دکتر سیدعلیرضا مرندی، در ارزیابی خود از عملکرد وزارت بهداشت در مورد مقابله با آنفلوانزای نوع A تصریح کرد: به نظر میرسد آنچه تاکنون در مورد آنفلوانزای نوع A توسط وزارت بهداشت اتفاق افتاده درست است و مشکلی نبوده، انشاءالله در ادامه هم در کارشان موفق باشند.
به گفته وی، در آخرین جلسه پیش از تعطیلات مجلس گزارش عملکرد وزارت بهداشت در مورد این بیماری به کمیسیون ارایه شد و نمایندگان نقطه نظرات و پیشنهاداتی ارایه کردند، من از آنها خواهش کردم حتما در وارد کردن واکسن آنفلوانزای نوع A به کشور دقت کنند و عجله نکنند چراکه به گفته دکتر گویا بعضی از واکسنهایی که در برخی کشورهای دنیا مورد استفاده قرار گرفت عوارضی داشت و مردم را نسبت به آنها بدبین کرد، به همین دلیل در برخی کشورها اصلا مورد استقبال قرار نگرفت.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان تاکید کرد: در نتیجه این نگرانی وجود دارد که مبلغ هنگفتی با عجله برای واردات این واکسن پرداخت کنیم اما واکسنها عوارض داشته باشند و مردم نسبت به آن بدبین شوند و استقبال نکنند، در این صورت هم خسارت سنگینی متوجه کشور و وزارت بهداشت میشود.
مرندی ادامه داد: وزارت بهداشت در وارد کردن واکسن به هیچ عنوان دیر اقدام نکرده است چراکه واکسنی برای این ویروس در دنیا ساخته نشده بود، پس از اینکه این ویروس ظاهر شد کشورها شروع به ساخت واکسن کردند، اگر جایی در ساخت واکسن تعلل کرده انستیتو حصارک ایران است، چراکه سازمان بهداشت جهانی مانند کشورهای دیگر به آنها امکانات و پول داد تا واکسن بسازند، کشورهای دیگر به سرعت اقدام کردند اما این اقدام در انستیتو رازی ایران به درستی انجام نشد، بنابراین وزارت بهداشت راهی نداشت جز اینکه صبر کند تا واکسن مطمئنی ساخته شود و بتواند آن را وارد کند.
به گفته دکتر مرندی، انستیتو حصارک رازی ایران که زیر نظر وزارت جهادکشاورزی است، در طی سالهای اخیر به هیچ عنوان اقدامات مطلوبی انجام نداده و متاسفانه به تدریج بدتر شده است، انستیتویی که دهها سال قدمت دارد و باید واکسن کشور را تامین میکرد هر چه به جلو رفته تولید واکسنش کاهش یافته و نتوانسته به موقع واکسنهای مورد نیاز وزارت بهداشت را تامین کند، زمانی هم که واکسنها تولید میشود مقدار بسیار زیادی از آنها معدوم میشود چراکه قابل استفاده نیستند و این برای کشور ما خوب نیست.
نماینده مردم تهران در خانه ملت گفت: متاسفانه بعد از دهها سال این انستیتو نتوانست مجوز صدور واکسن به خارج از کشور را فراهم کند، کشورهای در حال توسعه بسیار دیرتر از ما وارد جرگه واکسن سازی شدند و این کار را شروع کردند اما با سرعت بیشتری واکسن تولید میکنند و به ما میفروشند. ما که سازنده اصلی بودیم و به برخی از این کشورها یاد دادیم چطور واکسن بسازند حال خودمان باید واردکننده واکسن از این کشورهای در حال توسعه باشیم، لذا وزارت جهاد کشاورزی یا باید با یک اقدام عاجل کند و یا قسمت واکسنسازی انسانی را به وزارت بهداشت منتقل کند.
مرندی تاکید کرد: هیات دولت باید فکر عاجلی برای این انستیتو کند وضعیت انستیو حصارک رازی از نظر واکسنهای انسانی اصلا مطلوب نیست بنابراین باید در اسرع وقت گروهی از طرف وزارت بهداشت و وزارت کشاورزی بررسی عمیقی انجام دهند و به سرعت این وضعیت را اصلاح کنند چراکه به نقطه شکنندهای رسیده و ممکن است به زودی اسمی از موسسه واکسن رازی باقی نماند.
چاپ اين مطلب از سوي شما جاي تقدير دارد و لازم است در دامپزشكي هم بررسي گردد سالهاست كه دامداران با كيفيت بد واكسنهاي مووسسه روبرو هستند و متاسفانه مسوولان سازمان با حمايت بي دليل ضمن جلوگيري از ورود واكسنهاي خارجي باعث ايجاد انحصار گرديدهاند