کد خبر: ۸۲۲۲۲
تعداد نظرات: ۱۳ نظر
دستیار و نماینده ویژه رئیس‌جمهور در امور توسعه دریا محور:
«دکتر علی عبدالعلی‌زاده» افزود: وقتی این پیشنهاد به رئیس‌جمهور ارائه شد، ایشان تأکید کردند که نمی‌توان چهار سال منتظر ماند تا اولین گروه آبزی‌پزشکان فارغ‌التحصیل شوند ...

حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی:‌ مراسم تکریم و معارفه رئیس سازمان نظام دامپزشکی جمهوری اسلامی ایران روز گذشته در تالار حامدی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران و با حضور جمعی از اساتید، مسئولان و فعالان عرصه دامپزشکی کشور برگزار شد.

به گزارش حکیم مهر، در این مراسم، «دکتر علی عبدالعلی‌زاده» دستیار و نماینده ویژه رئیس‌جمهور در امور توسعه دریا محور، به بیان دیدگاه‌های خود در خصوص اهمیت دریا در اقتصاد و امنیت غذایی کشور پرداخت.

وی با اشاره به تغییر نگاه کشور نسبت به دریا اظهار داشت: «تا همین چند وقت پیش، چه حاکمیت و چه مردم، توجهی به ظرفیت‌های دریا نداشتند و دریا تنها به عنوان مسیری برای حمل‌ونقل تلقی می‌شد. اما با توجه به تجارب جهانی دریافتیم که دریا می‌تواند دریایی از اشتغال، ثروت و ارتباطات بین‌المللی برای کشور باشد؛ نگاهی که پیش از این در ایران وجود نداشت.»

دکتر عبدالعلی زاده با ابراز خرسندی از مأموریت جدید خود گفت: «این افتخار را دارم که به عنوان اولین نماینده رسمی رئیس‌جمهور برای برنامه‌ریزی در توسعه دریا محور منصوب شده‌ام. این حرکت نوین در ساختار اداری کشور شکل گرفته و در آستانه پیشرفت به تأسیس یک سازمان رسمی در این زمینه خواهد انجامید.»

وی در ادامه به ارتباط دامپزشکی با توسعه دریا محور پرداخت و تصریح کرد: «در شش ماه نخست فعالیت خود، دریافتیم که دریا، چه در شمال (دریای مازندران) و چه در جنوب (خلیج فارس و دریای عمان)، و همچنین سهم ایران از اقیانوس‌ها و آب‌های آزاد جهان، ظرفیت عظیمی برای تولید مواد غذایی دارد. ماهی، میگو، جلبک‌های دریایی و کشاورزی دریایی می‌توانند در خدمت صنعت کشور و تغذیه مردم قرار گیرند.»

نماینده ویژه رئیس‌جمهور افزود: «در ماه سوم فعالیت خود، خدمت وزیر علوم رسیدم و عرض کردم که در حوزه سلامت آبزیان غفلت شده است. مردم به سرمایه‌گذاری در آبزی‌پروری تشویق می‌شوند، اما سلامت آبزیان به میزان کافی مورد توجه قرار نگرفته است.»

وی به فناوری‌های جدید در تولید ماهی اشاره کرد و گفت: «امروزه با استفاده از پلتفرم‌های پرورش ماهی که شبیه سکوهای نفتی در دریا نصب می‌شوند، امکان پرورش سه تا چهار هزار تن ماهی در هر سکو فراهم شده است. ماهی سالم‌ترین و کم‌هزینه‌ترین ماده غذایی است که کمترین آسیب را به محیط زیست وارد می‌کند.»

دکتر عبدالعلی‌زاده با اشاره به تجربه‌های تولید میگو در کشور افزود: «در گمیشان استان گلستان، در یک مجموعه چهار هزار هکتاری که ظرفیت توسعه تا ده هزار هکتار را دارد، و همچنین در کرانه‌های جنوبی کشور، مزارع میگو به بهره‌برداری رسیده‌اند. با این حال، دو استان جنوبی از مجموع هفت استان فعال در حوزه تولید میگو به شدت درگیر آفات و بیماری‌ها هستند و خسارات سنگینی به تولیدکنندگان وارد شده است.»

نماینده ویژه رئیس‌جمهور با تاکید بر نیاز به تخصصی‌تر شدن آموزش دامپزشکی، پیشنهاد خود را چنین شرح داد: «باید دانشجویان دامپزشکی پس از طی ۷۰ واحد درسی به دو گرایش دامپزشک و آبزی‌پزشک تقسیم شوند و آموزش‌های تخصصی در حوزه مبارزه با آفات آبزیان ببینند.»

دکتر عبدالعلی زاده افزود: «وقتی این پیشنهاد به رئیس‌جمهور ارائه شد، ایشان تأکید کردند که نمی‌توان چهار سال منتظر ماند تا اولین گروه آبزی‌پزشکان فارغ‌التحصیل شوند. بنابراین مقرر شد از دامپزشکان موجود دعوت به همکاری شود و برای آنان دوره‌های آموزشی ویژه برگزار گردد. همچنین مقرر شد از تجارب کشورهای پیشرفته بهره گرفته شود تا دامپزشکان ما در برابر آفات در قفس‌های پرورش ماهی و سایر مراکز آبزی‌پروری آمادگی کامل داشته باشند.»

وی در پایان با ابراز خرسندی از اعتبار جهانی دامپزشکی ایران تصریح کرد: «مهر سازمان دامپزشکی کشور در دنیا بسیار معتبر است و این افتخاری برای جامعه دامپزشکی و خادمان مردم محسوب می‌شود.»

 

انتشار یافته: ۱۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۳
دریادل
|
Germany
|
۲۰:۲۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۷
1
16
این افاضات رو قبلا هم فرمودند ایشون. شناختی نسبت به دامپزشکی ندارن و احتمال زیاد یه مشاور شیلاتی این حرفها رو به بهشون گفتند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۳۸ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۷
1
11
دیپلمای آبزیان میشه ارائه بشه برای دامپزشکای که علاقه دارن الانم دامپزشکان متخصص آبزیان که خیلی تسلط دارن در آبزیان
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۰ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۷
1
14
حکیم جان
کاااااش به اعتراض حاضرین جلسه به ایشون هم اشاره می‌کردی
و ای کااااااش پاسخ قاطع و حرفه‌ای و پر شور دکتر کبیر به ایشون رو هم به طور کامل می‌‌نوشتی.
ناشناس
|
Turkiye
|
۲۱:۰۲ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۷
1
14
عزیز
تخصص آبزیان وجود دارد
لذا از این متخصصین استفاده کنید
و وقت مملکت رو .......... هدر ندهید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۰ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۸
1
6
جناب پزشکیان مدعی استفاده از کارشناسان داشت حالا یک مهندس راه و ساختمان یک وزیر مسکن یک استاندار رو کرده نماینده ویژه در آبزی پروری که دنبال لیسانس ماهی پزشکی هست
من
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۸ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۸
1
1
باسلام پذیرش دانشجوی دوره تخیصص ابزیان بیش تر بشود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۹ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۸
0
4
صاحب نظر گرامی؛ لطفا توجه فرمائید :
استفاده از تعبیر "آفات" برای جمعیت های گیاهی کاربرد دارد و برای جمعیت دام ، طیور و آبزیان باید از کلمه "بیماری" استفاده نمود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۱ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۸
5
0
دلیل مهم برای بکار گیری نیروی جوان در عرصه اجرایی همینه که افراد سالخورده و البته محترمی همچون آقای عبدالعلی زاده، در تفکرات قدیمی مانده اند.دامپزشکی برای رشد نیاز دارد از وزارت تولید محور جهاد جدا شده و به وزارت بهداشت سلامت محور بپیوندد،خلاص
ای کاش آقای دکتر زارعی با کمک آقای دکتر آقامیری این مهم را انجام داده بودند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۵ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۸
4
6
با توجه به اینکه در دوره دامپزشکی عمومی صرفاً ۴ واحد درسی عمومی در حوزه آبزیان ارائه می‌شود و هیچ واحد تخصصی در خصوص سخت‌پوستان در برنامه درسی این دانشجویان پیش‌بینی نشده است، امکان کسب تسلط علمی بر مباحثی نظیر شناخت انواع بیماری‌ها و مورفولوژی آبزیان برای فارغ‌التحصیلان این رشته فراهم نمی‌باشد.
در این خصوص، لازم است پرسیده شود که در حال حاضر چه تعداد متخصص آبزیان با پایه دامپزشکی در مناطق جنوبی کشور مشغول به فعالیت می‌باشند؟ در مقابل، فارغ‌التحصیلان رشته‌های شیلات که با اخذ تخصص دامپزشکی در زمینه بهداشت آبزیان، علاوه بر تسلط بر شناخت گونه‌های مختلف آبزیان، دروس مرتبط با تشخیص و درمان بیماری‌های آبزیان را نیز مطابق سرفصل‌های آموزشی مصوب طی نموده‌اند، متأسفانه تاکنون به بهانه‌های مختلف از حضور در عرصه‌های شغلی مربوطه محروم شده‌اند.
شایان ذکر است، هرچند ممکن است جناب آقای دکتر عبدالعلی‌زاده تخصص مستقیم در زمینه آبزیان نداشته باشند، لیکن بهره‌گیری ایشان از مشاوران زبده و آگاه در این حوزه قابل انتظار و امیدواری است.
شایان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۴۷ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۸
1
3
به نظر من دامپزشکی عمومی باید 3 ساله شود و بعد از آن حدود 2 یا 3 هرکس بنا به علاقه گرایش مختلفی مثل دام کوچک ، دام برزگ ، طیور و آبزیان و غیره انتخاب کند .
استاد دانشگاه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۰۰ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۲
0
2
اظهار نظرهای ایشان به دور از دانش و تجربه کافی در مورد گرایشهای تخصص دامپزشکی می باشد.از یک طرف می گویند اقتصاد دریا محور از طرف دیگر موسسه تحقیقات اکولوژیک دریای خزر را پلمب کرده و قصد واگذاری زمین ان را به مجتمع گردشگری خزر آباد ۲دارند.
.فقط شعار و فقط شعار
س.م
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۴۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۲
0
0
چرا لقمه رو دور سرتون میچرخونین مگه الان فارغ التحصیل بهداشت ابزیان نداریم؟؟؟شما تو یه سیاره دیگه زندگی میکنین؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۰۳ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۳
0
0
برای کسب مهارت و دانش عملی و نظری در رشته تخصصی دامپزشکی آبزیان به دروس تخصصی پیشرفته که تنها اساتید دامپزشکی از آن آگاهی دارند مورد نیاز است ،که تنها بعد دریافت دکترای عمومی میسر می شود ،لذا با دریافت چند واحد درسی در دوره دکترای عمومی نمی توان انتظار داشت که تمام مسائل پیچیده این رشته را مدیریت کرد.بهر حال بعلت تنوع گونه ها از جنبه های گوناگون فیزیولوژی، آناتومی ،بیماریها و غیره در علوم گسترده دامپزشکی و وظایف گسترده و خطیر آن در سطح جامعه لازم است در آموزش دوره عمومی و تخصصی بسیار دقت و توجه نمود از اینرو نیاز به حمایت های مادی و معنوی جدی دارد
نظر شما
ادامه