حکیم مهر: دادستان مرکز استان گلستان در پی افزایش گلایههای مردمی درباره سگگردانی در اماکن عمومی گرگان، با استناد به قانون، دستور جمعآوری سگها از سطح شهر را صادر کرد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، «محمود اسپانلو» روز چهارشنبه ۱۴ خرداد در جمع خبرنگاران با اشاره به گزارشهای متعدد مردمی درباره ایجاد رعب و وحشت ناشی از حضور سگها در اماکن عمومی بهویژه برای سالمندان، کودکان و خانوادهها، اظهار کرد: در پی مطالبه عمومی مردم و دریافت گزارشهای مکرر در این زمینه، دستور قضایی برای جمعآوری سگها از سطح شهرها صادر شده است.
وی ادامه داد: حضور حیوانات در فضاهای عمومی ضمن تهدید بهداشت عمومی، منجر به سلب آرامش اجتماعی شده و مطابق با مواد ۶۸۸ و ۶۱۸ قانون مجازات اسلامی، هرگونه اقدام علیه بهداشت عمومی و آسایش شهروندان، جرم محسوب میشود.
دادستان مرکز استان گلستان با تأکید بر لزوم رعایت حقوق شهروندی و نظم اجتماعی، تصریح کرد: دستگاههای مسئول موظفاند در راستای اجرای قانون، با هرگونه هنجارشکنی در این حوزه برخورد کنند.
گفتنی است این تصمیم در حالی اتخاذ شده که برخی از شهروندان نیز خواستار تدوین ضوابط مشخص برای نگهداری از حیوانات خانگی در محیطهای شهری هستند. با این حال، اولویت فعلی دستگاه قضایی، تأمین امنیت و آرامش عمومی و صیانت از حقوق اکثریت مردم اعلام شده است.
این گونه سو تفاهمات در بخشهای مختلف فرهنگی،
در جامعه دیده می شود!
به عنوان مثال در بخش نگهداری از حیوانات خانگی، گاهی افرادی که حیوانات خانگی نگهداری میکنند، مسائل و مواردی را که مربوط به حیوان خانگی شان هست را رعایت نمیکنند و همزمان باعث لطمه به حیوان خانگی خود و نیز تعرض به حقوق اجتماعی سایر افراد جامعه، اعم از همسایگانشان در مجتمع مسکونی و یا افراد حاضر در پیاده روها یا پارکها و... می شوند!
بنظر بنده مهمترین متولی این چالش، در واقع سازمان دامپزشکی و سازمان نظام دامپزشکی است که :
1.باید از یک طرف در آگاهی رسانی اجتماعی از طریق اهرم های مختلف خود، اعم از کلینیک های بخش خصوصی و ادارات دامپزشکی و... نحوه صحیح نگهداری حیوانات خانگی و مسؤلیت های انسانی و اجتماعی را در قبال حیوان خود و
افراد جامعه، اطلاع رسانی جدی، علمی و مسؤولانه انجام می داده است!
2.با ارائه راهکار و دستور العمل به مراجع ذی صلاح قانونی،
راهکارهای اصولی را در قالب پیشنهاد و راهنمایی عنوان می کرده است تا ایشان بتوانند به پشتوانه این دستورالعمل های علمی به یک جمعبندی درست و اصولی در راستای قوانین قضایی میرسیدند!
اما زمانیکه متولیان این چالشها را پیشاپیش نبینند و برای حل مسائل اقدامی نکنند و خود را کنار بکشند،
مسولین قضایی نیز مجبور می شوند که برای رفاه حال افراد جامعه، خشک و تر را با هم بسوزانند و یا حتی عجولانه دست به اقدامات و صدور قوانینی بزنند که جامع نباشند!
هر موضوعی نیاز به بستر و فرهنگ مناسب خودش را دارد که اگر قیل از انجام یک کار، فرهنگ آن آموزش داده نشود،
نتیجه همین می شود که ملاحظه می کنیم!
یا حق