حکیم مهر - یک هیئت از دانشمندان و کارشناسان حقوقی منصوب شده توسط دولت توصیه هایی را ارائه کرده اند که می تواند پایه ای برای راهبردهای جدید تحقیقات جنینی در ژاپن باشد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از مهر، به رغم مخالت با تحقیقات سلولهای بنیادین جنینی در بسیاری از کشورها، در ژاپن از این تحقیقات حمایت گسترده ای صورت گرفته است. دانشمندان در نظر دارند که یک سلول بنیادین انسان را به جنین یک حیوان که به احتمال قوی خوک است، وارد کنند تا جنینی تولید کنند که به آن جنین واهی و بی اساس گفته می شود.
آنها در مرحله بعد قصد دارند که این جنین را در رحم یک حیوان القا کنند تا پس از آن بتوانند یک عضو بی نقص انسانی، یک کلیه و یا حتی یک قلب را همزمان با رشد حیوان میزبان پرورش دهند.
وقتی که این موجود بالغ شده و کشته شود، این اندام را می توان برداشت کرد و به انسانی که دارای نقص کارکرد یک عضو بوده پیوند زد.
هیرومیتسو ناکائوچی رئیس مرکز زیست شناسی سلولهای بنیادین و پزشکی احیا کننده دانشگاه توکیو گفت: این توصیه گام مهمی رو به جلو است که رسیدن به آن سه سال طول کشید.
گروه ناکائوچی تاکنون موفق به القا سلولهای بنیادین موشهای صحرایی به جنین موش خانگی شده اند که از نظر ژنتیکی اصلاح شده بود.
وی اضافه کرد: ما می توانیم همان اصول را برای سلولهای بنیادین انسان و خوک به کار بگیریم، اگرچه تاکنون قوانین موجود به ما اجازه انجام این کار را نداده است.
درحال حاضر قوانین ژاپن به دانشمندان این امکان را می دهد که جنینهای واهی و بی اساس را در شرایط آزمایشگاهی برای مدت 14 روز تولید کنند اما مرحله بعد یعنی فرآیندی که جنین در رحم حیوان وارد می شود هنوز یک اقدام ممنوعه تلقی می شود.
به محض این که مقامات قانونی جزئیات تغییر قوانین را بپذیرند نخستین خوکی که آبستن یک اندام انسانی است تولید می شود، چرا که این فناوری پیش از تغییر قانون تولید و تکمیل شده است.
انتظار می رود که دولت ژاپن ظرف 12 ماه آینده این قانون را بررسی کند.
براساس اظهارات ناکائوچی این فناوری می تواند میلیونها نفر از مردم را که از بیماری دیابت رنج می برند درمان کند.
وی اظهار داشت تولید کلیه و قلب انسان کار پیچیده ای است اما دسترسی به آن دور از انتظار نیست.