حکیم مهر - کالبدشناس مشهور آلمانی در مسیر سفر دور دنیا برای نمایشگاه سیار بدن، اکنون قرار است در انگلیس بدن بدون پوست برخی از حیوانات شناختهشده در جهان را به نمایش بگذارد.
گونتر فون با شیوه ابداعی پلاستینهسازی خود به نگهداری از اندام انسان و حیوان میپردازد.
در این نمایشگاه که در انگلیس برپا شده، فون هاگنز به نمایش بدن پلاستینه شده حدود 80 حیوان بدون پوست پرداخته است. پیش از این وی اندام انسانی در این کشور را نمایش داده بود.
روش پلاستینهسازی شامل جایگزین کردن آب و چربی موجود در بافتها با نوع خاصی از پلیمر بوده که بافت را از فساد و تباهی در امان نگه میدارد.
در نمایشگاه اخیر که در موزه ملی تاریخ لندن برگزار خواهد شد، حیواناتی مانند کوسه به نمایش درآمدنده که پوست آنها کنده شده و استخوانها، عضلات و اندامها در معرض مستقیم دید قرار گرفته است. در نمونه کوسه، رگهای خونی این حیوان کاملا قابل مشاهده است.
فون هاگنز که اولین بار در سال 2002 به نمایش کارهای خود در انگلیس پرداخته، توانسته اندامهای داخلی، عضلات و سیستم عروقی حیواناتی چون مار، خرگوش، شترمرغ، زرافه، کوسه و حتی فیل را با پلیمر و سیلیکون جایگزین کرده و آنها را محفوظ نگهدارد.
برای تزریق پلیمرهای قرمز به شبکه ظریف رگهای کوسه برای اولین بار، دانشمندان مجبور به ایجاد شیوههای نوین شدند. پلاستینه کردن این کوسه حدود چهار ماه به طول انجامید.
در کناراین کوسه همچنین یک فیل چهار تنی موسوم به سامبا نیز حضور دارد که پس از مرگ در سن 41 سالگی در باغوحش به دکتر فون هاگنز اهدا شد.
فرایند محفوظ نگهداشتن این فیل چهار متری آسیایی بیش از سه سال طول کشیده و تیمی شامل 30 تن در این پروژه همکاری میکردند.
در کنار این فیل، یک شترمرغ، یک گاو نر، یک گوزن شمالی، یک خرگوش، صفحاتی از بدن سوسمار و یک پای فیل وجود دارند.
این دکتر آلمانی هدف خود از برپایی این نمایشگاه سیار را آموزش مردم عادی در مورد بدن انسان و افزایش سطح آگاهی از بهداشت و سلامت عنوان کرده است.
از زمان برپایی این نمایشگاه در سال 1996 تا کنون، 34 میلیون بیننده در جهان از آن بازدید کردهاند.