به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی ادارهکل دامپزشکی استان اردبیل، دکتر صادق صالحی با اعلام این مطلب گفت: یکی از برنامه و سیاستهای سازمان دامپزشکی کشور در سالهای اخیر کاهش مصرف آنتیبیوتیک در تولیدات دام و طیور است تا این فرآوردهها با حداقل عوارض برای مصرفکنندگان تولید شوند.
وی افزود: کشتار این طیور در کشتارگاههای صنعتی طیور استان آغاز شده و از امروز شنبه هفتم اردیبهشتماه در بازار مصرف استان توزیع میشود.
مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل با یادآوری اینکه مرغهای عاری از آنتیبیوتیک در طول دوره پرورش و رشد خود هیچگونه دارویی ازجمله انواع آنتیبیوتیکها اعم از آشامیدنی، تزریقی و یا دان مرغی را دریافت نمیکنند، خاطرنشان کرد: در سالهای گذشته همواره تولیدات صنعت طیور بهطور مستمر افزایش و توسعه داشته است و بر این اساس در حال حاضر دامپزشکی آماده است بسترهای لازم برای تولید گوشت مرغ عاری از آنتیبیوتیک و زمینه را برای واحدهایی که میخواهند به تولید و پرورش اینگونه مرغها وارد شوند، فراهم کرده و بهطور جد حمایت میکند.
صالحی ساختار مکانیزه و کاملاً بهداشتی واحدهای پرورش، مدیریت و شیوه تولید، اقدامات کاملاً بهداشتی، قرنطینهای و کنترل مستمر سلامت گله را از پیشنیازهای طرح تولید گوشت مرغ بدون آنتیبیوتیک عنوان کرد و جلوگیری از بروز مقاومت آنتیبیوتیکی در طیور و انسان، کاهش طول دوره پرورش، افزایش کیفیت گوشت مرغ تولیدی، افزایش تعداد دوره پرورش در طول سال، افزایش جوجهریزی در واحدها، جلوگیری از بروز بیماریهای طیور، ارتقاء ضریب اطمینان سلامت مصرفکنندگان و در نهایت افزایش درآمد ملی را از اهم مزایای طرح تولید گوشت مرغ عاری از آنتیبیوتیک در استان برشمرد.
وی ادامه داد: در طول پرورش مرغ عاری از آنتیبیوتیک سه مرحله کنترل صورت میگیرد تا بهصورت واقعی دارویی در تولید و پرورش این مرغها استفاده نشده باشد و دامپزشکی با انجام آزمایشات لازم در صورت عدم مصرف و عدم وجود باقیمانده آنتیبیوتیک در گوشت این مرغها و نظارت بهداشتی قبل از کشتار اجازه استفاده و نصب لیبل و برچسب تولید مرغ بدون آنتیبیوتیک تحت نظارت خود صادر خواهد کرد.
صالحی بر ضرورت فرهنگسازی در جامعه در راستای استفاده از این مرغها تأکید کرد و از رسانهها ازجمله صدا و سیما و سایر رسانههای گروهی خواست با تعامل و همکاری با دامپزشکی مردم را به سمت استفاده از مرغهای بدون آنتیبیوتیک سوق دهند.