حکیم مهر: مدیر کل دفتر آبزیان آب شیرین سازمان شیلات ایران گفت که سالانه 150 هزار دلار فقط واردات خوراک سگ و گربه وجود دارد و از هر 10 نفر ایرانی یک نفر سگ یا گربه نگهداری می کنند که احتمال انتقال بیماری دارد و مردم میتوانند ماهیان زینتی را جایگزین کنند.
به گزارش حکیم مهر به نقل از فارس، «سید قباد مکرمی» مدیر کل دفتر آبزیان آب شیرین سازمان شیلات ایران، در بازدید گروه خبرنگاران از مرکز تولید ماهیان زینتی در منطقه رباط کریم جاده ساوه گفت که نگهداری ماهیان زینتی از نظر ایجاد فضای آرام در محیط خانواده بسیار تأثیرگذار است.
به گفته این مسئول تعداد 1640مرکز ماهیان در کشور وجود دارد که 12 هزار نفر اشتغال مستقیم دارد، امسال ماهیان زینتی ایران به 9 کشور جهان صادر شده که حدود یک میلیون دلار ارزآوری داشته است اما ظرفیت ارتقای صادرات و فرصتهای مغفول در این حوزه بسیار زیاد است.
مدیر کل دفتر آبزیان آب شیرین سازمان شیلات ایران با بیان اینکه طبق قانون بهره وری و تشکیلات کشاورزی صنعت ماهیان تزیینی در حوزه کشاورزی تعریف شده اما در سالهای گذشته به این حوزه توجه نشده است.
وی افزود که در استانهای مختلف بهای اب، گاز و کلا انرژی در حوزه تولید ماهیان زینتی با بهای بخش کشاورزی محاسبه نمی شود و هر کسی تفسیر خودش را دارد و تجاری و یا خانگی. حساب می کنند.
مکرمی همچنین تاکید کرد که در زمینه بیمه کارگران این صنعت هم تخفیف مد نظر در قانون لحاظ نمی شود.
وی افزود که سالانه 150 هزار دلار فقط واردات خوراک سگ و گربه وجود دارد و از هر 10 نفر ایرانی یک نفر سگ یا گربه نگهداری می کنند در حالی که مردم به جای نگهداری سگ و گربه که احتمال انتقال بیماری دارد می توانند ماهی نگهداری کنند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار فارس برخی نظرها درباره مهاجم بودن ماهی های زینتی را رد کرد و گفت که با توجه به جغرافیای منطقه امکان ندارد که این ماهی ها مهاجم باشند.
مکرمی افزود گونه های مهاجم در ایران پرورش داده نمی شود و ورود آنها و تولید آنها در کشور ممنوع است و کارشناسان شیلاتی هم در زمینه واردات و تولید نظارت دارند.مدیر کل دفتر آبزیان آب شیرین سازمان شیلات ایران با بیان اینکه سال گذشته 380میایون قطعه ماهی زینتی و قرمز در کشور تولید شده است.
او گفت اکثر گونه های وارداتی که قبلاً وارد کننده اش بودیم در داخل تولید می شود.وی افزود که درباره نگهداری ماهی ها باید فرهنگ سازی شود متاسفانه بحثهایی درباره انتقال بیماری و یا مهاجم بودن ماهیان زینتی در جامعه وجود دارد مستندات علمی ندارند. مسیر 20 ساله برای گذر از واردات به صادرات ماهیان زینتیدر ادامه این بازدید الهام ورزندیان نماینده انجمن ماهیان زینتی گفت ،20 سال پیش 75 درصد ماهی های تزیینی از خارج و عمدتا از کشورهای شرق آسیا وارد می شد در حالی که اکنون صادر کننده هستیم و به کشورهای حوزه خلیج فارس صادر میشود.
ورزندیان با بیان اینکه واردات برای کشورهای منطقه از ایران به صرفه است گفت بعصا به دلیل مسایل سیاسی می خواستند از ایران وارد نکنند اما به دلیل مزیت و صرفه اقتصادی که برای آنها دارد واردات از ایران را نمیتوانند کنار بگذارند.
وی افزود ایران در زمینه تولید امکانات و تجهیزات تولید و نگهداری ماهیان زینتی هم خودکفا شده است به طوری که آکواریومی که قبلاً از چین وارد می شد الان همه در داخل تولید می شود.وی در ادامه از مشکلات تامین سوخت در انرژی هم گفت ه قطعیهای مکرر گاز برای آنها دردسرساز شده و جازه استفاده از گازوئیل را به آنها نمیدهند همچنین قیمت وخت را برای آنها به نرخ تجاری و یا خانگی حساب میکنند در حالی که طبق قانون باید با ترفیع کشاورزی محاسبه شود.
خانم ورزندیان مهندس بیوتکنولوژی و آقای جمشیدیان مهندس مکانیک هواپیما زوج کارآفرینی هستند که تولید ماهیان زینتی را ۲۵ سال پیش از مناطق دور افتاده شیراز آغاز کردند و اکنون شعبات مختلف تولید در تهران و مناطق شمال کشور دارند و صادر کننده بزرگ این صنعت به حساب میآیند.
و رزندیان با بیان اینکه طی این سالها از اعتبارات بانکی برای راهاندازی مجموعههای تولیدی استفاده نکرده است، گفت تنها عاملی که طی این سالها موتور متحرک محرک و پیشرفته کار بوده علاقه به تولید همچنین و ناامید شدن از ادامه کار بود که آرام آرام مسیر پیشرفت را هموار کرد.
وی افزود زمانهایی بود که واقعاً فکر میکردیم همه چیز تمام شده است و حتی از سرمایه های دیگر برای این کار استفاده کردیم ولی در ادامه مشکلات برداشته شد.ورزندیان در پاسخ به اینکه چه توصیهای برای افرادی که ین تولیدیهایی را آغاز میکنند دارید گفت حتماً مطالعه کافی داشته باشند و موضوع را ساده نگیرند و فکر نکنند که کار به این راحتی است اما مطمئن باشند که با تداوم و پشتکار چراغ موفقیت در مسیر آنها روشن خواهد شد.