سید علی اکبر طاهایی، استاندار مازندران در این دیدار اظهار کرد: تبادل تجربیات علمی بین دانشگاههای مازندران و آستاراخان باعث افزایش سطح همکاری این دو استان خواهد شد.
وی با اشاره به دستیابی دانشگاه صنعتی بابل به تکنولوژی تصفیه فاضلاب گفت: مراکز آموزش عالی مازندران تجارب و دستاوردهای بسیار چشمگیری در حوزه نانو به دست آوردهاند که می توانند آن را در اختیار دانشجویان و استادان دانشگاههای آستاراخان قرار دهند.
طاهایی، تبادل دانشجو و استاد بین دانشگاه آستاراخان و مراکز آموزش عالی مازندران را خواستار شد و گفت: موضوع میکروب زدایی از آب دریای خزر میتواند به عنوان تحقیق مشترک از سوی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری و دانشگاه آستاراخان روسیه اجرا شود.
استاندار مازندران توجه به توسعه علم و فناوری را لازم و حیاتی دانست و گفت: روابط مراکز علمی این استان با دانشگاههای سایر کشورها بر محوریت کاربردی کردن علوم به ویژه در بخش صنعت و کشاورزی استوار است.
وی همچنین تفکر استقلال طلبانه ایرانیان را عامل شکوفایی و توسعه کشور اعلام و تصریح کرد: تحریم و فشارهای اقتصادی از سوی کشورهای به ظاهر قدرتمند باعث شکوفایی استعدادهای جوانان، محققان و دانشمندان ایران اسلامی شده است.
ولادمیر نیکلایویچ، رییس پژوهشکده علوم طبیعی دانشگاه دولتی آستاراخان روسیه نیز در این دیدار با اشاره به بازدید خود و هیات همراه از دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری گفت: از پیشرفت، توان علمی استادان و دانشجویان این مرکز علمی با وجود تحریمها شگفت زده شدم.
وی افزود: موفقیت و توسعه مراکز علمی و دانشگاهها در ایران نشان از شکست سیاست فشار و تحریم آمریکا و اروپاییان دارد.
رییس پژوهشکده علوم طبیعی دانشگاه دولتی آستاراخان روسیه، حمایت دولت جمهوری اسلامی ایران از بخشهای علمی و تحقیقاتی را با اهمیت دانست و تصریح کرد: این نشست باعث توسعه و افزایش روابط علمی مراکز آموزش عالی دو استان مازندران و آستاراخان خواهد شد.
Derya o gel katek