وتدوز (VetDoze)؛ تحولی نوین در سیستم درمان و مدیریت دامپزشکی
در سالهای اخیر، دیجیتالیسازی فرایندهای پزشکی نقش مهمی در بهبود خدمات سلامت ایفا کرده است. این تحول حالا به حوزه دامپزشکی نیز وارد شده و پلتفرم وت دوز با هدف بهینهسازی درمان و مدیریت پرونده بیماران ، قدمی رو به جلو برداشته است.
چرا وتدوز؟ یک راهکار کاربردی برای چالشهای روزمره دامپزشکان
بسیاری از کلینیکهای دامپزشکی و یا دامپزشکانی که در محل ویزیت حیوانات را انجام میدهند، همچنان محاسبات دارویی و مایع درمانی را به صورت ذهنی و با امکان بالای خطای محاسباتی انجام میدهند که کاری غیر اصولی و به دور از اخلاق حرفهای است. همچنین بسیاری از کلینیکها و دامپزشکان هیچ ثبت پروندهای برای مراجعینشان انجام نمیدهند که این کار فرایندهای مدیریتی را بسیار پیچیده میکند به ویژه حالا که مشاورههای از راه دور و مشاورههای تلفنی و در مجموع telemedicine تبدیل به یک واقعیت در دنیای امروز شده، پرونده و اطلاعات بسیاری از مراجعین خواسته یا ناخواسته در تلفنهای همراه و کامپیوترهای دامپزشکان پراکنده شده و یکپارچگی ندارند.
وتدوز با هدف حل این مشکلات، یک سامانه هوشمند ارائه کرده که طیف وسیعی از ابزارهای تخصصی را در اختیار دامپزشکان و دانشجویان دامپزشکی قرار میدهد.
وت دوز چه خدماتی ارائه میدهد؟
وتدوز یک وباپلیکیشن مبتنی بر مرورگر است که بدون نیاز به نصب (به صورت add to home screen) روی تمام دستگاهها قابل استفاده است. مهمترین امکانات این ابزار عبارتاند از:
این امکانات، نهتنها به کاهش خطاهای رایج کمک میکنند، بلکه روند درمان و مدیریت بیماران کلینیک یا دامپزشک که در محل اقدام به ویزیت میکند را نیز تسهیل میکنند.
فراتر از یک نرمافزار مدیریت کلینیک
در حالی که بیشتر نرمافزارهای موجود در بازار تمرکز خود را روی مدیریت مالی یا نوبتدهی کلینیکها گذاشتهاند، وتدوز با رویکردی متفاوت، به عنوان یک دستیار تخصصی دامپزشک طراحی شده است. این ابزار تمرکز خود را بر محاسبات، نسخهنویسی و مدیریت درمان قرار داده؛ چیزی که بسیاری از دامپزشکان روزانه به آن نیاز دارند. شاید بهتر است بگوییم که وت دوز یک ابزار برای استفاده روزمره دامپزشکان است.
پیامکهای یادآوری؛ هم پیگیری روند درمان و هم ابزار بازاریابی
یکی از ویژگیهای جالب وتدوز، امکان ارسال پیامکهای یادآوری به صاحبان حیوانات و همچنین یادآوری به شما است. این ویژگی به شکل قابل توجهی از فراموشی مراجعات و اختلال در روند درمان جلوگیری میکند. این یادآوریهای میتواند به جهت پیگیری روند درمان توسط دامپزشک انجام شود یا جهت یادآوری به صاحبین حیوانات برای تکرار فرایند واکسیناسیون، تکرار قرص زد انگل، چکاپ روتین یا آزمایش خون مورد استفاده قرار بگیرد.
قیمتگذاری منصفانه با پشتیبانی از توسعه آینده
هزینه اشتراک سالانه وت دوز در حال حاضر (فروردین ۱۴۰۴) ۲ میلیون تومان تعیین شده است. با توجه به امکانات تخصصی، پشتیبانی همیشگی در زمان اشتراک، آپدیتهای مکرر، در دسترس بودن اطلاعات شما در تمام دستگاهها و بکآپ گیری متعدد برای از بین نرفتن اطلاعات کاربران این مبلغ مقرونبهصرفه محسوب میشود.
نکته مهم اینجاست که کاربران، از تمام بهروزرسانیهای آینده بدون پرداخت هزینه اضافی بهرهمند خواهند شد.
نگاه به آینده دیجیتال سازی دامپزشکی؛ از بازار ایران تا بازار جهانی
اگرچه وتدوز محصولی نوپا در بازار ایران است، اما در همین مدت کوتاه، توانسته توجه تعداد قابلتوجهی از دامپزشکان را جلب کند. تیم توسعهدهنده، چشمانداز روشنی برای رشد و بینالمللیسازی این سامانه در نظر گرفته است.
پشتیبانی کامل از زبان دوم نیز نشاندهنده عزم این تیم برای حضور در بازارهای فراتر از ایران است.
جمعبندی
وتدوز، یک پلتفرم کاربردی و تخصصی برای دامپزشکانی است که به دنبال دقت، سرعت و نظم بیشتر در روند درمان بیماران خود هستند. این سامانه نهتنها ابزاری برای کاهش خطا، بلکه بستری برای حرفهایتر شدن فرآیندهای درمانی است.
برای آشنایی بیشتر و استفاده از این سامانه، به وبسایت VetDoze.com مراجعه کنید.
اول در مورد نام، Vetdoze شاید این اسم یه مقدار با واژه کلیدی 'dose' که کاربرد اصلی برنامه است، کُنوُنانس یا همخوانی کامل معنایی و آوایی نداره و تمام قابلیتهای مدیریتی و بالینی برنامه رو هم پوشش نمیده؛ برای برندینگ قویتر شاید نیاز به بازنگری باشه. از نظر فنی، بزرگترین چالش برای بازار ایران،PWA بودن و اتکا به اینترنته؛ ارائه یه نسخه نیتیو با قابلیت آفلاین میتونه تجربه کاربری رو متحول کنه. همچنین، عدم یکپارچگی با سایر نرمافزارهای مدیریتی کلینیک (مثل مالی و انبار) و نبود APIهای استاندارد، پتانسیل تبدیل شدن به یک راهکار جامع رو محدود میکنه. نکته بسیار حیاتی، عمق بخش محاسبات داروییه؛ این بخش باید فراتر از محاسبه دوز پایه بره و الگوریتمهاش بتونه تداخلات دارویی در دوز محاسبه شده رو بررسی کنه و تفاوت ظریف بین هشدارهای 'بلک لیبل' (که گاهی در نژادی خاص با احتیاط قابل استفاده است) و ممنوعیت قطعی رو درک کنه؛ نیاز به الگوریتمهای دقیقتری داره حالا اگر نسخه دمو رو کار کنید روش تا بهتر نظر داد.
درخصوص محاسبات دارویی هم اتفاقاً، در کتابی که خودم با تمرکز بر مدیریت حرفهای نگارش کردم و حدود یک سال پیش برای چاپش خدمت دکتر صابری گرامی فرستادم، در اون به نکاتی در خصوص محدودیتها و خطاهای بالقوهای که در محاسبات کامپیوتری دوز داروها ممکنه وجود داشته باشه هم اشاره کردم. امیدوارم که فرآیند چاپش بهزودی نهایی بشه تا بتونم نسخهای رو خدمت شما دوست عزیز هم تقدیم کنم؛ شاید این نکات بتونه در پیشگیری یا کاهش خطاهای محاسباتی در پروژه تون مفید باشه. مورد دیگه هم بحث شفافیت پروتکلهای امنیت داده هم که جای خود داره و برای جلب اعتماد کامل کاربر ضروریه. البته طبیعیه که در شروع، تمرکز روی محصول باشه، اما به نظرم بخش مارکتینگ و استراتژی ورود به بازار نیاز به تقویت داره تا این تلاش فنی ارزشمند، به بهترین شکل به دست جامعه دامپزشکی برسه. اینها صرفاً پیشنهاداتی برای بهتر شدن روزافزون پروژه تون هستش دکتر جان، موفق باشید.
\-/