کد خبر: ۸۲۸۳۸
تعداد نظرات: ۱۴ نظر
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان بوکان:
«دکتر علی حسین‌زاده» اظهار داشت: بررسی‌های اپیدمیولوژیک تیم تخصصی مرکز بهداشت بوکان نشان می‌دهد طغیان اخیر حساسیت‌های پوستی در این روستا ناشی از گزش کنه سخت بوده که توسط پرنده مهاجر غیر بومی «سار صورتی» به دلیل تغییرات اقلیمی به منطقه منتقل شده است ...

حکیم مهر: مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان بوکان عامل طغیان بیماری پوستی در روستای ابراهیم‌خسار بوکان را گزش کنه سخت منتقله توسط پرنده مهاجر «سار صورتی» اعلام کرد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان بوکان پیرو گزارش واحد پشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر مرکز بهداشت مبنی بر بثورات پوستی تعداد از اهالی روستای ابراهیم خسار مبنی برگزش نوع از حشرات، بلافاصله تیم بحران ستاد مرکز بهداشت با حضور دکتر ایوبی سرپرست مرکز بهداشت و کارشناسان معاونت بهداشتی دانشگاه در سریعترین زمان ممکن و با حضور شبانه و بازدید میدانی از روستای ابراهیم خصار و معاینات و آزمایشات بالینی افراد مشکوک در بازه زمانی ۱۱ و ۱۲ تیرماه ۱۴۰۴؛ پس بررسی های اپیدمیولوژیک و هماهنگی های لازم با تیم مدیریت بحران شهرستان و برگزاری جلسات تخصصی با حضور سحر خضری بخشدار مرکزی، دکتر ایوبی سرپرست مرکز بهداشت،کارشناسان ادارات دامپزشکی، محیط زیست و تیم های کارشناسی مرکز بهداشت، نتایج آزمایشات، معاینات و بازدید های میدانی مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

مدیر شبکه بهداشت و درمان در گفتگو با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان تصریح کرد: بررسی‌های اپیدمیولوژیک تیم تخصصی مرکز بهداشت بوکان نشان می‌دهد طغیان اخیر حساسیت‌های پوستی در روستای ابراهیم‌خسار ناشی از گزش کنه سخت بوده که توسط پرنده مهاجر «سار صورتی» (پرنده غیر بومی) به دلیل تغییرات اقلیمی به منطقه منتقل شده است.   

«دکتر علی حسین‌زاده» اظهار داشت: یافته‌های کلیدی و علائم بالینی بثورات پوستی، خارش و التهاب در نقاط گزش از جمله علایم گزش این نوع کنه سخت می باشد که راه انتقال آن تماس مستقیم با کنه‌های ناقل می باشد.

دکتر حسین‌زاده در خصوص اقدامات انجام شده پیرو گزارش طغیان واحد بیماری های مرکز بهداشت گفت: بلافاصله پس از هماهنگی های لازم با معاونت بهداشتی دانشگاه و مجموعه مدیریت شهرستان، تیم مدیریت بحران ستاد مرکز بهداشت و کارشناسان دانشگاه علوم پزشکی به منطقه اعزام و معاینه و درمان فوری موارد مشکوک، سم‌پاشی و به‌سازی محیط روستا انجام شد و پایش فعال موارد جدید توسط تیم‌های بهداشتی و هماهنگی بین‌بخشی با فرمانداری، بخشداری، دامپزشکی و محیط زیست صورت گرفت.

مدیر شبکه بهداشت و درمان با تأکید بر اینکه وضعیت این طغیان تحت کنترل است و از تمام امکانات برای مراقبت‌های بهداشتی و پزشکی استفاده می‌شود، خاطرنشان کرد: «اهالی روستاهای منطقه، به‌ویژه روستای ابراهیم‌خسار، باید به توصیه‌های آموزشی و بهداشتی کارشناسان مرکز بهداشت توجه کنند.

توصیه‌های بهداشتی:

۱- از تماس با پرندگان وحشی خودداری نمایند.

۳- در صورت مشاهده کنه، از دست‌زدن به آن خودداری شود. 

۲- محل گزش و خارش را سریعاً با آب و صابون بشویید. 

۳- در صورت بروز علائم، ضمن حفظ خونسردی مراتب را به کارشناسان مرکز بهداشت اطلاع دهند. 

  دکتر حسین زاده در پایان گفت: با اقدامات کنترلی انجام‌شده، زنجیره انتقال در حال قطع شدن و اقدامات فوری بهداشتی در حال انجام است اما نظارت‌ها ادامه دارد.

 

انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۵۸ - ۱۴۰۴/۰۴/۱۷
0
6
باز هم مطالب عوام
آقا جان ، کدام انگل شناس یا متخصصی اینها را تایید کرده؟
رییس شبکه دامپزشکی ما یک لیسانس هست و ..‌
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۶ - ۱۴۰۴/۰۴/۱۷
مرکز بهداشت عزیز
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۳۲ - ۱۴۰۴/۰۴/۱۷
ما هم یک رییسی داشتیم اتفاقا لیسانس پروازی انگل شناسی از دانشگاه آزاد ..
نهایت توانایی اش این بود که فاسیولا را تشخیص دهد
خیلی سخت نگیر
استاد حق التدریسی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۴۲ - ۱۴۰۴/۰۴/۱۷
0
2
به نظر این گزارش از لحاظ علمی صحیح به نظر می‌رسد.
فقط من در عجبم اون گزارش قبلی رو کدام ..... تایید کرده بود که به عنوان شپش منتشر کنند!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۴۳ - ۱۴۰۴/۰۴/۱۷
1
2
ای کاش با پتانسیل های علمی که در دانشکده ها ی دامپزشکی وبهداشت داریم اولا نوع کنه مشخص میشد ثانیا بثورات بعد گزش ناشی از انتقال عامل بیماریزا هست یاواکنش بدن به سموم منتقل شده از کنه میاشد؟
پاسخ ها
نقیبی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۲ - ۱۴۰۴/۰۴/۱۷
فعلا ناشی از مواد توکسیک موجود در بزاق و احیانا ماندگاری قطعات دهانی حشره
نوع کنه رو هم ک فرمودند کنه سخت ایکسودس
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۵۷ - ۱۴۰۴/۰۴/۱۷
منظور نیم سانت بود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۳ - ۱۴۰۴/۰۴/۱۷
0
4
چقدر خوبه که حکیم مهر این موضوعات را پیگیری میکند. حکیم مهر سپاس
لطفا نتایج نمونه برداری تلفات میانکاله را نیز منتشر کنید
قانع رحمانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۱۳ - ۱۴۰۴/۰۴/۱۸
2
0
احتمالا اون دکتر باغ توت ویا گیلاس دارند وچند سالیست هجمەی این پرندگان مهاجر عزیزیعنی همون سار صورتی خودتون (بە زبان اصیل گوران هه ورامی ئاۆیرە مەلی) اذیتش کردن ، بااین ترفند خواسته تلافی کنه ودخلشونو در بیاره وگرنه خود این پرنده کنه خوار هستش و یکی از راههای مفید مبارزه با این نوع انگلها که بیشتر کشورهای پیشرفته به کشاورزاشون راههای ورود این پرندگان و به مزارعشون جهت ازبین بردن آفات گیاهی و ناقل بیماریهای زئونوز همین روش کاربردی رو بهینه سازیش کردند. کدوم عقل سلیمی اینو هضم میکند که کنه اینقد فرصت پیدا کنه تواین شرایط خاص با وجود انواع شوینده ها و صابونها و شامپوهای خاص سر وبدن وبه فراوانی تو هر کوچه و پس کوچه ایی مخلوقی اونهم از نو آدمیزادش نیش بزنه و باعث و بانی چنین اپیدمی در منطقه بشه واقعا جای تٵسف و تحلیل خنده آوره البته در مملکتی که تعهد و امتیاز و مدرک جای شایسته سالاری و نخبه گان در امور را پر کرده چیزی بیش از این انتظار نیست
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۰۲ - ۱۴۰۴/۰۴/۱۹
تحلیلتان واقعا خیلی خنده دار بود مخصوصا در مورد شایسته سالاری!
کلی خندیدیم
ببین پسرم این پرنده کنه خوار نیست، ملخ خوار است اتفاقا کنه باعث آزار و کمخونی خود پرنده هم میشود
اگر ملخ نباشد پرنده باید گرسنه بماند؟ مسلما میوه میخورد
از نظر کشاورز خوردن میوه یعنی خسارت.

«کدوم عقل سلیمی اینو هضم میکند که کنه اینقدر فرصت پیدا کنه تو این شرایط خاص... مخلوقی اونهم از نو آدمیزادش را نیش بزند»؟؟؟
کدام شرایط خاص؟
مگر کنه غیر از خونخواری کار دیگری هم دارد که باید برای نیش زدن فرصت پیدا کند؟ نکند کنه های جدید مشغول ادامه تحصیلند
واقعا تا حالا ندیدی کنه ادم را نیش بزند؟ پس اینهمه بیماری منتقله از کنه از کجا می آیند؟ گزش کنه بدون درد است. گاهی ۳۶ تا ۴۸ ساعت خون میخورد و میافتد بدون اینکه شخص متوجه شود
کنه میاید میگوید به به عجب صابون خوش بویی پس من خون صابونی نمیخورم؟
اما در مورد شایسته سالاری:
این جریان تعهد چیه واقعا همه ازش استفاده میکنن؟؟؟
تعهد یعنی پایبندی در انجام وظایف مگه نه؟
از نظر شما نخبه بدون مدرک هم داریم؟
از نظر شما شایسته سالاری بدون توجه به مدرک و تعهد امکانپذیر است؟ شاید داشتن امتیازات ویژه از قبیل امتیاز خویشاوندی بار منفی داشته باشد اما مدرک و تعهد حتما از خصوصیات افراد شایسته است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۴۷ - ۱۴۰۴/۰۴/۱۸
0
2
تب برفکی چی شد؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۰۲ - ۱۴۰۴/۰۴/۱۹
0
2
بازهم دراین بررسی ودرادامه سمپاشی نامی از دامپزشکی نیست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۳۸ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۰
3
0
............. این نوع پرندەی مهاجر اتفاقا هم ملخ خوار و هم کنە خوار هستش ، نکتە ی جالب اینە تو این شرایط اینقد ......... که اینگاری این مردم شب وروز تو اسطبل دامها و چراگاههاشون می خوابن ، .............. در فرمولوزاسیون و ساختار تمام شوینده ها کربن وجود دارد وخانواده ی آلدی هیدها هستند و اتفاقا خونوادەی کک ها ساس ها و کنە ازاین بوها متنفرو فراریند گذشته از آن ....... کتاب بلاد که قرآن دامپزشکیست هیچ جا اشاره نشده که گزش کنه ها ویا کک ها و شپش های فاقد درد واحساس و خوارشه ...............
پاسخ ها
نقیبی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۵۹ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۱
ما درباره کنه پرنده صحبت میکنیم که خیلی ریز و در حد میلی متر است. سار اگر در از بین بردن آفات گیاهی جاروبرقی هم باشد از پس آن همه کنه که به سرعت روی بدنش تکثیر میکنند برنمیآید.
از طرفی لازم نیست فرد وارد اصطبل شود. پرنده روی دیوار خانه لانه کرده. بنابراین فرد در منزل یا در رفت و آمد روزانه هم ممکن است مورد گزش کنه قرار بگیرد. البته کنه معمولا گزش تک دارد اما چون ضایعات زیاد و بیشتر در ناحیه مچ دست و پا هستند، من به هجوم گسترده مرحله لاروی کنه شک کردم.
شوینده هایی که شما میفرمایید زمانی موثر است که فرد مورد گزش قرار گرفته باشد و بدون اطلاع از آن، پس از ورود به خانه با آب داغ و صابون یا شامپو حمام کند. در این حالت کنه جدا خواهد شد یا شاید از بین برود و گرنه استحمام قبلی تاثیری بر مورد گزش قرارگرفتن ندارد. خیلی خودتون رو مقید به یک کتاب نکنید. در علوم تجربی قرآنی وجود ندارد.
ما نگفتیم گزش کک و شپش بدون درد است ولی گزش ساس و کنه بدون درد و ممکن است فرد متوجه نشود، حتی از خواب بیدار نشود. در واقع گزش کنه به دلیل وجود مواد بی‌حس‌کننده و ضدالتهاب بدون درد و خارش است. این مواد به کنه کمک می‌کنند تا به مدت طولانی از میزبان تغذیه کند و همچنین به کاهش پاسخ التهابی اولیه در محل گزش کمک می‌کنند. اگر درد داشت که فورا فرد آن را جدا میکرد. با این حال، بعد از جداشدن کنه سیستم ایمنی میزبان به پروتئین های بزاق کنه واکش نشان میدهد و باعث بروز پاپول و ایجاد خارش میشود. واکنش دیگری که میتوانیم شاهد آن باشیم ایجاد گرانولوم های جسم خارجی است که در واکنش به باقیماندن قطعه دهانی حشره ایجاد میشود و در صورت عدم خروج قطعه ممکن است ماهها باقی بماند و حتما نیاز به استفاده از استروئیدها باشد. عوامل میکروبی معمولا یک واکنش ثانویه هستند که هفته ها بعد از گزش کنه ممکن است رخ دهد و با تب همراهند.
نظر شما
ادامه