کد خبر: ۹۵۷۴

حکیم مهر - شیستوزوما نوعی انگل است که حدود 170 میلیون نفر را در منطقه زیر صحرای آفریقا و نیز حدود 30 میلیون نفر دیگر را در مناطق شمال افریقا، آسیا و جنوب آمریکا مبتلا ساخته است.

طبق آمار سازمان جهانی بهداشت، بیماری‌هایی نظیر لیشمانیا، جذام، شیستوزومیازیس، شاگاس، تراخم و فیلاریا که معمولا فقیرترین اقشار کشورها را دچار می‌سازند، بیماری‌های از یاد رفته هستند، اما با این حال سالانه عده قابل توجهی از مردم کشورهای مختلف را مبتلا می‌کنند.

به گزارش سایت رسمی سازمان جهانی بهداشت، بیماری شیستوزوما با مرگ و میر و ناتوانی زیاد همراه است. این بیماری در سال 2002 میلادی حدود 200 هزار قربانی گرفت و محاسبات نشان می‌دهد که میلیون‌ها نفر نیز طی چند سال اخیر به نوع حاد این بیماری مبتلا شده‌اند.

بر اساس این گزارش، تظاهرات بالینی این بیماری شامل التهاب بافت‌ها در نتیجه تخم‌گذاری کرم‌های ماده است. برخی از عوارض این بیماری شامل بروز خون در ادرار، ضایعات کلیوی، سرطان مثانه و نارسایی کبدی هستند. انسان سالم در صورت تماس با آب‌های آلوده به انگل این بیماری، به آن مبتلا می‌شود.

طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت، متاسفانه شرکت‌های معتبر داروسازی در سال‌های اخیر تحقیقات درخوری را برای کشف داروهای جدید و موثر علیه این بیماری انجام نداده‌اند.

 

 

نظر شما
ادامه