به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، دکتر سید محسن دستور در جمع خبرنگاران امروز در یک نشست خبری گفت: طبق تفاهمنامهای که با سازمان شیلات منعقد شده در صدد هستیم تمام فرآوردههای دام، طیور و آبزیان را شناسنامهدار کنیم.
وی افزود: در اسفندماه سال گذشته طرح کد رهگیری طیور به صورت آزمایشی در کشتارگاههای استان قم انجام شد و امیدواریم در سال جاری این طرح در همه واحدهای پرورش طیور اجرا شود.
رییس سازمان دامپزشکی دربارهی اعتبارات این سازمان برای واکسیناسیون عنوان کرد: اعتبار سازمان در سال گذشته در حوزه واکسن حدود 30 میلیارد تومان بود که این میزان در سال جاری به قوت خود باقی است و حدود 20 درصد نیز به دلیل افزایش قیمت واکسن به آن افزوده میشود.
دستور ادامه داد: در سال گذشته در زمینهی توسعه واکسیناسیون مناطق روستایی و عشایری 100 درصد نسبت به سال 90 رشد داشتیم که امیدواریم این ضریب سال جاری نیز ادامه یابد.
وی خاطر نشان کرد: در سال گذشته حدود 215 میلیون رأس واکسیناسیون دامی به کمک بخشهای دولتی و غیردولتی انجام شد. همچنین هدفمندی واکسیناسیون نیز در دستور کار قرار گرفت.
رییس سازمان دامپزشکی گفت: از اقدامات انجام شده در سال گذشته کنترل بیماری شاربن بود که با کاهش 14 کانون شیوع این بیماری در دامهای سبک و سنگین و کاهش و قطع واکسیناسیون در 10 استان مواجه بودیم.
دستور اظهار کرد: کانونهای شیوع بیماری تب برفکی در دامهای سبک حدود 20 درصد و در دامهای سنگین حدود 35 درصد کاهش یافت. همچنین واکسیناسیون تب برفکی در سال گذشته برای حدود 27 میلیون رأس دام سبک و هفت میلیون رأس دام سنگین انجام شد.
رییس سازمان دامپزشکی عنوان کرد: افزایش واکسیناسیون بیماری طاعون نوشخوارکنندگان کوچک باعث کاهش 30 درصدی کانون شیوع آن در سال گذشته نسبت به سال 90 شد که امیدواریم امسال با افزایش تولید داخل بتوانیم ضمن افزایش حجم واکسیناسیون، کانونهای شیوع این بیماری را کاهش دهیم.
دستور با اشاره به برخورد با کسانی که از هورمون برای پرورش مرغ گوشتی استفاده کنند، اعلام کرد: مصرف هورمون در واحدهای پرورش طیور گوشتی وجود نداشته و ممنوع است اما همواره شایعهی استفاده پرورشدهندگان مرغ از هورمون در کشور وجود دارد.
وی ادامه داد: کاهش واکسیناسیون و کانونهای شیوع بیماری باعث کاهش مصرف واکسن در سال گذشته شد که پنج تا شش میلیارد تومان برای کشور صرفهجویی به همراه داشت.
رییس سازمان دامپزشکی با اشاره به کنترل و پایش بیماریها به عنوان یکی از برنامههای سازمان دامپزشکی در سال جاری عنوان کرد: طرح پایش فرآوردههای دام و طیور در سال گذشته نیز انجام شد و این طرح در سال جاری برای شش محصول گوشت مرغ، ماهی، گوشت قرمز، شیر، عسل و تخممرغ اجرا میشود.
دستور افزود: بهره برداری از برخی مراکز بررسی و تشخیصهای تخصصی در کشور در دستور کار قرار دارد که امیدواریم فاز نخست مرکز بررسی بیماریهای دامی "گلمکان مشهد" در نیمه نخست امسال به بهرهبرداری برسد.
وی با بیان اینکه پایش برخی بیماریهای تنفسی در حوزه طیور یکیدیگر از وظایف سازمان دامپزشکی است، گفت: طرح پایش این بیماریها مانند آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، راهاندازی سیستم مراقبت آبزیان، کنترل فرآوردههای بیولوژیکی و دارو، یکپارچهسازی شبکههای مراقبت در دام، طیور و آبزیان، در دستور کار امسال قرار دارد.
رییس سازمان دامپزشکی گفت: سال گذشته باید چهار میلیارد تومان برای غرامت بیماریهای مشترک اختصاص مییافت اما حدود 1.5 میلیارد تومان آن باقیمانده است که امیدواریم با قولهای مساعدی که به سازمان داده شده در سال جاری پرداخت شود.
دستور دربارهی چگونگی ورادات دام و فرآوردههای آن به کشور اظهار کرد: مجوزهای بهداشتی سازمان برای واردات بر اساس قوانین و استانداردهای بینالمللی صادر شده و همواره متقاضیان جدید مورد بررسی قرار میگیرند تا در صورت بروز مشکل بتوانیم بازارهای جدیدی برای تامین نیاز کشور پیدا کنیم.
به گفته وی در حال حاضر واردات گوشت قرمز تنها از ایالات پارانای برزیل ممنوع شده است.
رییس سازمان دامپزشکی عنوان کرد: قاچاق دام در اواخر سال گذشته آغاز شده بود که براساس دستور وزیر جهاد کشاورزی مبنی بر جلوگیری از آن، اقدامات لازم انجام شده که در این راستا میزان دام هایی که از خروج قاچاقی آنها جلوگیری شده، اعلام شد.
دستور با اشاره به بررسی و پایش دقیق گوشت گاومیش هندی عنوان کرد: هند با 96 میلیون رأس گاومیش و 56 درصد گوشت گاومیش در جهان را تامین کرده و به کشورهای بسیاری صادر میکند اما سازمان دامپزشکی در صورت مشاهده توزیع گوشتهایی مانند گوشت گاومیش هندی که به عنوان مصرف صنعتی به کشور وارد میشود، در بازار مصرف برخورد میکند.
حذف ارز مرجع واردات دارو و واکسن
به گزارش حکیم مهر به نقل از فارس، وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه سازمان دامپزشکی در اخذ ارز مرجع برای واردات دارو و واکسیناسیون موفق نبوده است، گفت: این سازمان همانند وزارت بهداشت برای واردات دارو و واکسن ارز مرجع دریافت کرد اما امسال با حذف ارز مرجع و تخصیص ارز مبادلهای باید تمهیداتی برای تأمین دارو و واکسن در نظر گرفته شود.