حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی: همزمان با روز جهانی دامپزشکی و با شعار جهانی «سلامتی برای همه یا همه برای سلامتی»، جامعه دامپزشکان ایران با حمایت بیمارستان حیوانات خانگی حمیدرضا فتاحیان و همکاری دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، میزگردی تخصصی با محوریت «حقوق و رفاه حیوانات و اخلاق حرفهای دامپزشکی» در تالار حامدی این دانشکده برگزار کرد.
به گزارش حکیم مهر، «دکتر عباسعلی مطلبی» رئیس سازمان نظام دامپزشکی جمهوری اسلامی ایران در این میزگرد حضور یافت و سخنرانی مبسوطی پیرامون سابقه و ضرورت پرداختن به اخلاق حرفهای و حقوق حیوانات ارائه داد.
وی ضمن تبریک روز جهانی دامپزشکی و اشاره به شعار امسال «سلامتی برای همه یا همه برای سلامتی»، گفت: «سالها پیش متولیان حوزه دامپزشکی به این نتیجه رسیدند که باید برای مباحث اخلاق حرفهای و حقوق حیوانات قوانین مدون تدوین شود. این در حالی است که در اعتقادات دینی و فرهنگی ما نیز منابع و رفرنسهای معتبری در این زمینه وجود دارد.»
رئیس سازمان نظام دامپزشکی با مرور فرآیند تصویب قوانین در این سازمان ادامه داد: «در زمان تدوین قانون جدید سازمان نظام دامپزشکی، با نگاهی به قانون مصوب سال ۱۳۵۰، دریافتیم که موضوع اخلاق حرفهای به صورت برجسته در آن مطرح نشده بود. به همین دلیل، در قانون جدید تاکید خاصی بر ارتقای اخلاق حرفهای و تنظیم روابط حرفهای بین دامپزشکان و سایر ردههای دامپزشکی شد.»
دکتر مطلبی همچنین افزود: «در راستای نهادینهسازی این اصول، سازمان نظام دامپزشکی اقدام به تشکیل کمیته اخلاق حرفهای کرد. یکی از اقدامات مهم این کمیته، پیشنهاد تدوین سرفصلهای درسی تحت عنوان "اخلاق دامپزشکی" بود که با همکاری گروه دامپزشکی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، تصویب و ابلاغ شد. امروز شاهدیم که این درس به صورت رسمی در دانشکدههای دامپزشکی کشور تدریس میشود.»
او با اشاره به تدوین و ابلاغ دستورالعمل اخلاق حرفهای در دامپزشکی، تأکید کرد که این سند باید مورد بازنگری قرار گیرد: «نشست امروز فرصتی ارزشمند برای بازنگری واقعی در این دستورالعمل است. همچنین لازم است برخی از این اصول تبدیل به آییننامههای الزامآور شود تا از تغییرات سلیقهای جلوگیری شود.»
رئیس سازمان نظام دامپزشکی آموزشهای مستمر و دورههای بازآموزی را رکن اصلی در توسعه اخلاق حرفهای دانست و اظهار داشت: «سازمان نظام دامپزشکی با جدیت پیگیر برگزاری دورههای تخصصی بازآموزی و نوآموزی در زمینه حقوق و رفاه حیوانات و اخلاق دامپزشکی خواهد بود. این آموزشها میتوانند مقدمهای برای صلاحیتسنجی تخصصی در همه حوزههای دامپزشکی باشند.»
وی در پایان با تاکید بر نقش نهادهای بینالمللی، خاطرنشان کرد: «دستورالعملهای بینالمللی متعددی در زمینه حقوق و رفاه حیوانات وجود دارد که باید به عنوان منابع ارزشمند مورد استفاده قرار گیرند. با استفاده از این تجربیات جهانی، میتوانیم نهادینهسازی حقوق حیوانات و اخلاق حرفهای را در کشور تسریع کنیم.»
لطفا به فکر نیروهای کارشناسان بهداشت مواد غذایی به عنوان فعالیت در مراکز جمع آوری شیر، بسته بندی تخم مرغ و غیره باشید