حکیم مهر - معاون فنی اداره کل دامپزشکی استان تهران گفت : با رعایت اصول ساده بهداشتی خطر بیماریزایی ماهیان قرمز برای انسان قابل چشمپوشی است.
دکتر داریوش جهان پیما پنج شنبه 25 اسفند ماه سال جاری در برنامه نیمروزی رادیو سلامت افزود : با توجه به جدا بودن محیط زندگی ماهیان قرمز با انسان، احتمال انتقال عوامل بیماریزای خطرناک به انسان بسیار کم است.
وی احتمال انتقال عوامل مشترک بیماریزا به انسان نظیر میکروب سالمونلا، استرپتوکوک و عامل ایجاد سل از طریق ماهیان به انسان را رد نکرد اما گفت : با توجه به اینکه در کشور ما گزارش موارد ابتلا به بیماری در اثر تماس با ماهیان قرمز بسیار کم است می توان به مردم اطمینان داد که در ایام نوروز در صورتی که نکات سادهای را رعایت نمایند خطری سلامت آنان را تهدید نمیکند.
معاون فنی اداره کل دامپزشکی استان تهران درباره این نکات ساده گفت : شستشوی دستها با آب و صابون پس از تماس با ماهی یا تعویض آب تنگ آن و جلوگیری از ایجاد استرس برای ماهیان قرمز نقش مؤثری در پیشگیری از ابتلای ماهی و انسان به بیماری دارد.
جهان پیما تغذیه نامناسب را یکی از زمینههای ایجاد استرس برای ماهیان قرمز دانست و افزود : برخی تصور میکنند که ماهی تنها آب می نوشد و به همین دلیل به آن غذا نمیدهند و به این ترتیب زمینه مرگ زودرس ماهی را فراهم می کنند.
وی درباره خصوصیات ماهی قرمز سالم هم گفت : مردم هنگام خرید ماهی قرمز باید علاوه بر خرید از مراکز معتبر که در محیط بسیار متراکم ماهی را عرضه نمیکنند به خصوصیات ظاهری ماهی هم توجه کنند.
این دامپزشک افزود : عدم بیرون زدگی چشم ماهی، عدم پولک ریزی، یکنواخت و شفاف بودن پوست و تحرک مناسب ماهی از جمله خصوصیاتی است که می توان آنها را مبنای قضاوت در مورد سالم بودن ماهی قرمز قرار داد.
جهان پیما در پایان به والدین توصیه کرد در صورتی که کودکان با ماهی قرمز بازی و آن را مستقیم در آب با تماس دست یا با ضربه زدن به تنگ دنبال می کنند قبل از دست زدن به چشم و دهان حتماً مراقبت کنند تا دست کودک با آب و صابون به خوبی شستشو شود.
این اظهار نظر در حالی صورت گرفت که بازی کردن کودکان با ماهی قرمز یک رسم اشتباه و به لحاظ حقوق حیوانات کاری نادرست است و از سویی سبب ایجاد استرس برای ماهی هم می شود.
خبر مرتبط :