حکیم مهر - معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور گفت: مرغ سبز (بدون آنتی بیوتیک) در بیش از 15 استان کشور در حال تولید است.
دکتر محسن مشکوة در لرستان اظهار کرد: ترویج محصولات ارگانیک مانند مرغ سبز(مرغ بدون آنتی بیوتیک) یکی از اقدامات این سازمان در راستای بهبود کیفیت سلامت مواد غذایی است.
وی در خصوص شرایط مرغداریهای توزیع مرغ بدون آنتی بیوتیک، اذعان کرد: برخی از مرغداریهایی که شرایط بهداشتی مناسبی داشته و با بقیه واحد ها فاصله متناسب دارند میتوانند اعلام آمادگی کرده و با هماهنگی و برنامههای این سازمان محصول سبز به بازار عرضه کنند.
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به اینکه آنتی بیوتیک بیشترین داروی مورد استفاده در حیوانات است، اظهار کرد: سازمان دامپزشکی نیز برای کسانیکه تمایل به پرورش مرغ بدون آنتی بیوتیک ندارند طرحی ارائه داده است تا آنها طبق برنامه سازمان از آنتی بیوتیک ها استفاده کنند.
مشکوة گفت: دامپزشکانی که گواهی پزشکی برای گله یا مرغداری امضا میکنند، باید پرهیز مصرف زمان دارو را نیز مشخص کنند تا اگر باقیمانده دارویی در آن محصول موجود است، تا قبل از ورود به بازار تصفیه شود.
وی با بیان اینکه در ماه جاری تمامی مدیران دامپزشکی سطح کشور طرحی جامع برای نظارت و کنترل بهداشتی در کلیه فرآیندهای زنجیره غذایی ارائه خواهند داد، گفت: در این طرح از زمان تولید خوراک دام تا توزیع و مصرف، مواد غذایی تحت کنترل قرارمیگیرند تا آلاینده و مخاطرهای برای انسانها نداشته باشند.
مشکوة با اشاره به اینکه در حال حاضر مرکز تشخیص سازمان دامپزشکی و آزمایشگاه کنترل باقیمانده کشور در حال بررسی نمونههای مرغ سراسر کشور است، افزود: تا چند روز آینده نتایج این آزمایش بیرون میآید و اگر آلایندهای بیش از حد مجاز باشد، با ارائه راهکار مقدار آن را به حداقل خواهیم رساند.
وی با اشاره به اینکه در بیشتر استانها 10 واحد مرغداری وارد عرصه تولید مرغ سبز شدهاند، خاطر نشان کرد: بنابر این فرهنگ تولید مرغ بدون آنتی بیوتیک را در سطح کشور توسعه داده ومصرف این مرغ جایگاه خاص خود را در بازار پیدا کند و همگان بدنبال خرید محصولی سالم باشند.
این دامپزشک متخصص بهداشت مواد غذایی گفت: براساس برنامه پنج ساله چهارم این سازمان توانست به سرانه 29گرم پروتئین حیوانی در روز برسد و امید است با تلاش بیشتر در طول برنامه پنج ساله پنجم این مقدار را به 35گرم افزایش دهیم.
وی با اشاره به افزایش شش گرمی سرانه پروتئین حیوانی روزانه در برنامه پنج ساله پنجم، بیان کرد: با توجه به روندی که از نظر توسعه و رشد دامپزشکی کشور وجود دارد، این رقم حاصل خواهد شد اما باید کیفیت سلامت مواد غذایی را بالا برد و محصولی بدون هیچ گونه آلاینده به بازار عرضه کرد.
مشکوة با اشاره به اینکه یکی از بیماریهای در حال توسعه در بین دامها، تب برفکی است، تصریح کرد: تب برفکی بیماری بومی - منطقهای است و سالیان زیادی است که دامهای سطح کشور به آن مبتلا میشوند.
معاون سازمان دامپزشکی کشور با تاکید بر اینکه این بیماری تب برفکی از کشورهای شرقی وارد ایران می شود، اظهار کرد: به دلیل واگیر بودن این بیماری از طریق جاده، هوا و بار عامل آن به راحتی قابل انتقال است و سیستم GISکشور همه روزه در حال رصد کردن این معضل است.
خبر مرتبط :