورزان منطقه با هدف کاهش احتمال آسیب به آشیانه‌ها یا جوجه‌ها در اواخر فصل تولید مثل، کار با جوامع محلی و ارتقای دانش افراد بومی و کشاورزان اطراف زیستگاه‌های طبیعی میش مرغ از جمله اقدامات موثر این سازمان در راستای تلاش برای حفظ و احیای این گونه است.

وی با اشاره به وضعیت حفاظتی گونه های جانوری کشور و به ویژه گونه های در معرض تهدید گفت: سازمان حفاظت محیط زیست در سال های اخیر تهیه برنامه عمل مدیریت و حفاظت گونه های جانوری در معرض تهدید کشور را در دست اقدام دارد.

وی اظهار کرد: به منظور حمایت از بقای گونه و تقویت جمعیت‌ میش مرغ در ایران، تدوین برنامه عمل مدیریت و حفاظت گونه انجام شد و به دنبال آن با مشارکت اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان آذربایجان غربی اقدامات در حال انجام است.

ابدالی افزود: حفاظت و تقویت جمعیت میش مرغ در زیستگاه طبیعی آن با رویکرد تقویت فاکتورهای کیفی زیستگاه و حذف تهدیدات شناخته‌شده زیستگاهی، حفظ و افزایش تنوع فردی جمعیت کوچک باقیمانده مهم‌ترین رویکرد در این تلاش‌ها است.

وی ادامه داد: محور دوم اقدامات در حال پیگیری، راه‌اندازی برنامه و مرکز تکثیر در اسارت گونه است که پس از بررسی ضرورت آن با برگزاری جلسات و همفکری با برخی کارشناسان داخلی و بین‌المللی در دستور کار قرار دارد.

وی بخشی از اقدامات در این سرفصل را به شناسایی آشیانه و حفاظت از آن، پایش تحرکات گونه و شناسایی جوجه در دوره تولیدمثل، تجهیز مناسب مرکز و ساختمان پیش‌بینی‌شده برای انجام امور مرتبط با تکثیر و پرورش گونه در خارج از زیستگاه اشاره کرد و گفتبخش دیگر فعالیت‌های در دست انجام، برقراری ارتباطات بین‌المللی و رایزنی با نهادهای متولی در برخی کشورهای همسایه به منظور تأمین مولدهای موردنیاز برنامه تکثیر در ایران است که در صورت موفقیت به ارتقای تنوع ژنتیکی جمعیت ایرانی گونه نیز خواهد انجامید.

ابدالی اظهار امیدواری کرد: با تخصیص منابع مالی و انسانی در اختیار معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست در چندسال گذشته، اهداف درنظر گرفته‌شده تا درصدی محقق شده است و برنامه‌ریزی‌ها و تداوم اقدام های در دست انجام تا حصول نتایج ثمربخش ادامه خواهد داشت.

به گزارش ایرنا، میش مرغ معروف به عروس بوکان بزرگترین و سنگین وزن ترین پرنده ایران است که در معرض خطر انقراض قرار دارد.

میش‌مرغ طی سال‌های گذشته به دلیل محدودشدن زیستگاه‌های طبیعی، شکار بی‌رویه و اختلال در مناطق زیست و تخم‌گذاری، در معرض خطر انقراض بوده و به همین دلیل هم‌اکنون در فهرست قرمز اتحادیه جهانی حفاظت (IUCN) در طبقه آسیب‌پذیر (VU) قرار دارد.

تخریب زیستگاه و تبدیل زمین‌های دیم به آبی (مکانیزه شدن کشاورزی) باعث کاهش نسل این گونه کمیاب در دهه‌های اخیر شده به طوری که جمعیت آن در کشور تنها محدود به بخش‌هایی از شهرستان‌های بوکان و مهاباد در آذربایجان‌غربی است.

میش‌مرغ که در جهان به اسم‌های مختلفی شناخته می‌شود برای نخستین بار در سال ۱۷۵۸ میلادی توسط "کارل‌لینه" به نام علمی (Avis tarda) نامگذاری شد و بر اساس بررسی‌های انجام شده بیش از ۶۰ درصد جمعیت این گونه در پرتغال و اسپانیا زیست می‌کند.

این پرنده دارای گردن و پاهای کشیده، بال‌ها و منقاری پهن و برگ‌های رنگارنگ است و طول بدن آن حدود یک متر و بیش از ۱۵ کیلوگرم وزن دارد و روی زمین لانه می‌سازد.

 

انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
دکتر مجتبی کیانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۲۱ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۴
0
2
میش مرغ و هوبره دو گونه جدا هستند و موضوعدخبر میش مرغ هست
لطفا تیتر را اصلاح کنید
نظر شما
ادامه