کد خبر: ۸۲۵۵۲
تعداد نظرات: ۹ نظر

حکیم مهر: استاد دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران از وضعیت نگران کننده تب مالت در کشور خبر داد و خواستار اقدام فوری نهادهای مسئول برای پیشگیری، فرهنگ‌سازی و کنترل مؤثر آن شد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از مهر، «دکتر علیرضا باهنر» استاد دامپزشکی تهران گفت: بیماری تب مالت از جمله بیماری‌های مشترک بین انسان و دام است، در کشور ما همچنان یکی از چالش‌های جدی حوزه سلامت عمومی و دامپزشکی محسوب می‌شود. هرچند این بیماری در بسیاری از کشورها کنترل یا حتی ریشه‌کن شده، اما ایران همچنان با آمار نگران‌کننده‌ای از ابتلاء مواجه است؛ به‌ویژه در مناطق روستایی و دام‌پرور نیز بیشتر است.

وی افزود: بر اساس آمارهای رسمی، سالانه بیش از ۲۰ هزار نفر در کشور به این بیماری مبتلا می‌شوند؛ عددی که بسیاری از کارشناسان حوزه سلامت معتقدند آمار واقعی به‌مراتب بیشتر از آن است. این بیماری نه تنها باعث مشکلات جدی برای مبتلایان از جمله تب، درد مفاصل، اختلالات قلبی و مشکلات مزمن می‌شود، بلکه بار سنگینی را بر دوش سیستم بهداشت و درمان می‌گذارد.

گروه‌های پرخطر و راه‌های انتقال

به گفته باهنر؛ این بیماری به طور عمده از دو طریق انتقال می‌یابد؛ نخست افرادی که به‌صورت شغلی با دام‌ها در تماس هستند مانند دامداران، دامپزشکان و کارگران کشتارگاه‌ها. دوم، مردم عادی که فرآورده‌های لبنی سنتی و غیربهداشتی مانند شیر خام، پنیر محلی، خامه و بستنی سنتی مصرف می‌کنند و تماس مستقیم با دام آلوده، جنین سقط‌شده دام و عدم رعایت اصول بهداشتی در دامداری‌ها از مهم‌ترین عوامل انتقال این بیماری محسوب می‌شود.

واکسیناسیون دام و فرهنگ‌سازی مصرف ایمن

وی ادامه داد: برای پیشگیری مؤثر، باید پوشش واکسیناسیون دام‌ها به‌ویژه در مورد گوسفند، بز، گاو و گوساله‌ها به طرز قابل‌توجهی افزایش یابد. در کنار آن، ارتقا بهداشت در دامداری‌ها و نظارت مستمر بر تولید، عرضه و توزیع فرآورده‌های لبنی از اهمیت بالایی برخوردار است.

باهنر خاطرنشان کرد: همچنین، فرهنگ‌سازی در خصوص مضرات مصرف لبنیات سنتی بدون جوشاندن یا فرآیند بهداشتی ضروری است و برخلاف باور عمومی، شیر و فرآورده‌های لبنی پاستوریزه کارخانه‌ای تحت نظارت دقیق دامپزشکی و وزارت بهداشت قرار دارند و از نظر سلامت، گزینه‌ای بسیار ایمن‌تر برای مصرف هستند.

لزوم ورود جدی رسانه‌ها و نهادهای سیاست‌گذار

وی ادامه داد: با توجه به پیامدهای اقتصادی و بهداشتی تب مالت، بسیاری از کارشناسان خواستار ورود رسانه‌ها به این موضوع و برگزاری میزگردهای تخصصی با حضور نمایندگان وزارت بهداشت، سازمان دامپزشکی، اساتید دانشگاه و فعالان حوزه سلامت هستند و شفاف‌سازی، آموزش عمومی و مطالبه گری از نهادهای مسئول، می‌تواند به کاهش چشمگیر ابتلاء و خسارت ناشی از این بیماری کمک کند.

باهنر در پایان گفت: تب مالت تنها یک بیماری عفونی نیست؛ بلکه نمادی از چالش‌های بهداشتی، فرهنگی و اقتصادی کشور است که مقابله با آن، نیازمند عزمی ملی و هم‌افزایی همه‌جانبه دستگاه‌ها و مردم خواهد بود.

 

انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۹ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۰
0
3
با آزمون و خطا به جایی نمی رسید ، اوضاع خرابتر از این حرف هاست
حاجیک
|
Netherlands (Kingdom of the)
|
۱۵:۰۰ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۰
0
4
این جمله را باید با طلا نوشت:

«باهنر در پایان گفت: تب مالت تنها یک بیماری عفونی نیست؛ بلکه نمادی از چالش‌های بهداشتی، فرهنگی و اقتصادی کشور است که مقابله با آن، نیازمند عزمی ملی و هم‌افزایی همه‌جانبه دستگاه‌ها و مردم خواهد بود.»
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۵ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۰
0
4
دوست عزیز جنابعالی که خودتان عضو کمیته تب مالت کشور هستید چرا اینقدر دیر واکنش نشان دادید.
تب مالت تو ایران دیگه درست شدنی نیست. از دست رفت که رفت.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۱ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۵
حدود بیست و اندی سال است که مجری بروسلوز کشور در سازمان دامپزشکی یک شخص خاص هست.
حالا ببینید نتیجه عدم استفاده از نیروی جوان با داشتن دانش های نوین تو این بخش لازم هست یا نه؟
مشخصه اگر آن فرد حرفی هم برای گفتن داشته حرفش را زده و تمام . یعنی حرف جدیدی برای گفتن ندارد .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۴۴ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۰
6
0
لطفا سیاست گذاری رو به سازمان دامپزشکی بسپارید ، سازمان حواسش به همه چیز هست!
نجابت - مرکز واکسیناسیون مستقل
|
Netherlands (Kingdom of the)
|
۲۱:۵۴ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۰
2
1
۱۴۰۴/۳/۱۰
وقت بخیر

بنظر می رسد دلایل اصلی پوشش بسیار ضعیف واکسیناسیون علیه بیماری بروسلوز در جمعیت دامی کشور ( بویژه در دام سبک) علاوه بر پراکندگی دامداری های روستایی و عشایری و...
موارد زیر باشد

۱- افزایش هزینه های اجرای طرح های خرید خدمت توسط بخش خصوصی و عدم افزایش متناسب بودجه های استانی جهت عقد قرارداد با بخش خصوصی ..
۲- عدم همخوانی تعرفه قراردادهای خرید خدمت استانی با تعرفه های ابلاغی از سوی وزارت و سازمان محترم نظام
۳- کمبود واکسن rev1 و...

و به دلیل موارد فوق، همچنان این بیماری در جمعیت دامی و به تبع آن در جمعیت انسانی کشور در حال گسترش می باشد.

نجابت - فارس
دانشجو دامپزشکی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۲ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۳
0
1
وجود تب مالت در کشور از دو جنبه قابل بررسی است : جنبه فرهنگی و سیاست‌های مبارزه اداره دامپزشکی
همه چیز در واکسیناسیون خلاصه نمی‌شود! توجه کنید با فرهنگ‌سازی باید این تفکر دهاتی در خصوص مصرف شیر محلی را حذف کنیم و مراکز عرضه فرآورده لبنی محدود شوند.
از طرفی هم بله به شخصه مشاهده کرده‌ام که چقدر در امر واکسیناسیون کوتاهی و سستی وجود دارد، حتی گاهی واکسن فراهم است ولی واکسیناتور کارش را درست انجام نمی‌دهد یا صاحب دام همکاری نمی‌کند.
ناشناس
|
France
|
۱۷:۴۶ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۴
0
2
خوب وقتی یک اداره کلا سه یا پنج نفر نیرو داره و کل بار واکسیناسیون رو دوش دو نفر هست چه انتظاری میره
وقتی تعداد نیروهای خانه بهداشت از یک اداره دامپزشکی بیشتر هست انتظار دارید واکسیناتور کارش رو درست انجام بده؟
انجمن صنفی مسولین فنی اصفهان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۹ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۶
0
0
ضرورت توجه به بخش خصوصی و مسولین فنی مجتمع دامپروری میباشد
نظر شما
ادامه