کد خبر: ۱۲۴۵۹

حکیم مهر - خبرهایی از دامپزشکی گیلان، خراسان رضوی، نیشابور و قم

 

در سال 1391 کانونهای بیماری هاری استان گیلان کاهش یافت


با واکسیناسیون 46000 راس گاو و گوساله طی سالهای 1388 تا 1390 و ایمن شدن گاوهای این مناطق ، تعداد کانونهای بیماری در سال 1391 کاهش 68 درصدی را نشان می دهد.
دکتر محمد فرج واجاری رئیس اداره آموزش ، بررسی و مراقبت بیماریهای دامی گیلان از کاهش تعداد کانونهای هاری در استان خبر داد.
دکتر واجاری اظهار داشت بیماری هاری یک بیماری ویروسی مهلک و مشترک بین انسان و دام است که صد در صد کشنده بوده ، در صورتیکه براحتی قابل پیشگیری است . عمده ترین راه انتقال بیماری ( ویروس ) از طریق گزش و یا خراش توسط حیوانات آلوده و مبتلا بوده که بواسطه حضور ویروس در بزاق این جانداران ، به ابتلاء انسان یا حیوان مورد گزش منجر خواهد شد .
وی افزود بدنبال افزایش میزان وقوع بیماری هاری در سال 1387 و با انجام یک مطالعه گذشته نگر از سال 1381 تا 1387 ، طغیان بیماری هاری در گاو مورد تائید قرار گرفت و متعاقب تائید طغیان ، کلیه اقدامات کنترلی و پیشگیری به اجرا گذاشته شد که از جمله آنها شناسایی نقاط پر خطر استان و انجام واکسیناسیون جمعیت گاو و گوساله برای اولین بار در نقاط پر خطر که علاوه بر واکسیناسیون معمول در سگهای صاحب دار و گله در سرتا سر استان مورد اجرا قرار گرفت .
با واکسیناسیون 46000 راس گاو و گوساله طی سالهای 1388 تا 1390 و ایمن شدن گاوهای این مناطق ، تعداد کانونهای بیماری در سال 1391 کاهش 68 درصدی را نشان می دهد .
وی خاطر نشان کرد که اساس مبارزه با هاری بر سه اصل استورا است :
1-    کنترل هاری در حیات وحش
2-    کنترل جمعیت حیوانات گوشتخوار بدون مالک (بویژه سگهای بدون صاحب )
3-    کنترل و پیشگیری از بیماری در جمعیت سگ های صاحب دار
در خصوص اجرای بند 1 و 2 سازمان حفاظت محیط زیست و سایر ارگانهای ذیربط مسئول بوده و سازمان دامپزشکی آمادگی خود را برای هر گونه همکاری فنی اعلام نموده است .

---------------------------

 

عزم دامپزشکی خراسان رضوی برای 35 میلیون مایه کوبی دام در سال جاری


اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی اعلام داشت: در سال جاری، بیش از 35 میلیون نوبت سر واکسیناسیون دامی در استان انجام خواهد شد. 
مدیر کل دامپزشکی خراسان رضوی با اعلام این خبر افزود: سیاستهای مبارزه با بیماریهای دامی در خراسان رضوی، بر اساس کنترل، پیشگیری و ریشه کنی پی ریزی شده است که باتوجه به استقرار 80% سرمایه دامی استان در مناطق روستایی و عشایری، بخش عمده فعالیت اکیپهای فنی، صرف پیشگیری در این مناطق می شود.
دکتر ناصر مرگان ازغدی اظهار داشت: بیش از 90%جمعیت دامی استان در طول هر سال به طور مستمر، تحت پوشش عملیات واکسیناسیون علیه بیماری های مختلف واگیر دامی از قبیل؛ شاربن، آبله، تب برفکی و… قرار می گیرند که بر این اساس، طی سال قبل واکسیناسیون دام های استان به مرز 31  میلیون نوبت سر رسید و بررسی های فنی این مجموعه نشان می دهد تداوم و استمرار عملیات مبارزه ای در چند دهه اخیر، احتمال بروز بیماریهای واگیر دامی را کاهش داده است.
وی یادآور شد: خشکسالی، سبب کاهش توان دام ها در مقابله با بیماری های دامی می شود و ضمن افزایش حساسیت دام ها، زمینه ساز بروز بیماری های مختلف دامی می گردد که این مهم آسیب جدی به صنعت دامپروری و کیفیت تولیدات دامی وارد می کند. لذا دامپزشکی استان در این ارتباط تمهیداتی نظیر؛ توزیع سم، مکمل غذایی، افزایش واکسیناسیون رایگان و ... را در طول سال به انجام می رساند و در این خصوص، پی گیر اعتبارات لازم برای اجرای عملیات یادشده هستیم.
دکتر ازغدی خاطرنشان ساخت: بیماری های مشترک بین انسان و حیوان از قبیل؛ سل، تب مالت (بروسلوز)، هاری، تب خونریزی دهنده کریمه-کنگو، کیست هیداتید و غیره به دلیل تنوع میزبان و مخزن و پراکندگی  جغرافیایی دام از اهمیت  ویژه ای برخوردار هستند و  مبارزه با آن ها همراه با مشکلاتی است و از آنجایی  که  دامداری، جزء لاینفک  زندگی  روستائیان، عشایر و کشاورزان  بوده و  این افراد به  طور دائم در تماس نزدیک  با دام ها می باشند می توان نتیجه گرفت  که درصد بالایی از افراد جامعه در  معرض ابتلا  به بیماری های  قابل انتقال بین حیوان و انسان هستند و از طرفی ظهور بیماری های نوپدید این مسئله را تقویت می کند که اساسی ترین استراتژی ها در امر مبارزه با این بیماری ها، هماهنگی  بین بخشی و استفاده از منابع و امکانات سایر بخشها، از جمله بخش  خصوصی است که می توان با مشارکت آنها و با شناخت وضعیت موجود در امر مبارزه با این  بیماری ها به موفقیت های مطلوبی  دست پیدا کرد.

---------------------------

 

صادرات 134تن پنجه و پای مرغ بهداشتی بسته بندی شده از نیشابور به آسیای جنوب شرقی


به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی نیشابور :در سال گذشته 134تن پنجه وپای مرغ فرآوری شده بهداشتی از مراکز بسته بندی این شهرستان  به کشور های آسیای جنوب شرقی صادرگردید.
   دکتر سلیمانی رئیس شبکه دامپزشکی نیشابور افزود: این مراکز علاوه بر ایجاد اشتغال با توجه به صادرات فرآورده های مذکورمبالغ قابل توجهی ارز وارد کشور کرده اند.

---------------------------

 

آغازطرح واکسیناسیون رایگان آبله وشاربن درقم


براساس گزارش اداره دامپزشکی شهرستان قم مرحله اول طرح واکسیناسیون آبله وشاربن گوسفندوبزازتاریخ 20/1/92 به مدت 45 روز کاری وبااستفاده ازتوان یازده اکیپ عملیاتی بصورت صددرصدرایگان دردامداریهای استان به اجراگذاشته میشود.پیش بینی میشود دراین طرح سیصدوهفتادهزارراس دام سبک برعلیه بیماری آبله وحدودسیصدوسی هزارراس نیز برعلیه بیماری شاربن واکسینه گردد.
اداره کل دامپزشکی استان ازکلیه دامداران تقاضا مینمایدبااکیپهای دامپزشکی همکاری لازم رامعمول وهرگونه پیشنهادویاانتقادی راباشماره تلفن 1512 (روابط عمومی) درمیان بگذارند.

 

نظر شما
ادامه