در پی اعلام یک مورد مثبت بیماری جنون گاوی در یک رأس گاو 13 ساله تلف شده در ایالت پارانای کشور برزیل توسط سازمان جهانی بهداشت دام در دسامبر سال 2012، جمهوری اسلامی ایران کشتار دام در کشتارگاه ایالت پارانا و دو کشتارگاه همجوار این ایالت را برای واردات به ایران متوقف کرد.
به این منظور جلسهای با حضور هیأتی متشکل از رییس سازمان دامپزشکی برزیل، رییس انجمن تولیدکنندگان گوشت برزیل، مدیر تجارت بینالمللی و ارتباطات کشاورزی، بازرس دپارتمان بهداشت دام و گیاه وزارت کشاورزی برزیل، دبیر و وابسته بخش توسعه تجارت سفارت برزیل در ایران، در سازمان دامپزشکی ایران برگزار شد.
در این نشست هیأت برزیلی با اشاره به اقدامات در دست اجرای دامپزشکی این کشور، از سلامت گوشت گاو صادراتی برزیل به استناد اقدامات در دست اجرا توسط دامپزشکی برزیل در راستای استانداردها و توصیههای سازمان جهانی بهداشت دام (OIE) و پاسخ به ابهامات و سوالات مطرح شده، دفاع کردند.
در این نشست مقرر شد سازمان دامپزشکی ایران روی مستندات ارائه شده مطالعه و بررسی انجام دهد و در نشست بعدی، نظرات و تصمیمات خود را به هیأت اعزامی اعلام کند.
رییس سازمان دامپزشکی کشور پیش از این در ارتباط با سلامت گوشتهای وارداتی از کشور برزیل با اشاره به اینکه 68 کشور از برزیل گوشت وارد میکنند، گفته بود: برزیل در لیست کشورهای گروه اول از نظر ناچیز بودن مخاطرات بیماری جنون گاوی است اما با این حال سازمان دامپزشکی ایران با پیگیری پروتکلهای بهداشتی، نظارت مستقیم کارشناسان دامپزشکی و همچنین بازرسی کامل قبل از کشتار، سلامت گوشتهای وارداتی برزیلی از نظر بیماریهای مختلف واگیردار و قابل انتقال بین انسان و دام از جمله بیماری جنون گاوی را تامین میکند.
محسن دستور اظهارکرد: انتقال بیماری جنون گاوی از طریق مصرف و خوردن گوشت بسیار نامحتمل است اما با این حال سازمان دامپزشکی با توجه به گزارش یک مورد جنون گاوی در یک رأس گاو 13 ساله در یکی از ایالتهای جنوبی این کشور، با نگاه کارشناسی و علمی این موضوع را مورد بررسی قرار داده است.
وی با اشاره به واردات گوشت قرمز برزیلی طی یک دهه اخیر و نقشه سازمان دامپزشکی برای امنیت بهداشتی محمولههای وارداتی گفت: علاوه بر پروتکلهای اقتصادی، یک پروتکل بهداشتی نیز در این بخش منعقد شده که متضمن سلامت و بهداشت گوشتهای وارداتی است.
به گفته رییس سازمان دامپزشکی کشور در این پروتکل مقررات سازمانهای جهانی بهداشتی برای مقوله بهداشت و بازرسی گوشت لحاظ شده و صادرکننده ملزم به اجرای این مقررات است.
دستور از جمله موارد مورد تأکید در پروتکل بهداشتی را بازرسی قبل از کشتار عنوان و اظهار کرد: در این فرآیند، هر دامی که علائم عصبی و تغییرات رفتاری داشته باشد در گام نخست حذف شده و مجالی برای کشتار حیوان نیست.
وی نخستین و بارزترین نکته در این پروتکل را قرار گرفتن کشور برزیل در لیست 19 کشور گروه اول کشورهای جهان که مخاطرات بیماری جنون گاوی در آنها ناچیز و قابل اغماض است، عنوان کرد و گفت: بدین معناکه مخاطرات بیماری جنون گاوی در دام و محصولات دامی کشور برزیل در حد صفر است اما به طور دائم مورد بررسی قرار میگیرد و چنانچه علائمی مشاهده شود فورا اقدام لازم صورت گیرد.
خبر مرتبط :