حکیم مهر - مدیرعامل یک شرکت وارد کننده مرغ با انتقاد از نحوه عملکرد بدنه سازمان دامپزشکی گفت: بیش از سه ماه است که مجوز واردات مرغ را از وزارت جهاد کشاورزی دریافت کرده ایم، اما این سازمان هنوز کارشناسی را برای اعزام به کشور مبدا معرفی نکرده است .
مهدی نورآبادی مدعی شد که هم اکنون بیش از 10 شرکت دیگر وارد کننده با مشکلاتی چون تامین دامپزشک و روحانی برای اعزام به کشور مقصد روبرو هستند.
وی این موضوع را نیز گفت که شرکت وارد کننده وی ، مجوز واردات مرغ را از وزارت جهاد کشاورزی دریافت کرده و از این مجوز شش ماهه ، سه ماه گذشته اما دامپزشک به آنها معرفی نشده است .
نورآبادی که مجوز واردات ماهانه یک هزارتن مرغ به کشور را اخذ کرده ، گفت : در سازمان دامپزشکی هر کس مسئولیت کار محوله را به گردن دیگری می اندازد و کارها همچنان درگیرودار اداری متوقف شده است .
این وارد کننده گفت : هیچ هزینه ای نیز برای اعزام دامپزشک یه عهده سازمان دامپزشکی نیست و شرکت های وارداتی حتی برای هر روز اعزام آنها به کشورهای مقصد 250 دلار می پردازند .
وی که حدود هشت سال است که به واردات مرغ می پردازد ، تصریح کرد: در شرایطی که بازار مرغ با بحران مواجه است ، از مسئولان انتظار می رود تا به آرام کردن بازار کمک کنند.
نورآبادی افزود: با وجودی که در دیدار با دکتر سید محسن دستور، رییس سازمان دامپزشکی، وی دستور تسریع در امور واردات مرغ را داده، اما تاکنون به آن عمل نشده است.
واکنش سازمان دامپزشکی
مدیرکل دفتر قرنطینه و بین الملل سازمان دامپزشکی به وارد کنندگان گوشت مرغ پیشنهاد داد تا به جای درخواست اعزام دامپزشک به دیگر کشورها از دامپزشکان مستقر دراین کشورها استفاده کنند .
دکتر صمد یگانه گفت:از لحاظ حضور دامپزشک در کشورهای مبدا اشباع هستیم و واردکنندگان گوشت مرغ می توانند از آنها استفاده کنند.
وی در واکنش به اظهارات برخی وارد کنندگان مبنی براین که بدنه کارشناسی سازمان دامپزشکی درکمک به اعزام دامپزشک کم کاری می کند، گفت: به عنوان مثال هم اکنون به دلیل کمی میزان قراردادها، دامپزشکان ما در کشور ترکیه بیکار هستند و نیازی به اعزام مجدد دامپزشک نیست.
یگانه با اشاره به این که عمده گوشت مرغ از کشورهای ترکیه و برزیل وارد می شود، اظهارداشت: در زمان حاضرهر هفته حدود 100 تن گوشت مرغ در شش کشتارگاه ترکیه ذبح می شود و بیشترین مجوز واردات مربوط به شرکت پشتیبانی امور دام در حدود سه هزارتن درماه بوده است.
این مقام مسئول تصریح کرد: درزمان حاضر حدود هفت دامپزشک در کشور ترکیه مستقر است که هرکدام از دامپزشکان توانایی فعالیت برای چند شرکت را دارند.
یگانه با تاکید بر این که مجوز واردات گوشت مرغ حدود دو ماه پیش صادر شده است ، افزود: در این راستا تعدادی شرکت واردکننده گوشت مرغ درخواست اعزام دامپزشک مستقل به کشورهای مبداء را داشته اند که انجام این کار نیازمند انجام فرایند اداری است.
مدیرکل دفتر قرنطینه سازمان دامپزشکی تصریح کرد: بکارگیری دامپزشکان مستقر در کشورهای مبدا، به دلیل کاهش هزینه های اعزام به نفع وارد کنندگان است تا هزینه های اضافی را متقبل نشوند.
یگانه در باره فرایند مجوز واردات گوشت مرغ گفت: این مجوزها ابتدای از سوی وزارتخانه های جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت صادرمی شود و پس از دریافت مجوز باید شرکت های مربوطه به سازمان دامپزشکی مراجعه کنند.
وی افزود: در صورتی که کشورهای وارد کننده مورد تایید سازمان دامپزشکی باشند ، شرکت های وارد کننده باید اقدام به پذیرش فرم های خاص برای درخواست دریافت دامپزشک داشته باشند.
یگانه در مورد انتخاب و معرفی دامپزشک به کشورهای واردکننده گفت: با توجه به طولانی بودن روند اداری، معرفی دامپزشک به کشورهای واردکننده گوشت مرغ حداقل بین 30 تا 45 روز به طول می انجامد.