کد خبر: ۸۲۶۷۸
تعداد نظرات: ۳ نظر
گفت‌وگو با «دکتر رامین سلامتی» رئیس نظام دامپزشکی استان تهران به مناسبت روز جهانی ایمنی غذا:
«دکتر رامین سلامتی» افزود: امنیت غذایی، سلامت انسان و توسعه پایدار، مفاهیمی به‌هم‌پیوسته هستند که بدون تقویت نظام دامپزشکی نمی‌توان به آن‌ها دست یافت ...

حکیم مهر: در تقویم جهانی، هفتم ژوئن به عنوان روز جهانی ایمنی غذا نام‌گذاری شده است؛ روزی که فرصتی فراهم می‌کند تا اهمیت ایمنی مواد غذایی در سلامت انسان‌ها، اقتصاد، توسعه پایدار و کیفیت زندگی بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی نظام دامپزشکی استان تهران، این روز با هدف افزایش آگاهی عمومی نسبت به خطرات ناشی از آلودگی غذا و همچنین تقویت مسئولیت‌پذیری همه عوامل زنجیره تولید تا مصرف مواد غذایی، توسط سازمان ملل و سازمان بهداشت جهانی ثبت شده است.

امروزه، سالانه صدها میلیون نفر در سراسر جهان به بیماری‌های ناشی از مصرف غذاهای ناسالم دچار می‌شوند. برخی از این بیماری‌ها منجر به مرگ می‌گردند، و بخش عمده‌ای از این خطرات قابل پیشگیری است؛ به شرط آنکه استانداردهای بهداشتی در تمامی مراحل تولید، توزیع و مصرف رعایت شود. در این میان، نقش دامپزشکی –به عنوان حلقه‌ای کلیدی در زنجیره تأمین غذا– کمتر مورد توجه قرار گرفته، در حالی که بسیاری از مخاطرات حوزه ایمنی غذایی، ریشه در بهداشت دام، فرآوری مواد غذایی با منشأ دامی، و کنترل بیماری‌های مشترک انسان و حیوان دارد.

در همین راستا، گفت‌وگویی با «دکتر رامین سلامتی» رئیس نظام دامپزشکی استان تهران، بزرگ‌ترین استان کشور از نظر جمعیت همکاران دامپزشکی داشته‌ایم.

وی در ابتدای سخنان خود با تأکید بر نقش بی‌بدیل دامپزشکان در تأمین سلامت عمومی اظهار داشت: «دامپزشکان در تمامی حلقه‌های زنجیره غذایی –از مزرعه تا سفره– حضور فعال دارند. کنترل بهداشت دام، نظارت بر خوراک و شرایط پرورشی، شناسایی و پیشگیری از بیماری‌های قابل انتقال به انسان، پایش کیفیت فرآورده‌های خام دامی، بازرسی در کشتارگاه‌ها، و همچنین بررسی بهداشتی محصولات در مرحله بسته‌بندی و عرضه، همه از وظایف دامپزشکی است. به بیان ساده، هیچ حلقه‌ای از زنجیره تأمین غذای سالم وجود ندارد که دامپزشکان در آن نقش نداشته باشند.»

دکتر سلامتی افزود: «در استان تهران، با بالاترین تراکم نیروی دامپزشکی کشور، ما سعی کرده‌ایم با استفاده از ظرفیت‌های علمی و نظارتی موجود، در ارتقای ایمنی غذا و سلامت جامعه نقشی پررنگ ایفا کنیم. البته همچنان نیاز به توجه ملی به جایگاه دامپزشکی به عنوان یک رکن سلامت عمومی و نه صرفاً حرفه‌ای فنی وجود دارد.»

وی در ادامه تأکید کرد که امنیت غذایی، سلامت انسان و توسعه پایدار، مفاهیمی به‌هم‌پیوسته هستند که بدون تقویت نظام دامپزشکی نمی‌توان به آن‌ها دست یافت. در مسیر تحقق اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد، دامپزشکی می‌تواند نقش مستقیمی در محورهای کلیدی مانند بهداشت، کشاورزی پایدار، مصرف مسئولانه، کاهش فقر و تغذیه سالم ایفا کند.

در پایان، رئیس نظام دامپزشکی استان تهران با اشاره به اینکه نگاه سنتی به دامپزشکی نیاز به بازنگری دارد، گفت: «حضور دامپزشک فقط محدود به درمان دام نیست. ما حافظان سلامت غذا هستیم؛ همان غذایی که سر سفره مردم قرار می‌گیرد. اگر در مسیر تولید و مصرف، کوچک‌ترین خللی در نظارت دامپزشکی ایجاد شود، تبعات آن مستقیماً متوجه سلامت جامعه خواهد بود.»

روز جهانی ایمنی غذا، یادآور مسئولیت مشترک ما در قبال سلامت غذایی است. اگر ایمنی غذا را جدی نگیریم، سلامت انسان، محیط زیست و اقتصاد را با هم به خطر انداخته‌ایم. زمان آن فرا رسیده که نقش دامپزشکی، نه‌فقط در این روز، بلکه در همه روزهای سال، در جایگاه شایسته خود قرار گیرد.

 

انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
همکار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۱۵ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۸
5
7
احسنت بر دکتر سلامتی بزرگوار و کاردرست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۴۱ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۹
0
1
تیتر را اشتباه فرموده اند
مثلا
فرموده اند که هیچ حلقه ای در زنجیره تامین غذای سالم وجود ندارد که دامپزشکان در آن نقشی نداشته باشند
مفهوم غذا گسترده است
شما بگید که در تامین گندم و آرد و نان چه نقشی داریم

پس از واژه هیچ ، استفاده درستی نکردید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۳ - ۱۴۰۴/۰۳/۲۰
کود وفضولاتی که در زمینهای کشاورزی ریخته میشه درصورت الودگی به ببماریها وویروس و قارچ وباکتریها میتونه باعث الودگی محصول تولیدی بشه ودر نهایت ایمنی غذا به خیر بیفته مثلا امروز ثابت شده سموم وتوکسین های قارچی حتی تا میو ه ها وفراورده های حیوانات مثل شیر وتخم مرغ وگیاهان مثل پسته منتقل میشه
نظر شما
ادامه