کد خبر: ۸۲۰۴۸
تعداد نظرات: ۱۹ نظر

حکیم مهر: رئیس جمهور بر ضرورت تشکیل کارگروهی متشکل از اساتید دانشگاه، مدیران موسسه‌های رازی و پاستور و مسئولان وزراتخانه‌های بهداشت و جهادکشاورزی، به منظور هماهنگی، برنامه‌ریزی، طراحی و احداث برج فناوری کشور مطابق مجموعه‌های مشابه پیشرفته و به روز دنیا تاکید کرد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، «مسعود پزشکیان» پیش از ظهر امروز پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴، در جریان سفر به شهرستان کرج، در دیدار با مدیران موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی، ساخت یک برج فناوری با کاربری تولید واکسن، بیوتکنولوژی، هوش مصنوعی، نانو تکنولوژی و تحقیقات زیستی را از جمله برنامه‌های اولویت‌دار دولت برای ارتقای جایگاه این موسسه علمی-تحقیقاتی عنوان کرد و افزود: هدف ما ساخت مجموعه‌ای متناسب با چشم‌انداز ترسیم شده از سوی رهبری معظم انقلاب و در حد نام ایران است که باید برای منطقه الگو و الهام‌بخش باشد.

ادغام موسسه رازی و انستیتو پاستور ایران!

وی بر ضرورت تشکیل کارگروهی متشکل از اساتید دانشگاه، مدیران موسسه‌های رازی و پاستور و مسئولان وزراتخانه‌های بهداشت و درمان و جهادکشاورزی، به منظور هماهنگی، برنامه‌ریزی، طراحی و احداث این برج فناوری مطابق مجموعه‌های مشابه پیشرفته و به روز دنیا تاکید کرد و افزود: با اجرای این پروژه عظیم علمی-فناوری، زمینه برای ادغام دو موسسه رازی و پاستور و تبدیل آن به هاب تحقیقاتی، تولیدی و خدماتی در حوزه پزشکی برای کل کشور و منطقه فراهم خواهد شد.

وی استفاده از ظرفیت نخبگان، به ویژه نخبگان خارج از کشور در احداث و بهره‌برداری از این برج فناوری را مورد تاکید قرار داد و گفت: در صورت موفقیت در اجرای این پروژه خواهیم توانست نخبگان کشور را گردهم آوردیم و با بهره‌گیری از توانمندی آنها برای کشور تولید ثروت کنیم.

رئیس‌جمهور با بیان این‌که «در طراحی و احداث برج فناوری، الگوی مصرف انرژی و تامین نیازهای آن از انرژی‌های تجدیدپذیر، حتما باید مورد توجه و اهتمام باشد»، تصریح کرد: قطعا آیندگان ما را بر اساس «عملکردها» قضاوت خواهند کرد و باید تلاش کنیم که بهترین باشیم و بهترین اهداف را برای کشور ترسیم و با قدرت در جهت رسیدن به آنها تلاش کنیم.

 

انتشار یافته: ۱۹
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۰ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۲
9
12
خدارو شکر. مدیریت جایی مثل رازی اگر با دامپزشکان و سازمان دامپزشکی نباشد، بهتر است که با پزشکان باشد نه با جهادی ها
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۸ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۲
2
18
جای تاسف است که یک عده...... مؤسسه رازی را به اینجا رساندند!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۲
0
9
جالبه! مرغ هم سایه غازه!کارکنان دوطرف فکر می کنند طرف مقابل بهتره ؟همه جای ایران سرای من است! دوستان رازی اگر تجربه مدیران ما در ...... را داشته باشند! آرزوی این روزها را خواهند کرد!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۰ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۲
1
8
بشنو ولی باور نکن! نهایتا پاستور در دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران ادغام خواهد شد! صبر کنید ،نتیجه را البته با کمی زمان بردن خواهید دید.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۰۵ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۷
اقای پزشکیان در زمانی که وزیر بهداشت هم بودن یکبار برای بازدید به پاستور امدند و هیچ اعتقادی به پاستور هم نداشتن!!! البته حق هم داشتن چون کلا کاری برای بهداشت و درمان در این چهل سال اخیر نکردن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۲
0
17
آقای رئیس جمهور مشکل این دوسازمان دقیقا از جایی شروع شد که تبدیل به موسسات شبه دانشگاهی با استخدام و تبدیل وضعیت کارکنان پژوهشگرش بعنوان هیات علمی شکل گرفت! توزیع منابع و امتیازات انحصاری و حقوق و مزایا برای انها و مستثنی کردنشان از ارائه خدمت در این دو سازمان و بازگذاشتن دست انها جهت استفاده انان از امکانات و دانش این موسسات در مطامع و مشاغل شخصی بیرون از این مراکز به منظور تصاحب ثروت و قدرت شخصی برای مدیران و اعضای هیات علمی انها بوده است! مقایسه نقش و اثر اعضای هیات علمی این دوموسسه جز در انتشار مقالات و پایان نامه های دانشجویی و ثبت شرکت های مثلا دانش بنیان با سوء استفاده از خدمات دیگر کارکنان و امکانات و تجهیزات با تولید خدمت و محصول و تکنولوژی عمق فاجعه را بیشتر آشکار خواهد کرد!!! قبل از برپایی برج بلند فناوری توخالی و پوشالی با این سیستم حاکم بر این دو موسسه، در تشکیلات و نقش و شرح وظایف افراد موجود بازبینی کنید والا هزینه پشت هزینه و سقوط فاجعه بار این برج را نیز دیر یا زود شاهد خواهیم بود.....
پاسخ ها
ت س
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۵۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۷
احسنت بسیار دقیق فرمودید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۲
0
11
غفلت از تکثیر بی حد و حساب کارخانجات مدرک سازی های بی کیفیت دانشگاهی و هیات علمی محورکردن این دو با ارزیابی تعداد مقالات بی فایده شان در نظام سلامت کشور، ریشه ی عقب افتادن کشور از دستاوردهای صد سال قبل این دوموسسه ی دیرینه است! ادغام راهکار بی فایده و زیانباری خواهد بود،بلکه باید جداسازی استخدام هیات علمی از این دو نهاد و احیای سیستم نیم قرن گذشته در فناوری سالاری و فعالیت بر اساس برنامه ریزی های منتج از مشکلات بهداشتی کشور چاره کار است! کارنامه دهه به دهه این دو موسسه و شناسایی رابطه علی و معلولی افول نقش آنان با تغییرات ساختاری و عملکردی انها گویای همه ی افت و خیز های رخ داده در این چهل سال است!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۲
0
7
نفس عمل یکی شدن آنها در شرایطی که مدعیان تولید و تحقیق در عرصه های دامپزشکی در انستیتو پاستور و دانشگاه های علوم پزشکی و داعیه داران پژوهش و تولید واکسن و بیماری های عفونی انسانی در رازی و تآت و موسیات وابسته به جهاد کشاورزی و وزارت علوم ،بساطشان را پهن کرده اند،چندان نادرست و ناصحیح نیست! امابا این ادغام و با استمرار فرهنگ و نگاه قبلی حاکمیت به صحنه سازی و نمایش بجای تولید خدمت و فناوری با رنگ و لعاب پر هزینه اما فاقدبهروری لازم سیطره مالی و مدیریتی و فاقد برنامه و استراتژی لازم جهت ارزیابی واقعی اثر و خدمات اعضای هیات علمی این دو موسسه، همچنان در بر همان پاشته قبلی خواهد چرخید و ای بسا با سر و صداهایی نابهنجار و فرو ریختن عاجل بنای جدید برپاشده بر ستون پایه های سست و نامتجانس از ملات و خشت و پیکره های ناهمگون فعلی موجود در آنها...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۲
0
9
تصمیم نگران کننده و خانمان سوزی است! ناپخته و مثل همه ی سیاست های قبلی اعمال شده در این دو موسسه در این سی و چهل سال! تحلیل نادرست از عوامل ناکارآمدی و ناتوانی در ارائه طرح و برنامه ای عملیاتی برای احیای نقش و جایگاه این دوموسسه متفاوت از نظر هدف و سنگ بنای تاسیس آنها،به غلط ریاست جمهوری را به تصمیم ادغام این دو رسانده است!
جناب آقای دکتر پزشکیان عزیز! گسترش دانشگاه های علوم پزشکی و دامپزشکی حتی بیشتر از تعداد استان ها و ظرفیت نیاز کشور و اعطای فله ای و بدون کیفیت مدارک تخصصی به فارغ التحصیلان انها در نبود آموزش های فناورانه و کاربردی! و تغییر ماهیت این دو مسسه دیرپا از تولید خدمت و محصول فناورانه به انتشار مقالات بی خاصیت و سرگرم شدن اعضای هیات علمی انها با تدریس و جزوه گویی تکراری برای دانشجویان بجای نقش آفرینی در داخل سازمان و اثربخشی بر خدمات و محصولات سازمان ، علت العلل نارضایتی حاکمیت از میزان نقش و اثر این دو موسسه قبلا خوشنام است. علت را درمان کنید نه بزک و دوزک کردن چهره کریه شده انها...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۲
0
1
حالا رازی تو پاستور ادغام بشه یا پاستور تو رازی؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۲
3
0
بسیار عالی!

با هم افزایی نخبگان هر دو موسسه و تجهیزات فنی انهاآنها ،
از موازی کاری جلوگیری خواهد شد.

بایستی توجه داشت که «دایره سرم سازی و دفع آفات حیوانی» در سال ۱۳۰۳ توسط عبدالله حامدی که هم زمان در استخدام موسسه پاستور بود و در رشته دکترای عمومی پزشکی تحصیل می کرد، تاسیس شد و در حقیقت موسسه رازی و پس از آن سازمان دامپزشکی از فرزندان موسسه پاستور و استادان پزشک آن می باشند!

مشکل اصلی عقب افتادگی موسسه رازی،
سیاست های رانتی و تبعیض آمیز جهادکشاورزی است.
زیرا با کمال تأسف، جهادکشاورزی به واردات واکسن از شرکت های خارجی مثل ترکیه یارانه می دهد و واکسن خارجی را به قیمت پایین در بازار ایران عرضه می کند.

اما این یارانه را به موسسه رازی نمی دهد و این موسسه ناچار است که در شرایط غیرعادلانه و نابرابر
تولید کند و فرآورده های خود را با ضرر و عدم منفعت بفروشد.
پاسخ ها
ناشناس
| Finland |
۰۶:۰۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۳
بزرگوار کدام بچه ای از مادر سه ساله متولد میشود؟ انستیتو پاستور به علت تشخیص اشتباه طاعون گاوی و ادامه خسارت هنگفت پاسخگوی نیاز کشور نبود. تشکیل واکسن سازی ملی که وابسته به یک کشور خارجی نباشد در دستور کار قرار گرفت. پاستور در آن تاریخ تشکیل رازی، محل فروش واردات بود و تولید ملی نداشت.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۲
0
8
ولی رئیس جمهور مشخص نکرده است که نهاد ادغامی جدید زیر نظر کجا کار خواهد کرد؟ ریاست جمهوری و معاونت های آن ؟ وزارت بهداشت ؟ وزارت علوم یاوزارت جهادکشاورزی ؟! ساختار و تشکیلات ان چگونه خواهد بود؟ دوباره دانشگاهی خواهد ماند یا بصورت شرکت دولتی اداره خواهد شد؟!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۰۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۷
هر دو موسسه باید منحل شوند بالای چهل سال ست از راه خود خارج شدن ونه واکسن تولید میشود و نه کار واقعی پژوهشی!!! فقط شده دکان و حیاط خلوت
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۳۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۳
0
9
تکرار تأسفبار سیاست‌های پوپولیستی احمدی‌نژاد در ادغام دانشگاه علوم پزشکی تهران و ایران برای بهبود رتبه‌بندی یک دانشگاه ایرانی در جداول بین‌المللی، این بار با ادغام دو مؤسسه صدساله—پاستور، به‌عنوان یک موقوفه عام‌المنفعه پزشکی و رازی، مرکز تولید واکسن‌های دام‌پزشکی مبتنی بر داده های سروتایپینگ و پژوهش‌های دامی ملی (و البته واکسن‌های انسانی و آنتی‌ونوم‌ها)—در قالب یک «برج فناوری»، واقعاً از «باسوادترین رئیس‌جمهور دنیا» بعید است!
حداقل ادعای دکتر قانعی در ساخت شهر واکسن با مشارکت فناورانه و همکاری‌های زیرساختی و تکنولوژیکی این دو مرکز، معقول‌تر می نمود تا تصمیم ادغام نامتجانس دو موسسه مختلف با سیاست‌هایی متفاوت برای به یادگار گذاشتن دوران دولتمدرانی در صدر!
تجربیات تلخ ناتوانی و عدم موفقیت در تولید واکسن‌ها و فرآورده‌های نوترکیب در پاستور و رازی—علیرغم صدها میلیون دلار هزینه برای انتقال تکنولوژی و اعزام نیرو به خارج از کشور تصویب و تخصیص اعتبار و منابع برای اجرای صدها طرح و پروژه به‌ظاهر تحقیقاتی و دانش‌بنیان ابتر، و از همه بدتر، راه‌اندازی دوره‌های PhD و فوق‌لیسانس در رشته‌های مرتبط با واکسن بدون کمترین اثربخشی مدرسان و استادتمام‌های این دوره‌ها— تا جایی که حتی نه‌تنها به بهبود کیفیت واکسن‌های موجود منجر نشد، بلکه این دو مؤسسه را نیز به قهقرا کشانده است:تا جایی که به شهادت آگاهان به این امر با بازنشسته شدن کارشناسان و تکنسین‌های قدیمی بعضا شاهد افت کمی و کیفی و حتی تعطیلی برخی خطوط تولید این دو موسسه پس از خروج نیروهای باتجربه قدیمی آنها شده ایم. این وضعیت نشان‌دهنده فقدان طرح، برنامه، و اراده دانشمندانی است که نه‌تنها نتوانسته‌اند تولیدات مدرن و به‌روزی در سازمان‌های خود ایجاد کنند، بلکه از حفظ میراث باقی‌مانده نیز عاجز مانده‌اند!
چه کسی اخبار تکراری تولید واکسن‌های جدید هر گز به بازار عرضه نشده در پاستور دوران دکتر قانعی را فراموش کرده است؟و یا افتضاح کاهش کیفیت محصولات انستیتو رازی در دو دهه اخیر و به‌خطر افتادن صنعت دامداری و سلامت مشترک انسان و دام به‌دست مدعیان دانش‌بنیان کردن این مؤسسات را؟!
چه کسی از انبوه متخصصین اپیدمیولوژی کشور، مدلسازی‌های کارآمدی برای ریشه‌کنی یا کاهش بیماری‌های عفونی دیده است؟!آیا جز تعدادی مقاله گزارشگر وضعیت بیماری‌ها—با هزینه‌های گزاف ارزی—و هزاران حرف ناگفته دیگر, چیزی به چشم می‌خورد؟!
آقای رئیس‌جمهور محترم! آیا اذهان عمومی موسسه پاستور و نظام سلامت ، شکست مفتضحانه پروژه مگالب در موقوفه مرحوم فرمانفرمایان در تجریش و حواشی پرابهام آن را فراموش کرده‌اند؟!
حقیقت ادعاهای کدام یک از دستاوردهای دروغین تولید داخلی واکسن‌های کرونا برای شما آشکار شده که چنین تصمیمی را کلید زده‌اید؟
در کشوری که رگولاتوری محصولات بیولوژیک با وصله‌پینه کردن استانداردهای مختلف کشورها انجام می‌شود و هیچ‌کس پاسخگوی عدم انطباق‌های بحرانی در تولید نیست، با کدامین منطق می‌خواهید سرنوشت بهداشت و سلامت ملت را به دست افرادی بسپارید که با ابهام‌ها و پرسش‌های بی‌پاسخ، یک قرن سابقه درخشان را به نابودی کشانده‌اند؟! اندکی صبر و تامل شاید...که رهروی باید جهان سوزی نه خامی بی‌غمی و در این شرایط! عالمی دیگر بباید ساخت وز نو آدمی.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۳
0
7
با اجازه ی حکیم مهر و نویسندگان کامنت های این خبر و با سوء استفاده از هوش مصنوعی ،مجموعه نوشته های فوق را تجمیع و در قالب یک مقاله تقدیم حضورتان می کنم، باشد که از این الگو در جمع بندی کامنت ها و بهره برداری شایسته برای مخاطبان فتح باب جدیدی کرده باشم!
حتماً، در ادامه، متن کامل شما را با در نظر گرفتن همه‌ی بندهای قبلی و جدید، در قالب یک یادداشت تحلیلی رسمی و با حفظ لحن صریح، اما حرفه‌ای و منسجم، بازنویسی کرده‌ام. اگر قصد انتشار در رسانه‌ها یا پلتفرم‌های رسمی را دارید، این نسخه آماده‌ست:


---

ادغام پاستور و رازی؛ تصمیمی شتاب‌زده بر پایه‌ی تحلیل‌های نادرست

آقای رئیس‌جمهور محترم،
ریشه‌ی مشکلات دو مؤسسه‌ی تاریخی و استراتژیک کشور—پاستور و رازی—به زمانی بازمی‌گردد که این مراکز علمی و اجرایی، از مأموریت‌های اصلی خود فاصله گرفتند و به مؤسساتی شبه‌دانشگاهی تبدیل شدند. فرآیندی که با تبدیل وضعیت پژوهشگران به اعضای هیأت علمی، همراه با اعطای امتیازات انحصاری، حقوق و مزایای ویژه و خروج آنان از چرخه‌ی واقعی خدمت‌رسانی در این مراکز، آغاز شد.

در این بستر، سوءاستفاده از امکانات و دانش فنی این دو مؤسسه برای دستیابی به منافع شخصی، از جمله تأسیس شرکت‌های به‌ظاهر دانش‌بنیان و فعالیت‌های اقتصادی خارج از ساختار رسمی سازمان، به امری رایج تبدیل شد. در چنین شرایطی، نقش اعضای هیأت علمی نه در توسعه‌ی فناوری یا ارائه‌ی خدمات مؤثر، بلکه در انتشار مقالات، راه‌اندازی پایان‌نامه‌ها و بهره‌برداری از منابع عمومی در جهت منافع فردی خلاصه شد. این روند، شکاف عمیقی بین آنچه باید باشد و آنچه هست ایجاد کرده است.

در این شرایط، تصمیم به ادغام دو مؤسسه‌ی پاستور و رازی، در نگاه اول ممکن است اقدامی اصلاحی به نظر برسد—خصوصاً وقتی که مدعیان تولید و تحقیق در حوزه‌های دام‌پزشکی در پاستور و دانشگاه‌های علوم پزشکی، و فعالان عرصه‌ی واکسن و بیماری‌های انسانی در رازی و مؤسسات وابسته به وزارت جهاد کشاورزی و وزارت علوم، هر یک برای خود بساطی گسترده‌اند. اما مسئله آن‌جاست که این ادغام، بدون بازنگری در فرهنگ سازمانی، نظام مدیریتی، و شیوه‌های ارزیابی عملکرد افراد، تنها به تکرار مسیر اشتباه گذشته خواهد انجامید.

ادغام بر پایه‌ی ساختاری نامتجانس، فاقد استراتژی روشن، با نگاه نمایشی و صحنه‌سازی‌های پرهزینه‌ی بدون بهره‌وری، احتمالاً منجر به بنایی نو بر ستون‌هایی سست خواهد شد؛ بنایی که فروریختن آن نه‌تنها محتمل، بلکه قریب‌الوقوع است.

این تصمیم، همانند بسیاری از سیاست‌های اعمال‌شده بر این دو مؤسسه در دهه‌های اخیر، از تحلیل نادرست دلایل ناکارآمدی و ناتوانی در ارائه‌ی راهکارهای عملیاتی برای احیای مأموریت‌های این مراکز ناشی شده است. مؤسساتی که از ابتدا با اهدافی متفاوت تأسیس شده‌اند، نمی‌توانند تنها با یک فرمان ادغام، به ساختاری اثربخش تبدیل شوند.

آقای دکتر پزشکیان عزیز،
گسترش بی‌رویه‌ی دانشگاه‌های علوم پزشکی و دامپزشکی، فراتر از ظرفیت واقعی کشور، همراه با صدور بی‌ضابطه‌ی مدارک تخصصی، در شرایطی که آموزش‌های فناورانه و کاربردی غایب بوده‌اند، باعث شده مأموریت‌های اصلی مراکزی چون پاستور و رازی کمرنگ شود. تغییر ماهیت این دو مؤسسه از نهادهای تولیدکننده‌ی خدمت و محصول فناورانه به مراکزی صرفاً مقاله‌محور و آموزشی، یکی از اصلی‌ترین دلایل نارضایتی نظام حاکمیتی از عملکرد آن‌هاست.

درمان این وضعیت، نه با ظاهر‌سازی و ادغام‌های صوری، بلکه با اصلاح ساختارهای معیوب، بازتعریف شرح وظایف، و بازیابی نقش واقعی این مؤسسات در زنجیره‌ی سلامت، امکان‌پذیر است.

و نهایتاً، این پرسش اساسی همچنان بی‌پاسخ مانده است:
مؤسسه‌ی ادغامی جدید تحت نظر کدام نهاد قرار خواهد گرفت؟ ریاست‌جمهوری و معاونت‌های آن؟ وزارت بهداشت؟ وزارت علوم؟ یا وزارت جهاد کشاورزی؟
ساختار این نهاد جدید چگونه خواهد بود؟ آیا همچنان دانشگاهی اداره خواهد شد، یا به‌عنوان یک شرکت دولتی ایفای نقش خواهد کرد؟ آیا تغییری در مأموریت، ساختار، یا شیوه‌ی ارزیابی عملکرد ایجاد خواهد شد؟

تا زمانی که پاسخ روشن و قانع‌کننده‌ای به این پرسش‌ها داده نشود، بیم آن می‌رود که تصمیم امروز، فردای سلامت کشور را با بحرانی عمیق‌تر مواجه کند.

با احترام
خردجمعی جمع دامپزشکان محترم!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۶
0
7
به: ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
به: هیأت امنای محترم مؤسسات انستیتو پاستور ایران و انستیتو رازی
موضوع: درخواست تجدید نظر در فرآیند ادغام مؤسسات انستیتو پاستور و رازی با تأکید بر مشارکت حداکثری کارکنان و اعضای هیئت علمی

مقدمه:
«إِنَّ اللَّهَ لَا یُغَیِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى یُغَیِّرُوا مَا بِأَنْفُسِهِمْ» (سوره رعد، آیه ۱۱)
با استناد به این آیه شریفه، تغییر و تحول سازنده تنها زمانی محقق می‌شود که خواست و مشارکت جمعی در آن نقش داشته باشد. اخیراً و با حضور جنابعالی در انستیتو رازی، از طریق رسانه‌ها مطلع شدیم که تصمیمی مبنی بر ادغام دو مؤسسه صدساله انستیتو پاستور ایران و انستیتو رازی اتخاذ شده است. هرچند این تصمیم به ظاهر برخاسته از خرد جمعی و نگاهی آینده‌نگر به مصالح کشور است، اما تجربیات گذشته و ساختار مدیریتی فعلی این دو مؤسسه، نگرانی‌های جدی را درباره نحوه اجرای این ادغام ایجاد کرده است.

---

### ۱. ضرورت بازنگری در فرآیند ادغام با توجه به تجربیات گذشته
طی سالهای اخیر، واگذاری‌ها، مشارکت‌های ناموفق، و تأسیس شرکتهای دانش‌بنیان تحت مدیریت برخی از همین مدیران، منجر به کاهش بهره وری، اختلال در مأموریت های اصلی، و حتی بحرانهای مالی و اعتباری در این دو مؤسسه شده است. به عنوان مثال:
- انتقادهای صریح ریاست محترم جمهوری از عملکرد این دو مؤسسه در جلسات مختلف، نشان دهنده عدم تحقق اهداف دانش بنیان و فناورانه بوده است.
- مدیران تکراری و دیرپا و جابجاشده فصلی، بر اساس روابط سیاسی، به جای تقویت این نهادها، موجب تضعیف جایگاه علمی و اجرایی آنها شده اند.
- عدم شفافیت در واگذاری پروژه ها و شرکتهای زیرمجموعه، منجر به افزایش فساد اداری و کاهش اعتماد عمومی شده است.

سؤال اساسی: آیا ادغام این دو مؤسسه، بدون اصلاح ساختار مدیریتی و مشارکت واقعی بدنه کارشناسی، تکرار همان اشتباهات گذشته نخواهد بود؟

---

### ۲. لزوم حضور نمایندگان واقعی کارکنان و اعضای هیئت علمی در فرآیند تصمیم سازی
با توجه به تجربیات تلخ گذشته، درخواست ما این است:
- تشکیل کمیته های تخصصی متشکل از نمایندگان منتخب کارکنان، پژوهشگران، و اعضای هیئت علمی (خارج از حلقه مدیران فعلی و سابق) برای مشارکت در طراحی فرآیند ادغام.
- برگزاری جلسات شفاف و مستند با حضور نهادهای نظارتی (مانند دیوان محاسبات و سازمان بازرسی کل کشور) برای جلوگیری از تصمیمات سلیقه ای.
- تدوین سند راهبردی ادغام با تأکید بر حفظ استقلال علمی، ارتقای پژوهشهای کاربردی، و شفافیت مالی.

چرا این مشارکت ضروری است؟
- زیرا کارکنان و پژوهشگران این دو مؤسسه، اصلی‌ترین ذینفعان و آسیب دیدگان احتمالی این ادغام هستند.
- زیرا تجربه نشان داده که تصمیمات از بالا به پایین، بدون همراهی بدنه اجرایی، محکوم به شکست است.

---

### ۳. درخواست رسمی برای تضمین حقوق ذینفعان
بر این اساس، به صورت رسمی درخواست میکنیم:
۱. تشکیل کارگروهی مستقل متشکل از نمایندگان دولت، مجلس، جامعه علمی، و کارکنان برای نظارت بر ادغام.
۲. برگزاری نشست های عمومی برای ارائه طرح ادغام و دریافت نظرات منتقدان و صاحبنظران.
۳. پاسخگویی شفاف مدیران فعلی و گذشته درباره عملکرد این دو مؤسسه قبل از اجرای هرگونه ادغام.

---

### جمع بندی و تأکید رسانه ای
این نامه تنها یک درخواست اداری نیست؛ هشداری است درباره تکرار فجایع مدیریتی گذشته. اگر ادغام این دو مؤسسه با شفافیت، عدالت، و مشارکت جمعی همراه نباشد، نه تنها به جهش علمی منجر نخواهد شد، بلکه ممکن است آخرین ضربه به پیکره نحیف این نهادهای تاریخی باشد.

امضاکنندگان:
- جمعی از کارکنان و پژوهشگران انستیتو پاستور ایران
- جمعی از اعضای هیئت علمی انستیتو رازی
- نمایندگان نهادهای صنفی علمی کشور

رونوشت به:
- دفتر ریاست جمهوری
- وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
- کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی
- رسانه های ملی و خبرگزاریهای رسمی

«تغییر واقعی، زمانی رخ میدهد که صداهای خاموش، فرصت شنیده شدن پیدا کنند.»

پی نوشت:
این نامه به صورت همزمان در رسانه های اجتماعی و خبری منتشر خواهد شد تا هیچ مقامی نتواند ادعا کند که صدای مردم و متخصصان را نشنیده است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۵۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۳۱
0
1
اگر گوشی برای شنیدن بود در این بیست و پنج سال شنیده بودند! دلتون رو به این نامه پراکنی ها خوش نکنید! اتفاقا در زمان وزارت بهداشتی همین رئیس جمهور محترم در دولت دوم خاتمی بود که سقوط آزاد این دو موسسه را شاهد شدیم! مخصوصا با پذیرش مدیران دو موسسه بعنوان دانشجوی دوره ph.D بیوتکنولوژی پزشکی و تولیدفراورده های نوترکیب در انستیتو پاستور ایران! اتفاق مضحکی که رئیس پاستور و رازی و چند موسسه دیگر را با دادن مدرک دانشمند متخصص اعلام کردند! افرادی که دکترای عمومی خودشان را هم با سهمیه اعطایی به آموزش و پرورش و جهاد کشاورزی خودشان را گرفته بودند!... فارغ التحصیلان ان سالهای پاستور را مرور کنید تا دلیل وضعیت امروز این دو موسسه و کشور را دریابید!!!
نظر شما
ادامه