حکیم مهر - مدیر کل داروهای طبیعی و مکمل سازمان غذا و دارو از اتمام فازعملیاتی تهیه فارماکوپه (دارونامه) گیاهان بومی ایران تا پایان امسال خبر داد و گفت: اطلاعات مربوط به 125 گیاه بومی کشور به صورت عمومی منتشر و به منظور بهره برداری در اختیار شرکتهای داروسازی قرار میگیرد.
دکتر امیر حسین جمشیدی با بیان اینکه تا پایان امسال، چندین پروژه راه اندازی و از چند داروی گیاهی نیز رونمایی میشود، اظهار کرد: تهیه فارماکوپه (دارونامه) گیاهان دارویی از ابتدای امسال وارد فازعملیاتی شده و پیش بینی میشود تا پایان سال تحویل و به صورت عمومی منتشر شود.
وی اضافه کرد: فارماکوپه مبتنی بر گیاهان بومی ایران است. البته در حال حاضر فارماکوپههایی با زبانهای دیگر از برخی کشورها منتشر و موجود است. اما دارونامه اخیر به طور ویژه به گیاهان بومی داخل کشور پرداخته و بناست از این طریق پلی بزنیم به سمت تولید فراوردههای دارویی که ترکیبات گیاهی بومی دارند نه این که برخی گونههای گیاهی را از خارج وارد و در داخل کشور دارو تولید کنیم.
جمشیدی با بیان اینکه اطلاعات مربوط به 125 گیاه امسال در فارماکوپه مورد نظر ارائه خواهد شد، اظهار کرد: تمامی آزمایشات مربوط به یک گیاه از طریقه کشت، خواص میکروسکوپی، ویژگیهای ظاهری و مواد موثره آن گرفته تا مکان مناسب کشت، روش آنالیز آن و سایر موارد در این فارماکوپه ثبت خواهد شد.
به گفته مدیر کل داروهای طبیعی و مکمل سازمان غذا و دارو، این اقدام برای نخستین بار در کشور صورت پذیرفته و به صورت عمومی انتشار یافته و به عنوان یک رفرنس در اختیار شرکتهای داروسازی، دانشگاهها و ارگانهای ذیربط قرار میگیرد.
بیش از 110 فرآورده گیاهی به فهرست دارویی کشور افزوده شد
مدیر کل داروهای طبیعی و مکمل سازمان غذا و دارو، در خاتمه به این پرسش که سهم داروهای گیاهی در سبد دارویی خانواده تا چه میزان افزایش داشته است، اظهار کرد: خوشبختانه در سال گذشته تعداد فرآوردههایی که تولید کردیم متنوع شده و افزایش یافته است به گونهای که میتوان گفت اکنون 700 فراورده طبیعی داریم و بیش از 110 فراورده گیاهی نیز به فهرست داروهای طبیعی کشور اضافه شد.
مرسی