کد خبر: ۸۲۴۰۵
تعداد نظرات: ۴ نظر

حکیم مهر: با تلاش محققان صنعت هسته‌ای کشور، ایران بعد از ارژانتین دومین کشوری است که به فناوری تولید واکسن تب برفکی با استفاده از پرتودهی گاما دست یافت.

به گزارش حکیم مهر به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، کارشناس پژوهشکده کشاورزی هسته ای ایران در کرج گفت: با بهره‌گیری از این فناوری، امکان تولید واکسنی ایمن، مؤثر و بدون نیاز به مواد شیمیایی فراهم شده است.

وی با بیان اینکه تب برفکی از بیماری‌های پرخطر دامی است که سالانه خسارات سنگینی به دامداران وارد می‌کند، افزود: واکسن تولیدشده با استفاده از پرتو گاما، ویروس عامل بیماری را غیرفعال کرده و ایمنی مؤثری در دام ایجاد می‌کند.

وی گفت: در روش شیمیایی برای غیرفعال سازی ویروس ۴۸ تا ۷۲ ساعت زمان می برد اما در روش پرتودهی گاما کمتر از یک ساعت رسیده است.

 واکسن پرتودهی شده تب برفکی یک واکسن کشته شده و غیر فعال است که با ادجوانتهای مناسب فرموله شده است و این واکسن به دلایلی مانند نیمه عمر کوتاه، نیاز به زنجیر سرد، احتمال ایجاد باقی مانده های توکسیک و آلرژیک در واکسن و احتمال فرار ذرات ویروسی زنده به تنهایی نمی تواند در کنترل بیماري مؤثر باشد، لذا هدف از این تحقیق، ساخت واکسن پرتوتابی شده بیماری تب برفکی به روش بیم الکترون جهت کنترل سروتایپ این ویروس که در کشور شیوع دارد، بررسی پاسخ های  ایمنی همورال و ایمنی سلولی ایجاد شده در حیوانات و ارزیابی دز حفاظتی ۵۰ درصد در خوکچه های هندی واکسینه شده پس از آزمون چلنج می باشد که در نهایت ارزیابی اثر حفاظتی این واکسن در مدل خوکچه هندی را نشان می دهد.

 

انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲
ناشناس
|
United States of America
|
۲۰:۳۷ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
1
4
آب هندوانه با پرتو گاما
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۰ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
0
4
جدی نگیرید! این را هم بگذارید کنار .........ها و ........ دیگه!!!
ادموند
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۸ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۵
0
1
خبر نادرست و ساخت و پرداخته ذهن های ضعیف و به دنبال موفقیت ساختگی است. واکسن بدین حالت در دنیا استفاده نمی شود و ارزشی علمی و عملیاتی ندارد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۲ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۷
با سلام و احترام
خبر کاملا صحت دارد. این واکسن با همکاری متخصصین واکس سازی کشور و کارشناسان بین المللی FAO/IAEA ساخته شد.
لطف جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید به لینکهای زیر مراجعه نمایید.
https://www.frontiersin.org/research-topics/19316/irradiation-technologies-for-vaccine-development/magazine
https://www.iaea.org/resources/news-article/irradiated-vaccines-and-the-control-of-animal-diseases
https://www.frontiersin.org/journals/immunology/articles/10.3389/fimmu.2022.853874/full

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29685054/
doi: 10.1159/000433538

و بسیاری مطالب علمی دیگه که توسط بسیاری از محققین بین المللی در مورد تولید و بهره گیری از تکنولوژی پرتوتابی جهت تولید واکسن های دامی و انسانی استفاده شده است.
https://gammavaccines.com/our-technology/
نظر شما
ادامه