حکیم مهر: مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان بوکان عامل طغیان بیماری پوستی در روستای ابراهیمخسار بوکان را گزش کنه سخت منتقله توسط پرنده مهاجر «سار صورتی» اعلام کرد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان بوکان پیرو گزارش واحد پشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر مرکز بهداشت مبنی بر بثورات پوستی تعداد از اهالی روستای ابراهیم خسار مبنی برگزش نوع از حشرات، بلافاصله تیم بحران ستاد مرکز بهداشت با حضور دکتر ایوبی سرپرست مرکز بهداشت و کارشناسان معاونت بهداشتی دانشگاه در سریعترین زمان ممکن و با حضور شبانه و بازدید میدانی از روستای ابراهیم خصار و معاینات و آزمایشات بالینی افراد مشکوک در بازه زمانی ۱۱ و ۱۲ تیرماه ۱۴۰۴؛ پس بررسی های اپیدمیولوژیک و هماهنگی های لازم با تیم مدیریت بحران شهرستان و برگزاری جلسات تخصصی با حضور سحر خضری بخشدار مرکزی، دکتر ایوبی سرپرست مرکز بهداشت،کارشناسان ادارات دامپزشکی، محیط زیست و تیم های کارشناسی مرکز بهداشت، نتایج آزمایشات، معاینات و بازدید های میدانی مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
مدیر شبکه بهداشت و درمان در گفتگو با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان تصریح کرد: بررسیهای اپیدمیولوژیک تیم تخصصی مرکز بهداشت بوکان نشان میدهد طغیان اخیر حساسیتهای پوستی در روستای ابراهیمخسار ناشی از گزش کنه سخت بوده که توسط پرنده مهاجر «سار صورتی» (پرنده غیر بومی) به دلیل تغییرات اقلیمی به منطقه منتقل شده است.
«دکتر علی حسینزاده» اظهار داشت: یافتههای کلیدی و علائم بالینی بثورات پوستی، خارش و التهاب در نقاط گزش از جمله علایم گزش این نوع کنه سخت می باشد که راه انتقال آن تماس مستقیم با کنههای ناقل می باشد.
دکتر حسینزاده در خصوص اقدامات انجام شده پیرو گزارش طغیان واحد بیماری های مرکز بهداشت گفت: بلافاصله پس از هماهنگی های لازم با معاونت بهداشتی دانشگاه و مجموعه مدیریت شهرستان، تیم مدیریت بحران ستاد مرکز بهداشت و کارشناسان دانشگاه علوم پزشکی به منطقه اعزام و معاینه و درمان فوری موارد مشکوک، سمپاشی و بهسازی محیط روستا انجام شد و پایش فعال موارد جدید توسط تیمهای بهداشتی و هماهنگی بینبخشی با فرمانداری، بخشداری، دامپزشکی و محیط زیست صورت گرفت.
مدیر شبکه بهداشت و درمان با تأکید بر اینکه وضعیت این طغیان تحت کنترل است و از تمام امکانات برای مراقبتهای بهداشتی و پزشکی استفاده میشود، خاطرنشان کرد: «اهالی روستاهای منطقه، بهویژه روستای ابراهیمخسار، باید به توصیههای آموزشی و بهداشتی کارشناسان مرکز بهداشت توجه کنند.
توصیههای بهداشتی:
۱- از تماس با پرندگان وحشی خودداری نمایند.
۳- در صورت مشاهده کنه، از دستزدن به آن خودداری شود.
۲- محل گزش و خارش را سریعاً با آب و صابون بشویید.
۳- در صورت بروز علائم، ضمن حفظ خونسردی مراتب را به کارشناسان مرکز بهداشت اطلاع دهند.
دکتر حسین زاده در پایان گفت: با اقدامات کنترلی انجامشده، زنجیره انتقال در حال قطع شدن و اقدامات فوری بهداشتی در حال انجام است اما نظارتها ادامه دارد.
آقا جان ، کدام انگل شناس یا متخصصی اینها را تایید کرده؟
رییس شبکه دامپزشکی ما یک لیسانس هست و ..
نهایت توانایی اش این بود که فاسیولا را تشخیص دهد
خیلی سخت نگیر