کد خبر: ۸۳۷۱۶

حکیم مهر: مدیرکل حوزه ریاست سازمان دامپزشکی با تشریح سیاست‌های کلان این دستگاه در خصوص ساماندهی کشتارگاه‌های دام و پرنده از حرکت جدی به سمت جایگزینی کشتارگاه‌های سنتی با کشتارگاه‌های صنعتی در سال‌های اخیر خبر داد و گفت که تا کنون بیش از ۷۰ درصد کشتارگاه‌های سنتی در کشور جمع‌آوری و با کشتارگاه‌های پیشرفته و صنعتی جایگزین شده‌اند.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایرنا، «دکتر سیدحسین رضوانی» روز چهارشنبه با اعلام این که سیاست سازمان دامپزشکی بر جایگزینی کامل کشتارگاه‌های سنتی با صنعتی استوار است، تأکید کرد که هدف نهایی، ایجاد کشتارگاه‌های به‌روز و پیشرفته در سراسر کشور است.

وی همچنین از نظارت دقیق بر فرآورده‌های خام دامی وارداتی و صادراتی برای حفظ استانداردهای بهداشتی و کیفیت محصولات دامی سخن گفت.

مدیرکل حوزه ریاست سازمان دامپزشکی درباره وضعیت کشتارگاه‌های کشور توضیح داد که سیاست این سازمان بر مبنای توسعه کشتارگاه‌های صنعتی است و پس از بهره‌برداری کامل از این واحدها، کشتارگاه‌های سنتی و غیرصنعتی بسته خواهند شد.

رضوانی افزود: با توجه به این‌ که در برخی از مناطق، از جمله ایلام هنوز کشتارگاه‌های سنتی فعال هستند و ذبح دام به‌ صورت غیرمجاز در برخی مناطق انجام می‌شود، سازمان دامپزشکی کشور در تلاش است تا با همکاری استانداری‌ها، جهاد کشاورزی و اداره‌کل دامپزشکی هر استان، اقدام به راه‌اندازی کشتارگاه‌های جدید کرده و کشتارگاه‌های سنتی و غیرمجاز را جمع‌آوری کند.

ایلام؛ کانون توسعه کشتارگاه‌های صنعتی

مدیرکل حوزه ریاست سازمان دامپزشکی کشور با اعلام این که استان ایلام یکی از مناطقی است که هنوز با مشکل کمبود کشتارگاه‌های مجاز مواجه است، گفت: در استان‌های کم‌برخوردار، کشتار دام به‌ صورت غیرمجاز در حال انجام است و سازمان دامپزشکی با همکاری استانداری، جهاد کشاورزی و دامپزشکی استان‌ها، درصدد ایجاد کشتارگاه‌های صنعتی جدید مطابق با نیازهای استان است.

او در ادامه توضیح داد که تصمیم‌ها برای احداث کشتارگاه‌های صنعتی در هر استان، بر اساس شرایط خاص آن استان از جمله جمعیت، تعداد شهرستان‌ها و میزان نیاز به واحدهای کشتارگاهی صنعتی اتخاذ می‌شود و این تصمیم‌ها در سطح معاونت امور اقتصادی استانداری و کمیته ساماندهی کشتارگاه‌های دام هر استان گرفته می‌شود.

رضوانی در بخش دیگری از این گفت‌وگو به تشریح سیاست‌های نظارتی سازمان دامپزشکی در زمینه واردات و صادرات فرآورده‌های خام دامی پرداخت و گفت که همه محموله‌های وارداتی باید پس از نمونه‌برداری و انجام آزمایش‌های مورد تایید، به مقاصد مشخص ترخیص شوند.

وی افزود: تمامی محموله‌ها به آزمایشگاه‌های مرجع ارسال که پس از تایید آزمایش‌ها، اجازه ترخیص به آن‌ها داده می‌شود.

استانداردهای صادراتی و روابط بین‌المللی

مدیرکل حوزه ریاست سازمان دامپزشکی کشور همچنین به چالش‌ها و ضوابط صادرات فرآورده‌های دامی اشاره کرد و گفت: در زمینه صادرات، ضوابط بهداشتی و استانداردهای هر کشور مقصد باید رعایت شود؛ به عنوان مثال برای صادرات به کشورهای عراق و اتحادیه اروپا با توجه به تفاهم‌های صورت‌ گرفته و نتایج آزمایش‌های داخلی، گواهی‌های بهداشتی برای محصولات صادر می‌شود.

وی یادآور شد که تا امروز هیچ مشکلی در فرآیند صدور محموله‌های صادراتی نداشته‌ایم، زیرا در صورت وجود مشکل در آزمایش‌ها، برای جلوگیری از بروز هرگونه مشکل در روابط دیپلماتیک و تجاری اجازه خروج محموله داده نمی‌شود.

رضوانی به تشریح فرآیند نظارت بر نهاده‌های دامی وارداتی پرداخت و گفت: هر محموله که وارد کشور می‌شود، نمونه‌برداری و به آزمایشگاه‌های مرجع ارسال می‌شود که پس از انجام آزمایش‌های لازم و اعلام نتایج در صورت تایید مجوز ترخیص به آن داده می‌شود.

در بخش دیگری از صحبت‌های خود به تغییرهای فصلی در صادرات و واردات فرآورده‌های خام دامی اشاره کرد و گفت: آمار دقیق صادرات و واردات در پایان هر سال اعلام خواهد شد، زیرا شرایط فصلی و تولید بر حجم این فعالیت‌ها تأثیرگذار است.

او افزود: زمانی که تولید مرغ یا سایر محصولات دامی برای تأمین نیاز داخلی کافی باشد، صادرات متوقف می‌شود، اما در مواقعی که تولید زیاد و بازار اشباع می‌شود، صادرات به‌ ویژه به کشورهای همسایه افزایش خواهد یافت.

مدیرکل حوزه ریاست سازمان دامپزشکی کشور تاکید کرد که این سیاست‌ها نشان‌دهنده کوشش‌های مستمر این سازمان برای ارتقای کیفیت محصولات دامی، ایجاد امنیت غذایی و حفظ استانداردهای بهداشتی در همه مراحل از تولید تا صادرات است.

 

نظر شما
ادامه