حکیم مهر - دبیر علمی کنگره ملی علوم آزمایشگاهی دامپزشکی در حاشیه برگزاری کنگره در گفتگو با حکیم مهر تعداد مقالات ارسالی به کنگره و پذیرفته شده را به ترتیب 681 و 480 مقاله اعلام کرد.
وی همچنین با اشاره به 52 سخنرانی شامل 14 سخنرانی کلیدی و 38 سخنرانی عادی در هفت پانل بعنوان برنامه دو روزه کنگره افزود : مدیریت ایمنی در آزمایشگاه ، تکنیک های آزمایشگاهی ، آزمونهای جیره و مواد غذایی و سمشناسی ، آسیب شناسی بالینی و تشریحی و تشخیص و ردیابی عوامل باکتریایی ، ویروسی ، قارچی و انگلی سرفصلهای مهم مورد بحث در پانل های مختلف این کنگره بودند.
دکتر نیکبخت بروجنی در خصوص کارگاههای آموزشی هم گفت : مباحثی چون کنترل کیفیت ، الایزا ، نمونه برداری، تشخیص باکتریایی ، PCR ، RT-PCR و کشت سلول در این کارگاهها مطرح شده است.
دانشیار گروه میکروبیولوژی و ایمونولوژی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران در پاسخ به سؤالی مبنی بر ارزیابی وی از ضرورت ایجاد رشته های کارشناسی ارشد علوم آزمایشگاهی دامپزشکی اظهار داشت : تصمیم گیری برای یک مقطع بالاتر آن هم با داوطلبین زیادی که وجود دارد کمی مشکل است و باید بیش از آنکه به رشته اهمیت دهیم به بستر کاری آن توجه کنیم تا افرادی که از این مقطع فارغ التحصیل میشوند با بستر کاری و قانونی آمادهای برای فعالیت در آزمایشگاه روبرو شوند ولی بطور کلی می توان آن را در ارتقای سطح علمی دامپزشکی کشور مؤثر دانست.
وی همچنین ارزیابی خود را از سطح کیفی خدمات آزمایشگاههای دامپزشکی اینگونه بیان کرد : آزمایشگاههای دولتی تا زمانی که غلبه داشتند خوب بودند اما اکنون در بخش خصوصی نقائص بزرگی دیده می شود. از جمله آنکه آزمایشگاههای بخش خصوصی غالباً با آزمایشگاههای مرجع ارتباط مناسبی ندارند و ضرورت یک شبکه آزمایشگاهی یکپارچه ضرورت دارد.
دکتر نیکبخت افزود : نمی توانم از نظر علمی دقیقاً بگویم که سطح کیفی خدمات آزمایشگاههای بخش خصوصی به چه میزان است اما به طور نسبی می دانم که نیاز کلینیسین ها را در محدوده فعالیت خودشان برآورده می کنند ولی تا رسیدن به سطوح بالاتر و ملی فاصله دارند.
دبیر علمی کنگره علوم آزمایشگاهی دامپزشکی همچنین در پاسخ به سؤالی مبنی بر میزان توانایی و صلاحیت فارغ التحصیلان علوم آزمایشگاهی دامپزشکی برای تأسیس آزمایشگاه و اخذ مجوز گفت : بعنوان تجربه شخصی باید بگویم دامپزشک بعنوان مدیر آزمایشگاه در برخورد با مراجعین به دلیل اشراف بیشتر با حوزه کاری و دید وسیع تر برای حل مسائل ارجح است و کارشناسان ارشد علوم آزمایشگاهی می توانند کارشناسان خوبی برای آزمایشگاهها باشند ولی هدایت آزمایشگاه باید بر عهده دامپزشک باشد.