کد خبر: ۱۳۱۷

حکیم مهر -  با تکمیل حلقه تلاش‌های چندین ساله محققان پژوهشکده رویان، نخستین بز تراریخته در راستای طرح تولید دام‌های تراریخته با توان تولید فرآورده‌های دارویی، 19 دی ماه امسال در مجتمع تحقیقاتی جهاد دانشگاهی متولد شد.

دکتر حمید گورابی، رییس پژوهشکده رویان جهاد دانشگاهی اعلام کرد: ابعاد مختلف طرح تولید حیوانات ترنس‌ژن (تراریخته) و موفقیت اخیر محققان پژوهشکده رویان جهاد دانشگاهی در این زمینه، طی نشست خبری روز شنبه 10 بهمن ماه - ساعت 14- با حضور محققان پژوهشکده تشریح می‌شود.

گفتنی است، هدف عمده تحقیقات محققان پژوهشکده رویان در این حوزه، تولید دام‌های تراریخته حامل ژن تولید داروی «tPA» است. این دارو برای درمان سکته‌های مغزی و قلبی مورد استفاده قرار می‌گیرد به طوری که چنانچه این دارو بلافاصله پس از ایجاد سکته به انسان تزریق شود، موجب از بین رفتن سریع لخته‌ها شده و بافت‌های اطراف آن بر اثر نارسایی تغذیه از بین نخواهد رفت و جریان خون به حالت عادی باز خواهد گشت.

داروی tPA در حال حاضر بهترین داروی درمان و نیز پیشگیری سکته قلبی محسوب می‌شود به علت قیمت فوق العاده بالا، استفاده عمومی آن امکان‌پذیر نیست که امید می‌رود با اجرای این پروژه، کشور یک گام دیگر به هدف نهایی تولید فراوان و ارزان قیمت این دارو و سایر داروهای پروتئینی خاص از طریق شیر دام‌های تراریخته نزدیک شود.

به گزارش ایسنا، پس از تولید جنین‌های آزمایشگاهی با تکنیک‌های لقاح خارجی رحمی و تولید جنین‌های شبیه‌سازی شده، تولید رده‌های سلولی تراریخته حاوی ژن tPA به عنوان آخرین گام در به ثمر نشستن این طرح بزرگ فراروی محققان پژوهشکده رویان بوده که طی این مرحله، ژن «tPA» پس از جداسازی از ژنوم انسانی و تغییر ساختاری ژنتیکی، درون سلول مورد نظر وارد می‌شود به گونه‌ای که ژن مورد نظر در ارائه ژن‌های دخیل در شیرواری قرار گیرند و پس از طی مراحل شبیه سازی، جنین‌های تراریختی به وجود می‌آید که قابل انتقال به رحم حیوانات گیرنده جهت تولید حیوانات شبیه سازی شده تراریخته با توان تولید داروی ضد سکته قلبی (tPA) در شیر است.

نظر شما
ادامه