کد خبر: ۸۲۷۹۹
تعداد نظرات: ۱۵ نظر

حکیم مهر: خبرگزاری ایلنا نوشت:

رییس پیشین کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: یکی از دلایلی که بر خلاف آمریکا و اسرائیل، ایران به‌صورت مدیریت‌شده‌ای دفاع می‌کرد، این بود که امکان بازگشت به مذاکره وجود داشت. اما اگر این انباشت زرادخانه‌های نظامی غربی در اسرائیل منجر به تحریک نتانیاهو برای یک جنگ تازه شود، من معتقدم که ایرانی‌ها آخرین ابزارهای ویرانگر خود را به کار خواهند گرفت و این بار به هر متجاوزی حمله خواهد شد و اگر آتش‌بس شکسته شود، دنیا با انتحاری‌ترین جنگ تاریخ مواجه خواهد شد.

«حشمت‌الله فلاحت‌پیشه» رییس پیشین کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، در رابطه با ارزیابی خود از آینده‌ی آتش‌بس ایران و اسرائیل و احتمالات و امکانات موجود برای رسیدن به آتش‌بس پایدار تصریح کرد: معتقدم که چیزی به نام آتش‌بس بین ایران و اسرائیل وجود ندارد. طرفین تنها عملیات‌های خود را متوقف کرده‌اند و در این میان، بازیگر سومی به نام آمریکا وجود دارد که به اصطلاح سعی می‌کند در شرایط کنونی آرامش در این جنگ برقرار باشد. در همین رابطه، شاید بتوان گفت که به‌طور غیررسمی مذاکراتی بین طرفین در حال انجام است یا پیام‌هایی رد و بدل می‌شود تا بنیادی برای مذاکره ایجاد شود. اگر این بنیاد مذاکراتی شکل بگیرد، می‌توان گفت که ما با چیزی شبیه آتش‌بس مواجه هستیم. اما اگر این بنیاد مذاکراتی شکل نگیرد، هر لحظه امکان شعله‌ور شدن دوباره آتش جنگ وجود دارد.

حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران طبق اساسنامه رم جنایت علیه بشریت محسوب می‌شود

وی ادامه داد: دو موضوع هم‌اکنون در جریان است. یکی اینکه طرف ایرانی به‌طور طبیعی به دنبال ایجاد یک بنیان حقوقی برای شرایط تازه است، زیرا باید مشخص شود که چه اتفاقاتی افتاده و چه تخلفات گسترده‌ای توسط اسرائیل و آمریکا صورت گرفته است. بدون توجه به این تخلفات و یا تعیین جایگاه آن‌ها در مناسبات حقوقی بین‌المللی، هیچ‌گونه مذاکره‌ای نمی‌تواند شکل بگیرد. به ویژه اینکه حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران طبق اساسنامه رم جنایت علیه بشریت محسوب می‌شود و به نظر من، ترامپ و نتانیاهو باید به‌طور مستقل در دیوان بین‌المللی کیفری مورد پیگرد قرار بگیرند.

گروسی فتنه‌افکنی کرد  و کماکان به کار خود ادامه می‌دهد

تاکنون هیچ مأمور سازمان‌های بین‌المللی به اندازه گروسی پیام‌آور جنگ میان ملت‌ها نبوده است

این استاد روابط بین‌الملل درباره ادعای حمله ایران به دیمونا اظهار کرد: با توجه به گستره ویرانگری موشک‌های ایرانی، اگر یکی از موشک‌ها به دیمونا یا تأسیسات هسته‌ای اسرائیل برخورد می‌کرد، سرزمین‌های اشغالی با بزرگ‌ترین فاجعه هسته‌ای مواجه می‌شدند. اما ما دیدیم که به‌رغم ملاحظه انسانی ایران، این ملاحظه توسط آمریکا و اسرائیل نادیده گرفته شد. در سمت دیگر، فشارهایی وجود دارد، فشارهای مشکوکی برای اینکه دوباره پای گروسی به ایران باز شود. گروسی به وظایف خود عمل نکرده و برای اولین بار در تاریخ، تأسیسات هسته‌ای مورد حمله نظامی قرار گرفته است، آن هم با سنگین‌ترین بمب‌هایی که در دنیا وجود دارد  اما گروسی ساکت است و کماکان به فتنه‌افکنی خود ادامه می‌دهد. ایشان مدعی شده که ایران چند ماه با غنی‌سازی فاصله دارد.  تا به حال هیچ مأمور سازمان‌های بین‌المللی به اندازه گروسی پیام‌آور جنگ میان ملت‌ها نبوده است و اکنون هم ما می‌بینیم که به‌رغم اینکه  ترامپ اعلام می‌کند که برنامه هسته‌ای ایران سال‌ها عقب افتاده، گروسی به فتنه‌افکنی خود ادامه می‌دهد و ایران را به‌عنوان یک تهدید مطرح می‌کند. به‌طور طبیعی، ایرانی‌ها نمی‌توانند یکی از بانیان اصلی تجاوز به خاک خودشان یعنی گروسی را به خاک ایران راه دهند. این‌ها واقعیاتی است که شکل گرفته است.

اگر آتش‌بس شکسته شود، دنیا با انتحاری‌ترین جنگ تاریخ مواجه خواهد شد

ایرانی‌ ابزارهای ویرانگری دارد که هنوز به کار گرفته نشده است

این کارشناس سیاست خارجی با بیان اینکه  اگر آتش‌بس توسط آمریکا و اسرائیل شکسته شود، دنیا با انتحاری‌ترین جنگ تاریخ مواجه خواهد شد، عنوان کرد:  یکی از دلایلی که بر خلاف آمریکا و اسرائیل، ایران به‌صورت مدیریت‌شده‌ای دفاع می‌کرد، این بود که امکان بازگشت به مذاکره وجود داشت. اما اگر این  انباشت زرادخانه‌های نظامی غربی در اسرائیل منجر به تحریک نتانیاهو برای یک جنگ تازه شود، من معتقدم که ایرانی‌ها آخرین ابزارهای ویرانگر خود را به کار خواهند گرفت و این بار به هر متجاوزی حمله خواهد شد. من یکسال پیش  به‌عنوان یک کارشناس عرض کردم که با اطلاع می‌گویم، ایرانی‌ها ابزارهای ویرانگری دارند که هرگونه جنگ علیه ایران با جنگ‌های گذشته غرب و اسرائیل متفاوت خواهد بود. اکنون هم با اطلاع می‌گویم که بخش ویران‌گرتر  این ابزارها هنوز توسط ایران به کار گرفته نشده است. اگر آتش‌بس شکسته شود، من معتقدم ویرانی‌های سنگینی به متجاوز تحمیل خواهد شد و امیدوارم که این صحبت من که مبتنی بر داده‌های واقعی است، آمریکایی‌ها را پای میز مذاکره‌ای بکشاند که این میز نیز عادلانه چیده شود، نه به‌گونه‌ای که قبلاً ناعادلانه شکل گرفته بود.

شگفتانه اصلی جنگ ۱۲ روزه ملت ایران بودند

این نماینده سابق مجلس با تاکید بر اینکه  وقتی نام جنگ به میان می‌آید یا به‌ویژه وقتی نام دفاع به میان می‌آید، مردم ایران با تمام ملت‌های دنیا متفاوت می‌شوند، بیان کرد:  ایرانی‌ها در طول تاریخ در برابر هرگونه تجاوز به خاکشان به‌طور جدی و هماهنگ دفاع کرده‌اند. واقعیت قضیه این است که تمام ظرفیت پهپادی، راداری، ماهواره‌ای و سوخت‌رسانی آمریکا و بخش عمده‌ای از نیروی هوایی و ناوگان دریایی آمریکا به‌عنوان پشتیبان اسرائیل عمل می‌کرد. بر خلاف ادعای آمریکایی‌ها، آن‌ها فقط در زمان حمله به فردو وارد جنگ نشدند بلکه از ابتدا در کنار اسرائیل بودند. اما ایرانیانی که در روزهای اول غافلگیر شده بودند، توانستند به‌گونه‌ای جنگ را برابر کنند که از یک موضع برابر، آتش‌بس ایجاد شود. دلیلش این است که شگفتانه اصلی این جنگ، باز هم ملت ایران بودند و جوانانی که جان‌برکف جنگیدند.

ایران مانع از آن شد که جنگ نابرابر شود

وی افزود: کسانی که این جنگ نابرابر را در تل‌آویو و واشنگتن مدیریت می‌کردند، به‌ویژه مرکز تروریستی سنتکام که نقش موثری در این زمینه داشت، شاهد جانفشانی جوانان ایرانی بودند که در چه شرایط سختی مانع از این شدند که این جنگ نابرابر شود و ضربات متقابل را وارد کردند. با همه این شرایط، ما می‌بینیم که بعد از جنگ، همگان به‌رغم اینکه بعضاً بی‌مهری‌هایی دیده بودند، در دفاع از مملکت با هم یگانه شدند و این یک واقعیت است. این واقعیتی است که هرچند آمریکا و اسرائیل سعی نمی‌کنند به آن اشاره کنند، ولی حتماً در رأس همه محاسبات آن‌ها نسبت به ایران قرار دارند.

باید کل سیاست دولت بر محور خواسته‌های ملت شکل بگیرد

فلاحت پیشه در خصوص لزوم حفظ انسجام ملی، گفت: اعتقادم بر این است که اکنون توپ در زمین دولت است. به‌جای اینکه دوباره تریبون‌های کشور و نظام تصمیم‌گیری کشور در اختیار افراطیون قرار داده شود، باید کل سیاست دولت بر محور خواسته‌های ملت شکل بگیرد. به‌عنوان نمونه، به‌عنوان کسی که از روز اول در مقابل این جنگ موضع گرفتم و تمام مواضع را رصد کردم، نکته غمناک این بود که کسانی از ابتدا پای دفاع ایستادند که بیشترین بی‌مهری‌ها را از تندروها دیده بودند. همان تندروهایی که بارها فرصت کشور را سوزاندند و یک هفته منتهی به جنگ، نظام مدیریت و انتظام کشور را با پدیده مشکوکی به نام مقابله سگ‌گردانی مشغول کرده بودند تا  بعد از آتش‌بس ساکت بودند، لذا من امیدوارم که این حضور مردم در دفاع از کشور تبدیل به یک سرمایه اجتماعی شود که دولتمردان و مسئولان کشور این سرمایه را به رسمیت بشناسند.

وقتی همه مشغول مبارزه با سگ‌گردانی بودند، اسرائیل در خاکمان پهپاد می‌ساخت

وی خاطرنشان کرد: ایران تنها آن معدود افرادی نیستند که فقط شعارهای تند و تو خالی  سر می‌دهند. ملت ایران آن مردمانی هستند که پای دفاع از کشور ایستادند. من در یک هفته منتهی به پایان ضرب‌الاجل ترامپ، مصاحبه کردم ولی کسی به من گوش نداد. دغدغه اصلی کشور سگ‌گردانی شده بود و همه درگیر مقابله با این مساله بودند، در صورتی که اسرائیل داشت در داخل کشورمان پهپاد تولید می‌کرد. این خیانتی است که یک سری افراد تندرو به کشور می‌کنند. من از همان روز فریاد زدم، منتها کسی به ما گوش نداد تا اینکه ما دیدیم بهترین عزیزان ما این‌گونه قربانی شدند.

 

انتشار یافته: ۱۵
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۳
نقیبی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۱۸ - ۱۴۰۴/۰۴/۱۰
28
8
بهتر نیست مسایل کشور را با هم قاطی نکنید؟ مسایل امنیتی چه ربطی به مسایل بهداشتی دارد؟
اگر هرکسی در زمان مسیولیت خودش وظایفش را به درستی انجام میداد که مشکلی پیش نمی آمد
مگر وزارت اطلاعات و ارتش مشغول پیگیری سگ گردانی بودند؟ که عدم اطلاعشان از ساخت پهپاد و غافلگیری شان در زمان جنگ را به مسایل سگ گردانی ربط میدهید؟ مگر ساخت پهپاد در این یک هفته انجام شده؟
ممانعت از سگ گردانی تنها یک هفته قبل از جنگ و با هدف حفظ امنیت و سلامت کودکانمان در پارکها شروع شد و حتی اجرا هم نشد
چقدر موضوع جالبی برای تغییر موضعتان و جذب فالوور پیدا کردید، نه برادر من این بهانه خوبی نیست
اگر اینقدر حساس در مورد مسئله سگ گردانی مصاحبه کردید و تذکر دادید پس چرا زمانی که عزت نفس ایرانی پرغرور با خم شدن سرش در سطل آشغال گم شد تذکر ندادید؟ چرا زمانی که کمرش خم شد و سفره اش با سفره سگهای ولگرد یکی شد فریاد نزدید؟
چرا زمانی که میلیونها دلار از بودجه کشور صرف نگهداری، عقیم سازی و واکسیناسیون سگهای ولگرد شد تذکر ندادید؟ بودجه ای که می‌توانست صرف رفاه، آموزش و حتی تقویت امنیت کشور شود
چرا زمانی که کرور کرور افغانی غیرمجاز به کشور وارد می‌شدند و از سرمایه ملی کشور استفاده میکردند و به جان و ناموس هموطنتان تجاوز میکردند فریاد نزدید؟
روی کار خودتان تمرکز کنید و برای برائت خودتان دنبال شعله ور کردن اختلافات نباشید. دامپزشکان خودشان مشکلات بهداشتی در رابطه با سگها را حل خواهند کرد.
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۵:۱۶ - ۱۴۰۴/۰۴/۱۰
این همه سال با رای ملت رفتند مجلس و پول ملت را خوردند و هیچوقت پشت ملت نبودند
واقعا نبودند
متاسفم برای افرادی که به همین زودی گول مظلوم نمایی این افراد ترسو را میخورند و منفی میدهند
دلتان را به حمایت چنین کسی خوش کردید که با سواستفاده از گرسنگی مردم و مهمانی شام به مجلس رفتند و الان چون احساس خطر کردند یاد مردم افتادند؟
فکر کردید اصلا شما، شغلتان و حیوانات خانگی برایش مهم است؟ باورکنید اصلا مفهوم سگ گردانی را هم نمیداند
ناشناس
|
United States of America
|
۰۹:۴۱ - ۱۴۰۴/۰۴/۱۰
1
5
الان دقیقا هدفتان از منتشرکردن این قیافه ترسیده که خود خبر میدهد از سر درون چی بود؟
بابا شما مسئول امنیت ملی یک کشور بودید مثلا خجالت بکشید
khas
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۳ - ۱۴۰۴/۰۴/۱۰
1
6
واقعا شما یک هفته قبل از جنگ در مورد ساخت پهپاد توسط اسرائیل مصاحبه کردید؟ یا الان یادتان افتاده که باید کل سیاست دولت بر محور خواسته‌های ملت شکل بگیرد؟
شما سالها نماینده مردم در مجلس بودید باید پاسخگو باشید که در طول این سالها چه کردید؟
بهار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۶ - ۱۴۰۴/۰۴/۱۰
6
5
دراین برهه ذکر این مسائل هیچ کمکی نمی‌کند هرکس درجایگاه خود باید وظیفه خود را بدرستی انجام دهد نیروهای اطلاعاتی ما دور دستها را دیدند اما جلوی پای خود راندیدند یا نخواستن ببینن . نیروهای ما با آموزش‌های لازم باید با جنگهای الکترونیک وسایبری آشنا بشوند . سگ گردانی وامثالهم پدیده‌ای غیر بهداشتی است که بسیاری از بیماری‌هایی که در گذشته نبوده شیوع زیادی پیداکند . واین مسائل امنیت ملی رو با پدیده های سگ گردانی نباید در یک جا جمع بست .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۳ - ۱۴۰۴/۰۴/۱۰
1
3
حقوق ها پایین است ما نمی‌دانیم برای افرادی،بازنشته مثلاً خیلی ها،پاین است؟یا همه بازنشسته ها،اینجا با ۲۰میلیون، که حقوق بالاها این را دریافت می‌کنند خیلی ها۱۵,۱۶مت هستن، اینا درست بشه ،من فکر میکنم مشکلات برطرف است،حکومت باید فکری ب حال دزدی ها،نا برابری ها،بکند،با دقت،هیچ مشکلات ی مردم ندارن،و مردم و حکومت یکی میشود مثل امروز که جنگ شده،همین ثابت میکند که ملت ایران دربرابر تجاوزات خواهند ماند.پس چرا حکومت استفاده نمی‌کند.؟بعدش ن روس،ن آمریکا ،ن عرب، حساب دستشان میاد،همانطور که الان آمده.از مردم شریف جهان هم تقاضای ن ب جنگ را داریم،هر زیاده خواهی نباید زیادیشه،با بمب ثمر برساند،باید هر کس که جنگ طلب و قاتل مردم است در دادگاههای بین الملی محاکمه شود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۹ - ۱۴۰۴/۰۴/۱۰
5
4
اقای فلاحت پیشه از نماینگان مردم مدار و بسیار ادم درست و کار بلدی هستند و کاملا درست می فرمایند
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۰۵:۱۲ - ۱۴۰۴/۰۴/۱۱
چقدر ملت کم حافظه ای هستیم
کمیسیون امنیت ملی خط مشی وزارت اطلاعات و دفاع را تعیین میکند
ایشان ۱۲ سال عضو کمیسیون بودند و سال ۹۷-۹۸ رییس آن.
اگر از کارکردشان طی این سالها راضی بودید که هیچ اما اگر فقط بخاطر همین مسئله سگ گردانی کار بلدش میخوانید مدیون ملت هستید
البته به ایشان تبریک میگویم چون موفق بوده البته نه برای انسجام ملی بلکه انسجام سگی
ناشناس
|
United States of America
|
۱۵:۴۴ - ۱۴۰۴/۰۴/۱۰
1
7
آقای رییس امنیت ملی، هر اتفاقی را که این سالها باعث نارضایتی مردم شده را مجلس تصویب کرده است
ایران در حالی وارد این دام شد که زیرساخت لازم برای مقاومت را نداشت
کلی هزینه غیر لازم برای فلان جا و فلان جا که یادآوری اش فقط نمک روی زخمی است اما دریغ از ساخت یک پناهگاه برای مردم بی دفاع
چند نفر توی این ۱۲ روز در خیابانها و بدون سرپناه بودند؟ تامین آذوقه و سایر نیازها بماند؟
اینکه بودجه کشور صرف ساخت پناهگاه برای سگ ولگرد شده فقط بخش کوچکی از اتلاف ثروت ملی است نمیشود همه چیز را گفت اما این سالها بازده کمیسیون امنیت ملی چه بوده ؟ جز .....
ناشناس
|
United States of America
|
۰۶:۳۱ - ۱۴۰۴/۰۴/۱۱
3
7
احساس نمیکنید هنوز جنگ تمام نشده و با مطرح کردن این مسایل حواس پدافند هوایی پرت میشود؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۴۳ - ۱۴۰۴/۰۴/۱۱
0
6
رییس کمیسیون امنیت ملی نیازی به فریاد زدن ندارد
فقط کافی بود اشاره کند
از دستاورد همان سالها برایمان بگو
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۷ - ۱۴۰۴/۰۴/۱۱
0
5
مسئله سگ گردانی دغدغه شهروندان است وشهرداری و نیروی انتظامی هم پیگیری میکنند.چه ربطی به جاسوسی اسراییل و...دارد.امرپهباد سازی دشمن مربوط به نیروهای اطلاعاتی است.
سلطان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۸ - ۱۴۰۴/۰۴/۱۸
3
0
کسانی که باید می فهمیدند در این ۱۲ روز حتما فهمیده اند و اگرنه که نمی خواهند بفهمند و چشم بر حقیقت باز کنند...
نکته نهفته در گفته آقای فلاحت پیشه که از نمایندگان صادق، شجاع و مردمی دوران گذشته مجلس بود (نه با رای ۴ درصدی) این بود که اولویت های نظارتی، سیاسی و دفاعی کشور به خاطر مباحث انحرافی و کوچکی مانند مصوبات سگ گردانی که غلط ، بی نتیجه و غیرمردمی بوده، مورد بی توجهی و سهل انگاری قرار گرفته! یعنی در آن زمان مجلس و نماینده ما به جای مصوبات سگ گردانی باید دنبال مصوباتی برای خرید تجهیزات و تقویت زیرساخت دفاعی بهتر و پیگیری تعهدات کشورهای همسایه بودند که امروز علیرغم قراردادهای راهبردی و حمایت نظامی به ما لبخند می زنند!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۵ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۰
نکته نهفته در گفته آقای فلاحت پیشه این است که مردم را عوام فرض کرده
سلطان عزیز اولا ممنوعیت سگ گردانی مصوبه شورای امنیت ملی یا مجلس و یک قانون سراسری نبود دستور مستقل برخی از دادستان هاست که به دلایل حفاظتی- بهداشتی گرفته شده و تنها در برخی استانها اعمال شده
حفظ امنیت که فقط در برابر گلوله جنگی نیست. امنیت در برابر بیماریهای مشترک و ترس و مشکلات روانی ناشی از سگهای بدون قلاده در کودکان به همان اندازه مهم است.
مهم این است که هرکس وظایف خودش را درست انجام دهد و آسمان ریسمان نبافد و در کار سایر بخشها دخالت و سنگ اندازی نکند
خود اسراییل در یک دوره ای نه چندان دور ۲۰۰۰ سگ ولگرد را کشت و به باقی کارهایش هم لطمه ای وارد نشد
دوماً در مورد خرید و ساخت تجهیزات جنگی و نظامی و کمک به کشورهای خط مقاومت اینجا نمیشود صحبت کرد اما مردم بی اطلاع نیستند
اما همیشه تجهیزات جنگی حرف اول را نمی‌زند. نیروی انسانی بر ادوات جنگی اولویت دارد این را در دوره ۸ ساله جنگ تحمیلی اثبات کردیم اما یادمان رفت
بعدش قرار نیست همه ارگانها بیکار بنشینند و هیچ کاری نکنندو مسئولین اطلاعات را تشویق کنند که آنها کارشان را درست انجام دهند
باید بررسی کنی ببینی شورای عالی امنیت ملی طی این سالها حواسشان کجاها پرت بوده مسلما مسئله سگ گردانی نبوده سلطان جان
ناشناس
| United States of America |
۱۱:۰۳ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۰
اگر فلاحت پیشه واقعا صادق بود
مصوبات پرسروصدای دیگری هم بود که به آن اشاره کند و آن را باعث بی توجهی و سهل انگاری بداند
قانونی که حتی قابلیت اجرا نداشت و از طرف رییس جمهور رد شد
نظر شما
ادامه