به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، دکتر صاحبقدم لطفی افزود: در حال حاضر مرکز ملی تحقیقات موش تراریخت، موشهایی را برای بررسی بیماریهای ژنتیکی خاص تولید کرده است که میتواند آنها را برای استفاده محققان در زمینه بررسی اثرات داروهای مختلف عرضه کند. به عبارت دیگر این مرکز موشهایی را تولید کرده که با وارد کردن یک ژن خاص به بیماری خاصی دچار شده اند و میتوان داروهای ساخته شده برای آن بیماری را بر روی آنها آزمایش کرد.
وی تصریح کرد: مرکز ملی تحقیقات موش تراریخت آماده ارائه خدمات به مراکزی است که نیازمند موشهای با بیماریهای ژنتیکی خاص هستند. در این مسیر یا خود مرکز، ژن مد نظر را تهیه و در موش وارد میکند یا اینکه آن ژن خاص از سوی مراکز متقاضی به مرکز ارائه میشود و مرکز آن را به موش منتقل کرده و موش تراریخته برای مقاصد تحقیقاتی مشخص تولید میشود.
صاحبقدم لطفی تصریح کرد: در راستای تحقیقات پژوهشگاه، هم اکنون ژنهای القاء کننده سرطان پستان را در موشها وارد کرده و موشهای تراریخته مبتلا به سرطان را برای مقاصد بعدی در اختیار داریم. در بقیه موارد تولید هر نوع موش تراریخته بر حسب سفارش مشتری قابل انجام است.
لطفی هزینهی یک موش تراریخته وارداتی (موشی که ژن خاص به آن وارد میشود) را بر اساس تعرفههای سال گذشته حدود 20 میلیون تومان عنوان کرد و گفت: این هزینه قطعا امسال افزایش یافته است؛ بنابراین تهیه موش توسط پژوهشگاه مقرون به صرفه خواهد بود.